• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne olacak şimdi....

ben süpürge konusuna deyinicem

arkadaşım çalı süpürgesini boşverde (ki ben küçükken annem bunu kullanırdı) madem eşin gece vardiyesinde hiç paraya acıma git evine rowenta slince force sanırım adını yanlış yazmış olabilirim sesi çok az alan süpürgeden al.

hoş konu sahibesinin sorunu bence burda eşinden değer görmemek ama o konuda pek yorum yapamayacağım alışkanlıkları değiştirmek zor böyle bi adamla yaşamakta zor, fakat işe yararmı bilmem ama sana bir tavsiyem olacak eşinle konuşurken BEN diliyle konuş SEN diliyle değil, böyle insanlarda işe yaradığını duymuştum, ben dilini netten araştırıp bakabilirsin eğer bilmiyorsan.

ayrıca çat kapı gelen misafiri bende hiç sevmem, bi keresinde kayınvaldem bizim kendi evimize eşimin amcasını çağırmıştı pazar sabahı kahvaltısına bak eşimde değil kayınvaldem :)) eşimle birlikte biz temizlik yapmamaz var bir görsen, çalıştığım için salonu çok seyrek temizlerim, orayı tamamen temizlemek, patates kızartmak börek yapmak offffffff çok zordu

ben bu bahsettiğiniz süpürgeyi kullanıyorum.. eşim ve ben çalışıyoruz cumartesi sabah misafirimiz gelicek olursa cuma akşamını temizliğe ayırıyoruz bende apartmanda oturuyorum hiç sıkıntı olmuyor sesi o kadar azki hem temizlik yaparken baş ağrısı da yapmıyor kesinlikle tavsiye ederim özellikle gece ev temizliği yapmak zorunda olanlara..
bu arada size hak veriyorum eşler birbirine danışarak karar vermeliler bir yere gidilecekse de birileri gelecekse de..

arkadaşlar çok moralim bozuk.eşim vardiyeli çalışıyor.bu sabah işten geldi.saat 9du.ben uyuyordum.gürültü yaptı falan ben kalktım aşkım ne gürültü yapıyorsun dedim pazar pazar milleti rahatsız edecen dedim.gülüştü falan.gülüşerek gittik yatakodasına.ben yatağa girdim gene.uyumuycaktım o giyinirken konuşucaktım onunla her zaman yaptığım gibi.sonra birden annemler kahvaltıya gelecekler dedi.hayydaa dedim ne alaka dedim.bana niye sormadan iş yapıyorsun dedim.evi 2 haftadır temizlemedim dedim.o gecede olunca süpürge açamıyorum bir hafta boyunca.onun öncesinde de kardeşimin doğumu vardı şehirdışındaydık.neyse bu bi hiddetlendi.senin kardeşin en olmadık zamanlarda geliyordu ben hiç ses çıkardımmı dedi.ben de o embesil zaten bana emrivaki yapıyordu beni zaten zor durumda bırakıyordu dedim.sana emrivaki mi yapıldı şimdi dedim.bu evin kadını senmisin benmiyim niye bana sormadan çağırıyorsun dedim.evim pis her taraf tozlu dedim.neresi pismiş evin dedi.ya ben gelinim onlar geldiğinde kirim görünür onlara çünkü ben gelinim kardeşim geldiğinde benim pisliğime mi bakıyordu dedim.senin babannen birkeresinde geldiklerinde bozuk buzdolabı vardı mutfakta çalışmıyordu açtı da içine baktı temiz mi diye dedim.ay bu bi hiddetlendi gidiyorum ben merak etme gelmeyiz dedi ve gitti,tabi hemen gitti annesine,aradan birkaç saat geçti arıyorum telefonu da kapattı.bende gittim annesine.yukarda bide ananesi varmış bide onuda çağırmış.ona ayıp olmasın diye arkadaşının düğünü varmış oraya gidecekmiş demişler.aşağıda konuştum kaynanamla.ben gelmesinler demedim ki niye bana sormadan iş yapıyorsun dediğimi anlattım.sabah geldi hadi bize kahvaltıya gelin dedi diyo ananemi de arayın oda gelsin dedi diyo bizde hazırlandık bekliyorduk diyo geldi diyo ev tozluymuş dedi diyo.kendimi ifade edene kadar canım çıktı.beni onlara da rezil etti.sonra gittim yanına para ver bana ben gidicem dedim.nereye diyo.anneme dedim.gelmek üzeremi gelmemek üzere mi diyo.gelmemek üzere desem verecek para biliyorum gelmek üzere desem vermez göndermez beni zaten anneme.annem de 1buçuk saat uzaklıkta başka bir şehirde.hiç yalnız göndermedi beni 2senelik evliliğimde.rahat rahat öyle çıkıp anneme gidemem.ağzımı açsam bağırarak kapatır ağzımı.burda desem biryere göndermez.arabayı isterim vermez ben gideceğim yer uzakta olsa yürüyerek giderim.istediğim zaman bağırıverir.çok zoruma gidiyor arkadaşlar artık.hiç bir söz hakkım yok bu evde.en ufak birşeyde bile söylenmeme bile izin yok.ki ben bu sabah söylendim ama kalkıp hazırlayacaktım kahvaltıyı.asla demem gelmesinler istemiyorum diye bunu kendisi de biliyor.ama telefon ettim sonradan açtı bu kez bu seferde sen bunları hakediyorsun dedi.bende sana aynısını yapıcam dedi.ben bu zamana kadar hep onu mutlu etmek için ugraştım.sinirli bir insandır kendisi hep idare ettim aman sinirlenmesin aman küsmesin birde küsme huyu var sebebini ben bilmem küser durup dururken günlerce konuşmaz benimle.her şeyde alttan alırım.istediğim birşey olmayınca hiç sesimi çıkarmam ama sonunda sen bunları hakediyorsun dedi bana.şimdide geldi eve.gittim yanına yinede özür diledim.ama ben sadece söylendim kalkıp hazırlayacaktım dedim sen sinirlenip gittin dedim.konuşmadı gene küstü.ne yapayım ben şimdi.sesimi çıkarmadan özür dileyince kendi değerimi günden güne kaybediyorum sesimi çıkartınca da böyle oluyor ne yapayım ben bi çare gösterin bana arkadaşlar,,,

canım ne olacaktı ki sanki yabancı değiller kayınvalidenler sonuçlta kayınvalidene anne eşim gececi oluncarahatsız olmasın diye temizlik yapamıyordum derdin olur biterdi eşinle hemen bir kahvaltı hazırlasan olay bu kadar büyümezdi bence. eşinle sorun şu olmuş o senin ailene sanırım hürömet ediyor sendne de bunu beklemiş olaylar keşke büyümeseydi. eşinde şurda hatalı her kavga aileye anlatılmaz

olumlu olumsuz yorum yapan herkes sağolsun.süpürge markası önerenler olmuş,senin bahanen temizlik olmuş diyenler olmuş,eşin annesini özlemiştir diyenler olmuş.ben süpürgemden memnunum ve değiştirmeyi düşünmüyorum.bahane üretmedim ben çünkü evim gerçekten temiz değildi ben haftalardır müsait bir zaman bulamadım önceki hafta kardeşim doğum yaptı kaç gün hastanede onunlaydım aynı hafta sınavlarım vardı üstüne eşim gece vardiyesindeydi.işte bugün farklı bir vardiyeye geçti ve ben açtım süpürgemi temizliyorum evimi,ve ben düzenli olarak kayınvalidemleri çağırırım zaten oturmaya davet ederim yani.
herkesin temizlik görecesi farklıdır.ben bu şekilde düzenimi oturttum ve eşim gece vardiyesindeyken temizlik yapmıyorum.konu bu değildi zaten eşimin bana verdiği değer di.ama anlayan anlamayan herkes sağolsun.şimdi ben temizliğime devam edeyim.size de hayatta başarılar dilerim.ve konumun kapatılmasını istiyorum mümkünse...

şaka gibisiniz...kadın ne anlatmış siz nelerden bahsediyorsunuz.

El süpürgesiyle süpürmek ne kadar temizlik sağlayabilir? Tozu bir yerden başka bir yere taşımaktan başka faydası mı var? öneriye bakın, hayret ettim....

Konu sahibi; siteminde çok haklısın. Evin içi senden sorumlu iken eşinin sana emri vaki yapması iyi olmamış. Bir arkadaşın gelse diyebilirsin eşim uyuduğu için temizlik yapamadım diye ama kayınvaliden nasıldır bilmiyorum kesinlikle bir kulp takacaktır rahatsız olman gayet normal.

Ne süpürgeni değiştirmek zorundasın (!), ne de ev temizliğini belirli günlerde yapmak (!)...

Keyfinden yapma istersen 2 hafta, kim karışabilir? çat kapı misafir istememişsin bundan doğal ne olabilir?

Sürekli alttan alan sen isen biraz sesini yükselt, bırak çıkarsa çıksın kavga. Sesin çıkmayıp üzüleceğine sesin çıksın üzül, en azından içini dökmüş olursun... Ezdirme kendini bu kadar.

bilmiyorum ki kardesim benim kocam davet etmez davet ettirir ailesine kendinide ailesi cagirsa hanimi alip geleyim der :27:kv cok sikayetci bu durumdan karinlami geldin dunyaya der oda he valla onla gelmedim ama onla olcakmisim bir omur der dengesiz ama onlar catkapi gelirler ne olursa yerler misafir umdugunu degil buldugunu yer:40:bosver canim tartismaya gerek yok hep hijenik olup kv kp bekliyecegiz evlerde :24:

Ya haklısın arkadaşım kaynanalar kötü oluyorlar kusur arıyorlar bide ev pis olunca haklısın sormaları gerekirdi.Naz yapıp kandırcaksın eşini Sonra Arkadaşım bazı komşularım elini ayağını yormayıp iki cilve yapıyorlar kocalarına tanıyorum el üstünde tutuluyorlar kocaları annelerinin yüzüne 1 Allah 2 de Karım diyorlar hiç kendini yorma Naz yap saz yap bi ara şöyle mükellef bi sofra kur güzelce süslen püslen mumlar falan iki de cilve yap iş tamamdır böyle çok insan tanırım biz kendimizi yorarken onlar iki cilveyle işi yürütüyor tavsiyem budur ki boğa burçları biraz bencildir sen ona dediğimi yap sende 2 cilveyle işi götür hemde kraliçeler gibi bakıcak sana kocan.
:27:

canım sen konuyu kapatın falan demıssın ama yorum yazpmadan edemıcem.okurken acaba bunu benmı yazdım dıye suphelendım yanı aynı seylerı bende yasıyorum hemen hemen ve senı cokta ıyı anlıyorum.erkeklerı yanı esımı cozebılmıs değilim ben daha bu aılesı konusunda.kelın ılacı olsa mısalı Allah hepımıze kolaylık versın canım..

bir erkek eşine danışmadan evine misafir çağırmamalı çat kapı geleni bende sevmem :19:belki gelecek olan kişi yabancı değil ama bazı kaynanalarında açık aramaya çalıştığını herkes bilir bende evim çok kirliyse utanırım açıkcası o an misafir istemem yada kocama söylenirim bunda ne var ki:19:kocan olayı çok büyütmüş bu her zaman ki hali diyorsun hep özür dileyen benim yoksa küsüyor diyorsun bence sen adamı iyice şişirmişsin bırak kendfi haline özür de dileme kaç gün küs kalacak bakalım böyle çocuk gibi küsen adamları anlamıyorum yaa:50:

bunların sorunu biraz da kv ile yakın oturmanızdan ve senin sürekli susmandan kaynaklanıyor herşey baştan nasıl giderse öyle devam ediyor çünkü eşim bırak eve misafiri akşam maça gidecek olsa izin ister çünkü o öyle yetişti.. ama babamı biliyorum aynı senin kocan geçen çağırmış misafir anneme söylemeden iş arkadaşı ve karısını pazar kahvaltısına... annem köpürüyodu ama işte değiştirmek zor bazı erkekleri ama susmak çare değil küsen erkeklere de sinir oluyorum ya babam da durup dururken küser sonra kendi barışır ama çok şükür eşim öyle değil evi hep birlikte temizleriz benim süpürdüğümü beğenmez bazen alır elimden :52: herşey sende bitiyo güzellikle halledersin biz kadınız canım yaparız bişiler :34::34::34::34:

ben de cogu yoruma katılıyorum ..

esım ddedıgın gıbı 3 vardıya calısıyor ama asla 2 hafta evımı supurmemezlık yapmam ..

ıkı dk bekle evı supureyım oyle uyu desene bı gun o kadar mı uykusuz sabah yatıp aksam mı kalkıyor cok sacma

ayrıca gonderseydın pastaneye esını sımıt acma bırseyler alsaydı ıkı yumurta bı cay yeterdı

kv ne de derdın gec haber verdı kusura bakmayın dıye..

ben hem hamıleyım hem 1,5 yasında bı kızım var hem de claısıyorum ama sen gıbı rahat olamadım ..:37:

Back
X