Ne olur adam haklı demeyin

Aynı sıkıntıları yaşayan bir öğretmen olarak yazıyorum. Eşiniz haklı. Sistem öğretmenleri bezdiriyor. MEB'in verdiği kitaplar yetersiz. Öğretmen anne babanın yerime çocuğu düşünerek hareket ediyor. Kaynak alması onu daha çok yorar. Düşünsene ekstra etkinlikler yapıyor. Oysa MEB'in verdiği kitapları işlese çıksa daha kolay değil mi? Kim öğrenmiş kim öğrenmemiş bana ne diyebilir. Ya da ne kadar öğrenmiş. Yardımcı kaynak alayım çocuklar daha iyi olsun diyor veliler sıkı tutup çıkartıyor. Öğretmenin karı ne ki? Bunu düşünen Yok. Eşiniz haklı.

Esiniz duygusal anlamda çok hakli bende bir öğretmen olarak böyle davranan velilerime karşı bir süre öfke duyuyorum, bir daha asla yapmayacağım diyorum ama zaman ilerledikçe gene vicdanim doğru olanin bu olmadığını söylüyor ve elimden ne geliyorsa yapmaya basliyorum.Birakin bir süre kizsin esiniz bu onu rahatlatacaktir sonra zaten kiyamaz ne gerekiyorsa şartlari zorlar ve yapar.Öğretmeniz diye hiç mi içerlemeyecegiz yahu.

Madem oyle nasılsa öğretmen para vermeyenlerinkini kendi karşılıyor para verenler de vermesin? Para verenler enayi mı?

Hadi tamam durumu olmayanların köpeği olsun para pul, ne gerekiyorsa ben bile burdan yardım edeyim.Ama diğer türlüsü insan kullanmak afedersiniz de.

Eşinizi takdir ettim yanlız.ogrencileri için çırpınıyor.maasinin hakkını veriyor bence.keske zamanda bizimde hocalarımız böyle olsaydı da bizde farklı yerlere gelebgelebilseydik

adam haklı veliler sorumsuz ve cahilse bu adam napsın

Adam hakli. Napsin cuzdanlari birakin disari cikin mi desin? Boyle veliler cocuklarini okula gondermesin,evde okutsun. 10 liradan ölecekler yahu insanlar,canlarini al paralarini alma modundalar az bile soylemis esiniz

Hakli fakat yaptığı yasal degil.
Şikâyet edilirse başı cok ağrır.
Veliler çok seviyor 147'yi.

Adam hakli. Napsin cuzdanlari birakin disari cikin mi desin? Boyle veliler cocuklarini okula gondermesin,evde okutsun. 10 liradan ölecekler yahu insanlar,canlarini al paralarini alma modundalar az bile soylemis esiniz
Eller yukarı cuzdanlar dışarı
Eğitim sistemi başka çare bırakmıyor

Ben eşinizi haklı buldum doğrusu.
Aileler kendi çocuklarını düşünmediği taktirde, eşiniz ne yapabilir ki?
Hadi şimdi yaptı, ya sonrası?
Bir günlük bir mevzu değil ki bu, eğitim hayatı boyunca çocuklar bunu yaşayacak...

Fakat aileleri bilinçlendirmek adına biraz daha uğraşabilirdi.

Yine de eşiniz haklı...

Eller yukarı cuzdanlar dışarı
Eğitim sistemi başka çare bırakmıyor
Maalesef
Esiniz koyde dagda bir yerde calismiyorsa daha fazla fedakarlik yapmak zorunda degil bence. Adam bilincli bir ogretmenmis,cirpinmis ama bir ise yaramamis veliler yolunu kesmis. Napsin adam?uzulmemek elde degil

Esiniz hakli ,sigaraya para var ama egitime para yok.Sonrada ogretmeni suclarlar ,cocuklara yeterli gelmiyor diye.Bazi veliler her seyden sikayet eder ama evladi icin hic bir sey yapmaz.

Kocanız haklı para istiyor öğretmen Veli içtiği sigarayı düşünmeden milli eğitime şikayet ediyor hani eğitim ücretsizdi diye sanki öğretmen kendi cebine koyuyor o parayı
Öğretmen olarak gerekli açıklamayı yapmış veliler de tercih etmişler bundan sonra alıştırma kitabı olan çözer olmayan çözmez
Yoksa milli eğitime şikayet eden saçmasapan velilerden ötürü sizin eşinizin başı belaya girer

Velinin şikayet ettikleri MEB in kitapları çok yetersiz
Öğretmenlerde MEB şikayet ediyor kime birbirlerine :)
Ben de ogretmenim. Durumu cok iyi biliyorum.
Kaynak kitap alınması net bir şekilde yasaklandi.
Bu konuda şikayet olduğunda üstüne gidiyorlar ibret-i alem icin.
Tavsiyem kaynak kitaba para toplamak için velilerle cok catismasin. Çünkü tekrar söylüyorum yaptığının yasal zemini yok. Her şeyi cok bilen veliler her yerde.

bir anaokulu öğretmeni olarak hemde kadıköyün iyi bir semtinde çalışan bir öğretmen olarak sınıfıma 1.5 milyarlık harcama yaptım. kendi maaşımdan, çünkü okulda sınıflara materyal alacak para yok. veliler herşeyi devletten bekliyor oysa devletin sınıflara,okullara birşey gönderdiği yok. hala sınıfımda tüplü tv var :) akıllı tahta falan hak getire. velilere bağış yok yasak yapmayın diyen bir devlet buna güvenen veliler zorda kalan okul ve öğretmenler. çocuklar eski püskü şeyleri kullanmasın diye çırpınan bizler.

Hayat herkese adil değil. Malaesef... Eşiniz o çocukları kitapları kendi cebinden alsa da adil olmayacak. Zenginlerin çocukları daha iyi şartlarda okuyacak. O yüzden boşverin böyle sudan sebeplerle eşinizle tartışmaya girmeyin.

Back
X