Ne olur adam haklı demeyin

Ben de ogretmenim. Durumu cok iyi biliyorum.
Kaynak kitap alınması net bir şekilde yasaklandi.
Bu konuda şikayet olduğunda üstüne gidiyorlar ibret-i alem icin.
Tavsiyem kaynak kitaba para toplamak için velilerle cok catismasin. Çünkü tekrar söylüyorum yaptığının yasal zemini yok. Her şeyi cok bilen veliler her yerde.
Kaynak kitap değil olunkisi
Eşim soru inliyor hazırlıyor
Bu soruları çıkarması için kağıt ve toner lazım tüm dönem boyunca 10 lira verseler yeter diyor yani ekstra bir kitap aldırdığı yok

Valla bu kaynak kitap meselesi hepimizin basının belası... Ben bir öğretmen olarak tavsiye ediyorum alan aliyor almayan almıyor. Buna rağmen okulda adımız çıkmış bilmemne kitapevi ile anlaşmamız varmış da adamları zengin etmişiz de falan filan. İşin kötü tarafı çocuklar kaynak kitap sorduğu için araştırdım tarastirdim bir sürü kitap inceledim bu kitabı seçtim kabak başımıza patladı :D herkes kendi bilir isteyen alır isteyen almaz boşver. Boşuna bir de soruşturma falan geçirecek şikayet olursa....

Aslinda esiniz hakli ama biz galiba anne oldugumuzdan kadin oldugumuzdan vicdanimiza yediremiyoruz bir cocugun boynu bükük kalmasini.
aynen düşünüdklerimi yazmışsınız aslında haklı kendi çocuğunu düşünmüyor adam ve başka veliler nasılsa alıyor deyip kendi elin cebine atmıyor. bu şekilde en azından çocuğunun geri kaldığını gören mecbur verir diyordur.
ama biz dayanamıyoruz kadın olarak çocukların en ufak şekilde üzülmesine

Kendi adıma ek kaynak almaktan öğk geldi. Bu senenin başından beri 5 tane aldık öğretmen beğenmedi değiştirdik.(Kitap isimlerini o vermişti).
Ayrıca işin öğretmen boyutu olarak düşündüğümde bizim müdür bey çağ atlamıştı ek kaynaklardan gelen paralarla. Yine tiksinti şeklinde bakıyorum.
Ek kaynakların her bir sorusu kaliteli değil ki öğretmenler kendileri soruları seçerek üzerinde çalışabilir ve çocukları çalıştırabilirler.

pardon 2 defa yazmışım bu yorumu siliyorum

Kendi adıma ek kaynak almaktan öğk geldi. Bu senenin başından beri 5 tane aldık öğretmen beğenmedi değiştirdik.(Kitap isimlerini o vermişti).
Ayrıca işin öğretmen boyutu olarak düşündüğümde bizim müdür bey çağ atlamıştı ek kaynaklardan gelen paralarla. Yine tiksinti şeklinde bakıyorum.
Ek kaynakların her bir sorusu kaliteli değil ki öğretmenler kendileri soruları seçerek üzerinde çalışabilir ve çocukları çalıştırabilirler.
Aynen soruları kendi hazırlayıp fotokopi şeklinde çocuklara dağıtıyor
Bunu bile gereksiz gören veliler var
Zaten çocukların velileri çok kaynak alabilecek profilde değiller

haklı aslında ama cocukların suçu da yok
ana babasının düşünmediği çocugu öğretmen düşünecek
düşünmeli ama bu sefer onlarca çocugun yükü de eşinize biniyor.

Bir öğretmen olarak sonuna kadar adam haklı diyorum , 10 lira fotokopi parası istesen vermezler ama okula gösteri geldi 10 lira getirin desek anında getirirler

sıra parası vermedi diye sıraya oturtmayan öğretmenden daha vicdanlı :KK51:

Kardeş hiç üzülme o parayı vermeyen senden benden zengin
Bir kere o fotokopiyi almasın çocuğu ertesi gün o 10 lira gelir sen hiç üzülme

Yaşayarak deneyimledik bunu bazısı bundan anliyor

Bence haksız
başka birşey olsa olabilir ama söz konusu çocuklar şartlar zorlanmalı dayatılmalı
Aynen böyle dedim eşime
Sen fazla iyisin sen insanların sömürüsüne maruz kalırsın dedi
Siz de haklisiniz o da. Maalesef olan çocuklara oluyor. Ama şöyle birşey yapabilir. Parasını verenlere fotokopisini versin. Vermeyenlere de sayfanın resmini atsın whatsapp tan. Sonra da desin ki bu alıştırmalara benzer soracağım sınavda. Ona göre kendiniz fotokopi mi çıkartırsınız yoksa telefondan okuyarak mi cozdurursunuz o sizin bileceğiniz iş desin.

Haklı değil. Kimsenin sigarasına karışamaz.
İşine baksın o!

Eşimle tartıştık neden mi?
Eş kişisi öğretmen
Bugün veli toplantısı için okula gitti
Nasıl geçti diye sordum
Bundan sonra daha adil olacağım
Neden nasıl ne oldu
Çünkü adil olmayınca başkalarının hakkına giriyorsun
Çıkaracağı sorular icin kağıt taner alması lazım bunun icin 10 tl vermeyen velinin çocuğuna diğer çocuklardan hazirladigim fotokopilerden vermeyeceğim
Velilerden çocuklarının faydalanması için fotokopi parası istedim veliler biz vermiyoruz
Neden diye sormuş eşim devlet zaten veriyor bune parası demiş
Eşim sigara iciyormusunuz diye sormuş çoğu evet demiş
Demek günde 10 lira verip havaya üflemek ağır gelmiyor tüm dönem boyunca çocuğunun geleceği icin vereceğin 10 lira fazla geliyor öylemi
Bundan sonra herkese hak ettiği muamele
Dedi
Peki burada çocukların suçu ne ailelerini onlar mı seçti onların da hakkı değil mi daha iyi bir eğitim ne olacak bizden olsun dedim
Bundan sonra MEB kitapları kaynakları neyse o
Bu çocuklar eğitime tonlarca para zaman harcayan insanların çocuklarıyla yarışacak hiç adil değil
Beni ilgilendirmez ben işimi görür çıkarım.
Şimdi bu adam haklı mı

Güncel: evet malesef haklısin eş kisisi

Bende öğretmen olacağım. Ve eşinizi haksız buluyorum. Evet veliler para vermeme konusunda çok yanlış davranıyor ama eşinizin böyle inat etmesi çok daha yanlış.

O öğrencilerin suçu ne? Bir eğitimci böyle bir şey yapmamalı.

Meslektaş olarak eşinize hak veriyorum ancak vicdanım aynı şeyi söylemediği için ben fotokopi kitap toner parasını kendi cebimden veriyorum. Aileler öğretmenler kadar düşünmüyor çocuğunu maalesef.

Bugün eşiniz cebinden de olsa verir yapar..
Peki yarın?
Aile çocuğunu düşünmüyorsa eşinizin suçu ne?
Nerden baksan hata.
Neyse üzülmeyin.
Zaten eğitim diye bişey yok.

Haksız
Bu hödüklerin çocuğuna iyilik yapmaya çalıştığı için haksız
Ek şeyler verip geliştirmeye çalıştığı için haksız
Meb in kitabından sorumlu sonuçta
Onu öğreterek zaten görevini yapmış oluyor
Gerisi için uğraşmasın gerek yok
Madem devlet yapıyor
Devlet ne verdiyse o
Akılsız başın cezasını ayaklar