• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne olur bir sey diyin :(

cowgirll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2014
3.543
2.435
248
Merhaba herkese... Benim derdimin cozumu yok. Ya da bana oyle gibi geliyor bilmiyorum. Kac gundur ne yemek yiyebiliyorum ne kafami kaldirip ders calisabiliyorum. Problem annemle ilgili. Annem bu zamana kadar cok sikinti cekmis bir kadin. Babamin dayak veya aldatma gibi kabul edilemez seyleri hic olmadi. Ama bugune dek anneme hic destek olmadi. Kendi dunyasinda yasayan bir insan. Bizim uzerimizde de hic emegi yoktur, annem buyuttu bizi. Turlu fedakarlik yapti bugüne dek. O benim canim, onu cok seviyorum ve ayri bir bagliligim var. Evin icinde bir seyler paylasabildigi tek kisi benim. Bana icini dokerek desarj oluyor. Kardesimle ilgili turlu sikintilari var, anlatmak istemiyorum o kismi. Annem zaten saglikli bir kadin degil, stresli oldukca icim korkuyla doluyor hastalanip olecek diye. En buyuk korkum bu. Hep destek olmaya calisiyorum, ona yalvariyorum kendisi icin bir seyler yapsin diye. Ama yapmiyor. Hayattan bezmis. Onu spora yazdırmak istiyorum kabul etmiyor, hicbir yardim teklifine yanasmiyor, surekli olmek icin dua ediyor. Bugun yine dertlesiyorduk ve "tek istedigim oleyim de kurtulayim " diyince bende artik ipler koptu. Azarladim onu aglama krizine girdim, psikolojimi ne hale getirdin dedim. Simdi vicdanim oyle rahatsiz ki ona bagirdim diye. Yapilabilecek bir sey var mi bilmiyorum, bi fikriniz varsa annem icin yapabilecegim, ona yasamayi sevdirebilecegim ne olur paylasin...

hemen hemen aynı yaşadıklarımız ama benm annem hiç birzaman umudunu kaybetmez aksine hep bana destek olur bizde sizin gibiyiz birbirimizin en iyi arkadaşıyız annemin morali bozuksa alırım çay içmeye götürürüm sinemaya gideriz hiç olmadı evde kahve yapar sohbet ederiz benim yaptıklarım bunlar ne kadar zor olsada annenizi kkırmayın unutmayın size onca fedakarlık yapmış

hemen hemen aynı yaşadıklarımız ama benm annem hiç birzaman umudunu kaybetmez aksine hep bana destek olur bizde sizin gibiyiz birbirimizin en iyi arkadaşıyız annemin morali bozuksa alırım çay içmeye götürürüm sinemaya gideriz hiç olmadı evde kahve yapar sohbet ederiz benim yaptıklarım bunlar ne kadar zor olsada annenizi kkırmayın unutmayın size onca fedakarlık yapmış
Iste benim annem kabul etmiyor ne yazik ki... Evden disari bile zorla cikariyorum, calisiyor yorgun oluyor istemiyor cikmak cogunlukla.

Hiç sağlıklı değil annelerin kızlarına dertlenlemeleri, bak şimdiden kaybetme korkusu yaşıyorsun evlenince dahada zor oluyor maalesef.

çocuklarını dert ortağı yapan ebeveynlerden hoşlanmıyorum.
evet evladınla paylaşırsın ama çözüm için uğraşmayıp,sürekli şikayet edip,o çocuğun da psikolojisini yıpratmazsın.
patlamışsınız artık,belki bir işe yarar da, anneniz kendine ben ne yapıyorum diye sorma fırsatı bulur.

Hiç sağlıklı değil annelerin kızlarına dertlenlemeleri, bak şimdiden kaybetme korkusu yaşıyorsun evlenince dahada zor oluyor maalesef.
Nasil evlenirim bilmiyorum zaten, ayri eve cikacaktim evim hazirdi, onu birakip gidemedim kimle konusacak, kimsesi kalmayacak diye...

canım öncelikle annenin gönlünü al ve daha sonra tekrar onun böyle davranmasına üzüldüğünü onu her zaman mutlu görmek istediğini sizin için ne kadar değerli olduğunu anlat. herhangi bir yardım istemiyosa hala iyi bir psikolog bul ve ona annenin durumunu anlat ve ondan yardım iste. sana annene nasıl yaklaşman konusunda fikir vericektir. umarım herşey yolunda gider

Sorunlar nedir? Çözümsüz ciddi şeyler mi yoksa annen mi dert ediyor büyütüyor?

çocuklarını dert ortağı yapan ebeveynlerden hoşlanmıyorum.
evet evladınla paylaşırsın ama çözüm için uğraşmayıp,sürekli şikayet edip,o çocuğun da psikolojisini yıpratmazsın.
patlamışsınız artık,belki bir işe yarar da, anneniz kendine ben ne yapıyorum diye sorma fırsatı bulur.
Yasadigi seyleri tam olarak anlatmadim belirttim yazimda da. O bana anlatmasa da evde cok ciddi seyler yasandigi icin hepsine tanigim zaten. Destek olmak icin ben yaklasiyorum ona. Yasamadan buyuk konusmamak gerekiyor, insan kimi zaman yasamaktan bikabiliyor demek ki. Ama cozum odakli olmama konusunda hak veriyorum ben de, zaten o konuda bir oneri istemistim. Dertlesmekten sikayetci degilim mutlu oluyorum, ama toparlanmasini mutlu olmasini istiyorum.

Canım belediyelerin ücretsiz psikolog hizmetleri var. 183 den evinize en yakın danışma merkezlerinden randevu alabiliyorsun bilgin olsun.

ben bunu bilmiyodum. aklıma bir fikir geldi. oradan bir bayanla eve gitse ve normal arkadaşı gibi tanıştırsa ve daha sonra ikisini bi bahaneyle yalnız bıraksa. nasıl olur? yardım istemediğinden dolayı psikolog olduğunu öğrense rahatsız olabilir

canım öncelikle annenin gönlünü al ve daha sonra tekrar onun böyle davranmasına üzüldüğünü onu her zaman mutlu görmek istediğini sizin için ne kadar değerli olduğunu anlat. herhangi bir yardım istemiyosa hala iyi bir psikolog bul ve ona annenin durumunu anlat ve ondan yardım iste. sana annene nasıl yaklaşman konusunda fikir vericektir. umarım herşey yolunda gider
Canim annem psikologa gitmek ister zaten. Cok pahali ve devlette psikiyatri klinikleri var sadece, psikolog randevusu alinmiyor.

ben bunu bilmiyodum. aklıma bir fikir geldi. oradan bir bayanla eve gitse ve normal arkadaşı gibi tanıştırsa ve daha sonra ikisini bi bahaneyle yalnız bıraksa. nasıl olur? yardım istemediğinden dolayı psikolog olduğunu öğrense rahatsız olabilir
Hayir hayir ben yanlis ifade ettim, psikolog konusunda istemiyorum gibi bir sey demedi cok pahali dedi sadece.

Back
X