- 9 Mart 2016
- 835
- 384
- 18
- 45
- Konu Sahibi kuzeyyildizim
-
ay canım ya vakit ayırıp uzun uzun yazmışssın çok sağol.aslında dediklerin çok doğru ama bunalttı beni yalnızlık uzun zamandır yalnızım.şimdi sen yazmışsın ya yukarda çoluk çocuk falan.işte ne güzel kalabalık ortam falan diye düşünüyorum ama haklısn çok güzel analiz ettiğini düşünüyorum evliliği.aslında ben de o evlilik sürecine kadar kendimi geliştirsem.okusam gezsem falan yani içimde kalmasa diye düşündüm yazdıklarını okuyunca.evlilik = mutluluk değil. ne sanıyorlar evlenince hersey toz pembe mi olacak. inan evli ve üç çocuklu bir kadın olarak söylüyorum hayat daha bir zorlaşıyor. öyle biri olsun bana sahip çıksın beni mutlu etsin. yok öyle bir dünya.evet evlenmek güzel çoluk çocuk filan... ama sende, o çok sevdiğin adam da hersey zamanla sıradanlaşıyor. mutlu oluyorsun ama tükeniyorsun ve karşıdakini de tüketiyorsun. hayat tek düze oluyor. hergün aynı. sabah kalk işe git. eve gel yemek,çocuklar ... akşam kocan gelsin. yemek ye. çocukları uyut. çayını iç sonra yat. dünyanın en iyi en mükemmel adamıyla evlensen de aynı.... en kötü en kaba adamıyla evlendiğinde de aynı. tabi hayat kalitesi eşine göre değişir ama derler ya malzeme bu. zamanla heyecan cazibe aşk hiçbirsey kalmıyor. adam seni çok sevse de monotonlaşıyorsun yine kendi kendine kalıyorsun . o yüzden kimseye bağımlı olma. önce kendinin kıymetini bil,kendini sev bence. sonra evlenince kendi kendine kalmayı inan çok özlüyor insan
beraber çıkalım mıBen dusunuyorum da hangisine gidicem ona karar veremedim.
beraber çıkalım mıahaaha baksana cesaret edebilir misin gerçekten?
iyi ki varsınız.ferahlıyorum burada yazınca
açtığım konulara büyük bir iyi niyetle yazıyorsunuz.çok teşekkür ederim.terapi alacağım.söz.nasıl hissediyorum biliyor musunuz mutlu olduğum zamanlar oluyorkendi kendime diyorum ki ben mutlu olmamalıyım.bu mutluluk bana layık değilBu guzel bir sey. ve bunu yapmaya devam et. ama bir onceki actigin konuna son mesajinin tarihine bak bir de burdaki ilk mesajinin tarihine. iste o kadar ferahlik sagliyor. sen gene buraya yaz ama daha kalici cozumlere yonelmeni engellemesin bu.
En uzucusu ne olur biliyor musun? bir gun istedigin gibi bir iliski yasadiginda dertlerin sorunlarin bitmedigini gorunce, ic huzuru, tek basina da mutlulugu saglayamayinca bu sefer iki kisilik mutsuzluklar yasayinca buyuk yikima ugrarsin. bu kisim biraz kisisel tecrubeden de geliyor. insan dramla beslendikce bazen mutlu olmayi da unutuyor.
Terapi, terapi, terapi...
evlenmek mutlu olmak için çözüm değilkii yada yanlız kalmamak için asla evlenilmez.geleceği göremezsin ki mutlu olacağının garantiside yok aynı evin içinde yabancı gibi olmaktansa tek başına kal daha iyi.sen kendine sahip çık allahtan hayırlısını iste.ailesi düzgün olanlar iyi bir aile hayatına sahip olanlar evlilik hayatında da başarılı oluyor.ama ailesi boşanmış, ailesinden ilgi sevgi görmemiş insaların gelecekteki hayatları da mahvoluyor.
çok yalnızım kızlar.anlatamıyorum kimseye.aklımı kaçıracak gibiyim.dayanamıyorum.kimsenin umrunda olmamak çok çok kötü bir duygu.ALLAH a sığınıyorum.ama bir yere kadar dayanabiliyorum.yapayalnızım.geride yıkılmış bir evliliğim.saçma sapan bir adamla yaptığım nişan tanıdıkça tiksindiğim bir insan var.
işim var şükür ama eve geldiğimde duvarlar beni boğacak gibi.ne olur demeyin sosyal çevre vs...hepsini yaptım.derin sıcak bir ilişki istiyorum.bana sahip çıkacak değer verecek..ama yok .olmadı.benim kendi ailem de olmadı ki bana sahip çıkan değer veren.YAPAYALNIZDIM HALA ÖYLEYİM...NE OLUR DEMEYİN BANA ÇIK SOSYALLEŞ PSİKOLOĞA GİT.ÇÖZÜM BUNLAR DEĞİL.
inanın bana değil.ihtiyacım olan şey bir insanla samimi sıcak bir ilişki kurmak.evlilik çocuk.diğer türlü olmuyor.bana asahip çıkacak arkamda olacak bir ailem yok.
bunu yazarken ağlıyorum dayanamıyorum.hayatımda ilk kez ciddi ciddi intiharı düşünüyorum.sevemedim ben bu dünyayı.kazandığım paranın önemi yok.yok işte.ne olur tutun elimden yardım edin bana çok kötüyüm..
açtığım konulara büyük bir iyi niyetle yazıyorsunuz.çok teşekkür ederim.terapi alacağım.söz.nasıl hissediyorum biliyor musunuz mutlu olduğum zamanlar oluyorkendi kendime diyorum ki ben mutlu olmamalıyım.bu mutluluk bana layık değil
peki evli misiniz şu anBen iki kere ilac kullandim. hepimiz bir suru konuda oyle tuhaf ruh hallerine dusuyoruz ki. icimden butun yasam enerjimin cekildigini fiziksel olarak hissettigimi bilirim. bos bos oturup hali deseni inceledigim sabahlar, stresten kusup ise oyle gittigim zamanlar, bir turlu bir iliski tutturamadigim yetmezmis gibi sacma sapan insanlarin (evli bir adamin) hayatima girmeye calismasi, o adam yuzunden istifa etmem, erkeklerden her seyden sogumam.
Inan geciyor. guzel gunler de geliyor.
peki evli misiniz şu an
ailesi düzgün olanlar iyi bir aile hayatına sahip olanlar evlilik hayatında da başarılı oluyor.ama ailesi boşanmış, ailesinden ilgi sevgi görmemiş insaların gelecekteki hayatları da mahvoluyor.
çok yalnızım kızlar.anlatamıyorum kimseye.aklımı kaçıracak gibiyim.dayanamıyorum.kimsenin umrunda olmamak çok çok kötü bir duygu.ALLAH a sığınıyorum.ama bir yere kadar dayanabiliyorum.yapayalnızım.geride yıkılmış bir evliliğim.saçma sapan bir adamla yaptığım nişan tanıdıkça tiksindiğim bir insan var.
işim var şükür ama eve geldiğimde duvarlar beni boğacak gibi.ne olur demeyin sosyal çevre vs...hepsini yaptım.derin sıcak bir ilişki istiyorum.bana sahip çıkacak değer verecek..ama yok .olmadı.benim kendi ailem de olmadı ki bana sahip çıkan değer veren.YAPAYALNIZDIM HALA ÖYLEYİM...NE OLUR DEMEYİN BANA ÇIK SOSYALLEŞ PSİKOLOĞA GİT.ÇÖZÜM BUNLAR DEĞİL.
inanın bana değil.ihtiyacım olan şey bir insanla samimi sıcak bir ilişki kurmak.evlilik çocuk.diğer türlü olmuyor.bana asahip çıkacak arkamda olacak bir ailem yok.
bunu yazarken ağlıyorum dayanamıyorum.hayatımda ilk kez ciddi ciddi intiharı düşünüyorum.sevemedim ben bu dünyayı.kazandığım paranın önemi yok.yok işte.ne olur tutun elimden yardım edin bana çok kötüyüm..
O zaman tiksine tiksine nişanlınızla devam edin.evet illa hayatımda bir erkek olmalı.çünkü kimsem yok ailemden.yapayalnızım.illa bir erkek olmalı ki hayatın yükü omuzlarımdan kalksın ve çevremde benim diyebileceğim bir ailem olsun.bunun için illa bir erkek olmalı evet.
Sakın nişanlinla evlenme. O nişanı hemen atne kadar zaman? 35 yaşındayım.daha ne kadar zamanzannetmiyorum artık.
Hayatında biri olmak zorunda değil. En azından geçici bir dönem bu fikirlerine ara ver. Yeni birini tanımak takıntı haline gelmesin ki yanlış insanla bir arada olup kötü şeyler yaşama. Ayrıca bir sürü annesi babası boşanmış ama iyi evlilik yapan insan var. Evlilik şans meselesi annede babada değil iş karşındakinde bitiyorailesi düzgün olanlar iyi bir aile hayatına sahip olanlar evlilik hayatında da başarılı oluyor.ama ailesi boşanmış, ailesinden ilgi sevgi görmemiş insaların gelecekteki hayatları da mahvoluyor.
tamam.O zaman tiksine tiksine nişanlınızla devam edin.
harikasınız.yazdıklarınızı çok beğendim aynen öyle yapıcam 2.dediğinizi.1.si için hiçbir fikrim yok ama 2. dediğinizi şu andan itibaren yapıcam.Naçizane size iki tavsiyede bulunacağım:
1) Bir kliniğe gidip yumurtalarınızı dondurun. Devlette de var sanırım. Farklı kliniklerin ücreti ne kadar, müşteri memnuniyeti nasıl araştırırsınız, buradaki yorumları da okursunuz, ona göre seçersiniz. Sonra 38 yaşında, 40 yaşında, artık ne zaman istiyorsanız o yumurtaları kullanıp anne olma ihtimaliniz olabilir. Toplayacakları yumurta sayısını arttırmak için takviye kullananlar var. Coenzyme Q10, DHEA (bunun yan etkileri varmış galiba) vs. Araştırıp, doktora da sorup gerekiyorsa önce bunları bir süre kullanıp sonra işlemi yaptırırsınız.
2) Kendi konunuzu bırakın. Gidin başka insanların konularına düşüncelerinizi yazın. Özellikle nişanlısıyla, eşiyle, eşinin ailesiyle, kendi annesiyle, babasıyla, komşuyla yani ilişkilerle ilgili problem olan dertlere tavsiye yazın.
Ama biz sizi artık tanıdığımız için bence bu rumuzla rahat yazamazsınız, sizden beklenilen şeyler yazmaya çalışırsınız. Daha kendi derdine çare bulamamış bize yazıyor derler diye düşünürsünüz. O yüzden rahat rahat yazabilmek için bence yönetimden rica edin, ikinci bir üyelik alın.
Sonra dertlere, özellikle ilişkilerle ilgili olanlara en mantıklı çözüm önerilerinizi, tavsiyelerinizi yazın. Mantıklı bulduğunuz tavsiyeleri beğenme butonuyla beğenin. Kalbinize dokunan konuları takip edin, tavsiyelere uymuş mu, neler olmuş bakın. Uymamışsa tavsiyelerinizi yazmaya devam edin, ikna etmeye çalışın. Uymuşsa ama zorlanıyorsa destek olun, cesaretlendirin. Bir dert ne kadar çözümsüz gibi gözükse de, çok zor olsa da düşünüp çözüm bulmaya çalışın. Siz bulamazsanız ama başka bir üye mantıklı bir çözüm yazdıysa onu destekleyin. Bu şekilde beyninizi çözüm üretme, çözüm odaklı olma konusunda birkaç ay veya en azından 1-2 ay eğitin. Bu arada kendi dertlerinizi gelip buraya yazmayın. Ama isterseniz kendi kendinize düşünürsünüz tabii. Ama gelip burada konularınızı okumayın, yazmayın.
Birkaç ay sonra kendi konularınızı dışarıdan bir göz olarak okuyun. Ve onlara bir başkasının konusu olsa ne yazacağınızı düşünün. Hatta bunları bir kağıda veya bilgisayara tavsiye olarak yazın. Ve tüm bu tavsiyelere uyun lütfen. Alacağınız en değerli tavsiyeler bunlar olacak çünkü sizin içinizden gelecekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?