Eki Görüntüle 1015598 Eki Görüntüle 1015599 Eki Görüntüle 1015600
arkadaşlar, ben çok umutsuzum ne yapacağımı bilmiyorum. zor bir hamilelikten sonra yavrumdaki bu sorun için çıldırmak üzereyim, uyku filan yok bana, her an bunu düşünüyorum, sizlerden gelecek cevaplara çok ihtiyacım var.
benim 3 aylık kızımda sağ yanakta doğuştan bir ben var, sarı pembemsi kabarık. nevüs sebaseus diye bir şey yani bir çeşit ben. ne zaman aldırabilirim? bu minicik beden anestezi ilacını kaldırabilir mi? resmini de gönderiyorum ne olur bunu yaşayan ya da gören varsa bir akıl versin, yaşanmış hikayeye ihtiyacım var, sağlık açısından sorun oldu mu? aldırınca iz kaldı mı? fotoğraını da koyuyorum
arkadaşlar, ben çok umutsuzum ne yapacağımı bilmiyorum. zor bir hamilelikten sonra yavrumdaki bu sorun için çıldırmak üzereyim, uyku filan yok bana, her an bunu düşünüyorum, sizlerden gelecek cevaplara çok ihtiyacım var.
benim 3 aylık kızımda sağ yanakta doğuştan bir ben var, sarı pembemsi kabarık. nevüs sebaseus diye bir şey yani bir çeşit ben. ne zaman aldırabilirim? bu minicik beden anestezi ilacını kaldırabilir mi? resmini de gönderiyorum ne olur bunu yaşayan ya da gören varsa bir akıl versin, yaşanmış hikayeye ihtiyacım var, sağlık açısından sorun oldu mu? aldırınca iz kaldı mı? fotoğraını da koyuyorum
Allah'ım ya biz nasıl bir toplum olduk, araştırmadan dinlemeden vur gitsin. Bir anne bu kadar panik yapıp uykuları kaçtıysa sizce gerçekten tek kaygısı estetik midir? Bir zahmet edip baktınız mı acaba "nevüs sebaseus" nedir diye? Yargılarken bunu düşünmek aklınıza geldi mi?
Bir anne adayıyım belki henüz sizi anlayamam ama, bu konu buradan bizlerin yardım edebileceği yada fikir verebileceği bir konu değil. Bu tamamen tıbbi bilimler alanına giriyor ve açıkçası ben kendi adıma bir fikir beyan edemem. Eğer doktorunuz aldırmanızı söylediyse, aldırmanız iyi olabilir. Ayrıca, çok ufak olmaları narkozu kaldıramayacakları anlamına gelmez bebeklerin, bizlerden çok daha güçlü bünyeleri vardır.Ya da bir kaç doktoradan daha fikir alabilirsiniz?
http://www.tpog.org.tr/pdf/kongre_sunumlar35.pdf şöyle bir bilgi buldum, belki size fikir verebilir. Lütfen içinizi ferah tutun, iyi düşünün herşey iyi olsun bebeğiniz için, çok geçmiş olsun.
Valla ben bakınca nette bir şey bulamadım, bir çeşit ben mi yoksa iyi huylu tümör mü yoksa başka bir şey mi bulamadım netten. Konunun başında "nevüs sebaseus yani bir çeşit ben" yerine "nevüs sebaseus yani bir çeşi cilt tümörü" demiş olsaydı konu sahibi herhalde insanlar bambaşka yorumlar yapıyor olurdu.
Pek çok bilgi çıkıyor, tabi ki bunların çoğu da tıbbi terimler içeriyor ama şu konuda fikir veriyor ki "bu endişe estetik bir endişe değil tamamen sağlıkla ilgili bir endişe" sadece bunu anlamak bile yeterli.
Ayrıca madem bir konuya fikir beyan edilecek, ufakta olsa bilgi sahibi olmak gerek değil mi? Bilgisi olmayanın fikri de olmasın mümkünse.
Allah'ım ya biz nasıl bir toplum olduk, araştırmadan dinlemeden vur gitsin. Bir anne bu kadar panik yapıp uykuları kaçtıysa sizce gerçekten tek kaygısı estetik midir? Bir zahmet edip baktınız mı acaba "nevüs sebaseus" nedir diye? Yargılarken bunu düşünmek aklınıza geldi mi?
Bir anne adayıyım belki henüz sizi anlayamam ama, bu konu buradan bizlerin yardım edebileceği yada fikir verebileceği bir konu değil. Bu tamamen tıbbi bilimler alanına giriyor ve açıkçası ben kendi adıma bir fikir beyan edemem. Eğer doktorunuz aldırmanızı söylediyse, aldırmanız iyi olabilir. Ayrıca, çok ufak olmaları narkozu kaldıramayacakları anlamına gelmez bebeklerin, bizlerden çok daha güçlü bünyeleri vardır.Ya da bir kaç doktoradan daha fikir alabilirsiniz?
http://www.tpog.org.tr/pdf/kongre_sunumlar35.pdf şöyle bir bilgi buldum, belki size fikir verebilir. Lütfen içinizi ferah tutun, iyi düşünün herşey iyi olsun bebeğiniz için, çok geçmiş olsun.
Şuan tüylerim diken diken oldu yemin ediyorum sinirden..
Çok çok haklısınız.İnsanlar söz konusu kendi çocukları olmayınca hemen toz pembe yorumlar yapıyor.
Estetik kaygılarla olsa ne olur?Bir annenin çocuğunu kusursuz görmek istemsi kadar daha doğal ne olabilir?
Benim konumu belki biliyorsunuzdur.Kraniosinistoza bağlı plagiosefali var kızımda.Ben 4 aylıkken kızımı ameliyat ettirdim kafatasından.Hiç de pişman değilim.
Çünkü çocuğun suratı sola doğru eğriliyodu,bir göz çukurlaşıyodu,kafası tek taraflı büyüyordu.Şuan düzeliyo yavaş yavaş.Ama 2.ameliyat riski de var.Bakalım bekliyoruz.
Konu sahibi beni iyi dinle,
kendi çocuğunla ilgili en sağlıklı,en doğru kararı sen verirsin.Sana boşver zamanla düzelir diyen hiç kimseye doktor bile olsa aldırış etme.
İÇİN RAHAT EDENE KADAR DOKTOR DOKTOR GEZ ALLAH AŞKINA.
Ben 4 ay teşhis koydurana kadar yırttım kendimi.En sonunda internetten hastalığı buldum ve çok iyi bir beyin cerrahına gittim.
Çoğu insan 2 yaşına kadar teşhis koyduramazken,ben hiç kimseyi dinlemeyip 4 ay kafasındaki hafif eğrilik için kaygı yaşadım..
Çevrem sağlıkçı kaynıyo,ama herkes beni evhamlı olmakla suçladı.Yemin ederim tepki almamak için gizli gizli gezdiriyodum çocuğu hastanelerde.
Estetik kaygıysa estetik kaygı yaptır hiç kimseye aldırış etme.
İnsanlar söz konusu kendi çocukları olmayınca bol keseden toz pembe konuşurlar..
Çok çok geçmiş olsun minik kızınıza ve size tabi de; şimdi baktım biraz internette bahsettiğiniz rahatsızlığa. Daha çok ufakken fark etmiş olmanız çok güzel. İleride belki de kemiklerin sertleşmesi sonucu daha da zor zamanlar yaşayabilirdiniz. İnşallah 2. ameliyata gerek kalmaz ama gerek olursa da Allah'ım yardımcınız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?