Ne oluyor çözemiyorum... eşimin ailesi

Hilde_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
773
1.138
33
Eşimin ailesiyle aramızda bir soğukluk var ve ben bunu pek anlayamıyorum. Başlarda kv çok müdahale ederdi, beni sürekli yönetmeye çalışırdı, saçma sapan konuşur beni sinirlendirirdi. Hala daha öyle de... görümcelerimle aram iyiydi fakat şu son zamanlar fark etmeye başladım ki bana karşı mesafeliler. Onlara gittiğimizde tabi şuan virüs nedeniyle çok gidip gelemiyoruz... benimle konuşmuyorlar. Eşim de öyle put gibi kenarda köşede oturup telefonla ilgileniyor. Ben laf açmadan asla ama asla kimse benle konuşmuyor. Bir tek hoşgeldin, güle güle. Hep ben çabalıyorum konuşmak için... acaba diyorum ben mi çok soğuk durdum onlara karşı o yüzden mi böyle yapıyorlar ama öyle olduğunuda düşünmüyorum. Ben hep konuşan fakat yerine göre de mesafeli duran sınır çizen biriyim. Arkamdan ettikleri laflara (benim tavrımı beğenmemeleri, bulaşığa vs hep yardım etmem gerektiğini, çok ama çok ufak şeylere takılıp kendi kafalarında kurup yorumladıkları şeyleri...) rağmen yine ben çabalıyorum sanki. Bide saygı görmediğimi hissetmeye başladım. Geçen kv ye gittik, eşim laf arasında markette bir şeyin çok ucuzladığını, şaşırdığını kutu kutu aldığını söyledi. Küçük görümcem hemen ordan bana niye almadın dedi. Kv de eskiden alırdı dedi. Görümcem eee onun evi artık ayrı almaz dedi. Bu lafına uyuz oldum. Başta çok takmadım ama sonra evde aklıma gelip duruyor, sinirlerim bozuluyor. Ben sanki adam yerine konulmuyorum bir tuaf hissediyorum kendimi... diğer görümcemlede aramız iyiydi o da benle mesafeli olmaya başladı. Sanırım bana dış kapının dış mandalısın demeye getiriyorlar... sizce bu durum ne ? Ne yapayım bende onlar gibi mi davranayım hep ? Eşime bu durumdan rahatsız olduğumu, en azından ortamda onun benle konuşmasını söyleyeyim mi sizce ?

Merhabalar. Rabbimsize sabır versin. Diğerlerini de ıslah eylesin öncelikle eşinize soylemelisiniz yada en azından kayinvalidenize yada görümcelerinizle paylaşmalısınız. Neden bu şekilde davrandıklarını bilmek sizin hakkınız.eger sizi istemiyorlarsa munasebetinizi kesmelisiniz. Çünkü böyle kendinizi daha çok yıpratırsınız. Üzülmenize asla değmezler. Eşinizle mutlu olmaya bakin. Ha eğer çok daha üstünüze gelirlerse en iyi cevap susmaktir. Yine en iyisini siz bilirsiniz

Sonradan böyle oldularsa ya birşeye bozulmuslardır ya da birbirlerini dolduruyorlardır.Ben sizin yerinizde olsam mesafemi koyarım gitmem gerekiyorsa da eşime de ortamda beni yanlız bırakma canım sıkılıyor , benimle sohbet et tlfa gömülme derim.

görüşmeyi kesin gidip gelmeyin.
bu konuda ustelerseniz size kendi istedikleri gibi davranmayi hak gorecekler.
belliki istedikleri bir seyler olmuyor isler yolunda gitmiyor ki cephe almislar.
hic ustelemeyin.
kendileri cozuldugu zamanda cevaplarinizi verin onlar utansin.
bizimkilerde boyleydi gel diyince gelinsim git diyince gidilsin oyle az buz yolda degil 500 km enayi gibi surekli ordayiz her ay.
en son tepkiyi koydum bayramdan bayrama gitmeye basladik bi ara abim her ay geliyodu simdi gelin gelmiyo heralde dediler yuzume karsi.
evet gelmiyor cunku artik bir evi var ve ev gecindiriyor dedim.
simdi kendi evlendi 1 sene olacak daha 1 kere gitmedi es ailesine
ses cikaramiyorsanda umursama umursamadigini belli et.

Hep ben çabalıyorum konuşmak için.
Sebep?
Ben mesela benimle soğuk olan biriyle konuşmaya uğraşmam aramam sormam...
Ben hep konuşan fakat yerine göre de mesafeli duran sınır çizen biriyim.
E ne güzel işte daha ne reis
eşim laf arasında markette bir şeyin çok ucuzladığını, şaşırdığını kutu kutu aldığını söyledi. Küçük görümcem hemen ordan bana niye almadın dedi
Gorumcede az fena değil haa...
Görümcem eee onun evi artık ayrı almaz dedi
Cevabını bildiği soruları soran insanlar ...

Ne yapayım bende onlar gibi mi davranayım hep ?

Mesafeleyim falan diye yazmışsın ama tatbik etmemişsin reis.
Sana tavsiyem hakikaten mesafesi olman yahut yoklar gibi davranman

Olan şudur abilerinin değiştiğini ve bu değişime sizin neden olduğunuzu düşünüyorlar
Annelerine olan tavrınızında onları etkilediği belli
Çözüm mü derseniz olduğunuz gibi olacak ya kabullenmelerini bekliyeceksiniz yada ardya mesafe koyacaksınız

Yerinizde olsam hiç çabalamazdım takmadım kendi havamda çalar kendi havamda oynardım ne onları takacağım bir de sohbet edeceğim evlerine gittiğim zaman da çayımı kahvemi içerim gülümser otururum onlar çatlasın en güzel elbisemi giyer kocama da muhabbet ile bakar çatlatırdım kimseye acımam anası bacısı hiç acımam bana saygı göstermeyen ezer geçerim

Oy o meseleler ya bak canım boşuna mesafe koymaz görümce tayfası sen sor bakım niye bu tavır. Bktın bundan şundan diyolar cevabını ver. Yok bi şey diyip geçiştiriyorlr o zaman mesafeni koy. Ama birbirinizi anlamaya çalışmanız mantıklı olcaktir sonuçta sizde benim gibi sanırım takmam otururum karakterinde değilsiniz o yüzden başta kendi iç huzurun için biebirinizi dinleyip anlamanızı öneririm. Sonuç olrak elbette kimse kimseye mecbur değil olmuyorsa bi yerden sonra salarsınız. Moral bozan bi durum ama benimde başıma geliyo arda 5 görümcem var ve sebepsiz uzaklaşmaz ve laf sokmzlr ama neden yptıklrını anltırlr kendime göre cevabımı veririm ve ardaki o pis insanı deli eden tavır kalkar. Kolay gelsin sana

Aman boşver hiç umrunda bile olmasın. Kafaları bozuk herhalde.

Eğer daha önce iyi bi anda soğuk yapıyorlarsa güzel günlerinizin hatırına sorabilirsin bişey mi oldu canınız sıkkın gibi öyle hissettim diyerek konuyu açarsın. direk eşine yansıtma bence üzmesin seni ilk fırsatta. Malum erkeklerin bekarken ailesine kötü ilgisiz davranıp evlenince onların önünde çiçek olmaları meşhurdur.

Onların zoruna gidiyor ama üzgünüm artık eşinin birincil ailesi sensin, ve kimse seni sevmek zorunda değil, sende zaten onlara bayılmıyorsun. Eşin olmasa muhtemelen suratlarına bakmayacağın insanları fazla ciddiye alıyorsun, önemli olan eşin sen ve evliliğiniz, gerisine hiç bir laf düşmez, saygı duymuyorlarsa görüşme olsun bitsin

Almanlarin bir lafı var ve ben cok severim: "benim sirk değil, benim maymunlar değil". Madem kendi kendilerine kurup kudurmak istiyorlar. Buyursunlar meydan onların. Hic uğraşmam, yüz de vermem, eşime de söylemem. Cünkü benlik bir durum yok. Yok bir hatam olmuş olsa güzel güzel özür de dilerim. Ama benlik bir durum yoksa insanları kendi hallerine bırakıyorum.

Direk muhatabınıza sorsanıza hayırdır aramızda benim farketmediğim bir kırıcı birşey mi oldu soğukluk seziyorum diye

Katılıyorum

Bencede eşine söyleme bir şey boş yere onunla hiç gerginlik yaşama. Bırak kendi kendilerine tavır alsın surat yapsın üstüne gidip değerli hissettirme eşinle iyisen mutluysan görünce Kv boş

Çabalamayin yani böyle durumlarda niye gereksiz çabalara girersiniz anlamiyorum. İlla biri sizinle konuşmak zorunda mi? Siz de telefonunuza bakın madem.
Hayatta insanlarin naziyla uğraşacak enerjim olmuyor benim hele şu günlerde elalemin muhabbet edip etmedigini kafama asla takamazdim.

Şimdi baştan iyi derken hep bir beklenti içindelerdi benden. Sürekli giyimim, makyajım, hizmetim, güleryüzüm falan... bir yerden sonra gına geldi her dediklerini yapamayacağımı, onların istediği kişiye dönüşmeyeceğimi gösterdim. Benden ümidi kestiler galiba yüz vermiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…