• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne önemliymiş be bu bekaret..

geçen gün yine seksle ilgili bir başlık açılmıştı, cinsellik bölümüne taşındığı için cevap verememiştim en son. bi kız vardı bana hakaret etmek amacıyla "sana iyi cinsellikler" demişti :9:
hahaha sağ ol cicim ya, hepimize iyi cinsellikler valla. Türkiye'de sorunların yarısı sevişememekten çıkıyor.

Ahahahahhahaha ay öldüm ya şimdi allahıııım:9: Kimbilir kendince nasıl ağır bi laf soktu, bi de ona sormak lazım:52: Tüh be bi teşekkür etme şansın olmamış, hepimize iyi cinsellikler bence. Yemek yemek ne kadar ayıpsa bu da o kadar ayıp. Ben bi cinsellik bölümüne bakayım kim sana iyi cinsellikler dilemiş:27:

Bayanlar kusura bakmayın da
Sizi seven adam sizin bekaretinizi elinizden almaz siz verseniz de isteseniz de almaz eğer onun için gerekten değerliyseniz sizin değerlerinizi asla ezip geçmez geçiyorsa kusura bakmayın da sizi sevdiğine inanmam mümkün değil çünkü erkekler sevmeden de yaşayabilir bunları kadınlar sevdiği adamla yaşamak ister

ay millan sanki sevismeyen cok mutlu da. ben her gun yok kocamla sevisemiyorum, yok cok sert davraniyor, yok utaniyorum, yok vajinismus oldum, kocam megerse ne pis bi insanmis konulari okuyorum.
herkes bi sevisse de rahatlasa.

Senin yorumlarını okumaya bayılıyorum :9::9::9:

Yok,aslında benimki tabu olarak görmek değil.
Çocuklarını koruma içgüdüsü biraz.
Ergenliğe yaklaştıkça hayatın gerçekleriyle yüzleşiyorsun..
Sanki herşey,herkes onları üzmek için var sanıp koruyabilir miyim diyorsun?
Ama tabii müdehale edemeyeceğiminde farkındayım.
Temenni benimkisi..

O konuda haklısın bak, zaman zaman ben de düşünüyorum kendim bu kadar rahat düşünebilirken çocuğumla ilgili nasıl olurum acaba diye. Ama sanıyorum kızım olsa böyle şeyleri benle konuşabilsin isterim. Yani ben bilmeden yapacağına ben bileyim de gerektiği yerde çocuğumu bilgilendireyim, utanmasın sıkılmasın benden yani. Bence böyle annelere ihtiyaç var. Ama koruma içgüdüsü ayrı bir şey. İnsan çocuğu üzülürse diye korkar elbet. Ama yine de korkulan bir şeyler saklanan ebeveyn olmaktansa, her şeyin açıkça konuşulabildiği, sorunları çözen ebeveyn olmak daha tercih edilesi.

Bayanlar kusura bakmayın da
Sizi seven adam sizin bekaretinizi elinizden almaz siz verseniz de isteseniz de almaz eğer onun için gerekten değerliyseniz sizin değerlerinizi asla ezip geçmez geçiyorsa kusura bakmayın da sizi sevdiğine inanmam mümkün değil çünkü erkekler sevmeden de yaşayabilir bunları kadınlar sevdiği adamla yaşamak ister
Bence seven adam evlendikten sonra da dokunmamalı..:ssz:

Ahahahahhahaha ay öldüm ya şimdi allahıııım:9: Kimbilir kendince nasıl ağır bi laf soktu, bi de ona sormak lazım:52: Tüh be bi teşekkür etme şansın olmamış, hepimize iyi cinsellikler bence. Yemek yemek ne kadar ayıpsa bu da o kadar ayıp. Ben bi cinsellik bölümüne bakayım kim sana iyi cinsellikler dilemiş:27:

Bence kimse burada cinsellik ayıp demedi ya da onu demek istemedi.
Ama cinsellik de belli bir olgunluğa gelince yaşanması gereken bir şey sanki. En azından mantıklı düşünme melikeleri kazanınca. Yani 14-15 yaşında çocuklar kalkıp da “sevdim, birlikte oldum” veya “ benim bedenim benim kararım” veya “bir halt yedim çok pişmanım” dedikleri zaman ben empati yapamıyorum.
Buna rağmen ben de Parkon’a katılıyor ve çocuğumun sevişmesini istemezdim diyorum.

Yok,aslında benimki tabu olarak görmek değil.
Çocuklarını koruma içgüdüsü biraz.
Ergenliğe yaklaştıkça hayatın gerçekleriyle yüzleşiyorsun..
Sanki herşey,herkes onları üzmek için var sanıp koruyabilir miyim diyorsun?
Ama tabii müdehale edemeyeceğiminde farkındayım.
Temenni benimkisi..

senın gıbı düşünüyorum..

kendı bakış acım bekaretı onemsemıyor olsada,

kızımı korumak ısterım..anne olunca ısler degısıyor..

yoksa kızım nasıl mutluysa oyle olsun mu demelıyım..

dıyorum ya bu bekaret konusu kafamı karıştırıyor..

yanı ıstedıgım kendını bır erkek ıcın saklamasından zıyade erkekler tarafından kullanılmasını önlemek..

cınsellık ıkı kısıyle yaşanır,ıkı taraf bırbırını kullanr o ayrı mesele tabiiiiii

Sorun yaşananlar değil.

Sorun özgür kız takılıp her haltı yedikten sonra kızlık zarı nasıl diktirilirin derdine düşülmesi.

Böyle tiplere soruyorum;

Madem kızlık zarı bu kadar önemsiz, madem evlilik öncesi cinsel hayata azami derecede dikkat eden insanlar ahlak polisi, neden köşe bucak doktor arıyorsunuz kardeşim?

Erkekler buna önem veriyor diyeceksiniz. O zaman bir zahmet kendiniz gibi adamlar bulun. Biz ahlak polislerinin yetiştirdiği erkeklerin peşine düşmeyin, yaptığınızın arkasında durun. Onlar peşinize düşüyorsa da yüz vermeyin.

Kendi arkasında duramayan, tutulacak tarafı olmadığı için sağa sola saran insanlardan hiç hoşlanmıyorum.

Son düzenleme:
Ama cinsellik de belli bir olgunluğa gelince yaşanması gereken bir şey sanki. En azından mantıklı düşünme melikeleri kazanınca. Yani 14-15 yaşında çocuklar kalkıp da “sevdim, birlikte oldum” veya “ benim bedenim benim kararım” veya “bir halt yedim çok pişmanım” dedikleri zaman ben empati yapamıyorum.
Buna rağmen ben de Parkon’a katılıyor ve çocuğumun sevişmesini istemezdim diyorum.

Yoo ben yanlış anlaşıldım sanırım. Ben kesinlikle cinselliğin belli bir yaşı olduğuna inanıyorum. Açıkçası 14-15 yaşındaki "çocuk" bunu yaşarsa ben de buna karşı olurum. Benim kastettiğim belli olgunluğa erişmiş insanlar. O yaşlarda bunları yaşamak psikolojik açıdan da iyi değil. Çocukluğunu erkeklerden korkarak baskı içinde yaşamak neyse 14 yaşında biriyle beraber olmak da o. Aynı derecede sıkıntılı yani bence. Dediğim gibi benim kastım olgun insanlardı. Ve gerçekten bazı insanlar ayıp olduğunu düşünüyor sevgili İpek emin olabilirsin, o yüzden belirtme ihtiyacı hissettim ben:)

Kızlar konu sahibesi ortada yok,konuyu ciddiye alıp birbirinizi kırmayın,tartışmayın bence.Her defasında -ben dahil- oltaya geliyoruz:ssz:

Tekrar alıntılayamıyorum, nasıl yapıldığını bulamadım da. Bi önceki mesajınızda "bekaret önemli herkes namusunu korumalı" diyen "bayan" değil miydiniz? Ben de namusla bekaret birbiriyle alakalı değil dedim. Bakire olup da neler yapanlar var, onlar namuslu sevdiği insanla beraber olan kadınlarımız mı namussuz? Bunu söylemeye çalıştım. Elbette sizin görüşünüz ama namus hassas bir kavram, o sebeple bakire olmayan kadınlar namussuzdur algısı yaratacak yorumlardan kaçınırsak kalp kırmamış oluruz. Zaten polemiğe fazla açık bir konu olduğu ortada, konu sahibi bi geliyor bi kayboluyor, bence yok yere birbirimize girmeyelim biz:27: Yanlış ifade ettiniz diye umuyorum diğer yorumunuzda:)

Katiliyorum sana , bekaretin namusla alakasi olmaya bilir , bak dedigim gibi tecavuze ugrayipta bekaretini kaybetmis bi kadin namussuz degildir kesinlikle. bekareti yerinde olupta her
halti yiyen kadinada namuslu demem. ama ben sevismeyi evlilge ait olan bisey olarak goruyorum , bu benim kararim , katilabilirsinde katilmayada bilirsin :)

kadın olmayabilir cowgirllcüm. gerçi nişanlım konusunu hatırlıyorum, kitap mitap mevzusu vardı, ben ona tavsiye vermiştim ama umursamadı, bir beğeniyi bile çok gördü....:19: çok kırgınım sana nays çooook :50:

özür dilerim kırıldıysan ama yazdıklarınız suan benım aklımı basıma getıryor cok cok tesekur ederım ..kırılma sakın

özür dilerim kırıldıysan ama yazdıklarınız suan benım aklımı basıma getıryor cok cok tesekur ederım ..kırılma sakın

Bence işe kendine ve hemcinslerine kadın diyerek başlayabilirsin sevgili nays. Mahalle baskısından kurtul artık, çocuk yaşta değilsin nişanlından ayrıldığına göre. Kendi doğrularına göre yaşa

şöyle bir şey var, eski erkek arkadaşım (türk değil) "ben eskiden kızım olmasını istemiyordum, bi p.ç gelip kandıracak diye korkuyordum ama şimdi bi tane sevgilisi olsun onla sevişsin diyorum" demişti. bu arada bunun benle alakası olduğunu düşündüm içten içe, çünkü daha önceden uzun süreli ilişkileri olmuştu ama yine de hala kadına "kandırılan" gözüyle bakıyordu. ben gerçekten isteyene kadar sevişmedim onunla, o da sevişmenin bir güç ispatı olmadığını gördü bence.
buradaki en büyük korku "kandırılmak". bu algı her ne kadar Türkiye'de daha fazla olsa da dünyanın her yerinde var. o yüzden haklısınız.
ama her ne olursa olsun, karşısına kim çıkarsa çıksın kızınız akıllı, bilinçli olursa pişman olmayacağı şekilde hareket eder zaten.

bekaret neyse de hatırlayanlarınız varsa bekret vardı onu napcaz?:1::1:

Sorun yaşananlar değil.

Sorun özgür kız takılıp her haltı yedikten sonra kızlık zarı nasıl diktirilirin derdine düşülmesi.

Böyle tiplere soruyorum;

Madem kızlık zarı bu kadar önemsiz, madem evlilik öncesi cinsel hayata azami derecede dikkat eden insanlar ahlak polisi, neden köşe bucak doktor arıyorsunuz kardeşim?

Erkekler buna önem veriyor diyeceksiniz. O zaman bir zahmet kendiniz gibi adamlar bulun. Biz ahlak polislerinin yetiştirdiği erkeklerin peşine düşmeyin, yaptığınızın arkasında durun. Onlar peşinize düşüyorsa da yüz vermeyin.

Kendi arkasında duramayan, tutulacak tarafı olmadığı için sağa sola saran inanlardan hiç hoşlanmıyorum.

Ben de bu tip kadınlara hiç mi hiç saygı duymuyorum.Böyle yaparak Türkiye'deki o her fırsatta eleştirdiğimiz 'Erkeğin elinin kiridir,kadının alın yazısı'anlayışını devam ettiriyorlar.Ve birçoğu da koca bulabilme sevdasına yapıyor o zar diktirme ameliyatını,bu da olayı benim gözümde daha da çirkin kılıyor.Çok ikiyüzlü bir toplumda yaşıyoruz.:ssz:

Her zaman söyledim ; ne bakire ne kız olmadım hiç bir zaman. Kadın doğdum kadın yaşıyorum, pişman da değilim
Önemli olan yaptığından emin olmak
Erkeğin her haltı yediği bir ülkede bana kimse bir şeyin hesabını soramaz, sordutmadım şimdiye dek Allah'a şükür
Herkes kendisine sahip çıkmalı, pişman olacaksan yaşama, yaşadıysan zır zır etme, herkesin yaşadığı ortam,kültürü, örfü farklı ona göre hareket edip başına iş açmayacaksın. Açtıysan da arkasında duracaksın. Bunun namusla bilmem ne ile hiç ilgisi yok, namustan bakarsan bizim erkeklerin %90 ı o... , bu halde de kadına bir şey sormaya kimsenin hakkı yok arkadaş

Back
X