Doğacak olan çocuğumuza dahi hazırlık vs yapamıyoruz ilk kardeşini evlendirelim,masrafı bitirelim vs diyorlar. Eşimle bana evlenirken yardımcı olmuşlar sanki. Tek başıma konuşunca da el kızı işte oluyorYani durumun farkindasiniz kimseye mahkumiyetiniz yok kocanizi alin karsiniza olmasi gerekeni soyleyin bunu saglayamiyorsa gideceginizi soyleyin yada kendisi mudahale etmezse siz gerekeni yapacaginizi soyleyin kimse icin uzulmeye kendini yipratmaya degmiyor ve kiymetlide olmuyorsunuz gordugunuz gibi
Artık o kadar psikolojik olarak dağıldım ki ne düşüneceğimi bile şaştım gerçekten. Ne tepki verirsem suçlamazlar vs diye düşünmekten. Kapana kısılmış gibi hissediyorum resmen.Ailenizin yanina da gidin, istediginizi yapin. Kimse sizin sahibiniz degil. Evet yapilanlar sacma olmus, kimse bir insana guvenerek cocuk yapmamali. Arti olarak bakmak istemeyebilirsiniz bu sizin sucunuz degil ve hamilesiniz ustelik. Bu durumda esinizin sizi korumasi gerekirken tam tersini yapmasi dogru degil. Siz kararinizdan sasmayin ve ailenize de gidin. Herkeste gorsun.
Artık o kadar psikolojik olarak dağıldım ki ne düşüneceğimi bile şaştım gerçekten. Ne tepki verirsem suçlamazlar vs diye düşünmekten. Kapana kısılmış gibi hissediyorum resmen.
Bir umut eşim artık be yerde tak eder dedim ama çok zorBu insanlar degismezler. Belki bi ara daha iyi davranirlar ama asla degismezler. Anliyorum pskilojik olarak zor. Ama onlar degismiyorsa siz de kendinizi feda etmeyin. Kendi ailenizi gorememek ne demek? Lutfen kendi isteklerinize bakin ve kimseyi takmayin.
İnsanın deli cesareti olması gün gelip ayağına dolanıyor işte..Benim ailem böyle bi aileye gelin gitmeme izin vermezdi siz nasıl hangi cesaret işini aileni şehrini bırakıp gittin..esine rest çekmeden bi sonuca varamazsınız tam ana kuzusu senin ki sende sınırlarını çiz begenmiyosa kapıyı göster gitsin üvey annesiyle yaşasın işini gücünü bırakıp anasina hizmetcilik yapsin
Artık iyiden iyiye kafam karışmaya, ne tepki vereceğimi şaşırmaya başladım hanımlar. Lütfen bana yardımcı olur musunuz? 6 aylık evliyim, 4. 5 aylıkta gebeyim. Eşimle sevgiliyken farklı şehirlerde oturuyorduk. Artık ne kadar gözümü kararttıysam, büyük bir şehirde, global kurumsal bir firmada finans departmanında çalışırken bütün işimi, gücümü ailemi bırakıp eşimin bulunduğu küçücük şehre geldim. Taşındığımda daha evli değildik ailem vs baya sorun çıkardılar haklı olarak. Her neyse. Asıl sıkıntı eşimin babası ile annesi ayrı. Babasının 4.evliliği, şu anda benimle aynı yaşta bir kadınla, ondan 3 ve 9 yaşında çocukları var.
Kusura bakmayın lütfen düzeltemedim de..
Asıl sorun şurada başlıyor eşimin annesi dışında diğer eski hanımlar tam kayınvalide havasında. Benimle aynı yaşta olan dahi. Ve sadece bununla da kalmıyor baba tarafından hiç alakasız kişiler dahi bana müdahil olmaya başladılar. Açık giyinmediğim, ki olsa dahi bu eşimle beni ilgilendirir, herkes bir karışma derdinde. Ben arada eşim var diye çok fazla münakaşaya girmek istemiyorum, ama eşimde maşallah aman kimse kırılmasın diyerek beni yıpratıyor çok güzel şekilde. En son olayda, artık sabrımın taştığı nokta çünkü daha sayamadığım bir sürü saçmalık var ailede, torbacılık gasp hırsızlık falan ama eleştiri yapacakları zaman başkalarını yerin dibine sokmayı seviyorlar. Evlenirken hazırlıklarımı vs hepsini eşimle ben yaptım. İsteme nişan vs. Olmadı yine ailevi sıkıntıları bahane oldu. Kimse kapımı çalıp bişey yapılacak mı eksik mi diye bile sorma gereği duymadılar. Tek bıraktılar tamamen yeni bizi. Benim ailem sesini çıkarmadı aman mutsuz olmayayım diye. Şimdi eşimin kardeşinin düğünü varmış Banu hazırlık yapsın evini yerleştirsin, yok kuzeni nişan yapacakmış Banu ilgilensin Bi işin ucundan tutsun. Çocuk mu bakılacak Banu baksın. Bana kimse sen müsait misin diye sormadı hiç. Çalışıyorum Bi yandan ve sıkıntılı bir gebelik geçiriyorum. Aman alttan alayım falan diye diye bu hale geldik, eşimde zaten Bi bana konuşuyor. En son kayınpederimin şimdi ki eşine patlamak zorunda kaldım, bana mı sordunuz çocuk sahibi olurken, her defasında Banu bakar temizliğe Banu koşar onu yapar bunu yapar diye. Her daim yalnız kalmaktan ama birşey yapılacağı zaman Banu koş denmesinden sahiden yoruldum. Ve ben artık bu konularla ilgili eşimle tartışmaktan yoruldum. Yapmıyorum deyince de sen benim ailemi mi kabul etmiyorsun diyerek gerçekten kırıcı oluyor. Sahiden psikolojik olarak çok yıprandım. Ailemin yanına bile gidemiyorum. O kadar hayatıma karışıyorlar
Artık ne kadar gözümü kararttıysam, büyük bir şehirde, global kurumsal bir firmada finans departmanında çalışırken bütün işimi, gücümü ailemi bırakıp eşimin bulunduğu küçücük şehre geldim. Taşındığımda daha evli değildik ailem vs baya sorun çıkardılar haklı olarak.
En son olayda, artık sabrımın taştığı nokta çünkü daha sayamadığım bir sürü saçmalık var ailede, torbacılık gasp hırsızlık falan ama eleştiri yapacakları zaman başkalarını yerin dibine sokmayı seviyorlar.
Bahsettiğim suçların failleri cezaevinde zaten. Ama herkes suçlu onlar masum ailenin gözünde bahsettiğim buydu6 aylık evlilik 4,5 aylık hamilelik. Ailenin tavrı da ilk günden belliymiş.
İyi bir şirkette çalışan bir kadın kendine neden bunları yapar ?
Ailedekiler saçmalık değil hepsi suç. Ailede tüm bu suçlara bulaşan insanlar varsa ve siz bunları bile bile o ailenin bir parçası olmaya devam ediyorsanız ; siz de bu suçların ortağısınız.
Elinizi vicdanınıza koyup , Polise şikayet edin.
Bahsettiğim suçların failleri cezaevinde zaten. Ama herkes suçlu onlar masum ailenin gözünde bahsettiğim buydu
Ailenizin yanına gidemeyecek kadar pasif biriyseniz evlenmeseydiniz keşke. Bu ne kocacılık böyle? Bir anne olarak düşünüyorum, kızım hiç değmeyecek bir adam için beni görmeye gelemese kahrolurdum. Benim de gözümü karartıp vazgeçtiğim çok şey oldu evlenirken. En basitinden ailemden 1200 km uzakta yaşıyorum. Ama biraz mantık ya. Dünya iyisi olsa evlenir evlenmez hemen çocuk yapılmaz. Eşiniz de tüm bu saçmalıklara rağmen hala sizi desteklemiyormuş. Siz daha çok çekersiniz, bu işin sonu da boşanmaya gider zaten.Kusura bakmayın lütfen düzeltemedim de..
Asıl sorun şurada başlıyor eşimin annesi dışında diğer eski hanımlar tam kayınvalide havasında. Benimle aynı yaşta olan dahi. Ve sadece bununla da kalmıyor baba tarafından hiç alakasız kişiler dahi bana müdahil olmaya başladılar. Açık giyinmediğim, ki olsa dahi bu eşimle beni ilgilendirir, herkes bir karışma derdinde. Ben arada eşim var diye çok fazla münakaşaya girmek istemiyorum, ama eşimde maşallah aman kimse kırılmasın diyerek beni yıpratıyor çok güzel şekilde. En son olayda, artık sabrımın taştığı nokta çünkü daha sayamadığım bir sürü saçmalık var ailede, torbacılık gasp hırsızlık falan ama eleştiri yapacakları zaman başkalarını yerin dibine sokmayı seviyorlar. Evlenirken hazırlıklarımı vs hepsini eşimle ben yaptım. İsteme nişan vs. Olmadı yine ailevi sıkıntıları bahane oldu. Kimse kapımı çalıp bişey yapılacak mı eksik mi diye bile sorma gereği duymadılar. Tek bıraktılar tamamen yeni bizi. Benim ailem sesini çıkarmadı aman mutsuz olmayayım diye. Şimdi eşimin kardeşinin düğünü varmış Banu hazırlık yapsın evini yerleştirsin, yok kuzeni nişan yapacakmış Banu ilgilensin Bi işin ucundan tutsun. Çocuk mu bakılacak Banu baksın. Bana kimse sen müsait misin diye sormadı hiç. Çalışıyorum Bi yandan ve sıkıntılı bir gebelik geçiriyorum. Aman alttan alayım falan diye diye bu hale geldik, eşimde zaten Bi bana konuşuyor. En son kayınpederimin şimdi ki eşine patlamak zorunda kaldım, bana mı sordunuz çocuk sahibi olurken, her defasında Banu bakar temizliğe Banu koşar onu yapar bunu yapar diye. Her daim yalnız kalmaktan ama birşey yapılacağı zaman Banu koş denmesinden sahiden yoruldum. Ve ben artık bu konularla ilgili eşimle tartışmaktan yoruldum. Yapmıyorum deyince de sen benim ailemi mi kabul etmiyorsun diyerek gerçekten kırıcı oluyor. Sahiden psikolojik olarak çok yıprandım. Ailemin yanına bile gidemiyorum. O kadar hayatıma karışıyorlar
Şu yazınızdan eğitimli biri olduğunuz yanılgısına kapılıyor insan. Ben kendi adıma özellikle eğitimli kadınların bu kadar pasif ve ezik davranmasına tahammül edemiyorum.Artık ne kadar gözümü kararttıysam, büyük bir şehirde, global kurumsal bir firmada finans departmanında çalışırken bütün işimi, gücümü ailemi bırakıp
Çok yanlış bir evlilik yapmışsınız, kimseyi alttan almayın bırakın inceldiği yerden kopsun böyle hayat olmaz..Kusura bakmayın lütfen düzeltemedim de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?