Ne yapabiliriz?

yalnız krediye para ödeyecek ve kredisi bittiğinde aracı, krediye ödediği kadar ancak değerlenmiş olacak belki de? bu süreçte ödediği araba giderleri de cabası
Sizde haklısınız bu benim bakis açım. Esimlede bu konularda pek anlaşamayız. Benim için bir yere ödenen para herzaman kardır çünkü odemezsem o kadarda birikmez. Örneğin tamamen atıyorum 3 sene kredi ödedim 3 sene sonra ödediğim toplam kredi 100 bin ama arabanın değeri 80 binse benim için kardır. Çünkü araba almasaydım o 80 bini asla biriktiremezdim. Doğru veya yanlışlığını tartışmiyorum belkide saçmadır ama benim mantığım bu şekilde. Eğer borcum olmazsa her ay ıvır zıvır bir dünya gereksiz masraf çıkar hatta aslında masraf olmayan masraflar ve o para bir şekilde çarçur olur ama kredim olunca mecburiyetten ödeniyor bir şekilde.
 
Para ve yoldan bağımsız düşündüğümde hangi iş beni mutlu edecekse onu tercih ederdim çünkü hemen hemen ikisinin maaşında da elde kalan aynı olacak.İnsanın keyif aldığı işi yapmasının huzuru bambaşka
 
Hanımlar şöyle söyleyeyim o halde daha açıklayıcı olur.öğretmenim.Uzaktaki okulda tek öğretmen olacağım 1500 civari ek dersim olacak ve butik bir okul sınıf sayıları az.
Evimin yakınındaki okulda sınıf sayıları daha yüksek,daha sorunlu bi okul ve ek dersim olmayacak.Aracımız vardi malesef sattık.Araç alma niyetimiz var.Öyle iyi bi sey değil belki ama işe getirip götürecek kadar.
Gerçekten çok kararsız kaldım.Ufak bir borcum var yakındaki okula gidip önce onu kapatıp sonra biriktirip alma fikri ile uzaktaki okula gidip alma.fikri arasındayım.Bu arada o 1500 fazla da olabilir dyk açılırsa okulda.Ama diğer okulda pek böyle imkanlar yok.
 
Ben işle ilgili yorum yapmayacağım ama araba piyasası her geçen gün artıyor. Borçlada olsa araba alırsanız aynı zamanda yatırımda yapmış olursunuz benim düşüncem bu
 
bulaşık deterjanı ve dışarıda yeme içme de dahilmiş buna. dışarıda yeme içme pahalı zaten. o hariç 2000 fazla 2kişi için. bizim o kadar olmuyor açıkçası. pahalı marketlere gitmiyorum, online uygulamaların indirimlerini takip ediyorum, pazar alışverişi yapıyorum, yazdan bişiler atıyorum buzluğa gibi klasik şeyler aslında. özellikle dikkat etmiyorum yani ama nasıl 2000 olur anlamadım
 
Bende hep en ucuz marketlerden alıyorum ama vallahi tutuyor ya. Sanırım yazın taşındığımız için buzluk stoğum yok ondan dolayı böyle olabilir. Birde ben ayçiçek yağı değil zeytinyağı kullanıyorum. Yada yumurta alıcam organik olanını tercih ediyorum bunun gibi şeyler fiyat farkı yaratıyor galiba
 
ben de zeytinyağı kullanıyorum ve organik yumurta alıyorum. zeytinyağını zamlardan evvel 3 teneke falan almıştık o iyi oldu. yumurtaları da getir yada trendyoldan vs indirim olunca alıyorum. en son 30 organik yumurtayı 46ya aldım indirimle.
 
5 litresi 50tlden süt alıyorum, 2 kişi olunca 2 hafta yetiyor. yoğurt mayalıyorum kalanını tatlıya vs kullanıyorum. 100tl aylık süt ve yoğurt parası harcamış oluyorum yani.
 
çok uygun almışsınız nerden buldunuz o fiyata yumurtayı
 
Hmm yakındaki okulda norm fazlası olma ihtimali de var yani
 
Bacım ekmek 4 lira, iki kişi üç öğün sadece birer ekmek yese aylık 720 TL, yanına biraz zeytin yiyelim çay demleyelim dese al sana 2000 TL.... Ekmeğin yanına azıcık et peynir sebze meyve yiyen herkes zaten 4000 lik oluyor şu anda ...Ben de senin 2000 e şasirmana şaşırdım valla ne yalan söyleyeyim
 

Çünkü kalem kalem yazmıyor insanlar

Yok ya o kadar değil-dir diyorlar

Sonra tek tek günlük her harcadigini yazmaya başlıyor bi bakmış 2000 i çoktan geçmiş
 
Arabanın masrafı sadece yakıt değil , hiç kullanmayıp kapı önünde tutsanız durduğu yerde bile masrafı çıkıyor...
 
5 litresi 50tlden süt alıyorum, 2 kişi olunca 2 hafta yetiyor. yoğurt mayalıyorum kalanını tatlıya vs kullanıyorum. 100tl aylık süt ve yoğurt parası harcamış oluyorum yani.
Vallahi sizi tebrik ediyorum bravo, ben hep hazir hep hazir vaktim yok vs diye bahane uyduruyorum galiba
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…