- 14 Mart 2019
- 2.004
- 2.537
- 133
- Konu Sahibi tombilibaykus
-
Sizde haklısınız bu benim bakis açım. Esimlede bu konularda pek anlaşamayız. Benim için bir yere ödenen para herzaman kardır çünkü odemezsem o kadarda birikmez. Örneğin tamamen atıyorum 3 sene kredi ödedim 3 sene sonra ödediğim toplam kredi 100 bin ama arabanın değeri 80 binse benim için kardır. Çünkü araba almasaydım o 80 bini asla biriktiremezdim. Doğru veya yanlışlığını tartışmiyorum belkide saçmadır ama benim mantığım bu şekilde. Eğer borcum olmazsa her ay ıvır zıvır bir dünya gereksiz masraf çıkar hatta aslında masraf olmayan masraflar ve o para bir şekilde çarçur olur ama kredim olunca mecburiyetten ödeniyor bir şekilde.yalnız krediye para ödeyecek ve kredisi bittiğinde aracı, krediye ödediği kadar ancak değerlenmiş olacak belki de? bu süreçte ödediği araba giderleri de cabası
Para ve yoldan bağımsız düşündüğümde hangi iş beni mutlu edecekse onu tercih ederdim çünkü hemen hemen ikisinin maaşında da elde kalan aynı olacak.İnsanın keyif aldığı işi yapmasının huzuru bambaşkaHanımlar merhabalar fikirlerinize ihtiyacımız bulunuyor.
Bu platformu seviyorum açıkçası şimdiden hepinize teşekkür ederim okuduğunuz için.
.Ev bize ait.faturalar aylık 1000 tl civarı.Çok yemeye düşkün bir çift değiliz mutfak aylık 2000 tl civarı.Benim iş değiştirmem gerekli.Biri 100 metre uzaklıkta diğeri 12 km100 metre uzaklıkta olan yerde nereden baksanız 1500 tl az alacağım.12 km uzaklıktaki iş yeri daha avantajlı duruyor ama araç almalıyım bu durumda ve birikmiş sadece 40 bin tl param var kredi çekmeliyim.
Dert olan kısmı ise şu Bize araç aldığımızda mutfak ve faturaları çıkarırsak 3 bin tl kalacak.
Hanımlar siz olsanız sıkıntı çeker araba alır uzaktaki işe mi giderdiniz yoksa yakındaki işe gidip biraz daha biriktirip sonra mı sıkıntı çekerdiniz(araba alırdınız)?
Fikirleriniz nelerdir?
bulaşık deterjanı ve dışarıda yeme içme de dahilmiş buna. dışarıda yeme içme pahalı zaten. o hariç 2000 fazla 2kişi için. bizim o kadar olmuyor açıkçası. pahalı marketlere gitmiyorum, online uygulamaların indirimlerini takip ediyorum, pazar alışverişi yapıyorum, yazdan bişiler atıyorum buzluğa gibi klasik şeyler aslında. özellikle dikkat etmiyorum yani ama nasıl 2000 olur anlamadımHerşey o kadar pahalı ki bizde iki kişiyiz ve 2000 altında mutfak masrafı asla olmuyor. Eğer siz 2000 altında yapabiliyorsanız nasıl yapıyorsunuz banada taktik verir misiniz öneriniz varsa vallahi dinlemeye hazırım. Nelerden kısmak lazım acaba. 2000 ortalamanın üzerinde ise bende çok harcıyorum demektir
Bende hep en ucuz marketlerden alıyorum ama vallahi tutuyor ya. Sanırım yazın taşındığımız için buzluk stoğum yok ondan dolayı böyle olabilir. Birde ben ayçiçek yağı değil zeytinyağı kullanıyorum. Yada yumurta alıcam organik olanını tercih ediyorum bunun gibi şeyler fiyat farkı yaratıyor galibabulaşık deterjanı ve dışarıda yeme içme de dahilmiş buna. dışarıda yeme içme pahalı zaten. o hariç 2000 fazla 2kişi için. bizim o kadar olmuyor açıkçası. pahalı marketlere gitmiyorum, online uygulamaların indirimlerini takip ediyorum, pazar alışverişi yapıyorum, yazdan bişiler atıyorum buzluğa gibi klasik şeyler aslında. özellikle dikkat etmiyorum yani ama nasıl 2000 olur anlamadım
ben de zeytinyağı kullanıyorum ve organik yumurta alıyorum. zeytinyağını zamlardan evvel 3 teneke falan almıştık o iyi oldu. yumurtaları da getir yada trendyoldan vs indirim olunca alıyorum. en son 30 organik yumurtayı 46ya aldım indirimle.Bende hep en ucuz marketlerden alıyorum ama vallahi tutuyor ya. Sanırım yazın taşındığımız için buzluk stoğum yok ondan dolayı böyle olabilir. Birde ben ayçiçek yağı değil zeytinyağı kullanıyorum. Yada yumurta alıcam organik olanını tercih ediyorum bunun gibi şeyler fiyat farkı yaratıyor galiba
5 litresi 50tlden süt alıyorum, 2 kişi olunca 2 hafta yetiyor. yoğurt mayalıyorum kalanını tatlıya vs kullanıyorum. 100tl aylık süt ve yoğurt parası harcamış oluyorum yani.Bende hep en ucuz marketlerden alıyorum ama vallahi tutuyor ya. Sanırım yazın taşındığımız için buzluk stoğum yok ondan dolayı böyle olabilir. Birde ben ayçiçek yağı değil zeytinyağı kullanıyorum. Yada yumurta alıcam organik olanını tercih ediyorum bunun gibi şeyler fiyat farkı yaratıyor galiba
çok uygun almışsınız nerden buldunuz o fiyata yumurtayıben de zeytinyağı kullanıyorum ve organik yumurta alıyorum. zeytinyağını zamlardan evvel 3 teneke falan almıştık o iyi oldu. yumurtaları da getir yada trendyoldan vs indirim olunca alıyorum. en son 30 organik yumurtayı 46ya aldım indirimle.
Kaymagindan da yogurdun tereyagi yap8n5 litresi 50tlden süt alıyorum, 2 kişi olunca 2 hafta yetiyor. yoğurt mayalıyorum kalanını tatlıya vs kullanıyorum. 100tl aylık süt ve yoğurt parası harcamış oluyorum yani.
Hmm yakındaki okulda norm fazlası olma ihtimali de var yaniHanımlar şöyle söyleyeyim o halde daha açıklayıcı olur.öğretmenim.Uzaktaki okulda tek öğretmen olacağım 1500 civari ek dersim olacak ve butik bir okul sınıf sayıları az.
Evimin yakınındaki okulda sınıf sayıları daha yüksek,daha sorunlu bi okul ve ek dersim olmayacak.Aracımız vardi malesef sattık.Araç alma niyetimiz var.Öyle iyi bi sey değil belki ama işe getirip götürecek kadar.
Gerçekten çok kararsız kaldım.Ufak bir borcum var yakındaki okula gidip önce onu kapatıp sonra biriktirip alma fikri ile uzaktaki okula gidip alma.fikri arasındayım.Bu arada o 1500 fazla da olabilir dyk açılırsa okulda.Ama diğer okulda pek böyle imkanlar yok.
Bacım ekmek 4 lira, iki kişi üç öğün sadece birer ekmek yese aylık 720 TL, yanına biraz zeytin yiyelim çay demleyelim dese al sana 2000 TL.... Ekmeğin yanına azıcık et peynir sebze meyve yiyen herkes zaten 4000 lik oluyor şu anda ...Ben de senin 2000 e şasirmana şaşırdım valla ne yalan söyleyeyimbulaşık deterjanı ve dışarıda yeme içme de dahilmiş buna. dışarıda yeme içme pahalı zaten. o hariç 2000 fazla 2kişi için. bizim o kadar olmuyor açıkçası. pahalı marketlere gitmiyorum, online uygulamaların indirimlerini takip ediyorum, pazar alışverişi yapıyorum, yazdan bişiler atıyorum buzluğa gibi klasik şeyler aslında. özellikle dikkat etmiyorum yani ama nasıl 2000 olur anlamadım
Bacım ekmek 4 lira, iki kişi üç öğün sadece birer ekmek yese aylık 720 TL, yanına biraz zeytin yiyelim çay demleyelim dese al sana 2000 TL.... Ekmeğin yanına azıcık et peynir sebze meyve yiyen herkes zaten 4000 lik oluyor şu anda ...Ben de senin 2000 e şasirmana şaşırdım valla ne yalan söyleyeyim
Vallahi sizi tebrik ediyorum bravo, ben hep hazir hep hazir vaktim yok vs diye bahane uyduruyorum galiba5 litresi 50tlden süt alıyorum, 2 kişi olunca 2 hafta yetiyor. yoğurt mayalıyorum kalanını tatlıya vs kullanıyorum. 100tl aylık süt ve yoğurt parası harcamış oluyorum yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?