- 4 Kasım 2018
- 26.498
- 109.473
- 598
- Konu Sahibi tombilibaykus
-
Burda bile 12km i 45dk da gidiyoruz ,ne yaptincidden o kadar suruyor mu,
ben direk 12 km 10 dakika falan diye dusunerek cevap verdim konuya cunku.
yarim saati asiyorsa yol asla degmez bence de. Neticede bunun kisi, kari yagmuru, cuma trafigi de var, o gunlerde olur sana 2 saat bi bakmissin.
Sanmam sınıflar kalabalık şube kapatılamazHmm yakındaki okulda norm fazlası olma ihtimali de var yani
Kalabalık subeli bir okulda norm fazlası olmuştumSanmam sınıflar kalabalık şube kapatılamaz
50küsur şubeli yaklaşık 100 öğretmenli okuldayım. Çatır çatır norm fazlası oluyor millet. Özellikle ortaokul branşlarında geçen sene birden fazlalık oluştu. Ne olacağı hiç belli olmaz. Okulun kayıt alanı değişir bi sokak başka okula verilir okul tadilata girer şube azaltılır vs. O yüzden ona kesin gözüyle bakmayın.Sanmam sınıflar kalabalık şube kapatılamaz
getir uygulamasından. getir büyüktü sanırım. 85e 25tl indirim vardıçok uygun almışsınız nerden buldunuz o fiyata yumurtayı
aynen baya kaymaklı zaten jersey süt oldugu için, tereyağı değil ama kaymak olarak ayırıp kahvaltılarda yiyoruz. çok güzel oluyor. tereyagını da denemek istiyorum çünkü baya kaymak çıkıyor hatta bi kısmını buzluga atıyoruzKaymagindan da yogurdun tereyagi yap8n
:) ben ev yoğurtcuyum valla. meşakketli değil ama olsa bile yapardım. bir de üstte başka birine yazdım ama belki görmezsiniz size de yazayım, jersey süt aldıgım için baya kaymaklı oluyor.kaymagının bi kısmını buzluğa atıyorum sonra yemek için bi kısmı normal dolapta duruyor ve kahvaltılarda yiyoruz. o da baya iyi oluyorVallahi sizi tebrik ediyorum bravo, ben hep hazir hep hazir vaktim yok vs diye bahane uyduruyorum galiba
ekmek almıyorum evde kendim yapıyorum. 1 kilo tam bugday unuyla yaptıgım ekmek 1 ay gidiyor. unun fiyatı 10tl. çay gibi şeyleri de stoklu almaya çalışıyoruz, ama pek de içmemeye çalışıyorum hamile oldugum için. inanın ne etimden ne sütümden kısmam, hatta zeytinyağı, organik yumurta, çiğ kuruyemiş gibi genelin almadıgı şeyleri alıyorum. yani kalitesiz ürünler de almıyorum. birikimci bi insanım açıkçası hiçbir indirimi kaçırmam. bu ay yiyeceğim temel gıdalar (un,bakliyat,yağ,çay gibi) geçen aydan zaten vardır. o ay almam yani. e geçen aylar aldıgım için daha uyguna gelmiş olur. velhasıl kelam 2bini geçmiyor şuan karı kocayız.Bacım ekmek 4 lira, iki kişi üç öğün sadece birer ekmek yese aylık 720 TL, yanına biraz zeytin yiyelim çay demleyelim dese al sana 2000 TL.... Ekmeğin yanına azıcık et peynir sebze meyve yiyen herkes zaten 4000 lik oluyor şu anda ...Ben de senin 2000 e şasirmana şaşırdım valla ne yalan söyleyeyim
Ben olsam uzakta ki isi secerim. Hem arac sahibi olurdum, hem is ortami daha rahat, borçsuz kimse bisey alamiyo artikUzaktaki iş daha fazla artıya sahip.Rahatlık açısından da.Daha iyi bir ortam ama araç kredisi ödemek zorlayacak.Hoş eninde sonunda araç almamız gerekecek ama borçları ödeyip biraz daha biriktirmek de avantaj gibi çok kararsızım.
Bir kilo undan iki küçük somun çıkıyor (ekşi maya siyez ekmek üstüne uzmanligim varekmek almıyorum evde kendim yapıyorum. 1 kilo tam bugday unuyla yaptıgım ekmek 1 ay gidiyor. unun fiyatı 10tl. çay gibi şeyleri de stoklu almaya çalışıyoruz, ama pek de içmemeye çalışıyorum hamile oldugum için. inanın ne etimden ne sütümden kısmam, hatta zeytinyağı, organik yumurta, çiğ kuruyemiş gibi genelin almadıgı şeyleri alıyorum. yani kalitesiz ürünler de almıyorum. birikimci bi insanım açıkçası hiçbir indirimi kaçırmam. bu ay yiyeceğim temel gıdalar (un,bakliyat,yağ,çay gibi) geçen aydan zaten vardır. o ay almam yani. e geçen aylar aldıgım için daha uyguna gelmiş olur. velhasıl kelam 2bini geçmiyor şuan karı kocayız.
1 kilo undan 2 küçük somun çıkmıyor :) haftasonu yarım kilo undan hamburger ekmeği boyutunda ekmekçikler yaptım, kaç tane bilmiyorum ama daha yarısı bitmedi. akşam yemeğinde ekmek yemiyoruz sağlık açısından. tam buğday unu olduğu için zaten doyurucu oluyo normal market ekmeği gibi çok yedirmiyor.. evet fiyatlar öyle oldugu için ekstra dikkat ediyorum zaten, mecburuz çünkü. amin inşallahBir kilo undan iki küçük somun çıkıyor (ekşi maya siyez ekmek üstüne uzmanligim var) iki küçük ekmekle 1 ay idare edebiliyorsaniz bravo diyorum. Diğer konularda bişey diyemiyorum , ben de müsrif sayılmam, sağlam stokçuyum, ama 2 yıldır iki yetişkin + bir çocuk için aylık 3500 ün altına duşuremiyom market pazar giderini. Hele bu ay fiyatlar acayip oynak olduğu için şimdiden aştım bütçeyi . Allah herkesin yardımcısı olsun
İşte ben de aynı şeyi söylüyorum ama hesaplar tutmuyor. Sağlık için ekmek az yenmeli ok...ama sadece en ucuz gıda olan beyaz ekmekle kuru kuru beslenmek bile 2 kişi için aylık 700 TL tutarken, ekmek yerine sağlıklı organik gıda ve proteinle besleniyoruz dediğiniz için şaşırdım. Stokla, tasarrufla açiklayamadim açıkçası.1 kilo undan 2 küçük somun çıkmıyor :) haftasonu yarım kilo undan hamburger ekmeği boyutunda ekmekçikler yaptım, kaç tane bilmiyorum ama daha yarısı bitmedi. akşam yemeğinde ekmek yemiyoruz sağlık açısından. tam buğday unu olduğu için zaten doyurucu oluyo normal market ekmeği gibi çok yedirmiyor.. evet fiyatlar öyle oldugu için ekstra dikkat ediyorum zaten, mecburuz çünkü. amin inşallah
Vallahi harikasınız:) ben ev yoğurtcuyum valla. meşakketli değil ama olsa bile yapardım. bir de üstte başka birine yazdım ama belki görmezsiniz size de yazayım, jersey süt aldıgım için baya kaymaklı oluyor.kaymagının bi kısmını buzluğa atıyorum sonra yemek için bi kısmı normal dolapta duruyor ve kahvaltılarda yiyoruz. o da baya iyi oluyor
nasıl ispatlayayım bunu bilemedim açıkçası :) bu hafta yemekler buzluktan, yazdan koydugum şeylerdi mesela. o yüzden mutfak için hiç alışveriş yapmadım. haftasonu pazara gitmiştim 18tl harcadım. bi de 30 organik yumurta aldım 45tlye o da indirimden. yine 63tl harcanmış gerçi. instagramda bi sürü birikim hesabı takip ediyorum çok güzel motive oluyor benim için. pek birikim yapamıyorum maddi olarak gerçi ama olsun yine de motivasyon oluyor.. ya bi de denk geliyor bazı şeyler, bime gittim 2li zıbın hem de %100 pamuk, normalde 20tlden aşağı bulamadım. herhalde satılmadı diye indirime girmiş 9tlye almış oldum. 4.5tlye atkı aldı eşimİşte ben de aynı şeyi söylüyorum ama hesaplar tutmuyor. Sağlık için ekmek az yenmeli ok...ama sadece en ucuz gıda olan beyaz ekmekle kuru kuru beslenmek bile 2 kişi için aylık 700 TL tutarken, ekmek yerine sağlıklı organik gıda ve proteinle besleniyoruz dediğiniz için şaşırdım. Stokla, tasarrufla açiklayamadim açıkçası.
Şuradan sonrasını okuyamadım. Demek ki bizim bölgedeki ( Etilerde filan değilim ha , Anadolu'da yarı kırsal bir ilin dağ başındaki varoşunda yaşıyorum) market ve pazarlar 10 -15 kat pahalınasıl ispatlayayım bunu bilemedim açıkçası :) bu hafta yemekler buzluktan, yazdan koydugum şeylerdi mesela. o yüzden mutfak için hiç alışveriş yapmadım. haftasonu pazara gitmiştim 18tl harcadım.
yok buzluktan kullandıgım için bişey almama gerek kalmadı yani. sadece marul, maydanoz, ıspanak, havuç ve yarım kilo domates aldım.Şuradan sonrasını okuyamadım. Demek ki bizim bölgedeki ( Etilerde filan değilim ha , Anadolu'da yarı kırsal bir ilin dağ başındaki varoşunda yaşıyorum) market ve pazarlar 10 -15 kat pahalıyapacak birşey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?