Hayrına para vermemişler. Emeğinin sonucunu almış. Artık onu da alamıyor. Bu kadar duygusal bakmamak lazım. Kazık değil bu. Yasal hakkını kullanıyor.Ama şu da var 3 yıl oranın ekmeğini yemissiniz
Hayrına para vermemişler. Emeğinin sonucunu almış. Artık onu da alamıyor. Bu kadar duygusal bakmamak lazım. Kazık değil bu. Yasal hakkını kullanıyor.
Polemik çıkarmak için söylemedim. Hemen atarlanmanıza gerek yok.Farkında isen ben zaten yasal süreci söyledim boşuna polemik çıkarma.
Temmuz ayına kadar alabilirsiniz sadece Kıdem Tazminatı o ayın maaşı ve de varsa yıllık izin ücretleriniz . Ihbar sürenizde yok . Hemen vermek zorundalar vermezlerse ihtarname çekersiniz
3 yilda zam'mi oluyor. Bilmedigim icin soruyorum. Yani adamlar belliki sıkıntıda. Zam bekleyisi nedir
Ama sıkıntıları varmış. Yani az çok aldığınız para belli. Yeni iş bulana kadar idare edebilirsiniz. Yani maaşı vermeye zorlanan bir şirketten zam beklemek ne kadar doğruAlında her sene zam verilmesi gerekiyor fakat bizim şirket zam verme taraftarı değil.
Tam evlendiğin tarih ne ?Biraz araştırdım internetten 1 yıl gibi bir süreden bahsediliyor o yüzden kafam karıştı
07.07.2017Tam evlendiğin tarih ne ?
07.07.2018 e kadar iş akdini fesih edip tazminat alabilirsin07.07.2017
Ama sıkıntıları varmış. Yani az çok aldığınız para belli. Yeni iş bulana kadar idare edebilirsiniz. Yani maaşı vermeye zorlanan bir şirketten zam beklemek ne kadar doğru
Canım bilmedigin icin sordum zaten bir mesaj oncesi. Ben yurtdışında yaşıyorum. 5 10 yılda bir zam yapiyorlar. Durumu yokmuş arkadaşın idare etsin yeni birsey bulana kadar diye soyledim. Benimde basima geldi oyle. Iflas ettik dediler. Baska şirket adı yapmışlar. Devam çalışılmış benimde param verilmedi. Mahkemeye çıktımda aldim. Bende böyle bir durum yaşadımÖzel sektörü bilmediğiniz çok açık. Maaş ve zam vermezler ama kendileri için her zaman harcar ve tutarlar. Onlar işçiye üzülüyor mu sanıyorsunuz?
Ben hiç acımıyorum çünkü zamanında yaşadım bu durumu. Bize harçlık gibi (o da belki haftada bir) ödeme yapan şirket patronu, bize 3 kuruş harçlık vermediği bir cuma akşamı oltasını ve şnorkelini bagaja koyup, gözümüzün önünde lüks arabasına atlayıp gitti keyif yapmaya..
Kaldı ki ben bekardım idare ederdim ama geçim derdinde olan insanlar vardı..
Sonunda insanlar tek tek iş bulup ayrıldılar tabi. Kimisi kalan parasını parça parça aldı benim gibi, kimisi dava açtı. Ve aralarında emektarlar da vardı..
Konu sahibi şimdi dava açsa direk haklı. Zam ile birlikte hesaplanır çünkü hakkı senede en az 1 zam. Ama o davalar da çok uzun sürüyor. O yüzden bence önce konuşmalı eğer tazminatı vermeye yanaşmıyorlarsa dilekçesini sunmalı. İş hayatında duygusallığa yer yoktur malesef..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?