• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağım bilemiyorum..

4mira2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2022
227
185
53
26
Merhaba kızlar. Anlattıklarımı belki linçliyceksiniz belkide anlıycaksınız... Ama içimi dökmem lazımdı, hayatta kimseye anlatamadıklarımı buraya yazıcam. 19 yaşında bir erkek arkadaşım oldu. Kendisi aynı zamanda ilkokul arkadaşımdı. Yıllardır tanıyoduk yani birbirimizi. İlişkimiz tam 3 yıl sürdü. O kadar çok şey yaşadık ki. Hem çok büyük bir aşk, hemde aşırı kavgalı bir ilişkiydi bizimkisi. Ama kavgamızın tek sebebi sadece benim annemdi. 3 yıl boyunca erkek arkadaşımdan ayrılmam için elinden geleni yaptı bana dünyayı dar bile etti diyebilirim en güzel yaşlarımı mahfetti o derece. Çok direndim ilişkimiz için. Ama bu direncim 3 yıl sürebildi. Sevgilimi istememe sebebi ise maddi durumu olmamasıydı çünkü ilkokul arkadaşım oldugu ıcın cocugun ailesini sülalesine kadar vs herseyı bütün hayatlarını biliyodu. Kabullendiremedim. Annemin çünkü benim için planları çok farklıydı. Aklında ki hep uzaktan bi akrabamızın cocuguyla beni evlendirmekti. Çünkü aile küçüklüğümden beri beni istiyor, ve zenginlerdi. Annem iyice yoldan çıkmaya başlamıştı kendini intihar etmekle tehtitler, antidepresanlara baslamıstı vs .. annemi öyle gördükçe ben iyice kahroluyodum aşık olduğum insanı nasıl bırakcaktım.. olaylar büyümeye basladı. Ve bir gün annemle babam bosandı bende 22 yasındaydım. Annem iyice kötülesmisti. Babamla ilgili sorunlar, üstüne ben.. ve ayrılma kararı aldım. Kendimce annemi zaten hayat cok uzuyor bide ben üzmiycem onun yanında olucam diye vicdan azabı yapmıstım. Herseyi bir anda sildim, ardıma bakmadım çünkü baksam yapamıcaktım. Aradan 1 ay kadar geçti annemin istediği çocuk bana yazmaya başladı. Psikolojik olarak kendime o kadar çok anneme adamıstım, o kadar cok kötüydümki buluşmayı kabul ettim bir şans vericem dedim. Buluştuk ve hersey hayalimdende daha kötüydü. Asla yapabilceğim bi insan değildi. Daha sonra buluştuğumuzu tabi hemen ailesi anneme söylemiş. Annem havalara ucmustu, onu yıllardır ilk defa böyle mutlu görmüstüm. Onu böyle görmek bir nebzede olsa yüreğimi ferahlatmıstı. Çocugu hiç istemediğim bile çıkıp gitmisti aklımdan. Bosandıkları ıcın bız ananemle yasamaya basladık. Ama ananemlerle ben yıllardır görüsmediğim için asla anlasamadım. Bide aynı evde yasıcsktık artık. Sonra o psikolojimle düsündüm dedim ki kendime. Sen kendini feda ediceksin. Ananenlerle yapamazsın bi tartıssam annem yine üzülecek. Cocuklada görüstün havalara uctu bak annen mutlu.. sen dedim evlenceksin bununla. Baska cıkıs yolun yok. Daha sonra nısan , dugun derken ben malesef evlendım kızlar. O sıra erkek arkadasım tabi bana fake hesaplar üzerinden yazıyor. Bunu nasıl yapabildin, bize nasıl kıydın, hıcmı sevmedın, ben senı cok sevıyorum vs diye mesajlar.. hiç geri donus yapmadım. Cunku tek bir kelimesi ona dönmeme bile belki yeterli olucaktı. Beni tamamen unutabilmesi için, benım bu hayata tamamen alısabilmem icin, bu hayata yeni bir umudum olabilmesi için cocuk sahıbı olmam gerektiğini düşündüm ve hamile kaldım. Hamile kaldığımı öğrenmisti eski erkek arkadasım öğrendiği andan itibaren bunca yıldır asla yazmadı bidaha. Biliyodum zaten yazmıycagınıda.. Daha sonra cocugum oldu suan 2 yasında. Ben 26yım. 3 yıllık evlıyım.. tam 5 yıl oldu kızlar. Ama niye hala hersey dun gibi.. o kadar kötü bi evliliğim varki kızlar. Esımle öyle hele ailesiyle 2 yıl olucak görüsmüyorum hıc anlasamadık hıc bana neler ettiler.. esim öyle sureklı bosanma konusunun içersindeyiz.. ve şimdi anneme dönüp diyorum ki mutlumusun? Verdiği cevaba sasırırsınız, evlenmeyi sen kabul ettin, etmeye bilirdin... dalga gecer gibi. Sımdı gelip bana esimi kötülüyor. Oysa ki 19 yasında askımdan öldüğüm adamdan ayrılıp esimle evlenmem için intihar bile edecekti.. kelimelerim kifayetsiz kalıyor. Değdimi anne? Diyorum. Ben bilmiyordum diyor böyle olcagını. Ee peki bana nolucak sımdı anne.. cocugumda var onu nasıl kendi babasından ayırıcam bosanırsam. Cocuguma kendimi adadım, ama geceleri hiç olsun istemiyorum, o aklıma geldıkçe kalbim sızlıyor gerçi 5 senedir hıc cıkmadıkı.. gece fotografını acıp bakıyorum. Kendime kendime diyorum keske oglum senden olsaydı, yarım kaldık.. Boşansam bosanamıyorum. Kendim bakıcak maddi durumum yok annemle yasıycaz oda yetemez, e esimin durumu iyi cocugum cok iyi sartlarda büyüyor. Bu seferde kendimi cocugum ıcın feda edıyorum işte.. önceden annemdi, şimdi cocugum. Yanımdakıyle yasayıp, aklımdakıyle ölüyorum..

detaylar senaryo gibi geldi. Gerçekse de ya gece fotoğrafını açıp bakmayı ve kendine hatırlatmayı kes ve ailene odaklanıp evliliğini düzene koymaya çalış ya da cesur ol sorumluluk al ve ayrıl. Ben ahlaksızlık, kumar madde bağımlılığı va olmadığı sürece çocuğumu babasız büyütmek istemezdim

Bu hikayeyi sonuna kadar okudum ama hala “okulu bitirdim, bir işe girdim çalışıyorum para biriktiriyorum” diye bir şey göremedim.
Sevgiliden evlilikten önce okul meslek hayaliniz olsaydı keşke.. Bakıyorum ama hala değişen bir şey yok!

Hep başkasının aklıyla hareket edip hep de suçu başkasına atıyorsunuz. İplerinizi elinize almaya üşeniyorsunuz gibi geliyor. Yarın çocuğunuza da kendimi sana feda ettim deyince o da yapmasaydın diyecek. Bu mutsuz evliliğe o çocuğu doğuran sizsiniz. Öncelikle ilk sevgiliyi kafanızdan atın, o da çok matah birşeye benzemiyor. Onla evlenince mutlu olacağınızdan eminsiniz de Yanlış düşünce. Bir az olayları fazla dramatikleştiriyorsunuz. Gerçekçi ve mantıklı yaklaşın. Eşiniz boşanma diyor zaten zenginmiş, versin haklarınızı boşanın. İşe girin çalışın, ne annenizi dinleyin ne başkasını. Aşk sevgi ilişkilerine de kendinizi bulana kadar ara verin.

Bu hikayeyi sonuna kadar okudum ama hala “okulu bitirdim, bir işe girdim çalışıyorum para biriktiriyorum” diye bir şey göremedim.
Sevgiliden evlilikten önce okul meslek hayaliniz olsaydı keşke.. Bakıyorum ama hala değişen bir şey yok!
Üniversite mezunuyum,modelistim. Evlenince isten cıktım, esim calısmama karsı geldi. Cocugum 1 yasındayken esımı ıkna ettim tekrar ise döndüm, fakat kayınvalıdem sadece 2 ay baktı bakamıycam dedi. Sonra tekrar cıkmak zorunda kaldım cunku cocugumu bakıcak kımse yok, keske bi ilk okudunuzmu, calıstınızmı diye sorabilseydiniz

Çok zor bi hayat yaşamışsın ayni buna benzer bi olay yaşadım daha farklısı.
Sevdiğim adamı hc istemediler 29 yaşıma kadar bekledim kabullenmediler.
Kaçtım. Çok mutluyum 2 yasında oglum var üc senelik evliyim
Babamla annemin en sevdiqi damadi şuan benim eşim. Bazen anne babalarımiz yanılabiliyor yaşlari büyükte olsa.
Sevmediqin birine giderek hata yapmissin.
Bundan snra önüne bak iyi gecinmeye bak.
Sevmeye çaliş. Herkes sevdğyle evlenmyr snuçta
Ha hç anlaşamiyosanda ayrıl
Evlilik allahn emri olduğu gibi
Ayrılmakta allahn emridir

detaylar senaryo gibi geldi. Gerçekse de ya gece fotoğrafını açıp bakmayı ve kendine hatırlatmayı kes ve ailene odaklanıp evliliğini düzene koymaya çalış ya da cesur ol sorumluluk al ve ayrıl. Ben ahlaksızlık, kumar madde bağımlılığı va olmadığı sürece çocuğumu babasız büyütmek istemezdim
Gerçek malesef. Daha da fazlası var ama yazı cok uzun olsun istemedim. Saydıklarınızın evet hiçbiri yok

Beni tamamen unutabilmesi için, benım bu hayata tamamen alısabilmem icin, bu hayata yeni bir umudum olabilmesi için cocuk sahıbı olmam gerektiğini düşündüm ve hamile kaldım.

Masallah mantik abidesi gibisiniz. nasil egitim hayatimi tamamlarim diye hic dusunmemissinizdir. Varsa yoksa evlilik. Annem onu istemedi, annem bunu istedi, sevgilim beni unutsun diye cocuk yapmam sartti. Ok.

Masallah mantik abidesi gibisiniz. nasil egitim hayatimi tamamlarim diye hic dusunmemissinizdir. Varsa yoksa evlilik. Annem onu istemedi, annem bunu istedi, sevgilim beni unutsun diye cocuk yapmam sartti. Ok.
Sevgili gunces, eğitim hayatımı tamamladım, üniversite mezunuyum ve modelistim. Şuan cocugumdan dolayı calısmıyorum. Size yazdığım bu metinde yaptığım hatayı, pişmanlıklarımı, seninde dediğin gibi kendimi mantık abidesi sanıp böyle kararlar verdiğimi belirtmek isterim. Şu an bu kafada değilim yani, linçliyceksen yazma benim anlayıp bu saatten sonra nasıl bir yol izleyebileceğimi yazabilirmisin. Ok?

Sevgili gunces, eğitim hayatımı tamamladım, üniversite mezunuyum ve modelistim. Şuan cocugumdan dolayı calısmıyorum. Size yazdığım bu metinde yaptığım hatayı, pişmanlıklarımı, seninde dediğin gibi kendimi mantık abidesi sanıp böyle kararlar verdiğimi belirtmek isterim. Şu an bu kafada değilim yani, linçliyceksen yazma benim anlayıp bu saatten sonra nasıl bir yol izleyebileceğimi yazabilirmisin. Ok?
Madem eşinin durumu çok iyi bakıcı tutup işe girin. Kendi ayaklarının üstünde durmadığın sürece anca boş boş fotoğraflara bakarsın.

Üniversite mezunuyum,modelistim. Evlenince isten cıktım, esim calısmama karsı geldi. Cocugum 1 yasındayken esımı ıkna ettim tekrar ise döndüm, fakat kayınvalıdem sadece 2 ay baktı bakamıycam dedi. Sonra tekrar cıkmak zorunda kaldım cunku cocugumu bakıcak kımse yok, keske bi ilk okudunuzmu, calıstınızmı diye sorabilseydiniz
Aynen kesin öyledir. O yüzden koşa koşa gidip evlendiniz yani? Zengin koca şu bu.. ?

Bence açıktan ataması düzenli olan bir bölüm okuyun( 80 ve üzeri puan yetiyorsa yinede iyi bir bölümdür. Günümüzde herkes okuduğu için seçim yılları hariç puanlar kolay kolay 70 lere düşmez çünkü.), bu sayede evde çocuğunuza da bakabilirsiniz evinizle de ilgilenebilirsiniz. Bölümün son senesinde de full sınava çalışın. Zaten evdesiniz saatleri sadece çocuğa göre ayarlayabilirsiniz. Ardından en azından ekonomik kaygıyı atlatır daha rahat kafayla düşünebilirsiniz.

Aynen kesin öyledir. O yüzden koşa koşa gidip evlendiniz yani? Zengin koca şu bu.. ?
Pardon? İnanmadığınız nedir? Okumuş olmam mı? Sen kimsin ki tanımadığım insanlar için, burda böyle bir yalan atayım? Sanki profesörüm demişim gibi aynen kesin öyledir demeniz aşırı komik. Koşa koşa gidip evlenmek? Yazımı okumadanmı bunu yazdın? Koşa koşa gidip bayılarak evlendiğim insandan şimdi boşanmak isticem? Bu nasıl çelişki

Benim eşimi de babam hiç istememişti. Aynı evin içinde 4 ay yüzüme bile bakmadı sanki çok kötü bişey yapmışım gibi benle aynı sofraya oturmadı. Evet çok zordu ama gelecek benimdi hayat benimdi. Kendimi feda edemezdim zaten süreci zorlaştıran oydu. Bi şekilde ikna oldu ve keşke böyle yapmasaydım sana diye çok pişman oldu.
İtiraf etmeliyim ki kendini feda etmen bence büyük cesaret.
Kendine daha fazla acı çektirme. Eğer oğluna iyi bir babaysa en azından bunun hatrına fotoğraflarına falan bakma

Pardon? İnanmadığınız nedir? Okumuş olmam mı? Sen kimsin ki tanımadığım insanlar için, burda böyle bir yalan atayım? Sanki profesörüm demişim gibi aynen kesin öyledir demeniz aşırı komik. Koşa koşa gidip evlenmek? Yazımı okumadanmı bunu yazdın? Koşa koşa gidip bayılarak evlendiğim insandan şimdi boşanmak isticem? Bu nasıl çelişki
Ya okumuş olsan anam da anam sevgilim de sevgilim vah vah vah diye saçmalayıp sevmediğin adamla görüşüp koşa koşa evlenip bir de çocuk yapmazsın.
Mantıklı insanlar anam böyle yapıyor çalışayım kendi yolumu çizeyim der. Siz hep drama quenn.
Eski sevgiliyi de rahat bırakın. Çocukluk aşkını ne abartmışsınız ya hu. Madem anneniz karşıydı anlatmasaydınız, mesleğiniz de vardı gidip evlenseydiniz kim ne diyebilirdi Allah aşkına?
Baştan sona mantıksızlık..
Çocuğa da bu şeyleri yaşatmayın ona yazık.

Benim eşimi de babam hiç istememişti. Aynı evin içinde 4 ay yüzüme bile bakmadı sanki çok kötü bişey yapmışım gibi benle aynı sofraya oturmadı. Evet çok zordu ama gelecek benimdi hayat benimdi. Kendimi feda edemezdim zaten süreci zorlaştıran oydu. Bi şekilde ikna oldu ve keşke böyle yapmasaydım sana diye çok pişman oldu.
İtiraf etmeliyim ki kendini feda etmen bence büyük cesaret.
Kendine daha fazla acı çektirme. Eğer oğluna iyi bir babaysa en azından bunun hatrına fotoğraflarına falan bakma
En iyisini yapmışsınız. Evliliğiniz kötü gitse bile en azından benim kararımdı diyebilceksiniz. Ben belki onu diyemediğim için bu öfkem.. Haklısınız

Konu sahibi ister kız, ister görmezden gel. Hikayeye asla inanmadım. Fazla romantize etmişsin. Babanın vefatı, başka eve yerleşme falan derken zengin talip cazip geldi heralde. Yok annemi mutlu edecektim falan filan. Hiiiic tarzınız olmayan biriyle Evlenmek yerine çalışıp çabalayıp, kendinize bir yaşam kurup ,anneni de yanına alıp anne kız yaşayarak mutlu etmeye çalışsaydın mesela. Ama zorlukların içinde zengin biriyle evlenmek en kolay seçenekti elbet.

Anladığım kadarıyla eski sevgilinizin tekrar size dönmesini istiyorsunuz boşanıp onunla yaşamak gibi ama artık geç canım sen seçimimi yapmışsın çocuğunda var diyelim ki oldu ordada büyük sorunlar yaşarsın çünkü seni illaki geçmişte yaptıklarınla yargılar çocuğuna baba olamaz herkes sevdiğine kavuşsaydıı ooo bence siz eşinizle bağ kuramadığınız için mutsuz bir evliliğin içindesiniz kadın mutluysa eğer eve yansır biraz olsun onu sevmeyi deneseniz belki herşey farklı olur nebilim cilveli olun süslenin sürpriz yapın onu arzulamayı isteyin hem ne güzel durumunuzda iyiymiş gez toz eğlen hayat kısa azıcık fena olup dört kolla sarılın eşinize inanın maddi sıkıntılarda mutsuzluğı getirir tamam kavuşsaydın belki eşin iyi olacaktı ama farklı sorunların olacaktı içine girmeden bilemezsinki önce kafandan eskiyi at ve tertemiz bir sayfa aç kendine ve çocuğuna ev içerisinde gülün flim izleyin beraber tatillere gidin inanın herkes çokta mutlu değil çevremde örnekleri çok aşırı aşık olarak evleniyorlar sonrada neden evim ayrı değil neden arabam yok diye kocasını bunaltıyorlar belki eşiniz ona davrandığınız şekile göre sizlere kötüdür sonuçta benim eşimin aklı başkasında olsa bu bana yansır ve mutsuz bir evliliğin içinde ben hırçınlaşırım onu üzerim kavga ederim olaylara tek taraflı bakammak lazım tabiki sizin yaşadıkların hiç normal değil keşke sevdiğinizle beraber olsaydınız mutluluğu belki orda bulurdunuz ama şuan çocuğunuza yazık değilmi ? Babasız bu devirde çocuk büyütmek kadar zor birşey mi var bu dertleri unutur çocuğunuza düşersiniz hırçın psikoloji yerle bir bi birey olur siz ilk önce bi silkelenin sonra elinizdekilerin kıymetini bilip hayata farklı bir bakış açısıyla bakın belki beni yargılayacaksınız ama siz aklında başka biri olan birisiyle evlenseydiniz o evlilikte ne kadar mutlu ve huzurlu iyi bir insan olup bunu yansıtabilirdiniz?

Back
X