Ne yapacağim bilmiyorum...

Bizim ki de ben beceremiyorum ayakları yapıyordu, bşr şey istediğimde on kez bana sormalar, yapamam edemem, anlamıyorum vs, görmezden gelmeler, bir gün artık çıldırdım, yapmıyorum, kadın vs de tutmayacağım, ben yapıyorsam sen de yapacaksın, yetenek değil ki bu, meslek öğrenen bunu da öğrenir dedim ve bağırıp çağırdım ki sakin yapıda biriyimdir, çok çok çok nadirdir ve sesini yükseltenlerden nefret ederim. “ Benim” diyen kadından daha iyi düzenlediğini ve temizlik yaptığını gördüm. Kendinize yapmayın bunu. YouTube videosu açsın izlesin yapsın. Kocam yapmaz, yapamaz diye bir şey yok, hayat müşterek.

Öncelikle saglıkla gelsin insallah bebis
Sonra bi sakin olun.
Kimseyi almayın.Evin dagınıklıgından daha tehlikeli yabancının eve gelmesi.
Esinizle oda oda yapın.
Gerekirse bir odayı 1 haftada toplayın.
Perdeler makinada yıkanack seyler sonucta,gözünüzde büyütmeyin.
Baslayınca biter
Kolay gelsin

Aynen ben onu bekliyorum sanırım adam evi süpuruyor ki bu adam evlenmeden önce yatağını toplamayan biri...Ben ona azıcık toz kaldı diye içten içe kızıyorum
Daha napsın evi süpürüyorsa diğer isleri de yapıyordur. Temizlik hastası bir annenin cocugu olarak tozlu kirli ortamlar bana parıl parıl ortamlardan daha huzur verici geliyor.

3.5 yaşında ki oğlum yapıyor be... neyse inşallah bir gün enişte porçöze alışır..

Allah kolaylik versin . Yaşadığımız bu süreç üstüne bir de hamilelik eklenince bunalmış olmanız çok çok normal . Aaaa hayır bunalamazsin 45 kaplan gücünde olmalısın diyenleri ben asla anlamıyorum anlamayacağım.
Benimde dolaplar çekmeceler korkunç durumda el atmam lazım. Karar verdim insallah ben yarın her gün çok değil 1 dolap rafi yaparak bitirmeyi hedefliyorum . Yazlık kışlık diye de ayırırım hem . Yatağın altında baza varsa siz katlayın düzgünce eşiniz bazanin altına yerlestirsin. Yapmaya başlayınca devamı gelir :)

Çok mu ağır durumumuz,çok mu halsizsiniz. İnsana en kötü gelen şey kendini salmak ve hareketsizlik.hele hamilelikte aktif olmak daha iyi hissettiriyor insana. Diğer türlü sürekli hasta gibi hissediyor insan. Azar azar yapabildiğinizi yapın, kendinizi yormadan.

Eve birinin girmesi riskli. Yavaş yavaş başlayın eşinle beraber yapın.
Nereden başlayacağını bilmiyorsan önce kirli olan herşeyi yıkamakla başla. Kirli çamaşır, nevresim, havlu ne varsa sırayla makinaya at. Eşin assın. Ona da beceremez dersen sepetten alıp senin eline versin ki çok eğilip kalkma. Kirlilerin yıkandığı sürede dolap içlerini de beraber katlayın. Sen otur bir yere katla, eşin alsın alsın dizsin dolaba.
Sonra yatağın nevresimini değiştirin. Bunu tek başına eşin de yapabilir.
Sonra mutfakta kirli olan ne varsa bulaşık makinasına. Bulasik makinası yoksa biriniz sabunlayin biriniz durulayın. Mutfak dolabı içlerinin öyle çok dağıldığını düşünmüyorum ama indir sil tekrar diz işine girme o kadar dip köşe yapmana gerek yok. Sonra tezgahı şöyle güzelce yika. Ocak silinecekse sil bunlar ağır işler değil. Eğer buzdolabını silmek istiyorsan sen sadece içindekileri tezgaha boşalt. Eşinin eline de ver bi deterjanlı bez, önce o bezle silsin sonra sadece ıslak bezle de deterjanını alsın yeter çok dip köşe temizlemenize gerek yok.

Evde sil süpür işinde koltuk falan çekilecekse esin çeksin süpürsün sen pesinden viledayla geç.
Toz alma işi zaten basit onu tüm güne yayıp biraz biraz bile yapabilirsin.

Tuvalet banyo yikanacaksa ovalama işini yine eşinin başında dur yönlendir o yapsın sen hirpalama kendini. Sonra şöyle bir su tut bitti.

Bütün bunlar toplasan 1 haftanı bile almaz. Her gün birini yapın işte beraber.
Bebeğinin giysi işini sen kendin zevkle 2-3 gün ayriyeten yaparsın zaten.
Gözünde büyütme. Bir sabah kalk mis gibi kahvaltını yap ve başla
Ev temizliği nedir Allah aşkına.

Not: çok istiyosan perdeleri en son at makinaya, eşin assın sonra. Islak islak astigin zaman ütüye gerek kalmiyo kururken kırışıklıklar gidiyo. Ama camları boşver.

Aslında ne kadar hareket o kadar bereket. Şişliklerin de bir nebze düzelir. Hem hareketli olursan dogum esnasında da sana kolaylık saglar. Her gun 3 4 saatini ayirarak oda oda halledebilirsin
. Gelecek kadin evin daginikligini toplamakla gunu gider zaten. Camasirlari halledip dolaplarini düzenleyip öyle cagirmalisiniz bence

Kendinizi cok yormadan yavas yavas yapin esinizle beraber. Dolap icleri en kolayi. Siz katlayin oturdugunuz yerde, esiniz yerlestirsin. Camasir islerini bitirin oncelikle. Utuyu yapin. Bebek kiyafetlerini de oturdugunuz yerde utuler katlarsiniz. İmkan varsa kurutma makinesi alin,utuye gerek kalmaz. Yerleri supurusun silsin esiniz. O islere girismeyin. Alisik degilseniz erken doguma sebep olur sakin fazla is yaparken kendinizi yormayin. Camlari silmeyin su an gerek yok en sona o kalsin.

Benim bir tanıdığım böyle yapıyor: temizlgi yapan kişi gelecek zaman kapıyı açıp direk bir odaya geçip kapıyı kapatıyor. Yardımcısı maske ve eldiven kullanıyor evde. Temizlik bittikten sonra yardımcısı camları açıp evi terk ediyor (parasını ev sahibi hazırlayıp dolabın üstüne bırakıyor önceden) . Ev sahibi sonra odadan çıkıyor ancak.

Simdi sabah guzelce bir kahvalti ve vitaminleri aldin. Rahat bir sandalyeyi dolabinizin onune cekin katlamaya baslayin oturarak yavas yavas. Telefondan o sirada sevdiginiz bir muzik veya dizi acin katlayin kendinize.tum dolaplara bir gun ayirin ama nevresimlerden esinizin dolabina kadar o bir gunu yavas yavas katlayin.eskileri kullanmadiklarinizi ihtiyac sahiplerine ayirin kurtulun.ertesi gun kjrlileri yikayin onlar yikanirken esiniz tozlari alsin eve supurge tutsun. Sizde oturdugunuz yerde utu masasinda bebek kiyafetlerini utuleyip temiz dolaplarina yerlestirin.o sirada dogum cantanizida hazirlayin koseye koyun. Havalar henuz serin camlar kapilar perdeler kalsin simdilik.tuvaletlere esiniz camasir suyunu doksun iki firca yapsin tamam. Viledayla size spor olur acik yerleri silin. Hergun azar azar. Surec bitincede dip kodegi yardimxiniz yapar

Eğer yapabilecek durumdaysanrz dolabın önüne bi sandalye çekin düzenleyin, eşinizde silsin süpürsün evi beceremeyecek birşey yok ki.

Dolap içlerini öncelikle bir halledersen kafan rahat eder. Çok ayakta kalamiyorsan esin önüne yığsın kıyafetleri sen katla o yerleştirsn. Her gün biraz biraz yaparsan çok sarsmaz. Kadını çağırıp hem onu hem kendini riske atma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…