Ne yapacağım hakkında kararsızım, yardımcı olur musunuz?

Bizim burda bi yaşlı teyze vardi.birgun bizlere nasihat ederken,
"Altindan leğenin olsa ne fayda sen icine hergun kan kustuktan sonra" demişti. Hic unutmam o sözünü.
Allah herkesi evinde mutlu etsin Insallah. Ve yine eskilerin dedigi gibi
Herkesi yerine yakistirsin. Cok üzülüyorum son gunlerde acilan konularin çoğunluğu boşanmalar üzere malesef. :KK43:
O kadar doğru demiş ki yaşlı teyze inanın şu dünyada en büyük zenginlik huzur ve sağlık. Kimine armağan kimine imtihan bizimde imtihanımız yuvamizmis

13 gram altın bir hediyelik bilezik... Ya da 7-8 çeyrek altındır. Tabi ki düğünde SİZE takılan altınlardan vereceksiniz.
Yargıtay şu takılarda yaşanan sorunlar nedeniyle kararı bozsa yeridir.
Gerçekten anlamıyorum neden takılan takılar kadının oluyor? Yarı yarıya ya da geline ve damada takılanlar şeklinde niye olmuyor bu iş?

13 gram altın bir hediyelik bilezik... Ya da 7-8 çeyrek altındır. Tabi ki düğünde SİZE takılan altınlardan vereceksiniz.
Yargıtay şu takılarda yaşanan sorunlar nedeniyle kararı bozsa yeridir.
Gerçekten anlamıyorum neden takılan takılar kadının oluyor? Yarı yarıya ya da geline ve damada takılanlar şeklinde niye olmuyor bu iş?
Artık öyle olmuş kime ne takıldı ise o onunmus.
Konuya gelince verin tabiki 13 Gr çok büyük bir kayıp değil kredilere bulastirmayin bir de imkan var iken.

Ben verirdim ya sen ben olayı neden olsunki evlilikte? Eşiniz kredi çekince siz sıkıntıya girmicek misiniz sanki ne işinize yaricak o altınlar?

Eşim borcum var diyerekten borç olarak görümcemin eşinden 13 gram altın almıştı. Evliliğimin başında eşimle çok sıkıntı yaşadık. Ailemde hepsine tanıklık etti. Eniştesi verdiği altını geri istiyo ya kredi çekip ödeyecek ya da bana takılan altınlarla ödeyecek. Ama ben altınları eşime versem mi vermesem mi çok kararsızım. Kendi ailemde vermemem konusunda ısrarcı. Eşimin çaresiz durumunu görmekte çok canımı sıkıyo. Ne yapmam gerekiyo bana yardımcı olur musunuz?
Adı üstünde eşim demişsin evlenirken hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde demiyormuyuz off çok saçma ya napsın adam karısının altını varken borcuna başka bi çare mi arasın yazık adam çaresiz diyorsun halen ailem baskı yapıyor ne yapmam lazım diyorsun..eşin borç alıp kumarda içkide yada sevgili ile yediyse kiii Allah korusun tabiki verme ama ailesi için kullandıysa böyle bi durumda eş olarak hayat arkadaşı aynı yastığa baş koyduğu kişi olarak sizin destek olmanız gerekmiyormu.. Bu konuda tereddüt edmeniz bile hiç hoş değil neticede dışarı tekrar borçlanıp borcu borçla kapatmaktan sa sizin yardımcı olmanız daha mantıklı değilmi neticede o parayıda borçla kapatıp yine çaresizlik içinde olacak ama siz eş olarak imkanınız varken ona bu fırsatı verirseniz hem eşiniz rahat eder hem de elinde olunca tekrar size takı alabilir hem bu eşler arası senin paran benim param yok efendim benim altınım takım biraz samimiyetsiz deilmi..

Valla ben de altinlar benim diyorum. Cunku erkekler kadinlar kadar mantikli hesap kitap yapamiyor. Bak 3500 tl icin hemen altinlar sözkonusu edilmis. Misal ben borc varsa aylik harcamalardan kisip maastan artirarak odeme taraftariyim. Kimisi de kenar parasi da diker gozunu sekil a da olduğu gibi. Dugunde takılan altinlar bana gore ev icin yatirimdir yani uyduruk bir borç icin ucer beser yemek kolaya kacmak geliyo.

Eşim borcum var diyerekten borç olarak görümcemin eşinden 133 gram altın almıştı. Evliliğimin başında eşimle çok sıkıntı yaşadık. Ailemde hepsine tanıklık etti. Eniştesi verdiği altını geri istiyo ya kredi çekip ödeyecek ya da bana takılan altınlarla ödeyecek. Ama ben altınları eşime versem mi vermesem mi çok kararsızım. Kendi ailemde vermemem konusunda ısrarcı. Eşimin çaresiz durumunu görmekte çok canımı sıkıyo. Ne yapmam gerekiyo bana yardımcı olur musunuz?
Ben olsam verirdim hiç düşünmeden.Eşiniz sonuçta zor zamanlarda destek olmak gerek.Aynı durumda siz olsanız eşiniz vermese ne hissederdiniz altınlarını benden kıskanıyor derdim.Yabancı mı ki vermek istemiyorsunuz.

Back
X