Niye yedireceksiniz? Bunlar yenilecekler laflar ve davranışlar mi?
İki koldan sindirildiginiz için normal dusunemiyorsunuz. Sesiniz çıksın biraz! O kayınvalide musveddesini de, onun ağzına bakan oğlunu da kovun evden. Gelip özür dileyip insan olurlarsa, affetmeyi belki düşünürsünüz bebeğinizin hatirina. Yok, gundemlerinde boşanma varsa, siz de geri adım atmayın. İlk evliliğinizi size karşı koz olarak kullanıyor kayınvalide. ikinci kere cesaret edemez, ezelim başını diyor. Bu düşünceyi yerle bir edin. susarsaniz iyice üstünüze gelecekler belli.
İlk dogumumda kayınvalidem de her şeye karıştı, bebeğimin altını sık sık değiştiriyorum diye kendi kendine triplere girdi. Bebek usurmus, bu kadar sık degistirilmezmis. Sofraya oturuyordum, bismillah daha iki lokma yemeden, hadi çabuk ol emzir hemen diye baskı yapıyordu.
E be insan, yemeden içmeden nasıl emzireyim!
Üçüncü gün tartıştık, oğlu da vardı evde. Gidiyorum deyip cinlendi. Sandı ki dur diyecegim. Güle güle dedim. Oğlu ağzını acamadi. Acsaydi onu da kovardim. O gittikten sonra anladım anne olduğumu. İkinci dogumumda cagirmadim bile, tektim. Yani demem o ki, ezilir buzulurseniz, ezen çok olur. Ezdirmeyin kendinizi!