- 4 Ocak 2019
- 232
- 215
- 23
- Konu Sahibi realifeisgood
-
Merhaba sevgili hanımlar;
Kafamı kurcalayan bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
Eylülün ilk haftası annem nişanlımın ailesini bizim yayla evimizde ağırlamak istiyor.Ancak nişanlımın evinde onlarla beraber yaşayan eltimde var.Doğal olarak o da gelmek isteyecektir.Aramız iyi bir sorunum yok onunla ancak sorun çocukları.
Şöyle ki büyük çocuğu 4 yaşında ama konuşmuyor hala.Özel eğitim alıyor(Otizmli falan değil normal bir çocuk)Bu sebeple çok hırçın.Küçük kardeşinin sürekli saçını çeker,düşürür.Ve tuvalet eğitimi yok henüz.Çişini ve kakasını evde bulduğu yere yapıyor resmen(gözümle gördüm).Sürekli evdeki eşyaları yere atıp kırıyor.Kendi başına çekip gidiyor istediği yere sürekli göz önünde olması lazım.
Eltim küçük kızı ile büyük oğlunun arasında sıkışmış durumda.
Ancak annem bunları duyduktan sonra eltimin gelecekse yalnız gelmesini istedi.Bizim yayla evimiz ormanın hemen yanında ve bahçemiz yüksekte yani allah korusun kendi kendine çekip gitse bulamayız.Artı olarak tuvaletini heryere yapıyor ve eşyaları kırma huyu var.Yani bende çok gelmesi taraftarı değilim çünkü ablamda geleceği için yiğenlerim de gelicek.Geçen ablamla gittiğimizde küçük kız yiğenim saçını yoldu resmen sürekli vuruyor.
Şimdi bunu ben eltime söyleyemem.Bu sebeple nişanlımdan söylemesini rica edeceğim.
Annemde kayınvalidene ben söyleyeyim kızları al gel(görümceler)boşver torunları getirme yorulursun diyeceğim diyor ama bilemedim napsak ?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Bu arada sadece kadınlar gelecek erkekler yok.
Merhaba sevgili hanımlar;
Kafamı kurcalayan bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
Eylülün ilk haftası annem nişanlımın ailesini bizim yayla evimizde ağırlamak istiyor.Ancak nişanlımın evinde onlarla beraber yaşayan eltimde var.Doğal olarak o da gelmek isteyecektir.Aramız iyi bir sorunum yok onunla ancak sorun çocukları.
Şöyle ki büyük çocuğu 4 yaşında ama konuşmuyor hala.Özel eğitim alıyor(Otizmli falan değil normal bir çocuk)Bu sebeple çok hırçın.Küçük kardeşinin sürekli saçını çeker,düşürür.Ve tuvalet eğitimi yok henüz.Çişini ve kakasını evde bulduğu yere yapıyor resmen(gözümle gördüm).Sürekli evdeki eşyaları yere atıp kırıyor.Kendi başına çekip gidiyor istediği yere sürekli göz önünde olması lazım.
Eltim küçük kızı ile büyük oğlunun arasında sıkışmış durumda.
Ancak annem bunları duyduktan sonra eltimin gelecekse yalnız gelmesini istedi.Bizim yayla evimiz ormanın hemen yanında ve bahçemiz yüksekte yani allah korusun kendi kendine çekip gitse bulamayız.Artı olarak tuvaletini heryere yapıyor ve eşyaları kırma huyu var.Yani bende çok gelmesi taraftarı değilim çünkü ablamda geleceği için yiğenlerim de gelicek.Geçen ablamla gittiğimizde küçük kız yiğenim saçını yoldu resmen sürekli vuruyor.
Şimdi bunu ben eltime söyleyemem.Bu sebeple nişanlımdan söylemesini rica edeceğim.
Annemde kayınvalidene ben söyleyeyim kızları al gel(görümceler)boşver torunları getirme yorulursun diyeceğim diyor ama bilemedim napsak ?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Bu arada sadece kadınlar gelecek erkekler yok.
İki defa mı yazmışım anlamadım ?
Yani bana küser mi eltim ?Söyleyin getirmesin bunda konu açacak ne var bir telefona bakar
Valahi o kadarını bilemeyeceğim ben 1 senedir dahilim aralarına çocuk birşeyden korkmuş sanırım yoksa konuşuyormuş küçükken.O halde ablanda yigenleri getirmeyecek. Eger ablan çoçuklari getirirse bu bariz ayrimcilik olur.
Cocuga üzüldüm ama, herhangi bir teshis konulmadiysa, basina gelenler egitimsizlikten geliyor
Her zaman birlikteyiz zaten dışlama gibi bi durum söz konusu değil.Ama annem istemiyor Çünkü dağlık bir yerdeyiz.Yani eltinizin yerine koyun bir de kendinizi? Kendini kötü hissedebilir herkes toplanıp bir yere gitmiş. Yani ben olsam hissetmezdim ama o narin biriyse, benim çocuklarımı istemediler diyebilir.
Hiçbirimizin ne kendimizin ne çocuklarımızın sağlığının garantisi yok. O yüzden hiçkimseyi dışlama hakkımız da yok
Bence düşünceniz yanlış ve ayıp...Yani bana küser mi eltim ?
Yani o zaman şöyle deseniz “tabi buyrun gelin senin de dahil olmanı çok isteriz ama evin şartları şu şu şekilde, gelmeden haberin olsun çocuklar açısından, eğer sorun olmayacağını düşünüyorsan buyur gel başımız gözümüz üstüne” derseniz eğer, sorumluluk annesinde olur. Ki zaten her durumda sorumluluğu annesimde. Sahip çıkmak onun görevi ama gelmeden şartları anlatmanız yerinde olurHer zaman birlikteyiz zaten dışlama gibi bi durum söz konusu değil.Ama annem istemiyor Çünkü dağlık bir yerdeyiz.
Maalesef mecbur sayılırım buna çünkü çocuklarına takip edip bakmadığı için zaten evde yaşanıyor bunlar.Bence düşünceniz yanlış ve ayıp...
Gelirse de çocuklarına tabiki bakar sonuçta annesi....
Kv ile beraber oturduğu için alınır ve haklı...
Geliyor tabiki hep geldi zaten.Bu ilk olucak.Ama annem tuvalet mevzusunu duyduğu için istemiyor arada kaldım bilmiyorum.Bu elti hiç mi evinize gelmeyecek düğüne gelmeyecek?
Azıcık eşyalarınıza dikkat edersiniz, biriyle annesi ilgilenir biriyle babası ya da babaannesi falan ilgilenir bir yol bulunur.
Annesinin sorumluluğu sonuçta. Bir şey olursa o temizler. Daha gelip bir şey olmamışken çağırmamak olay çıkartmaya davetiyedir.Geliyor tabiki hep geldi zaten.Bu ilk olucak.Ama annem tuvalet mevzusunu duyduğu için istemiyor arada kaldım bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?