Ne yapacağım?

realifeisgood

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2019
232
215
23
Merhaba sevgili hanımlar;
Kafamı kurcalayan bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
Eylülün ilk haftası annem nişanlımın ailesini bizim yayla evimizde ağırlamak istiyor.Ancak nişanlımın evinde onlarla beraber yaşayan eltimde var.Doğal olarak o da gelmek isteyecektir.Aramız iyi bir sorunum yok onunla ancak sorun çocukları.
Şöyle ki büyük çocuğu 4 yaşında ama konuşmuyor hala.Özel eğitim alıyor(Otizmli falan değil normal bir çocuk)Bu sebeple çok hırçın.Küçük kardeşinin sürekli saçını çeker,düşürür.Ve tuvalet eğitimi yok henüz.Çişini ve kakasını evde bulduğu yere yapıyor resmen(gözümle gördüm).Sürekli evdeki eşyaları yere atıp kırıyor.Kendi başına çekip gidiyor istediği yere sürekli göz önünde olması lazım.
Eltim küçük kızı ile büyük oğlunun arasında sıkışmış durumda.
Ancak annem bunları duyduktan sonra eltimin gelecekse yalnız gelmesini istedi.Bizim yayla evimiz ormanın hemen yanında ve bahçemiz yüksekte yani allah korusun kendi kendine çekip gitse bulamayız.Artı olarak tuvaletini heryere yapıyor ve eşyaları kırma huyu var.Yani bende çok gelmesi taraftarı değilim çünkü ablamda geleceği için yiğenlerim de gelicek.Geçen ablamla gittiğimizde küçük kız yiğenim saçını yoldu resmen sürekli vuruyor.
Şimdi bunu ben eltime söyleyemem.Bu sebeple nişanlımdan söylemesini rica edeceğim.
Annemde kayınvalidene ben söyleyeyim kızları al gel(görümceler)boşver torunları getirme yorulursun diyeceğim diyor ama bilemedim napsak ?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Bu arada sadece kadınlar gelecek erkekler yok.

Önemli not: Sevgili hanımlar bir konudan bahsetmeyi unuttum.Eltim iyi hoş insandır ancak çocuğunun peşinde koşup aşırı ilgilenen bir anne değil.Yani oğlum gel,yapma,etme gibi laflar yok.Sadece uzaktan izlemekle yetinir.Asla ses çıkarmaz.Çocuk altına kaçırmıyor bu arada tuvaletin yerini bilmiyor öğretilmemiş.Benim gözümün önünde şortunu indiririp masanın ayağına çişini yaptı.Sonra salon halısının ortasına kakasını yaptı.Ve tuvaletin yeri asla gösterilmiyor.Kimsenin umurumda değil.Eltim gülerek bahsediyor kakasını yapmış yine diye.Çocuk yiğenimin saçını çekerken sesi bile çıkmadı uzaktan izledi sadece müdahalede etmiyor.Çocuğunun ortada olmadığını 20 dk sonra farkediyor.Yani kusura bakmayın ama buradaki çoğu kişinin bu şekilde misafir kabul edeceğini düşünmüyorum.Ne yapayım yani çocuğuna bak diye uyarayım mı koca kadını?

Son düzenleme:

Sadece çocuğu düşündüğünüz için gelmelerini istemiyorsanız bence boş yere kötü olmayın
Bunu annesi düşünmeli yani eltiniz,sonuçta onun sorumluluğu altında
Bende yolda yürürken bile başka çocuklar yola çıkacak düşecek diye bile tedirgin olan bir insanım ama akraba ilişkilerinize zarar verecekse siz bence karışmayın gelsinler siz normal misafir agirlamanizi yapın sonuçta ilk defa gelecekler bir dahakine ya eltin gelmez yada siz eşinizle konuşur gelmemesinin daha uygun olduğunu söylersiniz
Bu ill olacağı için yanlış anlayabilirler

Yani eltinizin yerine koyun bir de kendinizi? Kendini kötü hissedebilir herkes toplanıp bir yere gitmiş. Yani ben olsam hissetmezdim ama o narin biriyse, benim çocuklarımı istemediler diyebilir.
Hiçbirimizin ne kendimizin ne çocuklarımızın sağlığının garantisi yok. O yüzden hiçkimseyi dışlama hakkımız da yok

O halde ablanda yigenleri getirmeyecek. Eger ablan çoçuklari getirirse bu bariz ayrimcilik olur.
Cocuga üzüldüm ama, herhangi bir teshis konulmadiysa, basina gelenler egitimsizlikten geliyor
Valahi o kadarını bilemeyeceğim ben 1 senedir dahilim aralarına çocuk birşeyden korkmuş sanırım yoksa konuşuyormuş küçükken.
Ablamın çocuklarını bırakabileceği kimse yok.Ama o annesine bırakabiliyor.

Her zaman birlikteyiz zaten dışlama gibi bi durum söz konusu değil.Ama annem istemiyor Çünkü dağlık bir yerdeyiz.

annenizin fikri iyi bence. o o kadarini desin anlayan anlar zaten. diger turlu ille gelmesin demek olmaz. annenin dedigi gibi olursa hem ayip olmaz hem de belki gelmez gercekten.

Her zaman birlikteyiz zaten dışlama gibi bi durum söz konusu değil.Ama annem istemiyor Çünkü dağlık bir yerdeyiz.
Yani o zaman şöyle deseniz “tabi buyrun gelin senin de dahil olmanı çok isteriz ama evin şartları şu şu şekilde, gelmeden haberin olsun çocuklar açısından, eğer sorun olmayacağını düşünüyorsan buyur gel başımız gözümüz üstüne” derseniz eğer, sorumluluk annesinde olur. Ki zaten her durumda sorumluluğu annesimde. Sahip çıkmak onun görevi ama gelmeden şartları anlatmanız yerinde olur

Bu elti hiç mi evinize gelmeyecek düğüne gelmeyecek?
Azıcık eşyalarınıza dikkat edersiniz, biriyle annesi ilgilenir biriyle babası ya da babaannesi falan ilgilenir bir yol bulunur.
Geliyor tabiki hep geldi zaten.Bu ilk olucak.Ama annem tuvalet mevzusunu duyduğu için istemiyor arada kaldım bilmiyorum.

Geliyor tabiki hep geldi zaten.Bu ilk olucak.Ama annem tuvalet mevzusunu duyduğu için istemiyor arada kaldım bilmiyorum.
Annesinin sorumluluğu sonuçta. Bir şey olursa o temizler. Daha gelip bir şey olmamışken çağırmamak olay çıkartmaya davetiyedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…