Ne yapacağım?

Merhaba sevgili hanımlar;
Kafamı kurcalayan bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
Eylülün ilk haftası annem nişanlımın ailesini bizim yayla evimizde ağırlamak istiyor.Ancak nişanlımın evinde onlarla beraber yaşayan eltimde var.Doğal olarak o da gelmek isteyecektir.Aramız iyi bir sorunum yok onunla ancak sorun çocukları.
Şöyle ki büyük çocuğu 4 yaşında ama konuşmuyor hala.Özel eğitim alıyor(Otizmli falan değil normal bir çocuk)Bu sebeple çok hırçın.Küçük kardeşinin sürekli saçını çeker,düşürür.Ve tuvalet eğitimi yok henüz.Çişini ve kakasını evde bulduğu yere yapıyor resmen(gözümle gördüm).Sürekli evdeki eşyaları yere atıp kırıyor.Kendi başına çekip gidiyor istediği yere sürekli göz önünde olması lazım.
Eltim küçük kızı ile büyük oğlunun arasında sıkışmış durumda.
Ancak annem bunları duyduktan sonra eltimin gelecekse yalnız gelmesini istedi.Bizim yayla evimiz ormanın hemen yanında ve bahçemiz yüksekte yani allah korusun kendi kendine çekip gitse bulamayız.Artı olarak tuvaletini heryere yapıyor ve eşyaları kırma huyu var.Yani bende çok gelmesi taraftarı değilim çünkü ablamda geleceği için yiğenlerim de gelicek.Geçen ablamla gittiğimizde küçük kız yiğenim saçını yoldu resmen sürekli vuruyor.
Şimdi bunu ben eltime söyleyemem.Bu sebeple nişanlımdan söylemesini rica edeceğim.
Annemde kayınvalidene ben söyleyeyim kızları al gel(görümceler)boşver torunları getirme yorulursun diyeceğim diyor ama bilemedim napsak ?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Bu arada sadece kadınlar gelecek erkekler yok.
Bence ayıp olur sonuçta aynı evin içinde yaşıyorlarmış evi barkı ayrı olsa söylemenize gerek kalmaz dı ama şuan gerçekten ayıp olur kadına ister istemez aranızda sorun olur eğer davet etmezseniz.

Bence ayıp olur sonuçta aynı evin içinde yaşıyorlarmış evi barkı ayrı olsa söylemenize gerek kalmaz dı ama şuan gerçekten ayıp olur kadına ister istemez aranızda sorun olur eğer davet etmezseniz.
Eltim tek gelse sorun yok seviyorum onu ama annem tuvalet mevzusunu duyunca istemiyor çünkü ev 3 katlı kadın tek başına temizliyor bilemedim.

Eylülün ilk haftası annem nişanlımın ailesini bizim yayla evimizde ağırlamak istiyor.Ancak nişanlımın evinde onlarla beraber yaşayan eltimde var.Doğal olarak o da gelmek isteyecektir.Aramız iyi bir sorunum yok onunla ancak sorun çocukları.
Şöyle ki büyük çocuğu 4 yaşında ama konuşmuyor hala.Özel eğitim alıyor(Otizmli falan değil normal bir çocuk)Bu sebeple çok hırçın.Küçük kardeşinin sürekli saçını çeker,düşürür.Ve tuvalet eğitimi yok henüz.Çişini ve kakasını evde bulduğu yere yapıyor resmen(gözümle gördüm).Sürekli evdeki eşyaları yere atıp kırıyor.Kendi başına çekip gidiyor istediği yere sürekli göz önünde olması lazım.
Ancak annem bunları duyduktan sonra eltimin gelecekse yalnız gelmesini istedi.Bizim yayla evimiz ormanın hemen yanında ve bahçemiz yüksekte yani allah korusun kendi kendine çekip gitse bulamayız.Artı olarak tuvaletini heryere yapıyor ve eşyaları kırma huyu var.Yani bende çok gelmesi taraftarı değilim çünkü ablamda geleceği için yiğenlerim de gelicek.Geçen ablamla gittiğimizde küçük kız yiğenim saçını yoldu resmen sürekli vuruyor.
Şimdi bunu ben eltime söyleyemem.Bu sebeple nişanlımdan söylemesini rica edeceğim.
Annemde kayınvalidene ben söyleyeyim kızları al gel(görümceler)boşver torunları getirme yorulursun diyeceğim diyor ama bilemedim napsak ?
Hiç hoş olmaz . Annesi çocuğu bezler olur biter. Dışarı çıkarken tedbiri almak eltinize düşer. Çağırmamak ya da gelmesinler demek çok çirkin . Açıkçası çocuklarımın istenmedigi yerde benim de işim olmaz ve bu yaklaşımda olanlarla da arama mesafe koyarım.

Valahi o kadarını bilemeyeceğim ben 1 senedir dahilim aralarına çocuk birşeyden korkmuş sanırım yoksa konuşuyormuş küçükken.
Ablamın çocuklarını bırakabileceği kimse yok.Ama o annesine bırakabiliyor.

Ablanlar kv'deye birakamiyormu? Yada bir aile arkadasina? Yada esi baksin yegenlere. Yoksa bahanen bos oldugu çok bariz olur. "Cocuksuz olsun, basimiz agrimasin" diyorsan, bu yegenlerinide kapsar.

Basina gelen travma mi o zaman? Korktugu sey çok agir olmali, yoksa konusan bir çoçuk bos yere konusmayi birakmaz, bezli kalmaz.

Hayır şimdi bundan rahatsız oluyorsanız ilerde siz ne yapacaksınız. Sonuçta bu aile yeni evinize sık sık gelecek. Hadi onu geçtim siz evlenince mesela bebeğin varken kaynanan ve eltilerin kendi çocukları ile sen olmadan bir güzel etkinlik yapsa seni çağırmasa sen alınıncada küçük çocukla eğlenemezdik bu kadar o yüzden çağırmadık dese ne hissederdin. Bakın insan ilişkilerinde en güzel şey empatidir. Sizinde başınıza geldiğinde dürüstçe sorun olmazdı diyebiliyormusun. Birde nişanlıma söyleyecektim diyorsun. Nişanlın sen onun yiğenini istememişken senin yiğenlerinin orda olduğunu gördüğünde ne hissedecek sence. Madem o çocuğun varlığı bu kadar dert anneniz için hiç kimseyi çağırmayın. Bence o şekilde bir davet iki ailenin ve nişanlınla senin aranızı açmaktan başka bir işe yaramaz.

Nişanlınızada kayınvalideyede söylerken dikkat edin çünkü aile bağları kuvvetli ise ters tepe bilir.... Biri bana gelini torunu getirme derse ben hiç gitmem hem davet et hemde misafir ayrımı yap ayrı evde yaşasalar okey ama bide aynı çatı altındalar hiç yakışık alırmı?

Baştan kötü olursunuz. Söylenmemesi gerek bence. Adam seçer gibi bir durum var. O gelsin şu gelmesin olmaz. Karşı tarafın iyi karşılayacağını düşünmüyorum.

Hiç hoş olmaz . Annesi çocuğu bezler olur biter. Dışarı çıkarken tedbiri almak eltinize düşer. Çağırmamak ya da gelmesinler demek çok çirkin . Açıkçası çocuklarımın istenmedigi yerde benim de işim olmaz ve bu yaklaşımda olanlarla da arama mesafe koyarım.
Çocuk 4 yaşında nasıl bezlesin ?. O zaman çocuğunu takip edicek devamlı yani o da yok bende annemin gerilip yorulmasını istemiyorum.Kırılmadan nasıl halledilir diyorum.

Hayır şimdi bundan rahatsız oluyorsanız ilerde siz ne yapacaksınız. Sonuçta bu aile yeni evinize sık sık gelecek. Hadi onu geçtim siz evlenince mesela bebeğin varken kaynanan ve eltilerin kendi çocukları ile sen olmadan bir güzel etkinlik yapsa seni çağırmasa sen alınıncada küçük çocukla eğlenemezdik bu kadar o yüzden çağırmadık dese ne hissederdin. Bakın insan ilişkilerinde en güzel şey empatidir. Sizinde başınıza geldiğinde dürüstçe sorun olmazdı diyebiliyormusun. Birde nişanlıma söyleyecektim diyorsun. Nişanlın sen onun yiğenini istememişken senin yiğenlerinin orda olduğunu gördüğünde ne hissedecek sence. Madem o çocuğun varlığı bu kadar dert anneniz için hiç kimseyi çağırmayın. Bence o şekilde bir davet iki ailenin ve nişanlınla senin aranızı açmaktan başka bir işe yaramaz.
Çocuğun varlığı dert değil linç etmek için yer aramayın.Annesi zaten tuvalet zamanını takip edip tuvalete götürse çocuğunu bunlar yaşanmaz.Siz evinize kakasını yapıp birde onu elleyip oynayan bir çocuğu canı yürekten kabul edebilir misiniz?.Annesi için bu normal birşey alışmış artık.Ayrıca nişanlımda rahatsız tabiki bu durumdan bana hak veriyor.Ben kayınvalidemi davet ediyorum ama maalesef aynı evdeler.Annesi canı gönülden takip etse zaten çocuğu aramayız sürekli nerde diye.Ben nasıl sıyırılırım bu işin içinden onu arıyorum.Yoksa eltimle bir problemim yok.

Baştan kötü olursunuz. Söylenmemesi gerek bence. Adam seçer gibi bir durum var. O gelsin şu gelmesin olmaz. Karşı tarafın iyi karşılayacağını düşünmüyorum.
İşte ben söylemeyim diyorum zaten nişanlım sanki kendisi düşünmüş gibi söyleyebilir belki.Ben birşey demem zaten.

Bence bişi söylemeyin ne kayınvalidenize ne nişanlınıza nede eltinize nişanlı olduğunuz için gereksiz alınganlık yapıp o zaman gelmiyoruz vs diyebilirler aynı evde yaşadıkları için ayrımcılık gibi olur he nişanlınız belki kendi fikriymiş gibi annesine söylerse "anne dağlık bi yer başedebilirmiyiz yengem gelmese ayıp olurmu"gibi söylerse ancak öyle olur diğer her türlüsü (sizde söyleseniz anneniz de söylese) batar yarın bi gün de önünüza sürülür artık bahtınıza ne çıkarsa eltiniz gelirse hep birlikte yarışacaksınız çocukların peşinde

Kendi tek gelse hiç sorun yok yani çocuklarını annesine bırakıp gelse süper olucak.
Öyle bir dünya var mi Allahaskina. Çocuğunuz olunca anlarsınız kendi tek gelse sorun yok dese cocugumdan ötürü bir daha asla onunla görüşmem. Onları bir düşünmelisiniz ya da komple çağırmamalisiniz

çağırmamak çok ayıp olur, olay çıkartmak gibi olur çünkü bu ilk sefer.bir şey olursa "x ablacım bak böyle oldu sen bir temizleyiver istersen ben o arada göz kulak olurum çocuğa" dersin.yani yeni bir yerde bilinmedik yerde annesi babası da salak değildir herhalde sahip çıkar çocuklara.Şey de dersiniz "aaa hoşgeldiniz geçin hadi konuşması olur.Sonra topluca ortamdaki çocukların hepsine hitaben bakın orman orası sakın gitmeyin o tarafa bu tarafta oynayın" denir.Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı.Davet etmemek ok ayıp olur.

Back
X