• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilemedim..

Pelinn00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2018
12
1
1
29
Selam arkadaslar dertlerim birturlu bitmiyor cözümde bulamıyorum simdi ben işe başlayalı bir ay oldu havalar kötü olduğu için sabahtan bebeğimi dışarı çıkarmamam için kaynanamla annem bize gelip bakıyorlar benim 2 tane kardeşim var biri 11 biri 13 yaşında okula gidiyorlar ve annem sabahları gelemiyor kaynanam geliyor öğleden sonrada annem geliyor kaynanamın küçük çocuğu yok ama bitmeyen günleri ve partileri var annem biraz geç kalsa laf ediyor altın gününe geç kalmış diye annemde kardeşlerim okuldan gelmeden geliyor kardeşlerim eve gittiğinde haliyle aklı onlarda kalıyor kardeşlerimde dersleri icin bize gelmiyorlar ben 4te evde oluyorum ama annem cocukları bırakmakta zorluk cektigini soyluyor kaynanamda ben 4de kadar bakamam diyor kaynanama götüremem orda misafirleri eksik olmayacak hem kendiside cocugunu günlere götüreceğim komşulara götüreceğim diyip duruyor benim istemediğimi bildiği halde annemde bıraksam annemde ben bakarım ama kaynananında torunu onunda emek etmesi lazım sadece sevip okşamakla kalmasın diyor ne yapacağımı şaşırdım annemle kv bize yakınken bakıcı tutmakta istemiyorum ama kv yazın ben gelmem sen getirirsin diyor ama evine götürmekte istemiyorum aklım hep orda kalacak tanımadığım insanlarla ne yapıp ne yapmayacağını bilmiyorum oğlumun bana fikir verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler :)

Keşke bu kadar sorun olacağını bilseydiniz de daha geç çocuk doğursaydınız. Sadece size değil, annenize, kayınvalidenize bile sorun olmuş ve ayrıca tek çözüm bakıcı ne anneniz ne de kayınvalidenizin bakmak zorunda değil.

Tek çözüm bakıcı,
Iki anne de bakmak zorunda değil. Herkesin kendine göre bi düzeni var.
Okula giden çocukları var diye annenizi yargilayamayacagimiz gibi çok geziyor diye kayinvalidenizi de yargılayamayız.

Çocuk sizin, sizden başka kimse bakmak zorunda değil.. Yardımcı oluyorlar diye teşekkür etmeniz lazım.

annemde ben bakarım ama kaynananında torunu onunda emek etmesi lazım sadece sevip okşamakla kalmasın diyor
Böyle saçma şey duymadım.
Kaynananızın partileri hiç bitmiyor annenizin de geç kaldığında kaynananız tarafından laf işitmesi hoşuna gidiyor.
İki taraf için de zor işte tek anneniz baksın kendi evinde aklı kardeşlerinizde de kalmaz hem.
Ama sanırım çok bakmak istemediği için kaynananızın da bakmasını istiyor ki bu saçma bence sizin rahatsız olacağınızı bile bile kendi laf işite işite bunu istiyor garip...

Hem karnım doydum hem pastane dursun diyosun yani. Havalar da gayet iyi aslında

="inci_ser, post: 55004615, member: 178168"]Hem karnım doydum hem pastane dursun diyosun yani. Havalar da gayet iyi aslında
Ya tel kendi kendine tamamlıyor:)) ama anlaşılıyodur

Bakıcı tut ikisine de yazık herkesin bir hayatı var sonuçta

Bebeğin ne kadarlık bakıcı tutma imkanın varsa ona gözkulak olmaya gelsın ler bi süre sonra düzen oturur yoksa bi gidiş hepinizi yıpratr bebeğin de etkilenir...

Annene haksızlık bu resmen ya
Bir çocuk doğurdunuz diye herkes peşinizde pervane olmak zorunda mi ?
Insanların hayatları var sizin saygı duymadığınız bilmem farkında mısınız?
Maaşı alıp 3 e mi bölūyorsunuz ay basında

Selam arkadaslar dertlerim birturlu bitmiyor cözümde bulamıyorum simdi ben işe başlayalı bir ay oldu havalar kötü olduğu için sabahtan bebeğimi dışarı çıkarmamam için kaynanamla annem bize gelip bakıyorlar benim 2 tane kardeşim var biri 11 biri 13 yaşında okula gidiyorlar ve annem sabahları gelemiyor kaynanam geliyor öğleden sonrada annem geliyor kaynanamın küçük çocuğu yok ama bitmeyen günleri ve partileri var annem biraz geç kalsa laf ediyor altın gününe geç kalmış diye annemde kardeşlerim okuldan gelmeden geliyor kardeşlerim eve gittiğinde haliyle aklı onlarda kalıyor kardeşlerimde dersleri icin bize gelmiyorlar ben 4te evde oluyorum ama annem cocukları bırakmakta zorluk cektigini soyluyor kaynanamda ben 4de kadar bakamam diyor kaynanama götüremem orda misafirleri eksik olmayacak hem kendiside cocugunu günlere götüreceğim komşulara götüreceğim diyip duruyor benim istemediğimi bildiği halde annemde bıraksam annemde ben bakarım ama kaynananında torunu onunda emek etmesi lazım sadece sevip okşamakla kalmasın diyor ne yapacağımı şaşırdım annemle kv bize yakınken bakıcı tutmakta istemiyorum ama kv yazın ben gelmem sen getirirsin diyor ama evine götürmekte istemiyorum aklım hep orda kalacak tanımadığım insanlarla ne yapıp ne yapmayacağını bilmiyorum oğlumun bana fikir verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler :)

1 ay içinde Doğum yapacağım Allah iZin verirse. Çocuğu eşimle istedik Allah kısmet etti. Çok şükür...

Bebek eşimle benim bebeğimiz. Ona bakmAsı gerekenler de biziz. Anneler değil :( bakmak isterlerse o ayrı konu tabi.. önceliğimiz onlar olur. Maddi durumumuz iZin verirse en azından 1 yaşına kadar ben bakarım. Aileler bakmaz ayrıca çalışmam gerekirse mecburen bakıcı bulmamız gerekecek. Aslında durum çok basit önümüzde birkaç yol var. Öncelikle ailelerle konuşulur. Evet derlerse ev ona göre düzenlenir. Hayır derlerse maddi durum kritiği yaparız. Ha bakıcı bulmak da zor o konuyu çözemezden mecburen yine çalışmayacağım ...zaten 8 saat uzaklıktayız iki Aİleye de. anneler de bıkmış. Zamanında bize bakmışlar şimdi tam rahat edecekken yine Bebek bakmak istemiyorlar.. zorunda da değiller zAten.... annenin bakım ihtiyacı olan iki çocuğu daha varmış işi zor. Kaynanada güne gidiyor diye kızamayız kendi hayatı sonuçta bizde geziyoruz tozuyoruz :) şimdiye kadar bakmışlar iyi yapmışlar ama Bebek büyüdükçe sorun olacak gibi geldi bana. Sen en iyisi bakıcı araştır

Benimde keşke çalışmama gibi bir seçeneğim olsa malesef maddi durumumuz suan buna musait degil ben en iyisi bakıcı aramaya başlıyım

Bakıcı tutarsınız..anneniz yada kv gün içinde müsait olduklarında gelip kontrol ederler..

Kv.yi biricik oğluşu ikna edemiyor mu hayret :)

Kendi sorumluluklarım varken yani annenizin yerinde olsam, unumu elemiş tam gezip tozma devrine geldiysem yani kv yerinde olsam bende bakmak istemem yalan yok :)

Ama onların torunu da yani bence gezmek yerine torun daha tatlı gelmeli benim çogu arkadasimın kv torununu kimseye bırakmayıp kendisi bakacağı için mutlu oluyor

Iki taraf da bakmak istemiyor. Siz en iyisi bakici aramaya baslayin

Ama onların torunu da yani bence gezmek yerine torun daha tatlı gelmeli benim çogu arkadasimın kv torununu kimseye bırakmayıp kendisi bakacağı için mutlu oluyor
İyi de kendi çocuklarına yeterince baktılar yani gezip eğlenmek isteyebilirler zorlamamalısınız. Her anneanne/babaanne torun bakmak zorunda değil zaten yaşlanıyorlar daha zorlanıyorlar artık kendi çocuğuna bakmak gibi kolay değil bir yerde de emanet sonuçta

Herkes aynı olmak yada aynı düşünmek zorunda değil ki..bu yüzden kimseyi suçlamaya hakkımız yok..bebek büyütmek büyük sorumluluk..ayrıca hiç bakamam dememiş..evine götürmeyide siz istemiyorsunuz..bu da sizin tercihiniz..peki sizi suçlayabilir miyiz hayır ;)

En guzeli bakici. Bakin sizin bebeginizin bakimi icin anneniz+2 kardesiniz +kaynananiz magdur olmus,neden bir bebegin 4 kisinin hayatini etkilemesine izin veriyorsunuz ki? Naziniz paraniza gecer,tutun bir bakici,anneniz de kvniz de ara ara yoklasinlar yeterli.

tamamen kayınvalidenizi suçlar nitelikte yazmışsınız ama haksızsınız
evet torunudur, canıdır ama kendi hayatından vazeçmek zorunda değil
özellikle orta yaşın üstündekilerin arkadaşları olması ne kadar önemli biliyor musunuz?
sizin istediğiniz, kadının tüm arkadaşları ile bağlarını koparmasını istemek gibi bir şey
4'e kadar bakarsa hangi arkadaşlarıyla nereye gidecek?
sırf kadın diye, eşinizin annesi diye, kendi sosyal hayatından vazgeçmesini veya en azından indirgemesini bekliyorsunuz
bu çok bencilce
o arkadaşlıklar koptu mu, bir daha toparlamak zor
torun vs büyüyünce de yalnızlık!

madem anneniz kendi evinde bakabilir evinde baksın
kayınvlidenizle de anlaşabiliyorsanız tek 1 gün üstünde anlaşın
yani mesela, pazartesileri kayınvalideniz baksın
böylece anneniz de 3 gün kendi hayatıyla ilgilenmiş olur
kayınvalideniz de kendi durumunu bilir, ona göre yapar planlarını, programını

Back
X