- 16 Mayıs 2019
- 1
- 0
- 1
- 27
- Konu Sahibi lifeis_life
-
Bu sizin ikinci üyeliğiniz mi? Aynı konu daha öncede açıldı buraya. Tıp isteyen ama iki yıllık okuyan biri vardı. İşten çıkmıştı tekrar çalışmak için ama ailem destek olmazsa ne yapayım diyordu. Her şey aynı da ondan merak ettşm. Oraya çok tavsiye yazmıştık çünkü. Hatta ban yemiş o üye tiiredgirll adı da. Aynı şeyleri yazmışsınız her şeyiyle ayniYazdiklarim biraz uzun olacak fakat kendimi hic iyi hissedemiyorum. Ben kucuklugumden beri tip istiyordum. Aldigim egitim temelimdeki eksikligi kapatmama yeterli olmadi. Lise son da cok calistim ama tipi kazanmam icin yeterli degildi tercih doneminde ailem cok stres yaptigimi gordu ki tekrardan hazirlanmami istemedi ve ben de kaldiramadim gittim 2 yillik saglik bolumu tercih ettim. Fakat mutlu olamadim.Okudum ama hala aklimda tip vardi. Bazi nedenlerden dolayi hazirlanamadim. Sonra mezun oldum yine yanlis tercihlerle baska bir sektorde calistim. Orada cok kotu tavirlarla karsilastim ve psikolojim cok harap oldu, ayrildim. Simdi calismiyorum is ariyorum. Ailem kpss ye hazirlanmam yonunde. Baslarda ben karsiydim okul okumak istiyordum fakat sonra dusundum ben okulumu okudum mezun oldum. Onlar tekrardan benim okul masrafimi karsilamak zorunda degiller ki... zaten ailemden de mezun oldugum gunden beri okumam yonunde bir destek goremedim henuz. Onlarin tek istedigi devlet memuru olmam. Babamin yasi artik calismaya cok el vermiyor. En fazla 3 5 sene calisir. Ilk isimde kendi sagligimla ilgili borcumu odedim. Aileme katkim olamadi. Simdi aileme katkim olsun hem de aileme yuk olmamak adina is ariyorum. Kpss ye de calisicam. Ama aklimda hala hayallerim.. belki tipi eskisi kadar istemiyorum ama istedigim mutlu oldugum bolumu okuyamamak beni o kadar mutsuz yapiyor ki.. istiyorum ki insanlara faydali olayim, basarili olayim bir suru guzel hayaller.. Simdi hicbirinden eser yok. Ortada bambaska birisi var. Seneye kpss ye giricem eger kazanirsam yeniden okurum diyorum. Ama memurken birinci ogretim okumak cok zor diyorlar. Izin vermeyebilirler. Yeniden okusam da ne okumak istedigimi bilemiyorum. Psikoloji dusundum bana gore olmadigini anladim, diyetisyenlik ayni sekilde..sonra zaten bunlari okusam bile memur olurken bu bolumlerin hakkini verecek vaktim olamayacak. Yeteri kadar hakkini veremeyecegim.. Tip zaten hic okuyamam artik..ikisi bir arada hic olamaz. Ancak calismamam gerekir tipi okumak icin. Aileme 6 yil boyunca boyle bir durumdaykan maddi sikinti yasatmaya hakkim olmadigini dusunuyorum. Bilmiyorum tip disinda nerede mutlu olacagimi bulamiyorum. Simdi hayatimin oyle bir noktasindayim ki her sey bitmis vaziyette benim icin.. hayatim gittikce daha da geriliyor sanki. Yasitlarima bakiyorum yurtdisina gidiyorlar ikinci dil ogreniyorlar her yonden gelistiriyorlar. Ben ise daha da geriye gidiyorum. Artik hic tadim tuzum bile yok. Cunku bir idealim yok bir hedefim yok.
2 yıllık okuduğunu nasıl anladınız ben göremedim yazıda 6 yıldan kastı ilk eğitimi de mi dahil tıpacanınızı sıkmak yada kalbinizi kırmak istemem.
ama biraz gerçekçi mi olsanız acaba?
2 yıllık bölüm puanından tıp fakültesi kazanacak puanı almanız biraz mucize olur.
ve öğrencilik siz de biliyorsunuz ki ucuz değil.
aile desteği olmadan okuyamazsınız.
tıp fakültesi de okurken çalışabileceğiniz bir bölüm değil.
bence elinizdekilerle fırsatları değerlendirip, kendinize yeni bir yol çizmeye bakın.
Meslek sırrı2yıllık puanla tıp arasında uçurum var
2 yıllık okuduğunu nasıl anladınız ben göremedim yazıda 6 yıldan kastı ilk eğitimi de mi dahil tıpa
Normal bölümler nasıl 4 sene ise tıp da 6 sene. Bitirdiğimiz yazan yüksek lisans mezunu oluyoruz direk. 4 sene okuyunca okul bitmiş sayılmıyor ne doktor ne de hekim olamıyoruz. 6 yıl boyunca okumak zorundayız. 6 yıl dediği tıp eğitim süresi2 yıllık okuduğunu nasıl anladınız ben göremedim yazıda 6 yıldan kastı ilk eğitimi de mi dahil tıpa
Herkes 2 yıl mezunluk falan demişler ben de 3 kez okudum yok göremedim acaba 6 yılın içinde mi ki dedim meğerse konu sahibi yazıyı düzenleyip 2 yıl okuduğunu kaldırmış ben de burda hesap yapayım durayımNormal bölümler nasıl 4 sene ise tıp da 6 sene. Bitirdiğimiz yazan yüksek lisans mezunu oluyoruz direk. 4 sene okuyunca okul bitmiş sayılmıyor ne doktor ne de hekim olamıyoruz. 6 yıl boyunca okumak zorundayız. 6 yıl dediği tıp eğitim süresi
Bu Üyenin ban yediği üyeliğine de çok tavsiyeler verildi konular aynı. Bu kadar hayalperest olma dendi. Önüne bak dendi ama bir şey değişmemişkonu sahibi değiştirmiş çünkü içeriği :)
hatta araya psikoloji, diyetisyenlik falan da eklemiş biz tıp okurken çalışılmaz dedik diye sanırım.
hayır anlamadığım gerçeklerden uzak yazınca burada vakit ayırıp yazan insanların tavsiyeleri kuş olup uçuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?