- 25 Şubat 2019
- 179
- 131
- 53
- Konu Sahibi lovetwolove
-
Okul bittikten sonra çalışmak isteyecegimi düşünüyormuş o yüzden istemiyormuş yani kısaca ayaklarının üzerinde duracak olmam onu korkutuyorNeden istemiyor ki evinizi çocuklarınızı ihmal edersiniz diye mi bence neden istemediğini anlayıp oradan yakalayıp ikna edin
Taviz vermezdim, ki vermedim de. Doktorami bitirdim. Iyi ki bitirmisim. Dunyanin binbir turlu hali var. Nereden bilirdim ki terk edecegini... Ben de kadro buldum sonra calisip ogluma bakiyorum. Kimseye muhtac olmadan...Kızlar ilk konu açişimda iki çocuktan sonra üçüncüyü istedigimizi falan yazmıştım buraya kadar herşey yolunda fakat benim sorunum ben evlendigimde üniversiteye gidiyordum birinci sınıfa evlilik nedeniyle bırakmak zorunda kaldım severek evlendik 4 yıl eşimin ailesiyle oturdum daha sonra kendi evimize geçtik ve bu dönemlerde çok büyük sorunlardan geçmeme rağmen sabır gösterdim eşimle bir sorunum olmadığı için hep onun yanında oldum oda beni ezmedi ezdirmedi iki çocuğumuz var üçüncü cocuugu istiyoruz ben yarım bıraktığım eğitimimi acik öğretim fakültesiyle bitirmek istiyorum fakat eşim başta destek olur gibi oldu sonra karar değiştirdi istemediğini söyledi ve maddi olarak hiçbir destek vermeyeceğini söyledi bende bunun benim hakkım olduğunu yapacağımı söyledim ve kaydimi yaptirdim kendi ailemin maddi desteğiyle tabiki şimdi kaydoldugum için sorun yaşıyoruz onun istemediğini yapiyormusum yap bakalım ne olacak vs gibi cümleler kuruyor bende taviz vermiyorum ama çok canım sıkkın siz olsaydınız ne yapardınız kararlı davranirmiydiniz
Yarını görebilecek üçüncü gözüm olsaydı belki bende aynı şekilde dusunurdum fakat o an öyle düşünemiyor insan nasibin bir şekilde dilini bağlıyor eşimin tek korkusu çalışicak olmam okul bittiğindeOkurken okulu birakip evlenmeniz bir tuhaf zaten. 4 sene kv-kp ile oturmaktansa okulumu bitirip kendi evime cikardim sahsen. Esiniz neden okumanizi istemiyor? Ben bu evin erkegiyim, hep ben on planda olmaliyim, karimin gozu acilmasin gibi dusunceleri mi var acaba?
Bu konuda ikna edebilirsin. kimsenin garantisi YÖK şimdi çalışmasam herhangi sağlık sorunun olur kimseye muhtaç olmamak için çalışır ben bakarım bize yada çocuklara daha eğitimli bilgili bi anne olurum diyerek ikna olur sanki ama herşeyden önemlisi kararlılık kararlı olun imkanınız varken bitirin okulunuzu bu söylediklerim aynı zamanda hayatın gerçekleri eşlerimize bişi olduğunda başka erkeğe maddi olarak ihtiyaç duymaktansa ayaklarımızın üstünde durmayı bilmeliyizOkul bittikten sonra çalışmak isteyecegimi düşünüyormuş o yüzden istemiyormuş yani kısaca ayaklarının üzerinde duracak olmam onu korkutuyor
Çok şükür eğitimim için kendi ailem destek oluyor o yüzden ona muhtaç olmadım biraz onuda kaldiramiyorEvlendiğim sene okulumu bıraksaydım ilk 2 çocuğu yapmazdım zaten. Böyle bi şart koşamaz kimse. Özgüvensiz egoman. Altı üstü 300₺ bi para yatıracak eğitiminize dönem başı. Onuda sağlayamayacaksa size, kocayım diye geçinmesin. Verin çocukları kreşe, ödesin eşek gibi parasını. Sizde girin bi işe ne olursa, 300 ₺ye muhtaç olmayın.
Okulu bırakarak kendine en büyük kötülüğü yapmışsın.Eğitim hayatı asla ertelenmemeli. Şimdi değil fakat, ilerde daha büyük meseleler yaşayacağını düşünüyorum.Kızlar ilk konu açişimda iki çocuktan sonra üçüncüyü istedigimizi falan yazmıştım buraya kadar herşey yolunda fakat benim sorunum ben evlendigimde üniversiteye gidiyordum birinci sınıfa evlilik nedeniyle bırakmak zorunda kaldım severek evlendik 4 yıl eşimin ailesiyle oturdum daha sonra kendi evimize geçtik ve bu dönemlerde çok büyük sorunlardan geçmeme rağmen sabır gösterdim eşimle bir sorunum olmadığı için hep onun yanında oldum oda beni ezmedi ezdirmedi iki çocuğumuz var üçüncü cocuugu istiyoruz ben yarım bıraktığım eğitimimi acik öğretim fakültesiyle bitirmek istiyorum fakat eşim başta destek olur gibi oldu sonra karar değiştirdi istemediğini söyledi ve maddi olarak hiçbir destek vermeyeceğini söyledi bende bunun benim hakkım olduğunu yapacağımı söyledim ve kaydimi yaptirdim kendi ailemin maddi desteğiyle tabiki şimdi kaydoldugum için sorun yaşıyoruz onun istemediğini yapiyormusum yap bakalım ne olacak vs gibi cümleler kuruyor bende taviz vermiyorum ama çok canım sıkkın siz olsaydınız ne yapardınız kararlı davranirmiydiniz
Bence siz seçiminizi yıllar önce yapmışsınız. Erkek bu işte aa tabi oku hayatım demez ki.Yuva yıkmaya değmez ki bu saatten sonra.Kızlar ilk konu açişimda iki çocuktan sonra üçüncüyü istedigimizi falan yazmıştım buraya kadar herşey yolunda fakat benim sorunum ben evlendigimde üniversiteye gidiyordum birinci sınıfa evlilik nedeniyle bırakmak zorunda kaldım severek evlendik 4 yıl eşimin ailesiyle oturdum daha sonra kendi evimize geçtik ve bu dönemlerde çok büyük sorunlardan geçmeme rağmen sabır gösterdim eşimle bir sorunum olmadığı için hep onun yanında oldum oda beni ezmedi ezdirmedi iki çocuğumuz var üçüncü cocuugu istiyoruz ben yarım bıraktığım eğitimimi acik öğretim fakültesiyle bitirmek istiyorum fakat eşim başta destek olur gibi oldu sonra karar değiştirdi istemediğini söyledi ve maddi olarak hiçbir destek vermeyeceğini söyledi bende bunun benim hakkım olduğunu yapacağımı söyledim ve kaydimi yaptirdim kendi ailemin maddi desteğiyle tabiki şimdi kaydoldugum için sorun yaşıyoruz onun istemediğini yapiyormusum yap bakalım ne olacak vs gibi cümleler kuruyor bende taviz vermiyorum ama çok canım sıkkın siz olsaydınız ne yapardınız kararlı davranirmiydiniz
Bence siz seçiminizi yıllar önce yapmışsınız. Erkek bu işte aa tabi oku hayatım demez ki.Yuva yıkmaya değmez ki bu saatten sonra.
siz annenizden veya babanızdan birşey isterken utaniyormusunuz ayrıca ben ailemden o gün hakkım olupta alamadığım desteği şimdi alıyorum benim ne yaşadigim ne şartlar altında bugünlere geldiğim ve neden okulu yarim bırakıp evlendigim konusundada en ufak fikriniz yok benim şuan yaptığım şey utanılacak birşey değil aksine gurur duyulacak birşey zira bunu utanç olarak görecek cesaretsiz sinmiş bir kesim varken ben yuva yikmiyorum bu yüzden eşim bunu seçerse ki ben beni kaybetmeye asla cesareti oldugunuda düşünmüyorum ki yaparsada yolu açık olur iki çocuğu yaptım hiç pişman değilim hatta okurken 3. Çocuğu da yapsam beni zorlamaz ben yaşadığım sorun karşısında sizler ne yaparsınız diye fikir almak destek almak için açtık konuyu ama anlatamadım sanırımHaklısınız. 2 tane çocuk yapıp anne, baba ben okuyacağım para ver demeye de utanır insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?