Ne yapacağımı bilmiyorum bir akıl verin

Once okul, sonra iş, sonra ekonomik ozgurluk derken adam kendine guvenmiyor senin birakacagindan korkuyor

Açıköğretim fakültesinin nesine tepki gösteriyor ki esin? Dersine gitmeyeceksin ,evden uzakta kalmayacaksin....dönemde iki sınava girmen mi sorun? Tam olarak neden istemediğini söyledi sana?
Okul bittikten sonra çalışacak olmadan korkuyor sorunu tamamen bu

Once okul, sonra iş, sonra ekonomik ozgurluk derken adam kendine guvenmiyor senin birakacagindan korkuyor
Evet kaybetme korkusu bilmiyorum o güveni verdiğimi düşünüyorum ama ne olursa olsun okuyacağım bu kararlılığım karsisinda kendiside tek koz olarak maddi destek vermemekle yildirmaya çalışıyor ama bu beni daha da kamçiliyor farkında değil

Keşke başta birakmasaydiniz bnde evlenirken 2 sınıfa gecmistim devam ettim eşim de isteksizdi ama tabikide karisamaz hamileyken bile okula gidiyordum ozaman bitirmemissiniz bari suan dinlemeyin esinizi hayat bu ne olacağı hiç belli değil suan marketlere bile kasiyeri üniversite mezunu alıyorlar şart diploma

Bir yakınım evlendikten sonra ilkokul 3. Sınıftan okumaya başladı. Açık öğretim. Kendi ailesi dahil herkes ne yapacaksın dedi. Kocası sadece sen bilirsin, bana sarmada ne yaparsan yap dedi. Şimdi 4. Çocuğu oldu ve bu yakınım bu süreçte ilkokul 3. Sınıftan başladığı açık öğretim serüvenini üniversite eğitimini bitirerek tamamladı. Şimdi evine çok yakın bir yerde öğretmen. Herkes şimdi destekliyor. Kadınlar örnek alıyor. Ama zamanında yilsaydi şimdi çalışıyor olmazdı. Kocası çalıştıracak bir adam değildi ama öğretmenliğin neyi kötü, okumuş kadın ne diyebilir ki şimdi çalışıp birlikte çocuklarını okutiyorlar. Birbirlerine maddi olarak destek oluyorlar. Sende eşine söyle yarın öbür gün maddi olarak zorlanirsak ben destek olurum de. Korkuyordur eşin. Üni mezunu olursun da gözün açılır, eşini bırakırsın diye

Dünyanın binbir türlü hali var.
Bu saatten sonra çocukların için okulunu bitirmelisin.ya tek başına bakmak zorunda kalırsan birgün..kararlı ol ve okulunu bitir çocukların için.

Esiniz çalışsaniz ondan bosanirsiniz mi diye korkuyor? Kp ve kvde olan evden ayrılırsınız diye mi? Yani inadı inat olsun da. Ama mesela biz babamı erken kaybettik. Hepimiz çalışarak okuduk ve kendi ayaklarımızın üstünde durduk. Cünkü yarın bir gün baba/Eş ölse hickimse gelip senin eline "Al buda senin paran" diye yardım etmiyor. Almanyada olduğumuz halde çok maddi sıkıntı çektik. Bence her kadının elinde böyle durumlar için bir mesleği olmalı. Dünyanın 1001 türlü hayrı var. Hem annelerin eğitimli olması çocuklara da faydalı bence

Yazacaklarım benim degil tanıdığım kadarıyla erkek bakış açısı.
O sizi ailesine karşı ezdirmemiş ama siz onu ezmiş gibi duruyorsunuz. Yani onu yok sayıp ailenizden yardım almanız hoş olmamış. Bana göre gayet normal ama erkekler öyle düşünmüyor. Kendilerini hiçe sayan bir eş görüyorlar. Yapacağınız şey ondan özür dileyip hata yaptığınızı kabul etmek ve onun neden istemediğini anlamaya çalışıp ikna etmek. Maşallah ne güzel bir yuvanız varmış, hiç inatlaşmayın, bunu gören eşiniz zaten kendi teklif edecektir size

Okul bittikten sonra çalışmak isteyecegimi düşünüyormuş o yüzden istemiyormuş yani kısaca ayaklarının üzerinde duracak olmam onu korkutuyor
Tam düşündüğüm gibi. onunla evlendiğinize pişman olduğunuzu düşünüyor bence. Bunun böyle olmadığını, onu çok sevdiğinizi, içinizde bir ukde kaldığını anlatın. Çocuklarınızı yetiştirirken bunun faydası olacağını söyleyin. Ama inatlasmayin. Eşiniz size hep destek olmuş, karşınıza almayın.

Ben de ilk üniversitemi 1.sınıfta bırakıp evlendim.
Benim sebeplerim daha farklı ve karışık.
Eşimde bunun vicdan azabı oldu sanırım,
tekrar okumam için beni destekledi.
Hatta sınava bizzat hazırladı beni.
Evli bir kadın olarak, başka bir bölümde lisans okudum, çocuklu olarak yüksek lisans yaptım ve çalışıyorum.
Eşimin desteği olmadan olur muydu?
Emin değilim.

Eşinize şu soruyu sormanızı tavsiye ederim.
Siz üniversite eğitimini bırakan bir genç kız olarak,4 yıl onun ailesiyle aynı evde,
çok mu isteyerek oturdunuz?
Evlilik bazen eşimizin isteklerini,kendi istek ve beklentilerimizin önünde tutmayı gerektirir.
Bazen gururumuzdan fedakarlık ederiz.
Bazen çok istemediğimiz şeyleri,
birbirimiz için yaparız.
Bununla birlikte eşinizin esas korkusu,
okuyup,çalışan,kendi parasını kazanan bir kadının kendine güveninin artacak oluşu.
İşte sırf bu düşüncesi nedeniyle,yerinizde olsam, eşime güvenmez ve o okulu ne yapar,ne eder bitiririm.
Belli ki o kendine güvenmiyor çünkü.
Üçüncü bir çocuğu da kesinlikle düşünmezdim.

Hepinizin yazdiklarinitek tek okuyorum ve emin olun değerlendiriyorum her yorum için öncelikle teşekkür ederim fikrinizi beyan ettiğiniz için neler yaşayacağım konusunda hiçbir fikrim yok ama tek bildiğim şey var oda okulumu bitirmekten asla vazgecmiycek olmam evet eşim beni ezmedi ezdirmedi ama bu benim yasadiklarima ailesinin bana yasattıklarına engel olamadı kaldı ki kendi ailemden zamaninda alamadığım destegi şuan alıyorum çok zor günler geçirdim manevi olarak sırf esimin yüzünü egdirmemek için pes Edip terk etmedim evi fakat hayallerimi yıkıp geldiğim evde üzerine kendimde yıkıldım bunun için artık kimsenin benden isteklerimden vazgecmemi istemesine izin vermiyorum bu en başta benim hayatım ailemden destek aldığım için kendini ezik görüyorsa da ozaman beni buna mecbur etmeden önce dusunecekti bir kadinin okumasını engelle çalışmasını yasakla sonrada maddi desteği kes bir erkeği en büyük silahı bu ama ben buna boyun eğecek kadar pasif değilim artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…