• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilmiyorum

Aynı apartmandayım ve 15 günde bir gidiyorum. Bi kere de onlar bana geliyor. İlk başta benim kaynana da her akşam onlara gidelim istiyordu. Ben soğuk duruyordum çok sıkılıyordum çünkü. Zamanla tavrımı koydum her çağırdığında gitmemeye, her telefona çıkmamaya başladım. Eşim de benden yanaydı ama. Şimdi düzene girdi. Eşini yanına alıp tavrını net koyarsan çözersin bu problemi

Gitmiyorum de . 1 gün kavga çıkar 2 gün çıkar sonra paşa paşa alışır.
Kavga ederse de istediğini anlat söyle gitmiyorum bitti cevapta vermeyeceğim neden de soylemeyeceğim. Zaten hergün gidip orda yememizin saçma olduğunu sende biliyorsun nokta de.
Ne o öyle çocuk musunuz geç kalınca arıyorlar ya da anneniz arada evlerinde yesinler diyor . Okula giden çocukların ebeveynleri gibi olmuş durum.

konusahibi siz çalışıyor musunuz? ev kayın ailenizin mi?veya geçiminize katkı sağlıyorlar mı? eşiniz aile işinde çalisiyor veya ailesinden destek alıyor mu? evlenmeden önce bu konu konuşuldu mu? bunların cevaplarina bağlı vereceginiz tepkiler

Merhaba kızlar. Size bişey danışmak istiyorum. Kaynanamla evlerimiz çok yakın iki dakika var. Evlendiğimizden beri her akşam yemeği ordayız. Gitmesek arıyorlar geç kalsak arıyorlar. Ben çok sıkıldım alışamadım bu duruma. Eşime söylesem kavga oluyor bizde böyle diyorlar akşam bütün aile bir arada olacak diyorlar. Hep beraber olmak istiyorlar. Kendi ailem çok uzakta oturuyorlar göremiyorum bile onların yokluğuna hiç alışamadım zaten. Eşimin ailesine annem de söyledi arada kendi evlerinde kalsın yok bizde herkes beraber olacak diyor hala. Öğlen gel hatta sana bütün yemekleri öğreteyim diyor. Ben rahat yetiştim bunlar sürekli iş iş. Daraldım. Eşimi seviyorum ama bu hayata ayak uyduracak mıyım bilmiyorum alışırsın biraz zaman geçsin diyorlar. Ama ben kendimi onların yanında öyle kasıyorum ki başım ağrıyor. Daha çocuğum yok. Aklıma ayrılma bile geliyor yapamıyorum. Siz olsanız ne yapardınız, düşünüyorum düşünüyorum onları bu düşünceden vazgeçtiremicem ya alışacağım gideceğim hep ya bitireceğim
ayyy eşiniz konyalı mı? onlarda var bu kayınvalideyle bitişik yaşama..

Aynı apartmandayım ve 15 günde bir gidiyorum. Bi kere de onlar bana geliyor. İlk başta benim kaynana da her akşam onlara gidelim istiyordu. Ben soğuk duruyordum çok sıkılıyordum çünkü. Zamanla tavrımı koydum her çağırdığında gitmemeye, her telefona çıkmamaya başladım. Eşim de benden yanaydı ama. Şimdi düzene girdi. Eşini yanına alıp tavrını net koyarsan çözersin bu problemi
Eşiniz ne güzel sizden yana olmuş ama benimki beraber olmak istiyor

konusahibi siz çalışıyor musunuz? ev kayın ailenizin mi?veya geçiminize katkı sağlıyorlar mı? eşiniz aile işinde çalisiyor veya ailesinden destek alıyor mu? evlenmeden önce bu konu konuşuldu mu? bunların cevaplarina bağlı vereceginiz tepkiler
Ailesi yardımda bulunuyor ev kirasınıda ödüyor acaba onun etkisimi var

Ailesi yardımda bulunuyor ev kirasınıda ödüyor acaba onun etkisimi var
Elbette arkadaşım, siz çekirdek aile olarak ekonomik anlamda bile baginizi kesememişşiniz ki, resmen onlara muhtaçsınız, bu durumda elbette ki onlar ne isterse yapmak zorundasıniz, eşiniz de siz de ekonomik özgürlüğünüzü bile kazanmadan evlendiğiniz için size çocuk gibi davranmaya devam etmekte haklilar, hem kiranizı ödetip hem de özelimize saygı gosterin diyemezsiniz çünku özelinizin kirasıni bile o insanlar ödüyor

Eşiniz ne güzel sizden yana olmuş ama benimki beraber olmak istiyor
Tamam beraber olsun ama haftada bir olsun. Ayrı aile olduğunuzu, kendin yemek yapmak istediğini filan anlattın mı hiç

Merhaba kızlar. Size bişey danışmak istiyorum. Kaynanamla evlerimiz çok yakın iki dakika var. Evlendiğimizden beri her akşam yemeği ordayız. Gitmesek arıyorlar geç kalsak arıyorlar. Ben çok sıkıldım alışamadım bu duruma. Eşime söylesem kavga oluyor bizde böyle diyorlar akşam bütün aile bir arada olacak diyorlar. Hep beraber olmak istiyorlar. Kendi ailem çok uzakta oturuyorlar göremiyorum bile onların yokluğuna hiç alışamadım zaten. Eşimin ailesine annem de söyledi arada kendi evlerinde kalsın yok bizde herkes beraber olacak diyor hala. Öğlen gel hatta sana bütün yemekleri öğreteyim diyor. Ben rahat yetiştim bunlar sürekli iş iş. Daraldım. Eşimi seviyorum ama bu hayata ayak uyduracak mıyım bilmiyorum alışırsın biraz zaman geçsin diyorlar. Ama ben kendimi onların yanında öyle kasıyorum ki başım ağrıyor. Daha çocuğum yok. Aklıma ayrılma bile geliyor yapamıyorum. Siz olsanız ne yapardınız, düşünüyorum düşünüyorum onları bu düşünceden vazgeçtiremicem ya alışacağım gideceğim hep ya bitireceğim
Kiranızı ödüyorlar , para veriyorlar ,
"Ben onlara gitmem "
O iş öyle değil işte.

Önce birey olun , sonra evlenin.

Hem karnım doysun , hem keyfim dursun.
Olmuyo öyle.

Ah ah anlatabilsem ona anlamıyor ne var bunda diyor aileye gitmek bu kadar yük mü diyor
Şimdi konu sahibi anlıyorum anlamasına da siz bir yuva kurdunuz bir adamla evlendiniz adamla bir kadınla evlendi. Evlilik demek yuva demek. İki insanın birşeyler paylaşması, yaşaması demek. Eşinizle baş başa yemek yemeniz gerek. Bunu üstüne basa basa eşinize izah edeceksiniz “anlamıyor anlamıyor” diye kendinizi şartlandırırsanız zaten hic anlamayacaktır.
Anlamak zorunda, eşşek başımısınız da sizin düsüncelerinizi önemsemiyor, dikkate almıyor. Kural, şart koyun ben böyle istiyorum benden bu kadar diyin. Aklı basına elbet gelir.

Eee kira odeniyor aile tarafından. Para da veriliyor. Yemek de onlardan. Eşinizin cebinden hiç para çıkmıyor. Ona ne rahatlık. Kusura bakmayın ama böyle bir adamla başta niye evlendiniz?

Şimdi konu sahibi anlıyorum anlamasına da siz bir yuva kurdunuz bir adamla evlendiniz adamla bir kadınla evlendi. Evlilik demek yuva demek. İki insanın birşeyler paylaşması, yaşaması demek. Eşinizle baş başa yemek yemeniz gerek. Bunu üstüne basa basa eşinize izah edeceksiniz “anlamıyor anlamıyor” diye kendinizi şartlandırırsanız zaten hic anlamayacaktır.
Anlamak zorunda, eşşek başımısınız da sizin düsüncelerinizi önemsemiyor, dikkate almıyor. Kural, şart koyun ben böyle istiyorum benden bu kadar diyin. Aklı basına elbet gelir.
Dediğinizide yaptım ama kavgadan başka bişey olmadı

Onu yaptıktan sonra gidelim der, yada akşamı falan var 🙄
Sizin eşinizin kafasında gitmek varsa gider durmaz ama kadınlığını fazlasıyla kullan mesela yaptıktan sonra giderse veya gidiyorsa şunu dene sonuçta adam işe gidiyor evde sofranı kur yemeğini yap çayını bile hazır et giyin biraz seksi şeyler eve gelince baş başa yemeğimizi yiyelim de o ambiyansi bozup yine giderse boşa herifi valla bu adam ıslah olmaz ama bozmazsa yemek çay işini çevir sonra bak ne güzel evimizde rahat rahat yiyip yatıyoruz fln de beynini yıka daha ne diyim canım

İş eşinde bitiyor. Ben haftada bir ya da iki haftada bir giderim onlar daha sık gitmemi ister tabi ama ben sevmem kimse de bir şey diyemez eşimden korktukları İcin. Onlara kalsa kahvaltıya gideyim aksamda yiyeyim aynı şekil 5 cocuklu görümce de bana kahvaltıya gelsin aksam kocası da gelsin yemeğe kalsınlar aslaaaa bir kere bile o şekilde davet etmedim gitmedim. Canım ne zaman isterse o zaman gittim o zaman cağırdım iyi insanlar ama misafircilik pek sevmiyorum kimse De bir sey diyemez sen kendi bildiğini oku hergün neden gidilir ki ıyyy cok bunaltıcı önüne geç bu durumun

Bu da her adama sökmez ama ne yazık ki . NiDe olsa eşim işi bitirdikten sonra alelacele hadi hadi diye tutturur çaya yetişmek için . Vicdan azabı duyar yani çağırdilar da gitmedim diye . Çok da başımıza geldi sonrasında hadi hazidlan gidelim dedi gittik öyle sizin eşinizin gitmeyesi varmış çok güzel devam edin bu şekilde :)
Eşim le başta konuştum bu konuyu benim işim çokta zor olmadı ama bunu kaynanama anlatmak zor oldu gitmedigimiz de tavırlara havalara giriyordu onada ayarı ben vermek istemedim oğlu derde kırılmaz ben el kızıyım sonuçta diyerek eşime yaptirttim bunuda eşime annene söyle dersem tartisirdik demeden hallettim işimi

Okurken ben üzüldüm senin adına, resmen beynini ruhunu aklını başkasına teslim etmeni istiyorlar. Kadın erkek asla eşit değildir bunların gözünde ve sen kadın olarak onlara uyum sağlayacaksın. Eksiksin kadınsın aileye gelensin. Hele bir hayır de, kendi fikrini söyle kocan bir yandan onlar bir yandan saygısız derler sana :)
Annen seni milleti mutlu etmen köle olman için mi doğurdu? Değersizlik duygun öyle boyuta gelmiş ki, kendini bırakıp başkası ne ister diye yaşamaya alışmışsın. Sana taviyesem Tülay kök YouTube psikolog dinle biraz kendine gelirsin

Back
X