• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilmiyorum

Siz baba evinden cikmissiniz da esiniz ana evinden cikamamus. Her gun oraya giderseniz ne kendi evinize ne de evlilige alisirsiniz. Esiniz sanirim evini gani yaxliga gidersin de evi benimseyemezsin, evine donunce de evim evim guzel evim dersin, esiniz oyle goruyor sanki.
Sizin dusunceletinize saygisi yok. Sizin isteklerinizin bir onemi yok. Annesi ile esi arasinda dengeyi kuramayan anneyi asamayan biri. Bu hep boyle devam edecek. Esiniz sadece kendi konforu icin evlenmis. Madem oyle ayri eve cikmak istiyordu evlenmeyip hizmetci tutsaymis. Bu evlilik oturana kadsr cocuk dusunmeyin. Baskalarinin baskisina gelip cocuk yapmayin. Cocuk elinizi kolunuzu iyice baglar.

Vala canımcim bizdede öyleydi hatta bayramdan 2 3gun önce kp arayıp gel diyordu bana ama hizmet temizlik için ondan sonra eşimle kavga ettim senin ailen ben ikidebir onların yanına gidip temizlik yemek yapmak zorunda değilim birsuru kızları var 6 7 tane yapsınlar dedim eşim ilk tepki gösterdi umurumda bile değil madem öyle madem ben seninle aile olamıyorum ben bir bayram günü evimde kalamiyorum bitsin dedim çekip gittim düzeldi şimdi o bile gitmiyor

alisilacak bir hayat degil valla..

niye bosuna kira ödüyorsunuz? birlik otursaniza hic farki yok. ne esiniz ne ailesi ayri bir aile oldugunuzu, artik kendi yuvaniz oldugunu kabul etmiyor belli ki. guzellikle cozemezsiniz bu isi. saglam bir kavga cikaracaksiniz. ya da babaniz konusmaya gelecek boyle devam etmez kizimi alip giderim diyecek.. asiri anormal bir durum.

Anlayışlı olacak, konuşmayla anlaşılacak kv ye benziyor mu? Evlendiklerine, ayrı evleri olduğuna saygısı yok. Bizde böyle her gün geleceksiniz diyor.
Yüzsüzluge yuzsuzlukle karşılık verirsin anlar belki.

yaa bir an yazdıklarını okurken bunları ben mi yazmışım da hatırlamıyorum acaba dedim :)) ben de başlarda çok kasıyordum. rahatsız oluyordum. ama durumu kendi kendime düşünmeye başlayınca aslında çok kolaylık olduğunu gördüm. mutfağım kirlenmiyor bile :)) çalışıyorum. iş çıkışı yemeğim hazır, oh mis.

yaa bir an yazdıklarını okurken bunları ben mi yazmışım da hatırlamıyorum acaba dedim :)) ben de başlarda çok kasıyordum. rahatsız oluyordum. ama durumu kendi kendime düşünmeye başlayınca aslında çok kolaylık olduğunu gördüm. mutfağım kirlenmiyor bile :)) çalışıyorum. iş çıkışı yemeğim hazır, oh mis.
Çalışsam bende öyle olurum ama çalışmıyorum o yüzden daha çok beraber oluyorum

Merhaba kızlar. Size bişey danışmak istiyorum. Kaynanamla evlerimiz çok yakın iki dakika var. Evlendiğimizden beri her akşam yemeği ordayız. Gitmesek arıyorlar geç kalsak arıyorlar. Ben çok sıkıldım alışamadım bu duruma. Eşime söylesem kavga oluyor bizde böyle diyorlar akşam bütün aile bir arada olacak diyorlar. Hep beraber olmak istiyorlar. Kendi ailem çok uzakta oturuyorlar göremiyorum bile onların yokluğuna hiç alışamadım zaten. Eşimin ailesine annem de söyledi arada kendi evlerinde kalsın yok bizde herkes beraber olacak diyor hala. Öğlen gel hatta sana bütün yemekleri öğreteyim diyor. Ben rahat yetiştim bunlar sürekli iş iş. Daraldım. Eşimi seviyorum ama bu hayata ayak uyduracak mıyım bilmiyorum alışırsın biraz zaman geçsin diyorlar. Ama ben kendimi onların yanında öyle kasıyorum ki başım ağrıyor. Daha çocuğum yok. Aklıma ayrılma bile geliyor yapamıyorum. Siz olsanız ne yapardınız, düşünüyorum düşünüyorum onları bu düşünceden vazgeçtiremicem ya alışacağım gideceğim hep ya bitireceğim
Eşin çok istiyorsa gitsin akşam yemeğine sen gitme. Benim kvalidemlerde çok kabalık herkes birbirine sürekli gider gelir. Bana da ayak uydurmamı söylediler. Bizim tarafta akrabalar çok birbirine gitmez arada işte ama kvalidemlerde hergün toplanırken. Bende bu duruma alışık değilim dolayısı ile. Bana ayak uydurursın filan dediler. Bende ben uyduramam ayak filan ben yalnızlığı severim, sıkılıyorım böyle kusura bakmayın dedim. Kvalidem e toplandılar yine bir kaç kere gel dedi gitmedim kalabalık sevmiyorum gelemem, sana sonra bir ara uğrarım dedim. . Evime toplanacak oldu herkes ben somurtunca sonra kimse gelmedi. Zaten şuan evimde değilim başka şehirde stüdyo daire tuttuk eşimle iş sebebi ile. Kafam raht ama bu sefer de kısır diye dedikodumu yapıyorlar kvalidem tarafında. En sonunda çıldırtacaklar beni

Eşin çok istiyorsa gitsin akşam yemeğine sen gitme. Benim kvalidemlerde çok kabalık herkes birbirine sürekli gider gelir. Bana da ayak uydurmamı söylediler. Bizim tarafta akrabalar çok birbirine gitmez arada işte ama kvalidemlerde hergün toplanırken. Bende bu duruma alışık değilim dolayısı ile. Bana ayak uydurursın filan dediler. Bende ben uyduramam ayak filan ben yalnızlığı severim, sıkılıyorım böyle kusura bakmayın dedim. Kvalidem e toplandılar yine bir kaç kere gel dedi gitmedim kalabalık sevmiyorum gelemem, sana sonra bir ara uğrarım dedim. . Evime toplanacak oldu herkes ben somurtunca sonra kimse gelmedi. Zaten şuan evimde değilim başka şehirde stüdyo daire tuttuk eşimle iş sebebi ile. Kafam raht ama bu sefer de kısır diye dedikodumu yapıyorlar kvalidem tarafında. En sonunda çıldırtacaklar beni
Sanki reddetsem onları ayıp olacak gibi hissediyorum of çok zor ya

Sanki reddetsem onları ayıp olacak gibi hissediyorum of çok zor ya
Hayatım onların yaptığı ayıp olmuyor senin ki mi ayıp. Bu dünya da seni düşünmeyeni sen düşünüp kendini neden yıpratıyorsun. İyilik hakedene yapılır, senin istemediğin birşeye seni zorlayana seni üzene seni düşünmeyene sen neden göz yumuyorsun. Bak ilk zamanlar herşeye böyle tahammül edersen ilerde çok fazlasını isterler. Belki yanına bile taşınmak isterler seni saf görürler. Bak bunları bizzat annem yaşadı herşeye hep tahammül etti hem güzel yaklaştı. Al halam 20 yıldır bizimle yaşıyor. Ne çalışır ne ev işi yapar. Annemle birşey konuşmak istesem dibimizde laf dinlerdi. Annemle babamla ailecek güzel bir günümüz geçmedi. Annemi herkese gıybet ediyor kötülüyor neden annem çok iyi çünkü düşünceli senin gibi ve saf görülüyor aşağılanıyor çok eziyet çekti annem. Sakın tahammül etme. Ben annemi gördükten sonra asla göz yummam dedim ta başından

Hayatım onların yaptığı ayıp olmuyor senin ki mi ayıp. Bu dünya da seni düşünmeyeni sen düşünüp kendini neden yıpratıyorsun. İyilik hakedene yapılır, senin istemediğin birşeye seni zorlayana seni üzene seni düşünmeyene sen neden göz yumuyorsun. Bak ilk zamanlar herşeye böyle tahammül edersen ilerde çok fazlasını isterler. Belki yanına bile taşınmak isterler seni saf görürler. Bak bunları bizzat annem yaşadı herşeye hep tahammül etti hem güzel yaklaştı. Al halam 20 yıldır bizimle yaşıyor. Ne çalışır ne ev işi yapar. Annemle birşey konuşmak istesem dibimizde laf dinlerdi. Annemle babamla ailecek güzel bir günümüz geçmedi. Annemi herkese gıybet ediyor kötülüyor neden annem çok iyi çünkü düşünceli senin gibi ve saf görülüyor aşağılanıyor çok eziyet çekti annem. Sakın tahammül etme. Ben annemi gördükten sonra asla göz yummam dedim ta başından
sen öyle davranınca ne yapıyorlar peki seni sevmemezlik yapıyorlae mı bana ısrar ediyorlar ya

Seni gelin değil kızı olarak görmelerini istiyorsan gidelim diyor
Kimse beni kızı olarak görmesin benim annem babam var. Ben zaten bir evin kızıyım. Beni gelinleri olarak görseler de olur. Biraz mesafe olsun arada de.

Neden bu adamların her dediğini anayasa maddesi gibi kabul ediyorsunuz? Neden laf anlatmaya çalışırken eşinizle kavga ediyorsunuz? Gelmiyorum. Nokta. Başka laf etmeye gerek var mı? Bir olur, iki olur. Baktı adam evinde huzur kalmadı. Karısı da yüz vermiyor paşa paşa oturacak evinde. Ha ona rağmen canın anam diyip annesinin dizinden ayrılmıyorda o evlilik bitsin zaten. Sizden boşanır gider annesiyle evlenir. Tövbe. Neler söyletiyor bu cins cins konular bana. Biraz duruşunuz olsun arkadaşım. Eve hanım mı oldunuz eşinizin emrinde çalışan mı?

sen öyle davranınca ne yapıyorlar peki seni sevmemezlik yapıyorlae mı bana ısrar ediyorlar ya
Akrabaları tarafından hiç sevilmediğime %1 milyon eminim. Çünkü akrabaları gelinleri ezmeye bayılır. Ben kendimi ezdirmedim ezdirmem de. Bak ben kvalidemi hafta da bir anca ararım çünkü çok samimiyetin iyi olmayacağını düşünüyorum. Ama kvalidem beni günlük arıyor diyebilirim. Kaçarsan kovalanırsın bu işler böyledir. Beni sevmezse de sevmez. Ben kocamı bilirim. Kocamı gerekirse ayağıma yatırıp sallamışlığım var. Kucağıma alıp bebek sever gibi severim. Beni kocam alakadar eder. Gerisi boş. Kocamın da gönlünü hoş ettikten sonra kim ne diyebilir ki

o kaynanaya da kocaya da uçan tekme atarım 😂
okurken fenalık geçirdim Allah yardımcınız olsun

Akrabaları tarafından hiç sevilmediğime %1 milyon eminim. Çünkü akrabaları gelinleri ezmeye bayılır. Ben kendimi ezdirmedim ezdirmem de. Bak ben kvalidemi hafta da bir anca ararım çünkü çok samimiyetin iyi olmayacağını düşünüyorum. Ama kvalidem beni günlük arıyor diyebilirim. Kaçarsan kovalanırsın bu işler böyledir. Beni sevmezse de sevmez. Ben kocamı bilirim. Kocamı gerekirse ayağıma yatırıp sallamışlığım var. Kucağıma alıp bebek sever gibi severim. Beni kocam alakadar eder. Gerisi boş. Kocamın da gönlünü hoş ettikten sonra kim ne diyebilir ki
Benimde sürekli ararlar özledik sizi kızım der beni kızlarından ayırt etmezler ama ne biliyim ben alışamıyorum

konuyu sonuna kadar okudum şimdi.
madem öyle paranız yok çalışsanıza?
işe gidin iş çıkışı yemeğe gidin oh eve dönün misler gibi.
hem kiranızı da kendiniz ödeyebilecek hale gelirsiniz belki 😂

Hiçbir zaman o ailenin kızı olamazsınız.
Ancak gelin-hizmetçi-el kızı olursunuz.

Ayrıca zaten sizin bir ananız babanız var, onların öz kızı olmak neyinize yetmiyor da eş ailesine yaranmaya çalışıyorsunuz?

konuyu sonuna kadar okudum şimdi.
madem öyle paranız yok çalışsanıza?
işe gidin iş çıkışı yemeğe gidin oh eve dönün misler gibi.
hem kiranızı da kendiniz ödeyebilecek hale gelirsiniz belki 😂
bunca soru sordum ama konu sahibinin sanırım işine gelmedi...
bir de çocuk yapmak istiyormuş 🤦🏼‍♀️
daha ev kirası ödeyemeyen insanlar olarak nasıl ya? bende mi bir sorun var arkadaşlar?
biz boşuna mı çabalayıp duruyoruz iyi bir geleceği olsun, kimseye muhtaç olmayalım diye...

Back
X