- 16 Haziran 2011
- 15.977
- 69.592
- 798
Görümceniz eski eşiyle aynı ülkede değil mi? Ayrılık durumunda ülkeden çıkarma izni var mı ?Evet Arap kökenli bir ülkedeyim ama suudi arabistan felan değil şeriat yok hristiyan da çok var burada. Boşanma durumunda çocuklar direk anneye verilir. Görümcem de boşanmış çocukları kendisinde.
Hayır görümcemin eşi amerikada yaşıyor. Türkiyede ki gibi çocuklar 18 yaşından küçük olduğu için ülkeden çıkmadan önce eşinden imza gerekiyor.Görümceniz eski eşiyle aynı ülkede değil mi? Ayrılık durumunda ülkeden çıkarma izni var mı ?
Zaten rahata çok alıştım evimi de seviyorum ama ilişkimiz beni çok yıprattı karı koca değiliz de arkadaşmışız gibi. Yani onun için olmazsam da olurum beni aldatsa diye düşünüyorum hiç tepki vermem yani boşanırım direk. Öyle tutku yok ilişkimizde.Eşinden ayrı, anne olup ailesi de kötü durumda olup çalışmak zorunda olan çok insan var. Hatta kötü durumda olunmasa da geçerli bir mesleğinizin olması en mutlu evlilikte de bence çok önemli, dünyanın binbir türlü hali var. Kaldı ki çocuklarınızın kreşe, okula gitme yaşı da gelecek. Bunu bahane kullanmayın, rahata alıştım evimde bile hizmetçim var diyin biz anlarız.
Hislerinize güvenmeyin , böyle bir adamla evlendiğinize göre zaten hislerinize pek güvenmemeniz gerekir. Ayda bir gördüğünüz adamla evlenmişsiniz.Telefonunu karıştırdım hiçbirşey yok. Aldatma olduğunu düşünmüyorum olsa hissederdim hislerim çok kuvvetlidir. Öyle bişey olsa zaten düşünmeden boşanırım midem kaldırmaz bir daha birlikte olmaya. Ama gerçekten öyle bi durum yok.
Çocuklarınız büyüyor. Zamanla okul,aktivite işleri artınca yaşlarının da gereği olarak eskisi gibi anne odaklı olmayacaklar zaten. Eşiniz çocuklara da çok ilgili değilmiş. Çok iyi bir baba değil demek ki. Eee iyi koca da değil. Annenize rol kesiyor kısaca. Madem mutsuzsunuz kendinize çıkış yolu çizmeye başlayın. Eşinizin gözünde elinin içindesiniz. O yüzden pek değeriniz kalmamış. Bir şeyler değişsin istiyorsanız ilk siz çabalayacaksiniz şikayetçi olan sizsiniz çünkü eşiniz değil. Ha ama yok yapamam diyorsanız bu noktadan sonra daha bayır aşağı gider ama iyiye gitmez genelde sizde biliyorsunuz bunu.Hayır böyle değildi yoksa neden evleniyim. Benim ailemin durumu iyi babam müteahhit zaten eşime muhtaç olmadım arabamı babam aldı mesela. Ama şuan türkiye şartlarında boşansam bile 2 çocukla geçinemem ailem bana bakmak zorunda değil 26 yaşındayım sonuçta. Çalışsam da ayrı bir dert aklım çocuklarda kalır.
O zaman bu kadar fırsatınız varken (maddi ve ev işleriyle ilgili) hem gelecekte ayrılık durumunda kendi ayaklarınızın üstünde durabilmek için hem de kendinizi geliştirmek için bir mesleğe yönelin. Daha 26 yaşındasınız, sizin yaşınızda üniversiteden yeni mezun olan var. Belki üniversite okursunuz ya da meslek edinme üzerine 1-2 yıllık bir programa katılırsınız. Ben sizin yerinizde olsam boşanma, eşimin bu tarz tutumlarını kafama takacağıma kendimi geliştirmeye harcardım zamanımı.Zaten rahata çok alıştım evimi de seviyorum ama ilişkimiz beni çok yıprattı karı koca değiliz de arkadaşmışız gibi. Yani onun için olmazsam da olurum beni aldatsa diye düşünüyorum hiç tepki vermem yani boşanırım direk. Öyle tutku yok ilişkimizde.
Sonunda biri gerçek durumu yazdıNe emmeye geliyorsunuz ne gömmeyeboşan diyolar rahatımı bozamam diyorsunuz o zaman böyle devam edecek ağlamayacaksınız
Bulunduğu ülkede bunları yapma fırsatı olmayabilir veya eşi izin vermeyebilir.O zaman bu kadar fırsatınız varken (maddi ve ev işleriyle ilgili) hem gelecekte ayrılık durumunda kendi ayaklarınızın üstünde durabilmek için hem de kendinizi geliştirmek için bir mesleğe yönelin. Daha 26 yaşındasınız, sizin yaşınızda üniversiteden yeni mezun olan var. Belki üniversite okursunuz ya da meslek edinme üzerine 1-2 yıllık bir programa katılırsınız. Ben sizin yerinizde olsam boşanma, eşimin bu tarz tutumlarını kafama takacağıma kendimi geliştirmeye harcardım zamanımı.
Valla haklısınız yani öyle cevaplar veriyor ki acaba biri kalkıp " birini bul aldat baksana sadece tutkulu sevişmeler eksik" yazmasını falan mı bekliyor kiNe emmeye geliyorsunuz ne gömmeyeboşan diyolar rahatımı bozamam diyorsunuz o zaman böyle devam edecek ağlamayacaksınız
hayır hiçbiri değil. O ülkelerden birinde değilim. Eşim eşcinsel değil ve şeriat ülkesindede yaşamıyorum. Beni sevmiyo diye düşünüyorum ben yada çocuktan sonra kendime bakamadığım için soğumuş olabilirKanimca Arap kendisi, yer de Dubai veya Doha tarzi bir yer yaniliyor muyum? Esiniz muhtemelen escinsel, Araplar paravan evlilikleri genelde yabancilarla yapiyorlar, yerli kizlarin aileleri duyarsa ve de konusursa olay idamla bitiyor cunku, seriat ulkelerinde escinselligin cezasi olum. O yuzden yabanci kizlari aliyorlar. parayla luksle susturuyorlar aynen sizin yaptiginiz gibi o kzilar da parayi birakip gitmek istemiyor. Youtubeda Suudi Arabistan, BAE, Katar turu ulkelerdeki paravan evliliklerle belgeseller var onlari izlemenizi oneririm.
Hayır ben eşim için öneriler istedim ilişkiye ne heyecan katar ne yapmalıyım.Valla haklısınız yani öyle cevaplar veriyor ki acaba biri kalkıp " birini bul aldat baksana sadece tutkulu sevişmeler eksik" yazmasını falan mı bekliyor ki
Kesinlikle yapılacak en iyi şey bu ama muhtemelen buna da hayır diyecektir konu sahibi çünkü tüm makul ve mantıklı önerilere kapalıO zaman bu kadar fırsatınız varken (maddi ve ev işleriyle ilgili) hem gelecekte ayrılık durumunda kendi ayaklarınızın üstünde durabilmek için hem de kendinizi geliştirmek için bir mesleğe yönelin. Daha 26 yaşındasınız, sizin yaşınızda üniversiteden yeni mezun olan var. Belki üniversite okursunuz ya da meslek edinme üzerine 1-2 yıllık bir programa katılırsınız. Ben sizin yerinizde olsam boşanma, eşimin bu tarz tutumlarını kafama takacağıma kendimi geliştirmeye harcardım zamanımı.
hayır hiçbiri değil. O ülkelerden birinde değilim. Eşim eşcinsel değil ve şeriat ülkesindede yaşamıyorum. Beni sevmiyo diye düşünüyorum ben yada çocuktan sonra kendime bakamadığım için soğumuş olabilir
Bende öyle hissettim açıkçasıValla haklısınız yani öyle cevaplar veriyor ki acaba biri kalkıp " birini bul aldat baksana sadece tutkulu sevişmeler eksik" yazmasını falan mı bekliyor ki
Valla arkadaşım digital nomad, ülke ülke gezerken İspanya'da bir üniversitede neredeyse %100 online doktora yapıyor. En kötü online bir bootcampte dizayn/yazılım/e-ticaret falan öğrenilebilir. Çok iyi İngilizce bildiğini yazmış konu sahibi, bir sürü materyale ulaşımı için çok avantaj ve parası da var. Bir yerden başlasa devamı gelir.Bulunduğu ülkede bunları yapma fırsatı olmayabilir veya eşi izin vermeyebilir.
ben ülkeyi tunus filan diye düşündümBulunduğu ülkede bunları yapma fırsatı olmayabilir veya eşi izin vermeyebilir.
yaa yelil yeliiiil yeliiiil yeliiiiiilEvlendikten 1 sene sonrası felan değişti. Bu değişiklik beni de soğuttu çünkü ben çok başına buyruk bir insandım bağlandığım tek erkek oldu kendisi bu yüzden evlenmek istedim zaten ama davranışlarıyla beni eski başına buyruk halime sürükledi resmen umursamaz biri oldum.
Valla arkadaşım digital nomad, ülke ülke gezerken İspanya'da bir üniversitede neredeyse %100 online doktora yapıyor. En kötü online bir bootcampte dizayn/yazılım/e-ticaret falan öğrenilebilir. Çok iyi İngilizce bildiğini yazmış konu sahibi, bir sürü materyale ulaşımı için çok avantaj.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?