ne yapacağımı bilmiyorum

kayinvalideniz yatak odanizin kapisina dayanana kadar daha once farkli sorunlar cikardi mi merak ediyorum. Mutlaka oncesi olmali. Sanirim sende gecer diye ses cikarmadin. Keske onceden isi siki tutsaydin. Sizin sinirlariniza girmesine izin vermeseydin.

Bence hic cekme. İsin var gucun var hayatini elbette devamettirebilirsin. Yanlis anlama bosan demiyorum sakin hemen pes etme meydani ona birakma, gucluol. O seni sinir mi ediyor sen dahada sinir et. Yatak odanin kapisinimi actiriyor. Aaa olmaz valla gel yanimizda yat de. Kocani sev onun yaninda ne bilim utandir onu yani

Allah size sabırlar, eşiniz ve kayınvalidenize de vicdan versin... resmen eziyet çekiyorsunuz o evde. bi de eşiniz biri bu evden gidecekse o da sensin demiş... şaştım kaldım bu lafa. sakın çocuk yapmayın. işinizde varmış buna sevindim... görünen köy klavuz istemez diyorum başkada bişey diyemiyorum

Bu sorunların üstesinden gelebileceğini düşünmüyorum. . Çünkü yanında eşin yok .Kayınvalidenin yaptıkları hiç hoş şeyler değil. . Eşinin sana karşı saygısızlığı da izin vermeyişlerinden seni kısıtlamalarından belli . .6 ay bir evliliği değerlendirmek için kısa bir zaman gibi görünse de yaşayan kişiye sormak lazım. Boşandıktan sonra aile ve çevre desteğine ihtiyacın olacağını düşünüyorum .Birde işinde varmış hazır çocuğunuz da yokken kafanızı toparlayıp karar verin derim ben . . Daha fazla sinir stres yaparak kendini yıpratırsın . . .Allah Yolunu açık etsn

Tek başınıza bu sorunun üstesinden gelemezsiniz.
Eşiniz sizin yanınızda değil size destekçi değil
bu şekilde bir evliliğin yürütülmesi çok zor hatta imkansız gibi gözüküyor.
Henüz çocuğunuz yok ve ekonomik özgürlüğünüz varken bence kendinizi daha fazla ezdirmeyin

ailemle ne zaman görüşeceğime karışacak adamında anasının da alnını karışlarım. bu ne yahu deli misin arkadaşım bir ömür geçer mi boyle. at tekmeyi gitsin

hepinizden Allah razı olsun saolun ben şu an doğudaym ve burda boşanmak malum şekilde karşılanıyor ailemde zaten burda 2 ay sonra tayini çıkack eşimn batıya doğru gidicem boşanmak benmde aklımda var ve bu işi burdan gittikten sonra başlatmayı düşünüyorum bi de daha önce kaynanam ailem le evliiğimz hakkında konuş du ama öyle bi konuş tu ki bura doğu bilirsiniz büyüklerin sözü kanun e bizimkilerde kadına et i senin kemiği bizim dediler nerdeyse sırf kadının ben onların büyüyüğüm işte onlarn iyliği için yapıom vs dediği için fakat ailem de bişeyleri farkettiler işte hepsi senn için herşeye hazırız falan dediler ama onlara göre önce sabretmeliymişim işte hepsi daha fazlasını çekmş falan diyolar ama ben onlar değilim ve devirde eski DEVİR değil bıunlarında farkındaym ama ağırıma giden bu adam sadece 1 yıl benm yakınıma yaklaşabilmek için sırf tanışailmek için harcadı ve benm hayatım yşam tarzım çook güzeldi şimdi ise ....BENİ YAKAN BU ÖYLE Bİ PİŞMANLIK DENİZİNDEYİM Kİ NEFES ALAMIYORUMM ALLAH IM NEDEN BENNN..(50:

bu hayata bir kere geliyoruz. karşıda bir fedakarlık olur biz de fadakarlık yaparız. dengeyi kurarız. ama karşıda bizi önemsemeyen bir koca bir aile varsa neden ezilelim ki. eskiler çekmiş olabilirler. çekmeseymişler. onlar bunu kabullendi diye sen de kabullenmek zorunda değilsin.

kendine güven. resti çek. ayaklarının üzerinde dur. mutsuz olmak zorunda değilsin. acayip gıcık oldum. ben ailemi görmek isteyeceğim de bana karışacaklar burunlarından getiririm.

Eşinizle hayatınızda belkide asla yapmadığınız ciddi bir konuşma yapın. Ama ağlamayın asla. Sizin güçlü olduğunuzu ve tek başınıza da gayet hayata devam edebilceğinizi hissetsin.Annesini kötülemeyin.Siteminizi,kırgınlığınızı aktarın ve sizinde bir ailenizin olduğunu fakat bu şartlarda psikolojinizin çöktüğünü söyleyin.Nelerden hoşlanmadığınızı gerekçeleriyle sakince anlatın.En önemliside ister eşinizin ister kendi ailenizin iç yapısından örnek verin,vereceğiniz mesaj hatta cümle şu olsun ;

"bizlerin aileleride aynı bizim gibi kurdu yuvalarını. Tek başlarına güçle ve mutlulukla.Düşün ikimizde ailelerimizi ne kadar seviyor ve sayıyyoruz.Bunu bizde yapabiliriz. Eğer bizimde bizi sayan seven çocuklarımızın olmasını istiyorsan,öncelikle ikimizin bir aile olduğunu hatırla ve buna izin ver"

gibi bir konuşma yapabilirsin. Tek sorun sakince bu konuşmayı yapmak,eşinin dikkatini çekmek. Ve mümkünse bir akşam dışarda yemek yerken yapın.Sakinlik garanti olur.Baktınız hiçbir şekilde size yanaşmıyor.O zaman üslubunuzu sertleştirin ve terbiye sınırlaır içerisinde size "gidecek biri olursa bu sen olrsun" diyen eşinize sizde resti çekin. Ve bekleyin...

böyle hayat geçmez canım aşırı anne düşkünü erkeği yola getirmek zordur sabrın varsa dene ama bence değmez işin var çocuğun yok yol yakınken yanlışından dön derim

sizi en iyi ben anlarim 2 bucuk senelik evliyim ama evliligimin ilk 10 ayini saymiyorum esimin babasi olmadigi icin annesiyle oturmayi kabul ettim hee benimkinde tek farki bide sorunlu bir gorumcem vardi 17 yasinda, calisiyodum ve surekli esime beni kotuluyorlardi esimi de bana. haliyle bizde en ufak seyde birbirimize giriyoduk esim ilk zamanlar anneciydi onu herseyde hakli buluyordu evlendiginin farkinda bile degildi utanmasa aksamda anasiyla yatacakti ama ben en son dayanamadim ve yuzugu falan herseyi biraktim evi terkettim annemlere gittim telimi kapattim meraktan deliye donmustu sonra babam aradi bize geldi, zorla beni goturmeye calisti ben gitmedim ya evi ayirirsin ya da bosanicaz dedim ve evi ayirana kadar gelmiyorum dedim, sonra ayri ev acacagina soz verdi gittim ve esimle cok iyi oldum ona cok iyi davrandim annesinin butun yaptiklarini anlatiyodum(onceden gizliyodum bu arada) akillanmistim onlarin taktigiyle vurdum onlari, suanda 2 senedir kendi evimdeyim ev aldim dosedim 1 senede calisiyodum zaten ve butun esyalarin borcunu ben odedim ayni zamanda esime de destektim o da bana, aile oldugumuzun farkina vardi evi ayirdigimizdan beri beni herkesten ustun tutuyo bir dedigimi iki etmiyor artik herkese hakettigi gibi davraniyor benden mutlusu yok cevremdekiler evliligime imrenerek bakiyor simdi 6,5 aylik hamileyim ve minik bir kizim olacak. benden size tavsiye esinizi alin karsiniza konusun bundan sonra ikinizin bir aile oldugunu ve Allah omur verdikce beraber olacaginizi sana guvenmesi gerektigini ve herkesin yerini bilmesi gerektigini yoksa bu evliligin yurumeyecegini izah edin. durumunuz cok zor Allah yardimciniz olsun. ( bu arada biz istanbulda yasiyoruz dogma buyume fakat esim dogulu)

bence kesinlikle haklısın yerden ğöğe kadar...

zaten benim kocam bana gidecek biri varsa o sen olursun dese o an çıkar giderdim zaten
çocuğun yok maddi olarak ona muhtaç diiilsin seni orda tutan ne anlamadım
bende kaynanacığımla beraber yaşıyorum beni çok yorduğu oluyo ama eşim çok şükür hiç laf söyletmez bana

Böyle mantıktaki adam seni işe nasıl gönderiyor annesi elinden tutup seni işe mi götüyor yoksa. Ne biçim bir mantıktır hatta ne biçim bir mantıksızlıktır ve saçmalıktır madem çalışıyormuşsunuz da bırakın kalsın ana oğul başbaşa kendi evlerinde. Ezdirmeyin kendinizi hiç bir bahaneniz yok katlanmak için çocuk yok ,çalışıyorsunuz hele ki ailenizde arkanızdaysa bir dakka durmayın o acayip insanlarla.

yapman gereken şey belli zatenn.. ailene göndermeme meselesinden dolayı bile bırakılır bu adam. o kadar..........

Bazı arkadaslar cocuk yapma diye uyarıda bulunmuş ama cocuk yapman teknik olarak imkansız. Zira k.validenin yatakodasi kapısını özellikle açık tutmasından niyeti gayet ortada. Ay resmen şok oldum. Nasil kapıyı acmaya cüret eder.

Bu kadar ezilmeye devam etmene gerek yok. Bir süre sonra eşin zaten 'annemle anlaşamıyorsun' diyerek seni kapının önüne koyacak gibi görünüyor.

Kendini daha ne kadar ezdireceksin k.validene ve pasif oğluna?

vay arkadaş!! ben kayınvalideme kurban olayım o zaman. bu evden giden sen olursun, ailene gidemezsin, her yere annemle gideceksin... peki tuvalete gidebilir miymişsin?
arkadaşım neyi düşünüyorsun? hemen aileni haberdar et ama özellikle babanı. baban arkanda durursa kimse bir şey diyemez zaten. baban en doğrusunu yapacaktır. bir de bu süreçte sakıııııınnnnn çocuk yapma!! bir çok kadın çocuğun bir şeyleri düzelttiğini düşünür ama aksine bu gibi durumlarda çocuk daha büyük problemdir.

Neyi düşünüyorsun anlamadım. Sen besbelli o evde mutsuzsun. Ailene aç konuyu, size bile göndermiyor artı bu evden biri giderse sen gidersin dedi de bak bakalım baban seni orada 1 dakika daha tutar mı? Bu adamdan sana koca moca olmaz. Düzelir deme. Düzelmez de. Düzelsede iki günlüğüne gözünü boyamak için düzelir. Ama o adamla bir ömür geçmez.

yok artık!!!!
eşinizde bir garipmiş...
boyle gıtmez gıbı geldı bana
resmen eşiniz dıyorkı ben boyleyım annemle bırlıkte bı yonetım kurduk işine gelırse kurallara uy işine gelmezse sende kımsın kapı orda...
cok yazık...
ben olsam şutu cekerdım...

kadina bak , tam diktatör, bi adamla evlenmeden önce gidip bi annesini tanimak lazim önce , diktatör , dominant kadinlarin ogullari kisiliksiz ve tutarsiz oluyor, kadina bak yatak odasina bile dayanmis terbiyesiz amac ne yani, ne diye oglunu evlendirdin o zaman . bu tarz kadinlarda sorunlu , bunlar halen cocuklarini sütten kesememisler. bizim oralarin deyimiyle kuma damari var bunlarda kesinlikle sorunlu kadinlar.

yani bi insan ne diye oglunun esine bu zülümü yapmak ister , bu baska nasil aciklanabilir oldukca freudyen bi durum.

Bu ne yaaa...Kusura bakma ama bosanmak istersen de yerden göge kadar haklisin.Sen esir degilsin bunu unutma.esim bana bu evden gidecek sen olursun diyecek,ve bende orada kalacagim.Hwer seye katlanilir ama esini seviyor ve seviliyorsan.Her sey bir yere kadar yani...Kusura bakmasinlar.

yok artık diyorum!!
arkadaşım sen bu muameleye nasıl katlanıyorsun? ne demek her şeyi sormak, çay yapmayı bile!! yatak odasının kapısını açmak nedir yaa!!valla okuduğum yerden sinir geldi..lütfen eşini al karşına ağır ve ciddi konuş..böyle evlilik olmaz hayatım..yazık sana, gençliğine, hayatına...eşin de anasına bişey diyemiyosa bu böyle gider..tam pısırıkmış eşin kusura bakma..

bu arada bu kaynanatörleri anlamıyorum..ya ne güzel oğlun saana gelin getirmiş ki, bu devirde artık insanlar eşinin ailesiyle oturma fikrine sıcak bakmıyorlarken..güzel güzel anlaşsana işte..yok ya bazılarına da rahat batıyor..illa yalnız kalacaklar, akılları başlarına gelecek..o kız senin oğluna emanet, al işte kızın gibi sev, sahiplen, iyi anlaş...

böyle giderse daha da silik bir insan olursun, özgüvenini kaybedersin..silkelen ve eşine ve annesine haddini bildir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…