- 19 Kasım 2013
- 18.856
- 34.035
- 798
Teşekkür ederim yorumunuz için.Yani okumuşsunuz, benim eğitimim sevgiliminkinden daha iyi falan diyorsunuz ama kafa yapısı olarak 1970'lerdesiniz. Akademik eğitim insanda pek fazla birşeyi değiştirmiyor ne yazık ki. Bu ülkenin "iyi" üniversite mezunu, evlenme çağına gelmiş koskoca kadını bile böyle düşünüyorsa, yeni nesilden de fazla umutlu olmamak lazım sanırım. Para, pul, maddiyat... Varsa yoksa bunlar. Üstelik, yazı dilinde kendinizi kötü ifade ediyorsunuz. Hele ki ablamdan önce evlenmek sorun olur mu dediğiniz noktada, ağlanacak halimize güldük.
Sevdiğim için evlilik düşüncesi taşıyorum. Şirketi üst düzey yöneticilere araç veriyor. Maddiyat ön planda değil zaten oyle olsa başlamayabilirdim. Soylediğim onun ve ailesinin bakış açısıydı.Ben sevgi göremedim arada. Hep mantığınız konuşmuş baştan sonra tüm cümlelerinizde. Bu sebeple mantığınıza uyan ,aynı zamanda maddi anlamda kafanıza yatan biriyle evlenin derim.
Evi varmış halihazırda ama satıp araba almayı düşünmesi tuhaf. Evi büyütmeye çalışsa amenna ama evlenmeyi düşünen bir adamın evini satıp araba alması mantıksız. Sordunuz mu evi satıyorsun,iyi hoşta nerede yaşayacağız biz diye zira ev alma planı yok gibi görünüyor.Ayrıca hepimizin bildiği bir şirketse ve müdürse bu adam şirket tarafından araç verilmemiş olması,işe metrobüs ,servis vs ile gitmesi tuhaf.
Baştada bahsettiğim gibi,mantık, maddiyat belliki sizin için ön planda bu sebeple ben ayrılacağınızı düşünüyorum.
Belki hislerimim yogunluğundan kendimi iyi ifade edemiyorumdur. Eleştiriniz için de teşekkür ederim.Yani okumuşsunuz, benim eğitimim sevgiliminkinden daha iyi falan diyorsunuz ama kafa yapısı olarak 1970'lerdesiniz. Akademik eğitim insanda pek fazla birşeyi değiştirmiyor ne yazık ki. Bu ülkenin "iyi" üniversite mezunu, evlenme çağına gelmiş koskoca kadını bile böyle düşünüyorsa, yeni nesilden de fazla umutlu olmamak lazım sanırım. Para, pul, maddiyat... Varsa yoksa bunlar. Üstelik, yazı dilinde kendinizi kötü ifade ediyorsunuz. Hele ki ablamdan önce evlenmek sorun olur mu dediğiniz noktada, ağlanacak halimize güldük.
Ya tabiki içinizi bilemem,sizinle yaşamıyorum sonuçta ama sevgi olarak nitelendirip çok kısa geçmişsiniz hislerinizi konuda geride kalan şeyler,kaygı,maddiyat vs,dolayısıyla bana böyle hissettirdiniz. Erkek arkadaşınızında uzun vadede planlar yapmadığını anı yaşadığını anladım,evi arabaya evirmeye çalışması,birikim yapmaması vb sebeplerden. Dolayısıyla size yada ailenize güveniyorda olabilir maddi konularda ki buda hiç şık olmaz. Bilemedim sizin taşıdığınız gelecek kaygısının onda birini taşımıyor gibi görünüyor ki siz maddi anlamda daha rahat büyüdüğünüz için tam tersi durumda olmalıydınız tuhaf.Sevdiğim için evlilik düşüncesi taşıyorum. Şirketi üst düzey yöneticilere araç veriyor. Maddiyat ön planda değil zaten oyle olsa başlamayabilirdim. Soylediğim onun ve ailesinin bakış açısıydı.
Ben size degil vind sormuştum düşünceleri benim gibi.:)))Mesajınızı görmeden oğlak burcu olduğumu yazdım tahmin etmişsinizdir diyerek:) neticede toprak
Aile cok onemli memur olsaniz uzaga gitseniz keske bnde altli ustlu oturuyorum esimin aileiyle iyi olmaya iyilerde daha iyisini beklerdm en ufak sorunda sende iclernde oluyosun aileler anlasamzsa sende huzursuz oluyorsn bnde kacarak evlndm Allah var ailesi iyi ama bnm ailemle esimin ailesi daha arayi bulamadilar pek birde evlenecgn kisinin karekteri nasl desem ufku genis mi evlendigin zaman bi kisiyle degl ailesiylede evleniyorsun ama gidip gelmek olmaz ne olursa esimle cozerim ailelere yansimazsa aileleri karistirmam dersen bunlardan eminsen eger Hayirlisiysa olur guzelm insallah biraz karisik oldu amamerhaba, sizlere danışmak istediğim bir konu var. Coğunuz belki benzerini yaşadınız veya yaşamaktasınız. Bir yılı aşkın bir süredir hayatımda biri var. Cok düzgün, benden bir yaş küçük hepinizin bildiği özel bir şirkette müdür seviyesinde. Eğitim, saygı, sevgi hersey ok. Benim eğitimim daha iyi ama benim için sorun değil. İkimiz de üniversite mezunuyuz. Cok da iyi anlaşıyoruz ve ikimizin de evlenme isteği bulunuyor.ikimiz de daha once evlilik yapmadık ve cocuk sahibi de olmak istiyoruz. Buraya kadar sıkıntı yok.benim benden büyük evlilik yapmamış bir ablam bulunuyor ve onjn erkek kardeşi de geçn günlerde sevgilisine evlilik teklif etti.abisi veya ablası bulunmuyor. Benim ablam evlenmemişken bu konuyu aileme açmam ne kadar doğru olur bu birinci sorum?
Diğer sorum şu, benim ailemin maddi durumu cok cok iyi onun ailesi ise orta halli durumda. Ancak evlenmek istediği an kenarda birikmiş bir parası mevcutta bir arabası yok. Birikim için 1/3 ünü ailesinden aldığı, gerisini kendisinin yaptığı 1+1 bir evi var. Benim ailem her türlü konuda destek olur, ev de sıkıntı değil. Ancak benim aklımdaki şu.. ailesine ait kendi oturdukları evlerinin dışında bir evleri daha bulunuyor. Ve evlendikten sonra kardeşi o evde yaşayacakmış. Benimkine ait 1+1 daireyi de satıyor parasıyla araba almak istiyor. Ben aileme bu konuyu açsam bana evliliğe hazır mı diyecekler? Evi var mı diyecekler yok, arabası alacak falan hadi sıkıntı yok ama ailesi cok rahat sanki iki tane deliakanlı ogulları yokmuş gibi evlilik cağında,anneleri botox parası falan istiyor benimkinden ya da benimki babasından borç istese geri vereceğini soyluyor ve babası alıyor tatile falan gidiyorlar karı koca. Bana bu durum cok ilginç geliyor cunku yaşı kaç olursa olsun bir aile cocukları için yapamıyorsa eğer, kendileri için yapıp ogullarına bu yaşa kadar almadıkları arabalarıyla tatile cıkmamalılar. Ben de rahat büyüdüm ama türkiyenin en yüksek puanla alan okulunda okudum, sınavla okudum. Ailemin maddi durumu iyi olmasına ragmen rahat olmadım para biriktirdim,çalıştım biriktirdim. Şimdi oyle bu derece rahat bir aileyle yaşamak benim ailem için zor olur mu bilmiyorum. Erkek arkadaşım da görüyo bunları ama birşey diyemiyor. Erkek kardeşi 30 yaşında calışan kazanan bir cocuk. Hazırdaki ev ona veriliyor, beraber o sevgilisi, ben, benimki dışarda yemek yiyoruz. Kardeşi elini cebine atmıyor. Ben erkek arkadaşıma ödetmem kendi yediğimi kardeşi amasevgilisi yanındayken kardeşi umrunda olmadan abisine ödetiyor falan. Cok ilginç bir durum, ne yapmalıyım annem küçük ogullarına evi verip beni kirada oturtacaklarını bilse istemez. Düzgün bir cocuk kişi olarak severler ama tek başına almicaz ki cocuğu sırtına yaslanmış ailesi bu zamana kdar. Aynı şekilde benim ailemin durumu iyi diye bana yaslanmalarını istemiyorum Ne yapmalıyım?
AfedersinizzBen size degil vind sormuştum düşünceleri benim gibi.:)))
Aile cok onemli memur olsaniz uzaga gitseniz keske bnde altli ustlu oturuyorum esimin aileiyle iyi olmaya iyilerde daha iyisini beklerdm en ufak sorunda sende iclernde oluyosun aileler anlasamzsa sende huzursuz oluyorsn bnde kacarak evlndm Allah var ailesi iyi ama bnm ailemle esimin ailesi daha arayi bulamadilar pek birde evlenecgn kisinin karekteri nasl desem ufku genis mi evlendigin zaman bi kisiyle degl ailesiylede evleniyorsun ama gidip gelmek olmaz ne olursa esimle cozerim ailelere yansimazsa aileleri karistirmam dersen bunlardan eminsen eger Hayirlisiysa olur guzelm insallah biraz karisik oldu ama
Valla guzelm belki biraz bilmis gibi konusucam ama insan kaderini yasar insanda ya daha iyi yada daha kotu yapar zamana birak mantigini vicdaninla birlikte kullanamazsn ama mantikli dusunursen sen karli cikarsin bana kiymet vermeyene de bn kiymet vermem sahsenYok cok net anladım, cok teşekkür ederim yazınıza.. bazı yorumlarda koskoca kadın olduğum, eğitimli olmama ragmen maddiyata takıldığım yazılmış. Bu yorumlar karşısında sozlerimin yanlış anlaşıldığını düşünmeye başladım. Buraya yazmak istedim çünkü düşünmeden, kimseden yorum almadan hareket etmek istemedim. Yanlış anlaşılmaya çok açık bir konu, bu sebeple yorumlarınızı da anlıyorum. Etrafımdaki evlilik yapmış büyüklerim ve küçüklerim hemen hemen hepsi evlenince aileyle de evlenildiğini soylediler. Şimdi kendi ailemle tanıştırmadan, kendim tanıyayım istedim. Bir takım kafama takılan seylerin ilerde büyük bir sorun halini almasını istemediğimden üzerinde düşündüm. Ne maddiyatcılığım ne sevmediğim kalmış.
Soruyorum size, siz de boyle gününü yaşayan, kazandığını gelecek için bir kenara koymayıp, ailesinin kişisel ihtiyaçları için harcayan "beraber olur yaparız genciz" dediğimde ters cevaplar veren, konuşmak istemeyen hatta bitirmek isteyen biri konusunda endişe duymaz mısınız?
Evin tek erkeği değilmiş, bir erkek kardeşi daha varmış.
olabilir onu ben de okudum. erkek kardeşi de onun ailesi sonuçta. aile ile ilişkilerine kimsenin karışma hakkı yok. evlenirler evinin kesesinden gider amenna fikir söylenir ama ortada evlilik yok bir şey yok erkek arkadaşının gelirini ailesine nasıl yedirdiği konusunda dertlenmesi için hakkı yok.
Eminim sizde olsanız dertlenmezdiniz başkasının başında olunca ne kadar kolay böyle konuşmak değil mi:) Kusura bakmayında evlilik konusunda ilerliyorlarsa elbette konu sahibi gidişatı düşünecek. Evlilik yolunda ilerliyorken, annesinin botoxu ve bir üst model telefon çokta önemli değil kanımca. Ve siz buna bozulmasına hakkınız yok diyorsunuz evlilik tek kişilik olmuyor değil mi. İkiside birbirinden sorumludur. Bende sevgilimin herşeyine karışırım. Ciddi düşünüyorsak beni de ilgilendirir yaptığı herşey.. Konu sahibinin de sevgilisinde sorumluluk araması en mantıklı ve en hakkı olanı..
peki siz benim ne yaşadığımı ve nasıl bir insan olduğumu bilmeden hakkımda böyle konuşmak kolay diye yorum yapın.
ben de size buyrun sevgilinizin her şeyine karışın bakalım ne yaşayacaksınız diyeyim.
acaba kim neye nasıl kolay konuşuyor? yaşamadan bilemezsiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?