ne yapacağımı bilmiyorum

Ya belirlemedik ama mayıs ta kardeşi evlenecek belki sonraki sene de abisi evlenirdi. Net tarihi yok ama ben de 28 yaşındayım evlenmesem de mutluyum. Ama bu ne yani kendi parası istediğini yapar da bi çaba görmüyorum. Annen de iphone kullanmasın diyesim geliyor. Benim annem de bizi büyüttü 3 kardeşiz. Daha bi çöp babamdan istememiştir değil bizden. Olması gereken bu diye demiyorum ama once kocana sormaz mısın alamıyorsa almazsın calışmayan bi bayansan. Herşeyi oğlunun karısına alması dokunmuyor mu o adama?
Evleri de olsa ve biz kalsak kira isteyecekler sanıyorum. Biz teklif ederiz almazsa almaz kirayı diyor eğer onun evinde oturursak. Bu benim anlamlandıramadığım bişey mesela. Ben babama sen bana evini ver ben kirayı vereyim desem küser bana. Cok parası olduğundan değil anneannemin evinde kaldı teyzem yıllarca el oturacağına kızım oturuyo dedi. Ay yazarken gözlerim doldu ya. Hiç bu yaşıma kadar bilmediğim şeylerdi. Bugun bi resim geldi mesaj bi arkasaşımdan yukarıda..

evet hiç çabası yok.
ee yaşlarınız da var.
hemen olmasa da yuva kurmak istersin elbette.
ailevi yaşantılarınız farklı.
sevgilin senin sorularından bunaldığı için mi ayrılalım dedi.?
ne kolay vazgeçiyor öyle

ailesi cocougu evlendirmek zorunda değil cıkın o kafadan
adama yuklen yukleniosan şimdiye kadar birikimi yok die
evlenmeyi bilio ama iş paraya geldi mi ailesi mi verip evlendircek
evliliğe hazır olması gereken ailesi değil kendisi

Bence sende var diye hiçbir zaman çabasına girmeyecek gibi görünüyor. Yol yakınken vazgeç bence. Ayrıca mantığında çok doğru. Yarın öbür gün çocuğun olduğunda maddiyat, birikim bunların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kavramış olursun.

Burada sana paragöz diyenler buradaki hangi durumu kabullenirdi ki, burada yüzlerce hayat hikayesi okuyoruz.
Sen belli ki sorumluluk sahibi bir insansın, karşındaki ve ailesi de bir o kadar rahat. Eğer erkeğin kafasında evlenmek varsa, kusura bakmasında ne annesinin botoxu, ne üst marka telefon umrunda olmalıdır. Yani bunlar o kadar saçma giderler ki. Zaten evlensenizde birşey değişmez ailesine harcamaları yine bitmez.

Ciddi sağlık sorunları olur ailesine yardım eder eminim ki böyle birşey olsa sende birşey demezsin ama botox nedir ya? Karşındaki resmen dalga geçiyor sanki

Ya var yaşımız çalışmaya dalmaktan zaman geçti, kısmet tabi. Ben gene istemiyordum o cok istedi araya arkadaş soktu falan. Şimdi vakı
Ciddi sağlık sorunları olur ailesine yardım eder eminim ki böyle birşey olsa sende birşey demezsin ama botox nedir ya? Karşındaki resmen dalga geçiyor sanki
zaten oyle birşey olsa kendimden vermez miyim buraya gelip yazar mıyım?

Sizi anladım.
Sevgilinizin tavrı önemli asıl burada, düşünmesi gerekli geleceğini, evlendikten sonra da böyle gereksiz önceliği olmayan şeylere para verirse hiç hoş değil ki(ha elinizde fazla fazla olursa bilemem) evlilik düşünürken bunu yapıyorsa bilemedim.
Ve 1+1 evi varken satıp araba değil alacağı yeni daha büyük bir eve yatırım yapabilirdi bence de.
Ya da çok güveniyor kendine hallederiz bir şekilde diyor demek ki...

Hmm... İşiniz zor duruyor durum böyleyse, birikim yapması gerekirken iphone 7 peşindeyse durum hiç hoş değil.

Başak burcumusunuz?

Şimdi mesaj atmış "seviyorum ki çok fazla "diye. Burda sizlerin anladığınızın onda birini anlamıyor. Ya da işine gelmiyor. Ben de bu hiçbirşey yokmuş iki saat onceki bitirmek istiyorum mesajını o atmamış gibi davranmasından rahatsız oluyorum. Yoruyo bu beni her dakika cehennem gibi diken üstünde geçiyor. Ben oğlak burcuyum belki tahmin etmişsinizdir bu arada.

Bu konuları netleştirmeden adım atmayın, siz normal konuşalım isterken direkt tepki vermesiyle çok zor ama, iyi değerlendirin, uzatın sevgililiği bence. Birlikte bir yuva kuracaksak her şeyi açık ve sakin bir şekilde konuşup planlamalı değerlendirmeliyiz deyin. Ufak bir zorlukta -ki daha zorluk bile yok daha konuşmaya başlamadık bile- ayrılığa getirmen de hoş değil deyin.
Oğlak mantık ağırlıklıdır diye bilirim zaten :) Maddi anlamda da garantici olmak ister.

Ben cocuktum seneyi alacağım boyanın parasını biriktirirdim. Lüzumsuz mantıksız iş sevmedim hiç. Buraya yazdığım konuda da haklı olduğumu düşünüyorum. Bazen düşünüyorum, ben mi zor bi insanım diye ama çok uzun sürmüyor bu düşüncem. Ama dedim ya belki zorumdur anlatayım hanımlar ne diyecek? Ben uganda da o türkiyede büyümedik ki aynı toplumun insanıyız. İnsanız yani aile bakış açılarımız ne kadar farklı olabilir diye düşünüyordum olabiliyormuş.

Düğün yapmayayım evi eşya almayayım mı?

bak canım burdaki hanımlar sana şunu göstermeye çalışıyor:
erkek arkadaşın bir evin erkeği, babası olabilecek tıynette bir insansa benim ailem/onun ailesi/maddi durumlar vız gelir tırıs gider.
farz et durumu çok iyi her şeyi karşılıyor ailesi de sana tapıyor çocuklarının her istediğini yapıyor. gün gelip devran dönse adam beş parasız kalsa laf mı edeceksin, yanında mı durmayacaksın?
önemli olan senin bu adam ile sevgi, saygı, huzur çerçevesinde evliliği yürütüp yürütemeyeceğin.
gerekirse ev de olmaz kirada oturulur, düğün de olmaz nikah olur. adamın beş parası olmaz ama çabası olur sende para olur sen yaparsın dert değil bunlar. eğitimli olduğunuz halde bunlara takılmanıza laf söylemiş hanımlar. bunlara takılmamanız lazım.
bir de ailesi şunu yapmıyor bunu yapmıyor çocuklarından bekliyor mevzusunu daha şimdiden söyleyeceksen kimse ile evlenme. herkesin ailesi ile ilişkisi kendisini bağlar ama doğru ama yanlış.
burayı biraz daha kurcalar okursan kadınların çoğunun eşi ile kötü olmasının sebebinin kocaların ailesini sürekli eleştirmesinden kaynaklı olduğunu görürsün.
sen ailene nasıl laf ettirmezsen o da ettirmez. sen aileni nasıl muhteşem görüyorsan o da öyle görüyor. sonuçta doğru bir değil.

Çok ince düşünmek bazen yoruyor açıkçası, biraz da rahat olmak lazım ama mantıksız da olunmamalı tabi.
Normal süreçte sizin kadar düşünceli olmayabilir ama bu tarz önemli meselelerde dikkat etmeli, düşünmeli, rahatlığını azaltmalı.
Konuşurken baktınız olmuyor, senin planın nedir peki, heralde bir yolun var hallederiz bir şekilde diyorsun diye sorun...

Evin tek erkeği değilmiş, bir erkek kardeşi daha varmış.

Yani okumuşsunuz, benim eğitimim sevgiliminkinden daha iyi falan diyorsunuz ama kafa yapısı olarak 1970'lerdesiniz. Akademik eğitim insanda pek fazla birşeyi değiştirmiyor ne yazık ki. Bu ülkenin "iyi" üniversite mezunu, evlenme çağına gelmiş koskoca kadını bile böyle düşünüyorsa, yeni nesilden de fazla umutlu olmamak lazım sanırım. Para, pul, maddiyat... Varsa yoksa bunlar. Üstelik, yazı dilinde kendinizi kötü ifade ediyorsunuz. Hele ki ablamdan önce evlenmek sorun olur mu dediğiniz noktada, ağlanacak halimize güldük.

Erkek arkadaşım da görüyo bunları ama birşey diyemiyor. dan sonrasını okumadım. ne demek oğlundan botox parası isteyecek. başka bir durum olsa anlarım. Böyle insanlar tanıyorum ve o botoxların sonu gelmez bilin istedim...

Erkek arkadaşım da görüyo bunları ama birşey diyemiyor. dan sonrasını okumadım. ne demek oğlundan botox parası isteyecek. başka bir durum olsa anlarım. Böyle insanlar tanıyorum ve o botoxların sonu gelmez bilin istedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…