Ya belirlemedik ama mayıs ta kardeşi evlenecek belki sonraki sene de abisi evlenirdi. Net tarihi yok ama ben de 28 yaşındayım evlenmesem de mutluyum. Ama bu ne yani kendi parası istediğini yapar da bi çaba görmüyorum. Annen de iphone kullanmasın diyesim geliyor. Benim annem de bizi büyüttü 3 kardeşiz. Daha bi çöp babamdan istememiştir değil bizden. Olması gereken bu diye demiyorum ama once kocana sormaz mısın alamıyorsa almazsın calışmayan bi bayansan. Herşeyi oğlunun karısına alması dokunmuyor mu o adama?anlaşılan o ki evlenmek için de öyle aman aman bir gayrete girmeyecek bu adam.
şimdiden ailem böyle diyen birinden de fazla bişey bekleme.
daha önce de yazdığım gibi rahat yaşayan bulduğunu harcayan ailelerden demek ki bunlar.
yaşlarınız kaçtı?
evlenmek için belirlediğiniz bir tarih varmıydı?
sırf bunları sordun diye mi ayrılacak senden?
evet hiç çabası yok.Eki Görüntüle 1903225
Ya belirlemedik ama mayıs ta kardeşi evlenecek belki sonraki sene de abisi evlenirdi. Net tarihi yok ama ben de 28 yaşındayım evlenmesem de mutluyum. Ama bu ne yani kendi parası istediğini yapar da bi çaba görmüyorum. Annen de iphone kullanmasın diyesim geliyor. Benim annem de bizi büyüttü 3 kardeşiz. Daha bi çöp babamdan istememiştir değil bizden. Olması gereken bu diye demiyorum ama once kocana sormaz mısın alamıyorsa almazsın calışmayan bi bayansan. Herşeyi oğlunun karısına alması dokunmuyor mu o adama?
Evleri de olsa ve biz kalsak kira isteyecekler sanıyorum. Biz teklif ederiz almazsa almaz kirayı diyor eğer onun evinde oturursak. Bu benim anlamlandıramadığım bişey mesela. Ben babama sen bana evini ver ben kirayı vereyim desem küser bana. Cok parası olduğundan değil anneannemin evinde kaldı teyzem yıllarca el oturacağına kızım oturuyo dedi. Ay yazarken gözlerim doldu ya. Hiç bu yaşıma kadar bilmediğim şeylerdi. Bugun bi resim geldi mesaj bi arkasaşımdan yukarıda..
ailesi cocougu evlendirmek zorunda değil cıkın o kafadanmerhaba, sizlere danışmak istediğim bir konu var. Coğunuz belki benzerini yaşadınız veya yaşamaktasınız. Bir yılı aşkın bir süredir hayatımda biri var. Cok düzgün, benden bir yaş küçük hepinizin bildiği özel bir şirkette müdür seviyesinde. Eğitim, saygı, sevgi hersey ok. Benim eğitimim daha iyi ama benim için sorun değil. İkimiz de üniversite mezunuyuz. Cok da iyi anlaşıyoruz ve ikimizin de evlenme isteği bulunuyor.ikimiz de daha once evlilik yapmadık ve cocuk sahibi de olmak istiyoruz. Buraya kadar sıkıntı yok.benim benden büyük evlilik yapmamış bir ablam bulunuyor ve onjn erkek kardeşi de geçn günlerde sevgilisine evlilik teklif etti.abisi veya ablası bulunmuyor. Benim ablam evlenmemişken bu konuyu aileme açmam ne kadar doğru olur bu birinci sorum?
Diğer sorum şu, benim ailemin maddi durumu cok cok iyi onun ailesi ise orta halli durumda. Ancak evlenmek istediği an kenarda birikmiş bir parası mevcutta bir arabası yok. Birikim için 1/3 ünü ailesinden aldığı, gerisini kendisinin yaptığı 1+1 bir evi var. Benim ailem her türlü konuda destek olur, ev de sıkıntı değil. Ancak benim aklımdaki şu.. ailesine ait kendi oturdukları evlerinin dışında bir evleri daha bulunuyor. Ve evlendikten sonra kardeşi o evde yaşayacakmış. Benimkine ait 1+1 daireyi de satıyor parasıyla araba almak istiyor. Ben aileme bu konuyu açsam bana evliliğe hazır mı diyecekler? Evi var mı diyecekler yok, arabası alacak falan hadi sıkıntı yok ama ailesi cok rahat sanki iki tane deliakanlı ogulları yokmuş gibi evlilik cağında,anneleri botox parası falan istiyor benimkinden ya da benimki babasından borç istese geri vereceğini soyluyor ve babası alıyor tatile falan gidiyorlar karı koca. Bana bu durum cok ilginç geliyor cunku yaşı kaç olursa olsun bir aile cocukları için yapamıyorsa eğer, kendileri için yapıp ogullarına bu yaşa kadar almadıkları arabalarıyla tatile cıkmamalılar. Ben de rahat büyüdüm ama türkiyenin en yüksek puanla alan okulunda okudum, sınavla okudum. Ailemin maddi durumu iyi olmasına ragmen rahat olmadım para biriktirdim,çalıştım biriktirdim. Şimdi oyle bu derece rahat bir aileyle yaşamak benim ailem için zor olur mu bilmiyorum. Erkek arkadaşım da görüyo bunları ama birşey diyemiyor. Erkek kardeşi 30 yaşında calışan kazanan bir cocuk. Hazırdaki ev ona veriliyor, beraber o sevgilisi, ben, benimki dışarda yemek yiyoruz. Kardeşi elini cebine atmıyor. Ben erkek arkadaşıma ödetmem kendi yediğimi kardeşi amasevgilisi yanındayken kardeşi umrunda olmadan abisine ödetiyor falan. Cok ilginç bir durum, ne yapmalıyım annem küçük ogullarına evi verip beni kirada oturtacaklarını bilse istemez. Düzgün bir cocuk kişi olarak severler ama tek başına almicaz ki cocuğu sırtına yaslanmış ailesi bu zamana kdar. Aynı şekilde benim ailemin durumu iyi diye bana yaslanmalarını istemiyorum Ne yapmalıyım?
Ya var yaşımız çalışmaya dalmaktan zaman geçti, kısmet tabi. Ben gene istemiyordum o cok istedi araya arkadaş soktu falan. Şimdi vakıevet hiç çabası yok.
ee yaşlarınız da var.
hemen olmasa da yuva kurmak istersin elbette.
ailevi yaşantılarınız farklı.
sevgilin senin sorularından bunaldığı için mi ayrılalım dedi.?
ne kolay vazgeçiyor öyle
zaten oyle birşey olsa kendimden vermez miyim buraya gelip yazar mıyım?Ciddi sağlık sorunları olur ailesine yardım eder eminim ki böyle birşey olsa sende birşey demezsin ama botox nedir ya? Karşındaki resmen dalga geçiyor sanki
Evet konuştum sinirlendi ailemi mi değiştireyim demeye başladı. Halbuki sorduğum evlilik planı, kenara köşeye para atalım mı, kredi çekelim mi falandı. Dün de sevimli sekilde ee başadık mı kenara atmaya dedim hayır bu ay olmadı dedi. Tamam sonra yaparız dedim. Benim de gururum var dedi. Gururla ne alakası var, gayet normal sordum adamın hiç işi gücü maddi gücü olmuyo plan yapıyo dedim. Ayrılmak istiyoruma getirdi konuyu. Ben de pişman olacaksın kız bana evlilik planı yapalım 3 5 biriktirelim dedi çıldırttım diyeceksin dedim. 8 aydır beraberiz iphone 6 sı var 7 nin peşinde.. anlatabildim mi yoruldum ben de.. hiç aile kelimesi etmediğim halde napiyim benim ailem de boyle değiştiremem dedi.
Başak burcumusunuz?Sizi anladım.
Sevgilinizin tavrı önemli asıl burada, düşünmesi gerekli geleceğini, evlendikten sonra da böyle gereksiz önceliği olmayan şeylere para verirse hiç hoş değil ki(ha elinizde fazla fazla olursa bilemem) evlilik düşünürken bunu yapıyorsa bilemedim.
Ve 1+1 evi varken satıp araba değil alacağı yeni daha büyük bir eve yatırım yapabilirdi bence de.
Ya da çok güveniyor kendine hallederiz bir şekilde diyor demek ki...
Şimdi mesaj atmış "seviyorum ki çok fazla "diye. Burda sizlerin anladığınızın onda birini anlamıyor. Ya da işine gelmiyor. Ben de bu hiçbirşey yokmuş iki saat onceki bitirmek istiyorum mesajını o atmamış gibi davranmasından rahatsız oluyorum. Yoruyo bu beni her dakika cehennem gibi diken üstünde geçiyor. Ben oğlak burcuyum belki tahmin etmişsinizdir bu arada.Sizi anladım.
Sevgilinizin tavrı önemli asıl burada, düşünmesi gerekli geleceğini, evlendikten sonra da böyle gereksiz önceliği olmayan şeylere para verirse hiç hoş değil ki(ha elinizde fazla fazla olursa bilemem) evlilik düşünürken bunu yapıyorsa bilemedim.
Ve 1+1 evi varken satıp araba değil alacağı yeni daha büyük bir eve yatırım yapabilirdi bence de.
Ya da çok güveniyor kendine hallederiz bir şekilde diyor demek ki...
Mesajınızı görmeden oğlak burcu olduğumu yazdım tahmin etmişsinizdir diyerek:) neticede toprakBaşak burcumusunuz?
Şimdi mesaj atmış "seviyorum ki çok fazla "diye. Burda sizlerin anladığınızın onda birini anlamıyor. Ya da işine gelmiyor. Ben de bu hiçbirşey yokmuş iki saat onceki bitirmek istiyorum mesajını o atmamış gibi davranmasından rahatsız oluyorum. Yoruyo bu beni her dakika cehennem gibi diken üstünde geçiyor. Ben oğlak burcuyum belki tahmin etmişsinizdir bu arada.
Ben cocuktum seneyi alacağım boyanın parasını biriktirirdim. Lüzumsuz mantıksız iş sevmedim hiç. Buraya yazdığım konuda da haklı olduğumu düşünüyorum. Bazen düşünüyorum, ben mi zor bi insanım diye ama çok uzun sürmüyor bu düşüncem. Ama dedim ya belki zorumdur anlatayım hanımlar ne diyecek? Ben uganda da o türkiyede büyümedik ki aynı toplumun insanıyız. İnsanız yani aile bakış açılarımız ne kadar farklı olabilir diye düşünüyordum olabiliyormuş.Bu konuları netleştirmeden adım atmayın, siz normal konuşalım isterken direkt tepki vermesiyle çok zor ama, iyi değerlendirin, uzatın sevgililiği bence. Birlikte bir yuva kuracaksak her şeyi açık ve sakin bir şekilde konuşup planlamalı değerlendirmeliyiz deyin. Ufak bir zorlukta -ki daha zorluk bile yok daha konuşmaya başlamadık bile- ayrılığa getirmen de hoş değil deyin.
Oğlak mantık ağırlıklıdır diye bilirim zaten :) Maddi anlamda da garantici olmak ister.
Düğün yapmayayım evi eşya almayayım mı?
Ben cocuktum seneyi alacağım boyanın parasını biriktirirdim. Lüzumsuz mantıksız iş sevmedim hiç. Buraya yazdığım konuda da haklı olduğumu düşünüyorum. Bazen düşünüyorum, ben mi zor bi insanım diye ama çok uzun sürmüyor bu düşüncem. Ama dedim ya belki zorumdur anlatayım hanımlar ne diyecek? Ben uganda da o türkiyede büyümedik ki aynı toplumun insanıyız. İnsanız yani aile bakış açılarımız ne kadar farklı olabilir diye düşünüyordum olabiliyormuş.
bak canım burdaki hanımlar sana şunu göstermeye çalışıyor:
erkek arkadaşın bir evin erkeği, babası olabilecek tıynette bir insansa benim ailem/onun ailesi/maddi durumlar vız gelir tırıs gider.
farz et durumu çok iyi her şeyi karşılıyor ailesi de sana tapıyor çocuklarının her istediğini yapıyor. gün gelip devran dönse adam beş parasız kalsa laf mı edeceksin, yanında mı durmayacaksın?
önemli olan senin bu adam ile sevgi, saygı, huzur çerçevesinde evliliği yürütüp yürütemeyeceğin.
gerekirse ev de olmaz kirada oturulur, düğün de olmaz nikah olur. adamın beş parası olmaz ama çabası olur sende para olur sen yaparsın dert değil bunlar. eğitimli olduğunuz halde bunlara takılmanıza laf söylemiş hanımlar. bunlara takılmamanız lazım.
bir de ailesi şunu yapmıyor bunu yapmıyor çocuklarından bekliyor mevzusunu daha şimdiden söyleyeceksen kimse ile evlenme. herkesin ailesi ile ilişkisi kendisini bağlar ama doğru ama yanlış.
burayı biraz daha kurcalar okursan kadınların çoğunun eşi ile kötü olmasının sebebinin kocaların ailesini sürekli eleştirmesinden kaynaklı olduğunu görürsün.
sen ailene nasıl laf ettirmezsen o da ettirmez. sen aileni nasıl muhteşem görüyorsan o da öyle görüyor. sonuçta doğru bir değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?