ne yapacağımı bilmiyorum

Heleki evi satma olayı daha da saçmaymış evlenince ne yapacak?! Evlilik düşünüyorda satmaması gerekir. Ne var akıllarında

Ya o ev biraz sıkıntı yerdeymiş. Günlük kira olayı yapıyorlar ya bazı yerlerde. Oyle kullanmış bir kaç kişi. O da rahatsız olmuş haliyle. Ben de soyledim evi satacaksan da o parayı sakla, üzerine ekler yeni ev alırız, araba her zaman alınır diye. Ama arabaya takmış vaziyette.

Çok okumuşssunuz, o kadar okumuşsunuz ki sız calısmayacakmısınız butun bunlar olurken?
Yanı calısıyor olsanız herseyı kendınız yapabılırsınız dıye dusunuyorum
Yok çalışıyorum ve çalışacağım inşallah. O kadar okumuşsunuz ki yi anlamadım. Kendi imkanımla okudum, cok okudum demedim.

Hiç bir zaman aileler çocuklarını evlendirmeli, gençler zor duruma girmemeli ama aileler kendilerini heba etmeli gibi bişeyi savunmadım, ki şu anda evleniyorum kimseden bi beklentimiz yok. (benim ailem kendi istedikleri için yardım ediyor, nişanlımın ailesinin durumu zaten çok iyi değil) kredi çektik yapabileceğimi yaptık, yetmeyen yeri de daha sonra yavaş yavaş tamamlarız diyoruz.
He bunları niye söyledim, yanlış anlaşılmamak adına.
Evlenmeden önce, o evde yaşarken ailesi bişeyler istiyorsa, çocuğu okuyup büyütmüş, o yaşa getirmiş bir insana tabiki elinden geleni yaparsın. Ama evlendiyse ve artık başka bir evde yaşıyorsa başka bir ailesi varsa, bana göre tatile gönder bizi, botoks yaptıracam ben gibi gerekçelerle para istenmemeli. He durumlar çok iyidir, adam kendi eşine de botoks yaptırabiliyordur, kendi çocuklarıyla da tatile gidiyordur ve buna rağmen parası artıyordur, ailesinin bu tür ihtiyaçlarını karşılamak isterse karşılar tabiki. Ama burdan kısıp oraya akıtmak gibi bir durum olursa, o zaman ben arada dengeyi kuramamış biri var diye düşünürüm.
Tabi konu sahibinde durum bu değil, henüz evlenmemişler bu sebeple sevgilisinin parayı nereye harcadığı ilgilendirmemeli. Tabi bu benim düşüncem, sizin için evlendikten sonra da ailesine bu tür yardımlarda bulunması sorun olmazsa saygı duyarım tabiki.

Ya böyle şeyler okuyunca damarıma basılıyor sanki geriliyorum üzülüyorum kimse benim gibi elini sonuna kadar açmasın istiyorum.

Yok çalışıyorum ve çalışacağım inşallah. O kadar okumuşsunuz ki yi anlamadım. Kendi imkanımla okudum, cok okudum demedim.
Öyleyse onlara ıhtıyacınız yok aslında

--Maddi beklentisi açıkça olmadı ama tabi laf aralarında hissettirdi. Zamanı geldiğinde ailem zaten destek olur ellerinden geldiğince ama onun ve ailesinin şu anki tavırları (umursamaz olması, ellerindeki tek evi kardeşe veriyor olmaları, kenara bir para atmaması) buna güvendiği hissi yarattı bende.
--Birikimi almış olduğu 1+1 dairesi. Ailesinden yardım almış yaparken. Maaşından sürekli ailesine veriyor mu bilmiyorum. Ama kardeşinin annesinin kredi kartlarını ödüyor sanıyorum.
-- Bunları yazınca hakarete varan birçok şey yazılmış yorumcular tarafından onemli değil ama kendinizi benim yerime koyun. Sevdiğiniz biri var ciddi birlikteliğiniz var ama sürekli her gün birşey cıkıyor. (Bugun annesinin botoxu vs, kardeşinin borcu güneş gözlüğü taksidi vs) emin olun bir düşünürdünüz sizler de olsanız.

Siz konuyu yanlış anlamışsınız. Konu sahibi sevgilisinin ailesinin gözünde olmadığından bahsediyor koskoca insanlar maddi durumlar belli evlilik kapıda yapmamaları lazım. Bence komu sahibi gerçektem akıllı biri çünkü bu kük şeyler ilerde olacakların habercisidir. Sahip çıkmak ayrı kullanılmak ayrıdır. Kardeşiniz yada aileniz sizi sömürse ihtiyacınızda yanınızda olmayıp sadece kendilerini düşünselee siZde rahatsız olurdunuz

Ben konunun genelinde sizi haklı buldum. Neticede evlenmeyi düşündüğünüz birisi doğal olarak biraz daha özveri görmek istemeniz normal. Bence evlilik sürecinde herkes üzerine düşeni yapmalı ailelerde çiftte.
Gelen tepkilerede anlam veremedim. Burda okuyoruz eşimin ailesi elini cebine atmadı herşeyi biz yaptık diyenleri. Evlilik hazırlık sürecinde veya sonrasında bunlar insanı çok yıpratıyor.

maddi konularda aşırı hassasiyet gösterdiğini düşündüm.
bir de eşit olmalı diye düşünüyorsun haliyle.
kullanılıyor olma psikolojisine kapılmışşsın.
sevgilin ve ailesi bugün bulduklarını bugün harcayan tipler,rahat insanlar anlaşılan.
illa seni ve aileni sömürecekler anlamına gelmez bu.
ama laf arasında hissettirdikleri zihnini bulandırmaya yetmiş:))
peki aşk sevgi bağlılık vs. bunlar ne durumda.?
evlenirken ailemden destek almayacağım dediğinde tepkisi ne oldu?
bir de birikimim var demişssin yüksek bir miktar mı?
bunu da söylemeseydin keşke.
açıkcası bu tür endişeler taşıyorken evlendiğinde nasıl olursunuz bilemem.
öncelikle sen bu şüphelerden kurtulmalısın.
bu adama tam güvenebilmelisin.
maddi olarak bizi kullanacak mı endişesi ile kalkıp bir yuva kurulmaz.
ailesinin giderlerine takma kafayı bu kadar.
her ailenin şartları,hayata bakışı,yaşantısı bir değil ki.
karışamazssın da.
ama evlendiğinizde de bu adam maddi destek sağlamaya devam edecekse bu sıkıntı.
bunu açıkca hiç konuşmadınız m?

Ben de calışıyorum o da çalışıyor ama ben ek gelir nerden yaparız bir iş mi yapsak diye düşünürken, onun gelip annemin botoxu kardeşimin güneş gözlüğü demesi rahatsız ediyor. Benzer şeyler oldu bahsetsem hak verirsiniz detaya girmek istemiyorum.Yoksa kendi çalışması kendi kazanıyor istediği yere harcar ama şu an bir yola doğru ilerleyecek insanlarız. ya annesi isterse tabi ki verecek parasını verme demem o da veremem diyemez ondan da bahsetmiyorum. Ama annesinin düşünmesi gerekmez mi? Bu ve bunun gibi şeyleri düşünmeyen bir aile sizce sorun mu?

Olmayan şeyin mesini verecek? Yani adam ailesinden evlenmek için yardım istemiyor ki. Kendisi yapsın tamam ama onuda bırakmıyorlar. Eşimin ailesini gördüm sanki aynı pervasızlıklar. Ayranı yok içmeye derler buna. Bir anne baba nasıl oğlunun geleceğini evliliğini düşünmez.

Evlensen ailene maddi destek sağlar mısın diye soramam ki? Bana sorsa ben sağlarım derim. Birikimim cok değil birkaç ay işsizdim iş arama sürecinde harcamalarım oldu cok az kaldı ama 1 tl bile olsa attım kumbarama. O düşünmüyor. Ailemden destek almayacağım almadım bu zamana kadar ama kalkıp benim babamın evi var oturur musun da diyemem dedim. Kazık kadarım bana destek olur musun diyemem dedim.
Ya son olarak şunu yazmak istiyorum. Derler ya hani kendim için bişey istiyorsam ne olayım! Almasın bana bişey istemem kendi ihtiyaclarımı hallederim.
Ama yarın öbür gün cocuğum olsa yine annemin botoxu vs diyip benim cocuğumun boğazından kıssa sıkıntı...

yoo iş ciddiye binerse bu konuda endişelerin var ise soracaksın bir şekilde..
ilerisi için planları ne vs. konuşacaksınız.
bu şekilde evlenilmez ki.
ailesinin borcu harcı var mı?
oğulları desteklemediğinde dara mı düşecekler.
ilerisi için hiç aranızda konuşmazmısınız?
krediyle ev filan almaktan açın mesela konuyu.
işte sen şu kadar alıyosun ben bu kadar şu kadar kredi çeker öderiz filan diye.
ne bileyim veya düğün masraflarından konuşun.
nasıl yapacaklar planları ne?

ben anladım sizi mevzu paranın miktarı kime ne kadar şu bu değil o özveriyi görmek istiyosunuz ve sonuna kadar da haklısınız 2 3 yıllığına evlenmiyorsunuz sonuçta kaygılanmanız en doğalı ve bence kesinlikle gerekli olan şey.bence doğru kelimelerle açık açık konuşun ben şöyle şeyler gözlemledim böyle korkularım var gibi. hem onunda tepkisini davranışını görmüş olursunuz erkenden

Evet konuştum sinirlendi ailemi mi değiştireyim demeye başladı. Halbuki sorduğum evlilik planı, kenara köşeye para atalım mı, kredi çekelim mi falandı. Dün de sevimli sekilde ee başadık mı kenara atmaya dedim hayır bu ay olmadı dedi. Tamam sonra yaparız dedim. Benim de gururum var dedi. Gururla ne alakası var, gayet normal sordum adamın hiç işi gücü maddi gücü olmuyo plan yapıyo dedim. Ayrılmak istiyoruma getirdi konuyu. Ben de pişman olacaksın kız bana evlilik planı yapalım 3 5 biriktirelim dedi çıldırttım diyeceksin dedim. 8 aydır beraberiz iphone 6 sı var 7 nin peşinde.. anlatabildim mi yoruldum ben de.. hiç aile kelimesi etmediğim halde napiyim benim ailem de boyle değiştiremem dedi.

Bak arkadaşım.
Yanlış anlama hatta belki de herkes paracı gözüyle bakacak bana ama ben maddi durumu bana yetersiz gelen adamla evlenmem.
Hele ki ailesi?
Babanın durumu yoktur,elbet destek olunur. Ama botox,güneş gözlüğü de neyin nesi?
He bunlar kimine göre lüks değildir.
Lüks gelmeyen kişiler de herhalde oğullarından gelen paraya bakmazlar bunları elde etmek için.
Ayrılmak isteyen o değil ben olurdum çoktan.

anlaşılan o ki evlenmek için de öyle aman aman bir gayrete girmeyecek bu adam.
şimdiden ailem böyle diyen birinden de fazla bişey bekleme.
daha önce de yazdığım gibi rahat yaşayan bulduğunu harcayan ailelerden demek ki bunlar.
yaşlarınız kaçtı?
evlenmek için belirlediğiniz bir tarih varmıydı?
sırf bunları sordun diye mi ayrılacak senden?

Ya inanın şok geçiriyorum. Benim arkadaşlarım ailemden gördüğümden geri kalmayayım falan diyo umrumda değil. Ben kazanyosam destek olurum oyle bi kızım o da biliyor. Ama bu neyin sorunu anlamıyorum ki konuşmak istememek gurur yapmak falan o zaman otur konuş ben gurur yapıyorım falan de. Alakasız birikim yapalım diyorum üç beş koyarım diye kuafore gitmiyorum yemin ederim. Deseki yavaş yavaş tabi canım dese susarım ki hesabına mı bakıcam.ama yok bu ay olmadı diyo sebep sorsan sebep yok. Ya annesine iphone meselesi falan oldu onları geçmişim şimdi kendine dişündüğünü yazınca aklıma geldi. Ben anlamıyorum demek ki boyle her soruda konuşmak istemeyen erkek tribi yapacak. Ya da cok mücadele eden sorgulayan bi kız istemiyodur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…