Ne yapacağımı, Nasıl davranacağmı bilmiyorum sizinle dertleşmek istedim.

Kaçıncı evrede? Ne kanseri?
Benim kayınvalideme akciger kanseri teşhisi kondu. Biz eşimle tanıştık evlendik. Kayınvalidem kayınpederimden seneler önce boşanmış. Tek çocuğu. Oğlunu evin erkeği yerine koymuş. Biz evlenince kayınvalidem kelimenin tam anlamıyla çıldırdı. Oğlunu elinden aldım diye bana düşman oldu. Eşime de sürekli bağırıp çağırıyordu. “Evine gitmeyeceksin. Bana bakacaksın” diyordu. Eşim bu durumla baş edemedi ve annesiyle bağlarını kopardı.
kayınvalidem 2.5 sene sonra vefat etti. Eşim son günlerinde dahi görüşmedi. Ben sordum “vicdan yaptın mı” diye. “hayır yapmıyorum. Kendi mutlu olamadı. Benim mutluluğuma mani olamazdı” dedi.
herkesin ölüme karşı tavrı aynj olmuyor. Kimisi sessizce kabulleniyor, kimisinin içinden de canavar çıkıyor.
Allah yardımcınız olsun 🙏🏻

Herşeyi kendi içine atman yanlış bu her kim olursa olsun eşin, ailen, iş yerindekiler. Eşinin ciddi bir hastalığı var Allah kimseye vermesin
Çok küçük yaşlarda aile problemlerim başladı o zamandan beri böyleyim. Karşımda biri olduğu zaman konuşamıyorum. Ya ağlıyorum ya da kelimeler ağzımdan çıkmayıp susuyorum.

Aynen öyle. Gerçekten çok zor bir insan ve benim gücüm kalmadı. Ailemi özlüyorum, kendi şehrimi özlüyorum, en çok da kendime kızıyorum bu kadar alttan aldığına değiyor mu? Kıymetini biliyor mu? Neden kendini bu kadar ezdiriyorsun diye. Sonra düşünüyorum belki de tedavisi bitince geçer, düzelir biraz daha sabretmeliyim.
Üzüntünüzü hissettim ama ne söylesem bilemedim inanın. İki ucu şeyli değnek. 🥺

Kaçıncı evrede? Ne kanseri?
Benim kayınvalideme akciger kanseri teşhisi kondu. Biz eşimle tanıştık evlendik. Kayınvalidem kayınpederimden seneler önce boşanmış. Tek çocuğu. Oğlunu evin erkeği yerine koymuş. Biz evlenince kayınvalidem kelimenin tam anlamıyla çıldırdı. Oğlunu elinden aldım diye bana düşman oldu. Eşime de sürekli bağırıp çağırıyordu. “Evine gitmeyeceksin. Bana bakacaksın” diyordu. Eşim bu durumla baş edemedi ve annesiyle bağlarını kopardı.
kayınvalidem 2.5 sene sonra vefat etti. Eşim son günlerinde dahi görüşmedi. Ben sordum “vicdan yaptın mı” diye. “hayır yapmıyorum. Kendi mutlu olamadı. Benim mutluluğuma mani olamazdı” dedi.
herkesin ölüme karşı tavrı aynj olmuyor. Kimisi sessizce kabulleniyor, kimisinin içinden de canavar çıkıyor.
Allah yardımcınız olsun 🙏🏻
Kolon kanseri 3. evre. Benim eşimin içinden de bir canavar çıktı sanırım. Zaten normalde de hastalanınca çok huysuz olurdu şimdi bu ilaçlar ameliyat süreci onun için çok ağır geldi.

Üzüntünüzü hissettim ama ne söylesem bilemedim inanın. İki ucu şeyli değnek. 🥺
Aynen öyle maalesef. Ben normalde çok çok sabırlı bir insanımdır. Etrafımda ki herkes sabrıma hayret eder ama artık taşıyor dün gece öyle laflar söyledi ki saatlerce ağlamaktan uyuyamadım çekip gitmeyi bile düşündüm.

Denedim ama kabul etmiyor. Beni siz bu hala getiriyorsunuz diyor.
Artık sağlam bir rest çekmenin vakti gelmiş. İlaçlardan olamaz bu kadarı, bahane ile deliliğini ilan etmiş herkese kök söktürüyor. Kendiniz için değilse onun için yapın, böyle davranmaya devam ederse yalnız kalacağı kafasına dank etmeli. Şimdi yapmazsanız, bir gün yine mecbur yalnız kalacak zaten, siz de hasta olacaksınız.

Artık sağlam bir rest çekmenin vakti gelmiş. İlaçlardan olamaz bu kadarı, bahane ile deliliğini ilan etmiş herkese kök söktürüyor. Kendiniz için değilse onun için yapın, böyle davranmaya devam ederse yalnız kalacağı kafasına dank etmeli. Şimdi yapmazsanız, bir gün yine mecbur yalnız kalacak zaten, siz de hasta olacaksınız.
Ben de bunu diyecektim. Ama sert mi yazmış olurum diye düşündüm. Evet sağlık sorunu var anlıyorum ama önceden de böyle imiş az çok. Etrafına seni sevenlere hayatı zehir etmenin manası nedir yani...

Bir kaç günlüğüne ailemin yanına gitmek istiyorum ama iş yerinden izin alamıyorum. Elim kolum bağlı hiç bir şey yapamıyorum. Konuşmayıp küssem vicdanım el vermiyor.

Ben de bunu diyecektim. Ama sert mi yazmış olurum diye düşündüm. Evet sağlık sorunu var anlıyorum ama önceden de böyle imiş az çok. Etrafına seni sevenlere hayatı zehir etmenin manası nedir yani...
Bende tam olarak ona soruyorum bunu. Ben isteyerek yapmıyorum kendimi tutamıyorum eğer çekemiyorsanız beni yalnız bırakın diyor.

Bir kaç günlüğüne ailemin yanına gitmek istiyorum ama iş yerinden izin alamıyorum. Elim kolum bağlı hiç bir şey yapamıyorum. Konuşmayıp küssem vicdanım el vermiyor.
Peki size kim acıyacak böyle?

Kanser gerçekten psikolojiyi çökerten bir hastalık. Ancak kişilerin tepkileri farklı oluyor. Uzak akrabalarımızda da bu illete yakalanan var ancak hiçbiri çevresindekilere hayatı zehir etmedi. Çoğu kendi içinde hesaplaşma yaptı ve yanlarında olup ona bakanlara dua ettiler.
Yani kocanızın kişiliği bu. Yapacağınız şey yardım almak, kendiniz için.

İnsan yükü ağırdır. Allah yardımcınız olsun. Acil şifalar versin.

Yanlız gerçekten o ilaçlar müthiş değiştiriyor insanı. Benim melek gibi kuzenim bir bomba gibi dolaştı aylarca. Sabredin lütfen az buz hastalık değil maalesef. Allah şifa versin

Peki size kim acıyacak böyle?
Bu zamana kadar hep başkaları için kendimden ödün verdim. Aile olsun, iş olsun, eş olsun. Hep etrafımdakiler iyi olsun ben bi şekilde başa çıkabilirim diyordum ama artık olamıyorum sanırım. Kimin ne düşündüğünü önemsemeden kendime iyi gelecek şeyler yapmak istiyorum nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Bu zamana kadar hep başkaları için kendimden ödün verdim. Aile olsun, iş olsun, eş olsun. Hep etrafımdakiler iyi olsun ben bi şekilde başa çıkabilirim diyordum ama artık olamıyorum sanırım. Kimin ne düşündüğünü önemsemeden kendime iyi gelecek şeyler yapmak istiyorum nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Onu bırakın, kendiniz gidin psikologa.

Kanser gerçekten psikolojiyi çökerten bir hastalık. Ancak kişilerin tepkileri farklı oluyor. Uzak akrabalarımızda da bu illete yakalanan var ancak hiçbiri çevresindekilere hayatı zehir etmedi. Çoğu kendi içinde hesaplaşma yaptı ve yanlarında olup ona bakanlara dua ettiler.
Yani kocanızın kişiliği bu. Yapacağınız şey yardım almak, kendiniz için.

İnsan yükü ağırdır. Allah yardımcınız olsun. Acil şifalar versin.
Benim eşim çok değişik bir hal aldı. Aminn İnşallah.

Back
X