Ne yapacağımı, Nasıl davranacağmı bilmiyorum sizinle dertleşmek istedim.

Maalesef psikiyatri fayda sağlamıyor. Biz de kuzenimizi çok götürmüştük. Aldıkları o ağır ilaçların yan etkisi gibi birşey. Kurtuluş yok yani
Çok geçmiş olsun kuzeniniz hala tedavi görüyor mu? Şu anda nasıl?

Kendi ailesine de yapıyor. Abisi geçen gün sağlıklı beslenmesi için uyardığında size ne karışmayın bana ne istersem yer içerim diye tersledi demediğini bırakmadı. Hiç kıymet bilmiyor.

Böyle bir adam zaten bosanmalik bir adam. Sirf hasta diye millete tavir yapmaya hakki yok. Niyese Türk kültüründe öyle bir algi var, yasli yada hasta olan istedigini yapar ve saygi anlaminda herkes pesinde kosmali ve susmali.

Hiçte dogru birsey degil. Seninde tavir yapma zamanin gelmis. Adam bunu sadece ilaçlarin etkisi ile yapmiyor. Sende aç agzini yüm gözünü. Simdiye kadar sessiz oldugun için, adam kendine iyi kurban seçmis. Bir psikologa git ve kendi degerini anlamaya çalis. Kendi gücünü tekrar bul ve hem ailene karsi, hem esine dik dur.

Onu da düşünüyorum. Ama hem pandemi, hem iş çok yorucu izin günlerimizde de kontrole gidiyoruz. Ama bir şeyler yamam gerektiğinin farkındayım.
Online terapiler var,vaktiniz yoksa ona da bakabilirsiniz.

Çok geçmiş olsun inşallah iyileşir bir an önce.
Babam kanser olduğunda bu şekilde sinirleniyordu. Ani tepkiler veriyordu. Süreç çok zor ama Rabbim sabrını veriyor inşallah.
Şu anda hastalık sürecinin başındaysanız ilk zamanları kabul etmek zor geliyordur eşinize. Tedavi süreci de yıpratıcı oluyor hastalar için.
Bir psikolog yardımı alabilirsiniz faydalı olacaktır.

Böyle bir adam zaten bosanmalik bir adam. Sirf hasta diye millete tavir yapmaya hakki yok. Niyese Türk kültüründe öyle bir algi var, yasli yada hasta olan istedigini yapar ve saygi anlaminda herkes pesinde kosmali ve susmali.

Hiçte dogru birsey degil. Seninde tavir yapma zamanin gelmis. Adam bunu sadece ilaçlarin etkisi ile yapmiyor. Sende aç agzini yüm gözünü. Simdiye kadar sessiz oldugun için, adam kendine iyi kurban seçmis. Bir psikologa git ve kendi degerini anlamaya çalis. Kendi gücünü tekrar bul ve hem ailene karsi, hem esine dik dur.
Belki bize vicdansız diyecekler, size katılıyorum. Bunların çoğu kişilik özelliği yahut bastırılmış duygular törpülenmiş karakterleri. Hasta ya şimdi, el üstünde tutuluyor ya, nasılsa karşıma çıkıp bişey diyen yok diye daha rahat çıkarıyorlar meydana. Kalp ve beyinden kaynaklı sorunlarda bile, dur denince duruyorlar. Dur denmeli. Hasta bakıyorum diye kendini hasta etmek akıllıca değil.

Çok geçmiş olsun inşallah iyileşir bir an önce.
Babam kanser olduğunda bu şekilde sinirleniyordu. Ani tepkiler veriyordu. Süreç çok zor ama Rabbim sabrını veriyor inşallah.
Şu anda hastalık sürecinin başındaysanız ilk zamanları kabul etmek zor geliyordur eşinize. Tedavi süreci de yıpratıcı oluyor hastalar için.
Bir psikolog yardımı alabilirsiniz faydalı olacaktır.
Peki daha sonra nasıl oldu babanız. Bu süreç geçecek mi?

Belki bize vicdansız diyecekler, size katılıyorum. Bunların çoğu kişilik özelliği yahut bastırılmış duygular törpülenmiş karakterleri. Hasta ya şimdi, el üstünde tutuluyor ya, nasılsa karşıma çıkıp bişey diyen yok diye daha rahat çıkarıyorlar meydana. Kalp ve beyinden kaynaklı sorunlarda bile, dur denince duruyorlar. Dur denmeli. Hasta bakıyorum diye kendini hasta etmek akıllıca değil.
Hiç kimseyi dinlemiyor ki. Öyle çok şımarık da yetiştirilmemiş ama neden böyle oldu bilmiyoruz.

Zaten Türkiyede çogu psikolojik hastalar iste toplumsal hastaliklardir. "Saygi" diye millet kendinden fazla ödün verdi. Gelinler, çocuklar,.. Insanlar herkese karsi "saygili" olmak zorunda kaliyorlar fakat özsaygi ne oluyor? Bireysellik diye bisey yok. Kendini düsünmek, kendi psikolojini düsünmek diye bisey yok. Hatta bundan önce aslinda karsidakinin psikolojisini düsünmek ile baslanilir. Ama oda olmuyor. "Ben yasliyim, ben kv'deyim, ben hastayim.." diye diye millete baski uygulaniyor.

Hiç kimseyi dinlemiyor ki. Öyle çok şımarık da yetiştirilmemiş ama neden böyle oldu bilmiyoruz.
İlaçların yan etkisinin yanında, bastırdıkları da açığa çıkmış sanki. Aç yönünü şimdi doyuruyor olabilir.

İnanın dünden beri bunu da düşünüyorum. Ciddi ciddi düşünüyorum. Sonra vicdanım rahat bırakmıyor. Bazen acaba ben mi abartıyorum diye kendimi bile suçluyorum. ama zaten eninde sonunda bir gün yalnız kalacak bunun da farkındayım. Ne ailesi ne de ben yanında kimse olmayacak.

İnanın dünden beri bunu da düşünüyorum. Ciddi ciddi düşünüyorum. Sonra vicdanım rahat bırakmıyor. Bazen acaba ben mi abartıyorum diye kendimi bile suçluyorum. ama zaten eninde sonunda bir gün yalnız kalacak bunun da farkındayım. Ne ailesi ne de ben yanında kimse olmayacak.
Eğer kendi özbakımını yapabilecek halde ise, birkaç gün ailenizin yanına gidin, o aramazsa aramayın. Kuzu olmazsa da az hale yola girer.

Çok küçük yaşlarda aile problemlerim başladı o zamandan beri böyleyim. Karşımda biri olduğu zaman konuşamıyorum. Ya ağlıyorum ya da kelimeler ağzımdan çıkmayıp susuyorum.
Bende sen gibiydim eskiden. Sana iyi gelmeyenlerle arana mesafe koyup, terapi alicaksin ve bu hayatta "ben" demeyi öğreneceksin canm

Eğer kendi özbakımını yapabilecek halde ise, birkaç gün ailenizin yanına gidin, o aramazsa aramayın. Kuzu olmazsa da az hale yola girer.
İşçi haklarını umursamayan, cenazem olduğunda en fazla 1 gün izin yapabildiğim, hafta sonu bile çalıştığım bir iş yerinde çalışıyorum... :(

Back
X