Ne yapacağımı şaşırdım bir akıl verin bana

quick

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
145
1
66
Kızlar görümcem sözlendi 2 hafta oldu. kısa bir süre sonra nişanı var. Bunlar dünürleriyle damatlarıyla bukadarcık sürede bir kaynaştılar anlatamam size. Kayınvalidem daha 1 haftalık sözlüyken eşime ve bana sürekli diliyle tacizde kaynaşacakmışız , sevecekmişiz, yemeğe çağırdım gelin, dünürlere gidecez gelin, abisi değilmi gelecek vs vs...bunu söyleyen kadın daha 6 yıllık gelinini sevemedi, kaynaşamadı ve hiçbir çaba sarf edilmedi benim için . Ben uğraştım ama olmadı en sonunda çektim kendimi. Ne sözümde, ne nişanımda ,kınamda, düğünümde bile kuaföre gelmediler benle ama gidilirmiş normalde.biz kendi kuaförümüze gidecez dediler. Hiçbişeyle ilgilenmediler. Görümcem aileme karşı çok saygısız. Annem defalarca ameliyt olu hastaneye gelmeyi bırak geçmiş olsun dahi demedi. Nişan tarihini belirliyorlar ve yüzyüze görüşmemize rağmen abi nişanımız şu tarihte demiyor. abisinin sormasına rağmen.kayınvalidemden duyuyorum.Şimdi benim sorunum şu benim için, ailem için ,abisi için parmağını oynatmayan ,kendimi geçtim abisini adam yerine koymayan görümcemin hiçbirşeyiyle ilgilenmek istemiyorum.yarın birgün formaliteler başlıcak yemekti oydu buydu hatta görümcemin görümcesinin düğünü var bizede davetiye göndermişler ben gitmek istemiyorum eşimgidecez diyor. Kardeşin bizim neyimize geldi gitmem diyorum anlamıyor beni. Neyaparlarsa yapsınlar eşim sesini çıkarmıyor ve hep savunma halinde . Ben hep haksızım napim ben bi akıl verin

Son düzenleme:
bence gitme o düğüne ve zaten aman açığımızı görmesinler kendimizi iyi gösterelim diye sana karşı biraz daha dikkatli olurlar , şimdiden bukadar yalakalık yapıyorlarsa sırf kızımı al diye :) biraz çeki düzen verirler belki , ha o esnada sanada tşk etmezler belki laf felan sokup trip yaparlar ama bundanda gocunma bence biraz mesafe girer iyi de olur bence , eşinde alışsın bi zahmet senin ailene gelince savunmuyorsa aileni görümcene haksızsın saygısızsın demiyorsa sana da bacısını savunmasın MADEM BU KADAR TARAFSIZ !!! MIŞ .

canm hatta sana kendimden örnek vereyim biz ailelerimizden uzakta farklı bir şehirde yaşıyoruz ailelerimiz aynı şehirdeler ve 15 dk felan , eşimin ailesinden kimse izine gittiğinde kıızın evine de gidip kalmıyorlar ha bana göre büyük terbiyesizlik o ayrı , 20 gün gidiosa 3-4 gün izin biterken kadını bırakıyorlar ailesine sen kal giderken alırız yapıyorlar, ailelerinden korkuyorlar birazda kv hemen trip yapar kıskanıyor oğullarını ısınmalarını istemiyor , laf sokuyorlar ne kadın meraklısıymışın karının sözünü tutuyosun derler, eşim başta bende de uygulamaya kalktı ses etmedim , baktım git gide alıştırıo beni aklınca yalnızda göndermiyor illa kv kp rin dizinin dibinde oturcaz onlar izn verirse işlerimizi halletcez gezcez vs ona bile göndermiyorlar gerçi sanki almanyadan geliyoruz neyse baktım olmuyor kendisi de bizde kalmıyordu annemlerde ( kardeşleri gibi olmaya başladı ) ayak yapmaya başladı sen kal ben gidiyim seni alırım dedi gel bi dedim çektim odaya sen dedim bu evden çık bir daha bak ananın evine adım atıyormuyum git bir daha gelme ozaman temelli kalırım dedim , ne terbiyesizlik dedim 1 ay ailende kalalım 1 gün bizde kalma, bacısı da nası çirkef halbuki kaynanasına neler ediyor bunlar da ne öğütler verirler şunu da de felan diye erkek halleriyle, ama gelinlerin hepsi saygılı nazik hala yaranamıyoruz hep fazlasını istiyorlar, neyse bacınıza gelince gelcekte gitcekte kalcakta verdik diye vazmı geçtik diyorsunuz bize gelince küs gelmişiz gibi tek git tek gel diyorsunuz hiç mi görgünüz medeniyetiniz yok dedim , git gelme dedim ve o ailene 1 çift lafım olcak şimdi arıyorum dedim tırstı ve kaldı , ama artık canıma tak etmişti kukla gibi beni oynatmaya çalışıyorlar noktayı koydum düzeldi şimdilik . bence böyle durumlarda yularlarını sıkı tutmazsan öyle gidiyor parmaklarında oynatmak istiyorlar

çok çok iyi anlıyorum seni çok sıkıcı bi durum..
defalarca bu duruma geldim senin gibi..
hatta eşim gitmedi kendikilerine ben istenmediğim halde tek başıma kalkıp gittim...
laf olmasın eşime bana gelmesin dedim..
eşim mesaiye kaldı diye salladım yinede bulundum orada...
bırak sen üstüne düşeni yap sonsuza kadar sürmüyo hiçbi merasim...
o utansın....
istemediğini anlıyorum çokta haklısın ama değmez onlar için eşinle papaz olmaya...
sen git eğlenmene bak...
inan bana senin için daha iyi olacak...

Kızlar görümcem sözlendi 2 hafta oldu. kısa bir süre sonra nişanı var. Bunlar dünürleriyle damatlarıyla bukadarcık sürede bir kaynaştılar anlatamam size. Kayınvalidem daha 1 haftalık sözlüyken eşime ve bana sürekli diliyle tacizde kaynaşacakmışız , sevecekmişiz, yemeğe çağırdım gelin, dünürlere gidecez gelin, abisi değilmi gelecek vs vs...bunu söyleyen kadın daha 6 yıllık gelinini sevemedi, kaynaşamadı ve hiçbir çaba sarf edilmedi benim için . Ben uğraştım ama olmadı en sonunda çektim kendimi. Ne sözümde, ne nişanımda ,kınamda, düğünümde bile kuaföre gelmediler benle ama gidilirmiş normalde.biz kendi kuaförümüze gidecez dediler. Hiçbişeyle ilgilenmediler. Görümcem aileme karşı çok saygısız. Annem defalarca ameliyt olu hastaneye gelmeyi bırak geçmiş olsun dahi demedi. Nişan tarihini belirliyorlar ve yüzyüze görüşmemize rağmen abi nişanımız şu tarihte demiyor. abisinin sormasına rağmen.kayınvalidemden duyuyorum.Şimdi benim sorunum şu benim için, ailem için ,abisi için parmağını oynatmayan ,kendimi geçtim abisini adam yerine koymayan görümcemin hiçbirşeyiyle ilgilenmek istemiyorum.yarın birgün formaliteler başlıcak yemekti oydu buydu hatta görümcemin görümcesinin düğünü var bizede davetiye göndermişler ben gitmek istemiyorum eşimgidecez diyor. Kardeşin bizim neyimize geldi gitmem diyorum anlamıyor beni. Neyaparlarsa yapsınlar eşim sesini çıkarmıyor ve hep savunma halinde . Ben hep haksızım napim ben bi akıl verin

SANA yapılanın bir dirhem fazlasını yaparsan çok pişman olursun.kendi karakterinden kişiliğinden şüpheye düşersin.yapma.değmez.

eşin bazı şeyleri kendi gözüyle görüp anlayana kadar ugraşmaya devam edecen sadece izleyeceksin
evli bir görümcem vardı şuan boşanma aşamasında günahım kadar sevmem
aynı senin görümcen gibi işi düşmeyince beni bırak abisini bile aramaz
abi kontör abi telefon abi para vs liste uzar gider
hatta bu görümce eşimle tanışdıgımız zaman annesinin adına abisine agzına geleni saymış işte sen el kızını gördün bizi unuttun
onunla görüşüyosun sürekli bizi aramıyorsun eşimde o zaman askerde eşimde telefonda annesi arıyor agzına geleni sayıyor
işte askerden gelince eve gelmeyecem şudur budur tabi kaynana anlamıyor ne oldugu salya sümük aglıyor
sonra marifetmiş gibi kızı anlatıyor senin adına msnden abiime yazdım diye ki ben daha o zaman görümceyi hiç görmedim tanımıyoruz biirbirimizi
hamileyken düşük tehlikesiyle hastanede kaldım aramadı geçmiş olsun bile demedi beni bırak abisinide aramadı
şimdi eşiyle tartıştı baba evine geldi kayınpeder aldı çocugunu götürdü damada verdi
kayınpedere yalvardım resmen baba çocugu getir diye
sevmeme ragmen destek oldum gittim üzülme teselli ettim
çocugun masraflarını karşılıyorum
ama o nankör halende nankör
onun için sen elinden geleni yap
ne oldu eşim şuan o kadar degişti anlatamam sana ailesine laf söyletmeyen adam şuan kendisi ne diyor
ben annemlere gitmek istemiyorum diyor ama babası için gidiyor en fazla 1saat oturup kalkarız ondada eşim çay bile içmez
artık bazı şeyleri gördügü için bana hak veriyor durmak istemiyor sende arkadaşım elinden geleni yap bence kimse için degil
eşin evin mutllugun ve huzurunuz için gerisini Rabbime bırak
bu arada çok uzun kusura bakma:1:

tatlım sen hııııc merak etme cok muhabbet tez ayrılık getırırmıs bak gor sonunda nsıl bırbırlerıne gırecekler cunku sana yapılanlarda bellı yanı bu derece ayrımı rabbım kabul etmez. bana kalırsa sen bızzat kendınle celısen hıcbırsey yapma ıcınden geldıgı gıbı davran esın zamanla gorecektır herseyı ama bu sebebten esınle huzurunu kacırma gorumcenın gıderı yok demekkı elımızde kalmasın mantıgıyla hareket eder gıbıler kız tarafı bıraz agır olur benım bıldıgım ne kı bu sımdı allah yardımcın olsun

Küçük bebeğim var canlarım , tek tek okuyorum ama toplu cevap vereyim . Onlar neyapars yapsın umrumda değil artık . Ben eşime anlatamıyorum anlamıyor eşim o insanlar için evde huzur kalmadı hazmedemiyorum. Gitmezsen bende gitmem biryere diyor

Küçük bebeğim var canlarım , tek tek okuyorum ama toplu cevap vereyim . Onlar neyapars yapsın umrumda değil artık . Ben eşime anlatamıyorum anlamıyor eşim o insanlar için evde huzur kalmadı hazmedemiyorum. Gitmezsen bende gitmem biryere diyor

sen yaptıgın iyilikleri eşinin gözüne sokarak yap
mesala kendimden örnek veriyim
yukardada demiştim görümcem eşiyle kavga etti geldi diye
bende napıyorum eşim ara dedigi zaman
msj atıyorum gel oturalım diye cvp vermedi eşim aradı napıyosun cnm diye
bende işte iyiyim oturuyorum annenlerle konuştunmu dedim o da yok noldu dedi
bende görümceme msj attıgımı ama ondan cvp gelmedigini merak ettigimi söyledim
eşimde tamam ben arar sorarım dedi
aramış iyilikmelegi çagırdı niye gitmedin demiş o da işte abi misafir vardı msj görmedim demiş
hemen görümce bana msj atıyor işte msj görmedim cnm kusura bakma falan diye
onlar gibi davrancan eşinin huıyuna git biraz
bende sen gibiydim bagırır çagırır küser trip atardım hatta günlerce küs kalırdık
ama çözümü buldum
eşimde anlıyor artık

Benim kocamın anlayabileceğini sanmıyorum , anlasa şimdiye anlardı gözünün içine baka baka yapıyorlar ama eşim hak veriyor yinede. Hazmedemiyorum o kız için evimiz huzurunun bozulmasına. Bebeğim olmasa 1 dk durmicam dayanamıyorum

Benim kocamın anlayabileceğini sanmıyorum , anlasa şimdiye anlardı gözünün içine baka baka yapıyorlar ama eşim hak veriyor yinede. Hazmedemiyorum o kız için evimiz huzurunun bozulmasına. Bebeğim olmasa 1 dk durmicam dayanamıyorum

canım bak sakın görümcen ya da bir başkası için ya da onların sana yaptıkları için kocanla huzurunu bozma. sakın ha aranıza soğukluk girmesin, değmez. şimdi bu söylediğim belki hoşuna gitmicek ama; kız ne kadar kötü olursa olsun kocanın kardeşidir. dolayısıyla kocan onu koruyor olabilir. sen kötüledikçe malesef sen göze batarsın. he sana yapılan kar mı kalıcak? asla kalmamalı ama böyle kocana kötülemekle vs olmaz bence bu işler. başka bir hal çaresi bulmak lazım.

bir de ilk mesajını okuyunca aklıma geldi; bu görümcenin gelin gideceği ailenin maddi durumu iyi mi? acaba kocanın ailesi iyi kısmet bulduk diye düşünüp görümceni haldır haldır vermeye çalışıyor? yukarıda bir arkadaş yazmış kız tarafı ağır olur diye ben de ona katılıyorum.

Yaptıkları yanına kar kalmamalı tamam peki ne yapayım ,lafla sözle olmuyor fiilen napim bana akıl verin. Kocam bişey yaptırmıyor. Hatta şimdi şart koşuyor haftada 1 mutlaka ailesine gidilecek , tamam dedim mecburen. Maddi açıdan bizden iyi sayılmazlar ama parayı yemeyi bilen insanlar, o yüzden bizimkilere cazip geldi

Aramız çok kötü eşimle . Boşanmayı bile konuştum bugün kabul etmiyor ama böyle gitmeyeceğide aşikar.sorunlarımıza çözüm getirelim diyorum . Tamam gün belirle haftanın 1 günü anneme, 1 günü annene diyor. Sanki tek sorun bu ya odun

Hemen hemen aynı durumdayız
Ama ya sizde problem var ya bende

Benim de görümcem sözlendi, istemeye geldiklerinde bile kahvesini ben yaptım. Nişanına da işim gereği kaynanamlara gidip onların ordaki kuaförden geçtim görümcem ve kuzenleriyle beraber. Bu saydığınız formalitelerde de eşim gitmek istemezken bile sen abisisin elbette dünürler geldiğinde bulunacaksın dedim eşimi ikna edip götürdüm. Kardeş kardeşe bu zaman da lazımdır çünkü benim düşünceme göre.

Sanmayın ki görümcem bunlardan herhangi birini düşünen biri, aynen sizin görümceniz gibi vurdum duymaz.. Babasına bile haber vermeden nişan tarihi ayarlayan biridir, bana niye haber versin ki ? Huyu öyle onun, bana özel değil. Siz tutmuş bana haber vermedi annesinden duydum diyorsunuz, sizden icazet alacak değil ya samimiyetiniz yoksa zaten genel bi muhabbette haberdar olmanız normal. Bizim de samimiyetimiz yok.

Ben çetele tutmuyorum şahsen, o bana bunu yaptı bunu yapmadı yok efendim benle kuaföre gelmedi gibisinden. Gelmesin ben bi kuzenim dışında da kimseyi istemedim zaten yanıma kuaförde. Herkes kendi kuaföründen çıktı geldi, bunu sorun etmek aklıma bile gelmedi doğrusu.

Ailenize saygısızsa, görüştürmeyin. Bunun dışında da ben bir sorun göremedim açıkçası.

Hemen hemen aynı durumdayız
Ama ya sizde problem var ya bende

Benim de görümcem sözlendi, istemeye geldiklerinde bile kahvesini ben yaptım. Nişanına da işim gereği kaynanamlara gidip onların ordaki kuaförden geçtim görümcem ve kuzenleriyle beraber. Bu saydığınız formalitelerde de eşim gitmek istemezken bile sen abisisin elbette dünürler geldiğinde bulunacaksın dedim eşimi ikna edip götürdüm. Kardeş kardeşe bu zaman da lazımdır çünkü benim düşünceme göre.

Sanmayın ki görümcem bunlardan herhangi birini düşünen biri, aynen sizin görümceniz gibi vurdum duymaz.. Babasına bile haber vermeden nişan tarihi ayarlayan biridir, bana niye haber versin ki ? Huyu öyle onun, bana özel değil. Siz tutmuş bana haber vermedi annesinden duydum diyorsunuz, sizden icazet alacak değil ya samimiyetiniz yoksa zaten genel bi muhabbette haberdar olmanız normal. Bizim de samimiyetimiz yok.

Ben çetele tutmuyorum şahsen, o bana bunu yaptı bunu yapmadı yok efendim benle kuaföre gelmedi gibisinden. Gelmesin ben bi kuzenim dışında da kimseyi istemedim zaten yanıma kuaförde. Herkes kendi kuaföründen çıktı geldi, bunu sorun etmek aklıma bile gelmedi doğrusu.

Ailenize saygısızsa, görüştürmeyin. Bunun dışında da ben bir sorun göremedim açıkçası.
. Benim görümcem sizin görümceniz kadar sorumsuz biri değil. 31 yaşında aklı başında, ayakları yere sağlam basan bi kızdır o. Umursamadığı tek kişi abisi. Ayrıca icazet almak falan nerden çıktı ben onu istediğimi belirttiğimi sanmıyorum. Nişan tarihi ailecek belirlenmiş , belirlendikten 2 gün sonra biz gidiyoruz kayınvalidem evde yok buarada. Kayınpederle görümcem var. Eşim nişanı soruyor tık yok ikisindende. Madem kardeş niye nişan şu tarihte abi demiyorlar.kaynanamıda ziyarete gidiyoruz ordan kalkınca . O dedi nişan şu zaman diye.

. Benim görümcem sizin görümceniz kadar sorumsuz biri değil. 31 yaşında aklı başında, ayakları yere sağlam basan bi kızdır o. Umursamadığı tek kişi abisi. Ayrıca icazet almak falan nerden çıktı ben onu istediğimi belirttiğimi sanmıyorum. Nişan tarihi ailecek belirlenmiş , belirlendikten 2 gün sonra biz gidiyoruz kayınvalidem evde yok buarada. Kayınpederle görümcem var. Eşim nişanı soruyor tık yok ikisindende. Madem kardeş niye nişan şu tarihte abi demiyorlar.kaynanamıda ziyarete gidiyoruz ordan kalkınca . O dedi nişan şu zaman diye.

Tamam da abisi bozulmuyorsa siz niye bu kadar kafanıza takıyorsunuz ki

Yazdıklarımdan sadce bir olaya takılmayın.biz anlaşamıyoruz sebepler mühim değil. Benim derdim eşim

Anladım o zaman haklısınız, ben görümcenize kızıyorsunuz sandım
Eşiniz galiba gerçekleri görmek yerine bildiğini okuyor, tek bu olayda değil genel olarak böye
Uzun vade de insanı yıpratır

neresi tuhaf ki bunun onu anlamadım. olaylar ve reaksiyonlar son derece normal. sen gelinisin o kızı ve damat tatlı olur. kızının kocası, soy adını verecek, çocuklarının babası olacak vs vs.. bir de başındalar daha.. kızının mutlu olduğunu görmek kadını mutlu eder. ama gelin harfler bile uyumsuz yanyana gelince böyle kulak tırmalıyor sanki:ssz: şaka bir yana da kendini hiç kıyaslama bence. daha çook üzülürsün sonra. dur bakalım evlensin çocuk olsun o zaman ayrım nasıl oluyormuş anlarsın.

seni anlıyorum haklısın ama kimse için kocanla kötü olma erkek milleti kendi ailesinin yanlışlarını görmez yada görsede dillendirmek istemez bu nedenle kardeşin şöyle yaptı böyle dedi deme canım boşver sen kendine yakışanı yap ilgili görün şikayetçi olma sen iyi olursan herşeyi dillendirmezsen eşin zamanla eğriyi doğruyu görecektir biraz zaman ve sabır gerek

Back
X