- 11 Ağustos 2019
- 86
- 125
- 23
- 31
- Konu Sahibi kararsizbirisi
-
22 yaşında babamın tecrübesini gözardı edemez sözünü dinlerdim.Danışmak istediğim bir şey var sadece empati yapıp ‘ben olsam şöyle yapardım’ demenizi rica ediyorumNe olur kırıcı konuşmayın gerçekten kötü durumdayım zaten.
Sevgilim var evlenmeyi düşündük ve aileme söyldim önce annem ve babaanem vasıtasıyla babamla konuşuldu asla istemeyince ben kendim konuştum görüştüğümüzü, evlenmek istediğimizi vs anlattım.
Ayrılmamızı istedi etnik köken ve iş konusunda denk olmadığımzı söyledi tanışmak dahi istemedi. Ve gayet kibar konuştu ayrılmam için neredeyse yalvaracaktı
bu olayın ardından bir süre bekleyelim dedik iki hafta geçti ve bu konu aramızda da açılmadı sevgilim bu gün konuyu açtı ve neden hiç bir plan yapmıyoruz, yol çizmiyoruz vs diyerek benden aileme karşı daha ısrarcı olmamı, tekrar tekrar bu konuyu kabul ettirene kadar açmamı beklediğini söyledi.
Ben de açıkçası zaten elimden geleni yaptığıma inanıyorum çünkü muhafazakar bir aileyiz ve babamla bunları konuşmak bile benim için büyük bir şey.
Tekrar tekrar konuyu açmaya tartışma çıkarmaya çok çekiniyorum ve yapmam gereken nedir onu da tam kestiremiyorum.
Sevgilim ailemle bu konuyu tekrar konuşmak tartışmak normaldir diye düşünüyor ama ben çekiniyorum. Siz bu durumda kalsanız ne yaparsınız?
benim şuanki babamla konuşmam,aileme anlatmam falan ona yeterli gelmiyor tamam konuşman çok iyi ama sonuç olumsuz oldu ve olumluya dönene kadar bu konu unutulmadan sürekli açman lazım diyor
onu yeterince sevmediğimi düşünüyor.
acaba gerçekten yanlış mı yapıyorum ?
(Bu arada Ben 22 yaşındayım ve özel sektörde çalışıyorum adam akıllı meslek sahibi olmam için en az iki yıl çabalamam gerekiyor. Belki düzgün bir işim olsa yaşım da büyür babam da beni daha çok ciddiye alır o zaman işimiz daha kolay olur diye düşünüyorum .
ama sevgilim ya o zamanda olmazsa bana iki yıl sonra babam hayır derse de kesin evleniriz diyebilir misin, garanti verebiliyor mısun diyor ben de kaç yıl sonrası için bişey diyemiyorum)
Evet o.Siz yoksa su sevgilisi instagramda paylasimini kisitlayan kisimisiniz? Hani sevgiliniz satis yaparken elinizi göstermemenizi söyleyen?
Ordada demistik simdiden sevgiliniz böyle kisitliyorsa ilerde nasil olur kim bilir.
konu sahibi bukez sevgilisini cok linc edilmeyecek sekilde yazmis demekki farkli cevaplar istiyorEvet o.
Peki arkadaşlar bende ayrılayım diye düşünüyorum ama çocuğa ne diyeyim ki?
Babam kabul etmiyor desem demek ki beni sevmemişsin istemdiğin için ikna etmedin vs diyor
Anlaşamıyoruz desem bu zamana kadar anlaşıyorduk şimdi baban istemediği için bahane buluyosun diyor
Ona çok değer veriyorum üzmek hiç istemiyorum istiyorum ki ayrılsak bile onunda içinde ukte kalmasın güzellikle bitsin istiyorum ama olmuyor
Valla ailenin tasvip etmediği evlilikler her zaman değil ama genellikle hüsranla sonuçlanıyor.Karar sizin tabi ama bu devirde 22 yaşında evlenmek? Evlilik öyle aynı evin içinde öpüşelim koklaşalım oh mis değil sadece.Herşey size bakacak,evin işleri,eşinizin beklentileri,kendi hayatınız,aileler,misafirler,işyerindeki pozisyonunuz...Aynı anne babanın yetiştirdiği çocuklar bile ne kadar farklı oluyor mutlaka kötü olur demiyorum ama etnik farkı iyi kaldırabilmek taşıyabilmek gerek.Bu evlilik kararınızı ben en çok yaşınızın küçük olması itibariyle biraz riskli buluyorum.Hakkınızda hayırlısı..Danışmak istediğim bir şey var sadece empati yapıp ‘ben olsam şöyle yapardım’ demenizi rica ediyorumNe olur kırıcı konuşmayın gerçekten kötü durumdayım zaten.
Sevgilim var evlenmeyi düşündük ve aileme söyldim önce annem ve babaanem vasıtasıyla babamla konuşuldu asla istemeyince ben kendim konuştum görüştüğümüzü, evlenmek istediğimizi vs anlattım.
Ayrılmamızı istedi etnik köken ve iş konusunda denk olmadığımzı söyledi tanışmak dahi istemedi. Ve gayet kibar konuştu ayrılmam için neredeyse yalvaracaktı
bu olayın ardından bir süre bekleyelim dedik iki hafta geçti ve bu konu aramızda da açılmadı sevgilim bu gün konuyu açtı ve neden hiç bir plan yapmıyoruz, yol çizmiyoruz vs diyerek benden aileme karşı daha ısrarcı olmamı, tekrar tekrar bu konuyu kabul ettirene kadar açmamı beklediğini söyledi.
Ben de açıkçası zaten elimden geleni yaptığıma inanıyorum çünkü muhafazakar bir aileyiz ve babamla bunları konuşmak bile benim için büyük bir şey.
Tekrar tekrar konuyu açmaya tartışma çıkarmaya çok çekiniyorum ve yapmam gereken nedir onu da tam kestiremiyorum.
Sevgilim ailemle bu konuyu tekrar konuşmak tartışmak normaldir diye düşünüyor ama ben çekiniyorum. Siz bu durumda kalsanız ne yaparsınız?
benim şuanki babamla konuşmam,aileme anlatmam falan ona yeterli gelmiyor tamam konuşman çok iyi ama sonuç olumsuz oldu ve olumluya dönene kadar bu konu unutulmadan sürekli açman lazım diyor
(Bu arada Ben 22 yaşındayım ve özel sektörde çalışıyorum adam akıllı meslek sahibi olmam için en az iki yıl çabalamam gerekiyor. Belki düzgün bir işim olsa yaşım da büyür babam da beni daha çok ciddiye alır o zaman işimiz daha kolay olur diye düşünüyorum .
ama sevgilim ya o zamanda olmazsa bana iki yıl sonra babam hayır derse de kesin evleniriz diyebilir misin, garanti verebiliyor mısun diyor ben de kaç yıl sonrası için bişey diyemiyorum)
Tedavi şart .Allah'ım genclerimize akıl fikir ver ne olur.Siz yoksa su sevgilisi instagramda paylasimini kisitlayan kisimisiniz? Hani sevgiliniz satis yaparken elinizi göstermemenizi söyleyen?
Ordada demistik simdiden sevgiliniz böyle kisitliyorsa ilerde nasil olur kim bilir.
yaşın daha ufak evlilik için acele etme.Danışmak istediğim bir şey var sadece empati yapıp ‘ben olsam şöyle yapardım’ demenizi rica ediyorumNe olur kırıcı konuşmayın gerçekten kötü durumdayım zaten.
Aynı kişi hanımefendiSiz yoksa su sevgilisi instagramda paylasimini kisitlayan kisimisiniz? Hani sevgiliniz satis yaparken elinizi göstermemenizi söyleyen?
İlişkinin doğru yanlışından ziyade ben aslında bu durumda kalsanız ne yapardınız merak ediyorum atıyorum mesela sizin aileniz tanışmak için bile onaylamasa ne yapardınız?
yani benim meselem ailemin tanışmak dahi istememesi halbuki tanıyıp da bana deseler ki biz tanıdık şu kötülüğünü gördük kızım deseler ben zaten onları ciddiye alıcam Ama şuan beni insan yerine koymamaları çok kötü hissetiriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?