- 20 Mart 2008
- 142.079
- 214.216
- 1.423
- 60
Sağol kuzum sen nerelerdesin göremiyorum seni artık iyisin demi.seni çok özledim ben yaa
Ohooooo tam benim annemi tarif etmişsinizMükemmel çocuk yetiştirme sendromu diye bir şey varsa eğer, bizdeki bazı anneler bu sendromu yaşıyor, onlar dünyanın en mükemmel annesi olmalı, o yüzden de çocukları kusursuz olmalı, dediğim gibi aslında mesele sizinle ilgili değil, direkt anneyle alakalı, Ayşe Fatma sorduğunda ben kızımı falanca üniversitede okuttum, saçımı öyle bir süpürge ettim ki sormayın, devletin x kurumuna da işe de soktum, bende bir damat var oy oy oy, heeeerrr gün arar, ne istiyorsun annecim der, kızım etrafımda pervane olur, eltimin dayısının baldızının kızını otogardan al desem hiiiç ikiletmez alır, öyle mükemmel çocuk yetiştirdim ben diyebilmek için yaşıyorlar.
Ya burada okumuştum, sosyal hayatta birkaç kişiden de duydum, çocuğun x lisesine gitmemesi, ODTÜ gibi bir üniversitede okumamış olması bile anneler için sinir harbi geçirme sebebi, akrabanın, konu komşunun çocukları hangi okullara gitmiş öğreniyorlar, kafayı o okullara takıyorlar illa çocuk o okullara gidecek, annenin adını sağdan soldan duymadığı okulu kazanmak başarısız evlat demek çünkü komşuya kızım şu okulu kazandı deyince komşu da o okulu bilmiyor, vıyyyy kıytırık bir okulda okumak mı
Kafalarında ideal çocuk modeli oluşturuyorlar, kendi yapmak istediklerini de hayalleriniz olarak belleklerine yükleyip size baskı yapıyorlar, eğer kafadaki ideal çocuk modeli değilseniz vay halinize.
Pekiii çocuğun istekleri, hayalleri, karakteri ne olacak bu arada? Pehhhh onlar çocuk nerede okumaları, ne iş yapmaları gerektiğini nereden bilecekler, burada anne dururken çocuğa laf mı düşer :)))
KV biraz soğuk ama o çocuklarına böyle annem kadar karışmazdua et annen, bi de KV olsa halini dusun. en azindan kizim diye biraz insafli davraniyordur sana.
bu arada her anne boyle degil, benim annem degil mesela.. bence biraz karakterle alakali.
Başta kendimi yetersiz görüp annemi mutlu edemiyorum diye kendime kızıyordum ama artık kızmıyorum çünkü ne yaparsam yapayım yaranamayacağımMemnuniyetsiz, sürekli kusur arayan ve eleştiriyi alışkanlık edinip insana kendini hep suçlu hissettiren bi anne modeli daha.
Anneme yaranmaya çalışmayı, onu mutlu etmeye çalışmayı bıraktığım ve tribini, kendi kendine çıkardığı sorunlarla mutsuz olmasını umursamamaya başladığımdan beri daha çok yaranıyorum inan. Gereken yerde de gerekeni söylüyorum, kendimi de asla suçlu hissetmiyorum, başta değişmedi ama ben istikrarlı olunca şimdi gayet iyi anladı ve eskiden yaptıklarını asla yapamıyor.
Annemin beni beğenmemesi, hiçbir şeyden memnun olmaması, kardeşimi/komşuyu/kuzeni benden çok takdir etmesi, bana karşı nankör olması onun kusuru, hatası; benim asla değil.
Kendine yüklenme lütfen. Bazı insanlar böyledir. Önemsedikçe tepene çıkarlar. Kendini suçlamayı bırakıp olayları objektif değerlendirmeye çalış lütfen.
Çok teşekkür ederimSiz bence harika bir insansınız muhtemelen anneniz farkında degil sizi üzdüğünün.Biraz mesafe koyun zamanla düşünür ben ne yaptim da kızım beni istemiyor? Anlar hatasını.
Zaten dayanamıyorum nihalcimAnnen bile olsa senin enerjini emen insanlarla arana mesafe koymalısın defne. Kendi hayatına odaklan. Hepimiz bir gün ölüp gideceğiz. BiZe ayrılan kısıtlı vakiti hır, gür, şikayet, mutsuzluklarla heba etmek çok büyük pişmanlık olur.
DüşündümSende bir eksik yok.
Küçük yaştan beri buna maruz kaldığın için normal olanı yapabilmek önce farkındalık, sonra deneye deneye hayatına katmakla oluyor.
Bende eksik var galiba deyip kabullenme.
Bilmiyorum daha önce terapi aldın mı ama bu halledilebilir bir durum.
Hemen bir iki seansta olmayabilir, ilmek ilmek tekrar dokumak gerekiyor.
Annenle olan ilişkinde en azından yıpranmadan devam edebilirsin.
Kendi sağlığın için en iyisi mesafe koymakZaten dayanamıyorum nihalcim
Ne zaman görüşsek migrenim tutuyor
Çünkü hiç bir şeyi beğenmiyor
Tövbe tövbeeeOhooooo tam benim annemi tarif etmişsiniz
Komşunun çocuğu falancanın oğlu kızı kaç puan almış hepsini biliyordu ben lisede iken
Tüm sınıf arkadaşlarımın notlarını biliyordu
Bilmem kimin oğlu tıp kazanmış
Bilmem kimin kızı ODTÜ kazanmış
Aşırı bir rekabet
Ee tabi buna eklenen komşu teyzeler de var
Bir tane komşu teyze hele ne yapmış biliyor musunuz ?
Mahalledeki tüm çocukların TC sini bulup
Hepsinin sınav sonuçlarına bakmış tek tek
Resmen hasta değil de ne böyle insanlar
Teşekkür ederimTövbe tövbeeeTC alıp sınav sonuçlarına bakmak mı Tam mahalle teyzeleri bunlar, ben de mahallede büyüdüm, eğer yaşadığınız mahalledeki komşular bilmem kaç kuşaktır orada yaşayan insanlarsa, birbirlerinin şeceresini bilirler, herkes herkesin her şeyine karışmayı hak görür, çocukları, gelinleri, damatları, eve giren gıda, beyaz eşya, mobilya rekabeti olur:))) Biliyorum çünkü ben böyle bir mahallede büyüdüm
Daha doğduğunuzda rekabet başlar, kaç kilo doğdunuz 6 aylıkken kaç kilo oldunuz, zayıf kalmışsanız bakamamışlardır, ilkokula başlarsınız mahallenin tüm çocuklarından önce okumayı öğrenmeniz gerekir, en hanım kız siz olmalısınızdır, en iyi temizliği yemeği yapan yine siz, en iyi okullarda okumalısınız, o da yetmez en yüksek not sizin olmalı vs vs
Boşverin hiiiç kafaya takmayın, annenizin mahalle teyzelerini ve akrabaları mutlu etmek için sizden istekleri asla bitmez, bir dediğini yapsanız daha fazlasını ister, siz defne misiniz herkesi memnun etmeye çalışan kurulu robot mu?
Kimseyi memnun etmek için kendinizden vazgeçmeyin, bu anneniz dahi olsa.
Kendine kızma, suçlu hissetme asla, inan daha iyi olacak, göreceksin. Ay herkes kendi bilir ya, küsen de küssün.Başta kendimi yetersiz görüp annemi mutlu edemiyorum diye kendime kızıyordum ama artık kızmıyorum çünkü ne yaparsam yapayım yaranamayacağım
Bir de aynı babaannene benziyorsun demesi yok mu
Ne alakam varsa
Saydırmışlar akrabalar onları almadım diyeKendine kızma, suçlu hissetme asla, inan daha iyi olacak, göreceksin. Ay herkes kendi bilir ya, küsen de küssün.
Benim annemde beğenmez herşeye bir yorumu mutlaka varZaten dayanamıyorum nihalcim
Ne zaman görüşsek migrenim tutuyor
Çünkü hiç bir şeyi beğenmiyor
Defne hnm. Ben ilk defa KK yorum yapıyorum .az önce narsist anne diye sorguladığımda sizin yazınızla karşılaştım ve birşeyler paylaşmak istedim.Ben annemi kaybedeli 10 ay oldu annemde OKB ve narsist kişilik bozukluğu vardı . İki pskolojik rahatsızlığın ailemiz üzerindeki etkisini sabaha kadar yazsam bitiremem.belki beni yadırgayan olabilir ama hala o hastalıklarla alakalı ara sıra bişeyler araştırıyorum sebebini bilmeden.Sana hak veriyorum ağzınla kuş tutsan yaranamassın burnunla tutman istenir.Sınır koyman gerekir ama sonuçta anne daha üstü yok vicdan elvermiyo. Söylenenleri duymazdan gel desem kafana takıyosun bu seferde . Allah'ım kolaylık versin sabır versin .Şunu unutma seninde bi sağlığın var ve onu bi şekilde korumak zorundasın .Hayata sıkı sıkı tutunMerhaba
Niyetim fikir almak değil
İç dökmek
Hassas bir günümdeyim
Ne yaparsam yapayım anneme yaranamıyorum
Hep insanlar iyi başkaları iyi ben kötüyüm
Örnek vermek gerekirse
Yeğenim evlendi kına gecesine hafta içi idi düğünü hafta sonu başka şehirde ikisi de
Hafta içi çalıştığım için gidemedim
Hafta sonu düğüne gittim
Annemin bana dediği aynen şu : kınaya gelemedin madem hiç gelmeseydin !
Akrabalarımız gelecek onları otogardan al eve getir , dedi. Mesai gününde olmasam alırım anne, dedim.
Ki bunu mesai gününde istiyor otogarda bana hiç yakın değil.
Yapamıyorum diye “ senden fayda yok “ diyor
Başka bir gün diyor ki
Etrafındaki kişilere 2 çocuğum var biri harika becerikli vs diğeri de paspal ve savruk ikisi de benden doğdu ee napalım
Gerçekten artık çok yoruldum
Ne zaman yanına gitsem baş ağrısı ile geri dönüyorum.
Yani kınaya gidermemek , akrabaları alamamak kötü şeyler mi ?
Ben mi kötüyüm ?
Deneyin öyle şeyler yara olarak kalıyor çocuklardaAyyy konuyu dağıtmak istemem ama birgün küçük kızım 3.5 yaş beni çok yorduğunda büyük kızım 15 yaşında ona perdeyi çek dedim o da istediğim gibi çekmeyince o anın verdiği yorgunlukla büyüğe - - - yazıklar olsun sana--demişim
Bir an göz göze geldik ve kahkaha koptu ne yapmıştı ki o lafı hakedecek
Çooook teşekkür ederimDefne hnm. Ben ilk defa KK yorum yapıyorum .az önce narsist anne diye sorguladığımda sizin yazınızla karşılaştım ve birşeyler paylaşmak istedim.Ben annemi kaybedeli 10 ay oldu annemde OKB ve narsist kişilik bozukluğu vardı . İki pskolojik rahatsızlığın ailemiz üzerindeki etkisini sabaha kadar yazsam bitiremem.belki beni yadırgayan olabilir ama hala o hastalıklarla alakalı ara sıra bişeyler araştırıyorum sebebini bilmeden.Sana hak veriyorum ağzınla kuş tutsan yaranamassın burnunla tutman istenir.Sınır koyman gerekir ama sonuçta anne daha üstü yok vicdan elvermiyo. Söylenenleri duymazdan gel desem kafana takıyosun bu seferde . Allah'ım kolaylık versin sabır versin .Şunu unutma seninde bi sağlığın var ve onu bi şekilde korumak zorundasın .Hayata sıkı sıkı tutun
İlk ve son oldu zatenDeneyin öyle şeyler yara olarak kalıyor çocuklarda
Bana da çok derdi annem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?