Ne yaparsam yapayım anneme yaranamıyorum

Para vermiyorum
Bir de benim adıma defne bırakır sizi demiş
İnsanlara da ne kadar ayıp oldu
Akıl var mantık var hafta içi nasıl bırakayım

Para vermiyorum
Bir de benim adıma defne bırakır sizi demiş
İnsanlara da ne kadar ayıp oldu
Akıl var mantık var hafta içi nasıl bırakayım
Oo ona bozulmuştur o.
Kendince sizinle hava atmak istemiş siz söylediği şeyi yapmayınca da mahçup olup sizden hırsını çıkarmış.

Ben her yere elimden geldiğince gidiyprum
Ama mesela diyelim bayramda 2 gün için gittim
Niye 3.4. Günlerde gelmiyorsun maden öyle hiç gelme diye trip atıyor bana

Ben her yere elimden geldiğince gidiyprum
Ama mesela diyelim bayramda 2 gün için gittim
Niye 3.4. Günlerde gelmiyorsun maden öyle hiç gelme diye trip atıyor bana
Hiiiç umursamayıp cevap bile vermeyin derim evet kırılıyor insan ona diyebileceğim bi şey yok ama ben bazen bağırsa da tripte atsa o an susuyorum bi şeyler yiyorum hıhı evet diyorum aksi halde kavga büyüyecek sizde annenizi değiştiremezsiniz maalesef geçiştireceksiniz sadece :)

Mükemmel çocuk yetiştirme sendromu diye bir şey varsa eğer, bizdeki bazı anneler bu sendromu yaşıyor, onlar dünyanın en mükemmel annesi olmalı, o yüzden de çocukları kusursuz olmalı, dediğim gibi aslında mesele sizinle ilgili değil, direkt anneyle alakalı, Ayşe Fatma sorduğunda ben kızımı falanca üniversitede okuttum, saçımı öyle bir süpürge ettim ki sormayın, devletin x kurumuna da işe de soktum, bende bir damat var oy oy oy, heeeerrr gün arar, ne istiyorsun annecim der, kızım etrafımda pervane olur, eltimin dayısının baldızının kızını otogardan al desem hiiiç ikiletmez alır, öyle mükemmel çocuk yetiştirdim ben diyebilmek için yaşıyorlar.

Ya burada okumuştum, sosyal hayatta birkaç kişiden de duydum, çocuğun x lisesine gitmemesi, ODTÜ gibi bir üniversitede okumamış olması bile anneler için sinir harbi geçirme sebebi, akrabanın, konu komşunun çocukları hangi okullara gitmiş öğreniyorlar, kafayı o okullara takıyorlar illa çocuk o okullara gidecek, annenin adını sağdan soldan duymadığı okulu kazanmak başarısız evlat demek çünkü komşuya kızım şu okulu kazandı deyince komşu da o okulu bilmiyor, vıyyyy kıytırık bir okulda okumak mı

Kafalarında ideal çocuk modeli oluşturuyorlar, kendi yapmak istediklerini de hayalleriniz olarak belleklerine yükleyip size baskı yapıyorlar, eğer kafadaki ideal çocuk modeli değilseniz vay halinize.

Pekiii çocuğun istekleri, hayalleri, karakteri ne olacak bu arada? Pehhhh onlar çocuk nerede okumaları, ne iş yapmaları gerektiğini nereden bilecekler, burada anne dururken çocuğa laf mı düşer :)))

dua et annen, bi de KV olsa halini dusun. en azindan kizim diye biraz insafli davraniyordur sana.

bu arada her anne boyle degil, benim annem degil mesela.. bence biraz karakterle alakali.

Vakti zamanının anneleri hep böyle galiba.Sürekli eleştiri ama eleştiriye de gelememe hali.

Ben en son annemle kavga ettim. Uzun süre aramadım, kendisi arasa da kısacık konuşup kapattım. Sonra kendi kendime beklentiye girmemeye karar verdim.
Annemle bizim sevgi dillerimiz farklı. Annem için sevgi fedakarlık demektir mesela, benim içinse bunu göstermek, övmek, dillendirmek vs...o kendi dilinden sevgi bekliyor, ben kendi dilimden. İkimiz de beklentiyi karşılayamayınca aramızda sürekli bir negatif elektrik oluyordu. Annem kendince sevgisini bir çok şekilde gösterdi ama o zamanlar bana hiç bir şey ifade etmemişti. Bunu farkedince kendince bir şeyler yapmış olduğunu anladım. Şimdi eleştirileri de umrumda olmuyor, biliyorum ki sevmediğinden değil böyle alışmış. Kendisi de böyle görmüş annesinden; üzerine konuşmuyorum bile, gülüp geçiyorum. Böyle olunca dozaj da oldukça azaldı.

Annende olsa kimseye yaranmak zorunda değilsin beni mutsuz huzursuz kim ediyorsa ondan uzak duruyorum mesela babam

Memnuniyetsiz, sürekli kusur arayan ve eleştiriyi alışkanlık edinip insana kendini hep suçlu hissettiren bi anne modeli daha.
Anneme yaranmaya çalışmayı, onu mutlu etmeye çalışmayı bıraktığım ve tribini, kendi kendine çıkardığı sorunlarla mutsuz olmasını umursamamaya başladığımdan beri daha çok yaranıyorum inan. Gereken yerde de gerekeni söylüyorum, kendimi de asla suçlu hissetmiyorum, başta değişmedi ama ben istikrarlı olunca şimdi gayet iyi anladı ve eskiden yaptıklarını asla yapamıyor.
Annemin beni beğenmemesi, hiçbir şeyden memnun olmaması, kardeşimi/komşuyu/kuzeni benden çok takdir etmesi, bana karşı nankör olması onun kusuru, hatası; benim asla değil.
Kendine yüklenme lütfen. Bazı insanlar böyledir. Önemsedikçe tepene çıkarlar. Kendini suçlamayı bırakıp olayları objektif değerlendirmeye çalış lütfen.

Siz bence harika bir insansınız muhtemelen anneniz farkında degil sizi üzdüğünün.Biraz mesafe koyun zamanla düşünür ben ne yaptim da kızım beni istemiyor? Anlar hatasını.

Kendime görev bilip yapmak için parçalandığım şeyleri yapmayı bırakıp, bunların yarısından azını lütuf ederek yaptığımdan beri çok kıymetliyim. Size de öneririm…

Benim annemde kardeşim için aynı şeyi der ikisinide ben doğurdum ama bu böyle şu şöyle olay çocukta falan diyorkardeşimi daha çok beğenir huy olarak.ben eskiden çok üzülüyordum artık hiç üzülmüyorum bu saatten sonra onlar değişmez boşuna takıp kendini üzme he de geç.onlar doğurdu diye onların kölesi değiliz saygılı olalım onları sevelim ama haytımıza karıştırmayalım.

ve sana gelince konu sahibi kimseye yaranmak zorunda değilsin malzeme bu begenene

Benimde öyle migrenim tutuyor
Çünkü çok üstüme geliyorlar
Kızın var mı ?
Umarım onla çatışma yaşamazsın
Ben bu konuda söz verdim kendime
Kızım olursa daha ılımlı olacağım diye
Evet en korktuğum şey kızıma annem gibi davranmak.
9.5 yaşında ılımlı olmaya çalışıyorum,ısrarcı manipülatif olmamaya,onun karar ve isteklerine saygı duymaya çalışıyorum özellikle.
Ne yapmamam gerektiğini biliyorum, sende biliyorsun,annen gibi olmayacağına eminim hiç korkma.

Son düzenleme:
Annen bile olsa senin enerjini emen insanlarla arana mesafe koymalısın defne. Kendi hayatına odaklan. Hepimiz bir gün ölüp gideceğiz. BiZe ayrılan kısıtlı vakiti hır, gür, şikayet, mutsuzluklarla heba etmek çok büyük pişmanlık olur.

Öyle ama bende bir eksik var galiba
Sende bir eksik yok.
Küçük yaştan beri buna maruz kaldığın için normal olanı yapabilmek önce farkındalık, sonra deneye deneye hayatına katmakla oluyor.
Bende eksik var galiba deyip kabullenme.
Bilmiyorum daha önce terapi aldın mı ama bu halledilebilir bir durum.
Hemen bir iki seansta olmayabilir, ilmek ilmek tekrar dokumak gerekiyor.
Annenle olan ilişkinde en azından yıpranmadan devam edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…