Ne yaparsam yapayım anneme yaranamıyorum

Benim annemin baska versiyonu da seninki
Aynısı gibi hatta
Ah yeter diye bağırıp telefonu falan herşeyi kapatasın var
Ya da gidip bir yerlerde dinlenip tamamen herkesten uzaklaşmak istiyorum
Yaz da eksi ya
Daraldım yeminle
Herkesin çekiştirmesinler bıktım
Ve hep iğne deliğini doldurmayacak şeyler oluyor
Gördüm ki konuda tek değilmişim
Bu toplumun anneleri hep tek tip galiba

Böyle anneler her şeyi yapılan ergenlere çok benziyor. Ve asla mutlu edemezsiniz.

Böyle insanlar gençliğinden itibaren mutsuz olacak şeyi mutlaka bulurlar. Gençlikleri de yaşlılıkları da zordur.
Evet eskiden de böyleydi.
Ben okul sonrası iş hayatına atılarak hatta semt değiştirip ev tutup uzakta yaşayarak buldum o dönem çözümü. Sonra evlendim yine aramizda 45 dakika mesafe var.
Ha annem çok yanlız kalmış ,babam devlet memuruydu,goreve giderdi annemle kalırdık,her zorluğu tek basina cekti kabul ama kötü bir evliliği yoktu,rahmetli babam çok güzel bir adamdı toprağı bol olsun. Annemin manipülatif yönünü güzel idare ederdi, bize yansımazdı.
2004 de babami kaybettim sonrası işte dedigim gibi işimi uzakta bulup ayrıldım evden. Ha elim hep üstundeydi,küsmedim aradım,sordum,görmeye gittim ama aynı evde yaşamadım,dayanamadım zira.
Hala annemle sık görüşsem ellerimde hemen egzama çıkıyor. Denedim gerçekten cenaze dönemi yine sıkı fıki olduk,kalmalı bol gorüşmeli gunler derken,ellerim kanıyordu artık inanın.
Şimdi cektim/çekmeye çalışıyorum kendimi. Tabi ki yine gözüm,elim üzerinde ama kendi belirledigim zamanlarda yada ihtiyacı varsa yanindayım. Allah muhtaç etmesin en ufak sorununda yine yanında olurum ama ne kadar uzak kalabilirsem o kadar iyiyim. Anladım ki agzımla kuş tutsam olmayacak/olmuyor.

İnan bana bu ara annemle bir araya gelince mutsuzluk yayılıyor tüm hücrelerime,enerjim cekiliyor. Zor bir kadın öyle kabul ettim artık

Telefonda konuşuyoruz
Sesiyle bile enerjimi emiyor
Kendini toparla tatlım. Net ol ama kararlı ol mutlaka alışacaktır. Annedir insan kıyamıyor ama onlar Anne olmanın kredisinin sınırsız olduğunu düşünüyorlar ama yok öyle bir şey.

Üzmeyin kendinizi.. alıştırın mutlaka o da alışacak.

Anne olunca kabullenmek daha zor ama manipülatör anne.
Kaldırabilirsen seni yoran her şeyi bırak kitabını oku

Anneniz = babam. Edindiğim tecrübe ise sorunun sizde olmadığı, onun probleminin kendisiyle olduğu. Ama sizi anlıyorum gerçekten benim için de çok kötü ve üzücü hatıralar barındıran bir durum.

Annemle biz birlikte psikoloğa gitmiştik
Annem beni götürdü daha doğrusu
Uyumsuz biri imişim ona göre
Doktor ikimizi de dinledikten sonra
Anneme “‘siz baskıcı ve kontrolü seven birisiniz “ demişti.
Aynısını yaşadım. Annem sonra bu adam bir şey bilmiyor demişti

Annemle biz birlikte psikoloğa gitmiştik
Annem beni götürdü daha doğrusu
Uyumsuz biri imişim ona göre
Doktor ikimizi de dinledikten sonra
Anneme “‘siz baskıcı ve kontrolü seven birisiniz “ demişti.

Ağır bir depresyondayken psikiyatra gitmiştim (annem psikolog) adam bana korkularımın sebebinin babam olduğunu söyleyince ve ben de bunu anneme anlatma gafletine düşünce benimki de ne biçim doktor bu demişti bakın benim annem psikolog hem de çok iyi bir üniversiteden, çok şahane bir ekipten ama bana olanlara bakın şaka gibi.

Ya zaten maalesef anneler çocukları hep vicdandan vuruyor, bizim kültürde anne baba ne kadar kötü olursa olsun, evladının canına da okusa anne babadır cennetten çıkmalardır asla karşı gelinmez ne derlerse boyun eğilmelidir, baş kaldırırsan taş olursun ayıplanırsın, suçlu hep tektir hep evlat suçludur, haklı da olsa özür dileyen, hatalı gördüğü şeylere ses çıkarmayan olmalıdır evlat, her şeye tamam diyenler örnek evlattır, biraz sesi çıkan asi laf dinlemez hayırsız evlat

Sizde bir şey yok, ailenize bir saygısızlığınız yok, hata diyebileceğimiz bir şey yapmamışsınız, bence vicdan da yapmayın ama ahhhh o vicdan yok mu sesini susturmak kolay olmuyor.

Müdirem beni biliyorsun babamla olan durumları. Annemin hastalığı öyle bir vicdani yük oldu ki bende, eşşek gibi konuştum babamla geçen bayram Artık hissizim, çok yakın da olamıyorum ama kopamıyorum lanet olsun ki. Tekim diye mi acaba bilmiyorum, diğer yandan babam değil ama annem gençken güzel günlerimiz oldu, arkamda durdu çok zaman, o zamanlar böyle değildi vs vs. kolay kopulmuyor yani dediğin gibi.

başkalarına yaranmak için siziz kullnıyor, iyiy desinle r . senin bi önemin yok , sen zaten ceptesin . annen hastaalnsın başına iş gelsin bakalım , otogardan aldıkları bakakcakmı. sabırlı olun anneniinz hastalandığında size düşer. para veriyorsanız bahane bulup azıcık kısın . kıymete binin

Benimde öyle migrenim tutuyor
Çünkü çok üstüme geliyorlar
Kızın var mı ?
Umarım onla çatışma yaşamazsın
Ben bu konuda söz verdim kendime
Kızım olursa daha ılımlı olacağım diye

Kendini toparla tatlım. Net ol ama kararlı ol mutlaka alışacaktır. Annedir insan kıyamıyor ama onlar Anne olmanın kredisinin sınırsız olduğunu düşünüyorlar ama yok öyle bir şey.
Onun da elinde değil
Zor bir hayat geçirmiş
Öyle bakıyorum olaya
Onun hırpaladığı kişi ben değilim belki de
Geçmişin intikamınıbenim üstümden alıyor belki de
Ben normalde pozitif biriyim
Ama gerçekten anneme gidince geriliyorum

Sana bile böyle yapan hayat bize ne yapmasın

Biliyorum bilmez miyim işte insan o susmayan vicdanın sesi için tutunacak bir dal arıyor kendine, geçmişe tutunuyorsun, yaşlandılar ölürlerse keşke dememeye tutunuyorsun, evlat bir şekilde vicdanının sesiyle hareket ediyor ama keşke anne babalar da yaptıklarının muhakemesini yapsalar, ben anneyim ben babayım ne yaparsam ne dersem haklıyım kibrine kapılmak yerine, ben de şu şu sözlerimle hareketlerimle evladımı bunalttım diyebilseler.

Geçmiş için veya yaptıkları için özür dilemeyi öğrenebilseler her şey farklı olurdu ama ne yazık ki bizde anne babalık tuhaf bir yapılanma, asla burunlardan kıl aldırılmaz

Diyecek şey illa ki buluyor
Çalışmıyordum önceden ona laf ediyordu bu da 8 sene önce falan
İş buldum sonra niye devlet işi değil diye laf ediyor
Yüksek lisansı niye 18 yasında yapmadın da 28 yasında yaptın diye laf atıyor

Ve o bahsettiğim kınaya bu arada gelinin kardeşi bile gelmemişti
Düşünün yani

Hayır tabi ki sizlik bir şey yok. Anneniz biraz evlat ayrımı yapıyor gibi geldi bana. Aksine sizin işinizin yoğunluğundan bahsederek akrabalarınıza kendisi güzel bir şekilde açıklamalı. Ben gitmem mesela çok yakın olmadığı sürece annemde bildiği için beni ve akrabalarımla olan ilişkimi ses çıkarmaz. Zaten siz çalışırken bunları istemesi yanlış. Ama işte anne olunca kırmamak için susuyorsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…