ne yaparsam yapayım olmuyor biraz zeka düşüklüğü mü var anlamadım ☹️

Zeka düşüklüğün falan yok, sadece sayısal zekan yok. Kiminin sayısal zekası vardır, kiminin sözel, kiminin kinetik. Zeka türlerini araştır. İyi olduğun konularda mükemmel yapmaya çalış eksiği kapat.

Sana yardimci olayim kuzum benim lisede isen sayilarla aram iyidi ama cok tembeldim ugrasmayi sevmezdim 10 seneden sonra üniye aff ie dönmek ve simdi ekpss hazirligi yapiyorum necburen bi bakayim dedim hic biri hatirlamiyorum düsün beynim sifirlandi yani derslere karsi gayet normaldi. Siz cok stres ve kaygi yaptiginiz icin sanirim odaklanamiyorsunuz. Önce kendine inanman gerek yapabilirsin

Yaa bende de aynı şey var evde çalışıyorum çabalıyorum olmuyor bi türlü yapamıyorum odaklanamıyorum bu konuda kendimi çok geri hissediyorum

Hangi konuları yapamıyorsun? Tyt mi ayt mi?

Ben kendime matematik özürlüsüyüm diyordum o derece uzaktım, hiçbir zaman anlamadım. Çalışmadım da fazla şimdi çalıştım olmadı dersem yalan olur :) Sonra bi gün geliyor mecbur kalıyorsun çalışmaya ya okuyacaksın ya okuyacaksın başka yolu yok biliyorsun. O gün 0 dan ortaokul öğrencisi gibi en baştan başladım. Ve temeli attım çok şükür. Ve şimdi ben yaptıysam herkes yapar diyorum. Çünkü matematik gerçekten bol bol test çözmeye bakıyor. Bu arada temel sıkıntınız varsa size şiddetle antremanlarla matematik kitabını tavsiye ediyorum bitirdiğinizde bana yazacağınıza o k adar eminim. Bu kitabın güzel yanı uygulamasını indiriyorsun hocamız sağolsun hiç üşenmeden her bir soruyu açıklayarak çözüyor doğal olarak '' anlamadım geçiyorum bu soruyu '' demiyorsun çünkü otomatiğe bağlıyorsun. O kitabı en azından yarıla beni anlarsın :)

Başarılı olmak için zekaya ihtiyaç yok. Çalışmaya ihtiyaç var. Gerizekalı da olunsa,düzenli ders çalışıldığında başarılı olunabiliyor.
Maalesef ki Türkiye deki sistemden dolayı matematiği yapabilene zeki, GYYapamayana embesil gözüyle bakılıyor. Oysaki ne büyük hata.
Başarısız olduğun alanı iyileştirmeye çalışmak için yeterli zamanın yok, onun yerine iyi olduğun alanlarda mükemmel olmaya çalış oraları fulle

Bu üç yorum gerçekten yazmak istediğim yorumlardı. 1- Süre 1,5 ay kaldı, iyi olduğun derslere yoğunlaşmalısın. 2- Kendine karşı iyi ol, Allah herkesi değişik özellikte ve donatıda yaratıyor, mutlaka iyi olduğunuz dersleriniz ve özellikleriniz vardır.
3- Matematik temel konulara yoğunlaş, bu alanı zeka sorunu ve düzeyi olarak görmekten vazgeç, eğitim politikalarının dayatması bu. 4- Başarılı olmak zeka ile ilgili değil; düzenli, programlı ve sakin çalışmak ile ilgili.

Çok çalışırsanız olmayacak bir şey yoktur ama bir şeye ilginiz yoksa beyin almayabiliyor. Muhtemelen öyle bir durum, bilgi alımına hevesli olmazsanız hakikaten zekamda sorun var diye yanıltır sizi. Eğer sözel bölümler istiyorsanız bence kendinizi yormayın, asgari düzeyde yapabilmeniz kafi. Ama bizim eğitim sisteminde de sürekli matematiği zirveye çıkarma gibi bir durum var, hem veliler hem hocalar matematiği iyi olsun diye öğrencileri kovalayıp durur. Matematik sevmediği için hep 50 ile geçen bir arkadaşım vardı, kıza ne baskılar yapıyorlardı. Şimdi dil alanında akademisyen kendisi ve yaptığı çalışmalar da bir nevi matematik mantığı gerektiren tarzda aslında. Dili çok sevdiği için gayet başarılı oldu. Yani ben istek heves meselesi olduğunu düşünüyorum, isteğimiz hangi alanlara ise onda başarılı oluyoruz. Ama çok çabalayıp sevmeyi denesek her dersi en az ortalama bir düzeyde başarabiliriz

Yaşın kaç bilmiyorum ama bazı şeylerde okuduğun ilkokul ortaokul lise, bir nevi senin şansın oluyor özellikle ingilizce ve matematik gibi derslerde. Temelini iyi oturtmadıysan biraz zor..

Merhaba, benden uzun bir aradan sonra üni sınavına hazırlık yapıyorum, son 7 ay kala karar verdim sınava girmek için, temelim yok, hiç birşey hatırlamıyorum, fizik matematık kımya Bıyolojı geometri bilgim sıfır, ne yaparsam yapayım kafam sayısala basmıyor, ben bile bu sekilde girmeyi hedefliyorsam sen neden yapamayasın ki, demem şu ki matematikte kötü olman, o dersi anlamaman senin zeka düşüklüğünü göstermez, o derste kötüsün ama baska derslerde iyisindir, baskı kurma kendine bu olmazsa seneye tekrar girersin, hersey gönlünce olsun

Çok teşekkür ederim

Çözdüm o kitabı tyt kısmında ilerleme oldu da aytye sonradan karar verdim

Hayır zekanda bir problem yok, kendine haksızlık etme. Sadece sayısal zekan iyi değil. Muhtemelen sözel ya da dile yatkınlığın var. Ya da herhangi bir sanat dalına. Herkes her şeyde iyi olamaz. Mesela benim lisede bir arkadaşım vardı. Sayısal alanında okuyorduk. Kızın sayısalı hiç yok hatta sözelde de çok iyi değildi. Kız en azından temel konuları halletti ve beden eğitimi öğretmenliği bölümünü kazandı (bu ülkede üniversite kazanmak artık çokta zor değil). Kızın derslerle çok bir alakası olmamasına rağmen, dershaneye gitmemesine rağmen kazandı, bitirdi. Şuan çok mutlu. Özel plates eğitmenliği yapıyor, bir spor kulübünde küçük çocuk gruplarına voleybol antrenörlüğü yapıyor. Ama o kız ne yapmak istediğine ve kendisine ne kadarının yeteceğini biliyordu. O kız ben mühendis olacağım diye ugraşsaydı hen Mutsuz olurdu hem de motivasyon diye bir şey kalmazdı. Önce hedefini belirle sonra o yolda sana nelerin yettiğine bakarak ilerle. Bu ülkede çoğu kişi mesleğini para kazanmak için yapıyor, çoğu insan mutsuz. Mutlu olacağın, sevdiğin ve yeteneğinin olduğu bir alan bul önce. Gerisi gelir.
Kendine de haksızlık etme. Bizim ülkemizde eğitim o kadar kötü ki. Bırakın yeteneklerinizi bulmaya çalışmayı sayısal zekası olmayanı salak olarak görmeye yönlendiriyor insanları.

Böyle diyerek kendini şartlandırıyorsun..

beyoncenin, michael jordanin falan matematikte full cektigini dusunmuyorsun umarim:) hepsi de dunyanin en basarili insanlarindan. Kendi degerini baliga ucmayi ogrenemiyor fikriyle verme.. yetenekli oldugun konuda ders alarak daha da iyi olabilirsin.
*** hesap makinesiyle bile zor islem yapiyorum, ulkemizin en iyi universitelerinden birini %100 burs ile kazandim, birinci sirada olan universiteyi de dereceyle bitirdim.

Benim matematiğim çok iyidir ama hayatta ne işime yaradı 0 sadece KPSS'de işime yaradı bu arada ben ortaokuldayken falan matematikten eksilerde net yapardım lisede düzeldi üniversitede daha da ilerledi. Sonuç olarak sınıf öğretmeni oldum bu beni über zeki biri yapmadı

Asla zeka düşüklüğüne işaret değil tabiki.
Hatta geçen gün bi yerde okumuştum, yabancı ülkelerde çocuklar başarısız oldukları konulardan ders almak yerine, iyi oldukları alanlardan destek ve özel ders alırlarmış. Belki o yönünüz daha parlak. Herkes matematik dahisi olacak diye bi kaide yok.
Diğer alanları parlatın

Hayır zekan düşük değil, dersi sevdirecek bir hocayla karsilasmamissin. İsmini hatırlamam çok zor ama YouTubeda 'benim hocam' gibi türevlerde birkaç kanal var, onlardaki matematik hocalarını izleyip komik, akıcı bulduğun biriyle devam edersen seversin zamanla mutlaka. Ama şu an diyebilirim ki vakit olarak buna müsait değilsin, bunu böyle öğrenmek için değil de hobi gibi çalışmaya ara verdigin zaman al cipsini geç ekrandan film gibi izle. Son kalan zamanında da diğer eksiklerine asıl, kapatacağına emin olduğun yerlere. Bu sınavlar zeka değil taktik sınavları.

Bir de bu iyi okul kazanma işi çok yanlış anlaşılıyor bence. Bu sınavlar size ceza olsun diye değil, kendi seviyenizdeki insanlarla aynı okulda devam edin diye var. Kurslarda da yapılıyor seviye belirleme sınavları ve onlara göre sınıflara gidiyorsunuz, sizin seviyenizin çok altında veya üstünde insanlarla beraber devam etmek ister miydiniz? Ya çok sıkılır ya da kendinizi çok yetersiz hissederdiniz. Bu sebeple, kendi sınırımızda en iyisini yapmaya çalışalım ama hedef en yüksek değil kendi en yuksegimiz olsun. Sonra 4 sene rahat okumak varken bu stresi 4 sene daha çekmek de var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…