ne yaparsam yapayım olmuyor biraz zeka düşüklüğü mü var anlamadım ☹️

Özel ogretmen branşi mukabilinde saat ücretini baz alarak çalışır.
Sen şunu yaz yahut sen bunu oku demez.
Dersini verir ve gider..
Acaba rehberlik mi veriyor ?
İlginç geldi
Özel eğitim öğretmenliğini kast etmiş. Bu bölümü okumak istiyor.

Neden kapasitene göre yol haritası çizmiyorsun? Benim sözel okuyan arkadaşım mesela sözelden fullerken,matematikten de hata yapmayacak kadar az ve öz çıkartarak Yeditepe üni.edebiyat tam burslu kazanmıştı...Balıksan uçmayacaksın .....Yüzeceksin hemde korkusuz

Matematik için en baştan başlamanız lazım. Benim çocugumda çok zorlanıyordu yapamiyorum çok zor diye ağladiğini bilirim. Ama en baştan düzenli bir sekilde özel ders aldirdim şimdi sadece matematik çözmek istiyor çok zevkli diye. Sınavlarda full yapiyor neredeyse. Okullarda dil dersleri olsun normal dersler olsun sevdirmek yerine nefret ettiriyorlar çocuklari kapasitelerini asla kullanamıyor çocuklar. Sözelci de olsanız sınavı kazanacak kadar matematik yapmanız lazım.

Evet bir kere sözele de geçsen temel matematik her zaman şart. Üniden mezun olursun kpssde karşına çıkar falan üni sınavında da illa etkiliyor. O yüzden matematikten tamamen vazgeçme, çalışma stilini değiştir bir rehber hocana danışarak.

sınava az kaldığı için artık yapabileceğin konulara ağırlık ver, sadece konu çalışma, konu çalışmayı kısa kes soruya ağırlık ver. bu tür sınavlar zeka sınavı değil soru stillerini ne kadar görüp çözmüşsün onun yarışı. birkaç farklı yayından çözümlü soru bankası, deneme edin; soruların çözümlerini öğrenmeye çalış. Strateji yap. Netlerin artacaktır

Bir de herkesin konuyu öğrenme süresi farklıdır bu kimseyi gerizekalı yapmaz sen de başka bir alanda daha çabuk kavrıyosundur belki herkesin zeka alanı farklıdır

aynen öyle yapacağım :))

Matematik pratik işi özel hoca da tutsan sürekli soru çözerek soru tipi görmen gerekiyor. Üniversite sınavının da zekayla bir alakası yok sadece çalışmakla alakalı…

Iyi de diger derslerin nasil? Mesela ben sayisalciyim, Mathematik ve fizikte superdim, ama tarih derslerinden kit kanaat gecerdim.

Bunun zekayla ne ilgisi var

Sözel derse bir çalışıyorsanız matematiğe 10 çalışmanız lazım. Sıfır olan bir şeyi yükseltmeye çalışıyorsunuz sonuçta diğer derslerle bir olmaz

Hiç sıkmayın canınızı. Benim de matematiğe asla yeteneğim yok. Yani hayatımı idame ettirecek kadar işte. Ama sınavda 2 soru çözmüştüm o da geometri idi. Mantık yürüterek çözülebilecek bir şeydi. Ama iyi bir puanla matematikle alakası olmayan bir bölümü kazandım. Kpss ile de atandım ilk sınavda. Şartları bazen zorlamak iyidir ama bazen de potansiyelinin izin verdiği kadar gidebildigini kabullenmek ve ona göre yeni rota belirlemek daha akıllıca bence . Kendinize uygun bir bölüm secersiniz .

Valla benim oğlumda sözelci. Matematikten anlamazdı hatta nefret ederdi. Dershaneye hiç gitmediği halde atandı, 2. üniversiteyi okuyor ve yüksek lisans yapıyor

Okul hayatım boyunca en sevdiğim ders matematik oldu, hatta boş zamanlarımda sürekli denklem çözerdim salak gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…