ne yapcam ben bi türlü alışamadımm bu aileye ??

bencede yatabilir.sanki dünyanın sonu geldi.oğlunun evi sonuçta.sanki müze mübarek girilemez,özel.o özel oluşu sen yatarken girerse özeldir boş oda nolacak sanki.adam yatağın başlığındanmı başlamış yemeye valla o kadar fesat olmayın derim.birde eşine baskı yapıyorsun girmesinler etmesinler diye.bence sen çok abartmışsın.zaten evine gelen varsa afedersin sütyenini ortada bırakmazsın herhalde.
neyse fazla canını sıkma kayınbaban olmasaydı yanında yatacak o sevgili kocan olmazdı.
birde bu tarafından bak.

vallahi olaya nereden bakılırsa bakılsın görgüsüzlük orası oğlunun evi olabilir ama birde gelin var orda , gelin yönlendirmedi diye zart diye istediği yerde istediğini yapamaz herkesin evi kendi özel yaşam alanıdır... ve bende bu alanıma bu tarz saygısızlıklar yapıldığında çıldırıyorum , benim kv herhangi bir dolabımı açsa bile ki içinde özel birşeyim yoksa da anne birşey mi lazım oldu söyle ben vereyim istersen diyorum mesajı alıyo , bu yaşa gelmiş bilmiyorlarsa elin kızı gelir öğretir

herkesin görgüsü bir değil,bana ayıp gelen sana gelmez,sana ayıp gelen bana gelmez.bu nedenle işte konu sahibi yönlendirmeliydi

konu sahibi düşünmemiş,kaynana da düşünmemiş sonuç bu,bundan sonra daha temkinli olsun konu sahibi

çok yeni evlisin tatlım o kadar abartma bence.bak adın üstünnnde daha elin kızısınnnnn onların kızı olamamışsınnn.bu kadar hoşgörüsüz olman normal.çünkü el kızısınnn

yatak odasına uzanmasını geçtim de; senin annen baban da oradayken, adamın içeride uzanması saçmalık zaten...
uzun yoldan gelip de sizde kalacak olsalar; uzanması normal karşılanabilir. Ama ziyarete gittiğin evde uykun geldiyse kalkar gidersin evine...
benim anneme , babama saygısızlık edip uzanmaya giden insana, ben ; buyrun buyrun şu yatakta daha rahat edersiniz demem...

tabiki herkesin görgüsü bir değil ama yatak odası mahremdir bana göre , girilmez diye bir kural yok elbet fakat en azından sorabilirdi , bilmiyorum ben böyle gördüm baba evimde o yüzden de bu tepkim, bana yapılsa bende bozulurdum, dediğiniz gibi kv konu sahibinin yüzünün düştüğünü farketmiş hem o belki daha dikkati olur hemde konu sahibi daha temkinli olur...

çok yeni evlisin tatlım o kadar abartma bence.bak adın üstünnnde daha elin kızısınnnnn onların kızı olamamışsınnn.bu kadar hoşgörüsüz olman normal.çünkü el kızısınnn

yeni evlilikle bir alakası olduğunu düşünmüyorum biraz önce yanımda 10 yıllık evli teyzem vardı o bile yok artık dedi, ne diyim herkesin düşüncesi farklı , ayrıca el kızı olayını bu kadar vurgulanmandaki amacını anlamadım , bu kadar rahatsız olucağını bilseydim yazmazdım tatlım

kendin demissin ya el kızı gelir sana bildirir diye onun için vurguladım.

onlara normal geliyordur belki de,bu yüzden iş ev sahibine düşer.o yol gösterici olmalı

Ayrica bir kac sayfa once de
dedim, kucucuk cocuklara bile ailede veya okullarda anne babanin odasina girilirken kapi calinir diye ogretiyoruz , demek ki ozel ki boyle ogretiyoruz

Cudana'cığım senden alıntı yapıyorum ama düşüncelerim, senin yazdığım şey üzerine tam oturdu.

Diğer yazdıklarına katılıyorum ama bu cümlene kendimce bir parantez açacağım.

Çocuklara kapı çalması öğretmek odanın özel olmasından ziyade içeride anne ve baba varken uygunsuz bir durumla karşılaşmasınlar diye. Yoksa çocuklarımıza biz evde yokken odamıza girmeyin yada boş odamızı tıklayın demiyoruz. Odalar içerisi doluyken anlamlıdır.

Eşler yada arkadaşlar bir aradayken mutfak bile özel olur, ki en rahat girilip çıkılan yerlerdir öyle değil mi ? Adamıma sarkarken çok kere mutfakta basılmışlığımız vardır

Bence boş odanın hiçbir anlamı yoktur.

Son düzenleme:
bende odama girilmesinden rahatsız oluyorum. bi kere kayınvalidem eşim işte iken kapıyı vurarak içeri girmişti. ama ben gir dememiştim. yaz mevsimiydi ve üzerimde askılı bişi vardı. dağınık yatarım zaten. uyuyordum o girdikten sonra uyandım. daha dağınık vaziyette de olabilirdim. bende hemen söledim. benim odama kesinlikle girmeyin diye. ben evde yokken giriyormudur bilmiorum ama normalde girmiyor artık.

ama şu var eski insanların bu durumlardaki anlayışı bizim gibi değil. mesela memleketten gelen dedemler için annem mutlaka kendi odasını verir. dedem pimpiriklidir, salonda falan yatmaz. kıyafetlerini asmak ister. ama şimdi annem kendi gelini için odasını hazırlamıor ayıp olur diye.

yine benim ailemde kesinlikle benim yatağımda yatmaz ama annem mutlaka odama girer bakar. dağınık mıyım diye. tembelimdir de biraz :) o da nasihat vermeyi sever. :)

genel olarak ben kim olursa olsun yatak odama girmelerinden hoşlanmıorum. iyi niyet ve sevgi varsa ortada böyle durumlar genelde anlayışla karşılanır.

ama kv yada kp in iyi niyetinden şüpheliyseniz ve artık sevmiosanız artık ne yapsa göze batar.

kendi adıma evlenmeden önceki kayınvalidem olsaydı onun odama girmesinden rahatsız olmazdım belki de, ama evlendiğimin ilk zamanları çok ciddi boyutlarda art niyet ve kumamsı tavırlarını gördüm.

şimdi değişti ama ilk davranışlarıyla beni de değiştirmiş oldu. artık ii niyetli hallerinde bile tahammül edemiorum. yakında Allah izin verirse çocuğum olacak. beşik bizim odada olcak. o zaman ne olcak bilemiorum. mecbur gircek sık sık

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanirim yeni evlisin, zamanla herkes herkesin karakterine alisacaktir
buradaki en büyük rol yine sana düsüyor. Kalp kirmadan sInIrlarIn oldugunu göstermelisin.
Bir dahaki sefere kapiyi kitlersin, surat asmakla olmaz bir anda kötü gelin olursun.

benim torunum bu şekilde davransa çok üzülürdüm herhalde, ayıp olmamış mı sanki adamcağıza?

bence siz biraz abartmışınız fazlaca o da düşüncesizlik etmiş düşünememiş
düşündümde benim başıma gelse bende çok sinirlenirdim ama tepkim bu kadar büyük olmazdı. sonuçta eşiniz ne yapsın onun da bir sucu yok .
bazı aileler çok yüzsüz, düşüncesiz veya gaddar kindar olabiliyorlar sizinkiler düşüncesiz rahat gurubuna girmişler zamanla anlarlar herhalde birşeyler
bu durumda her halde en güzeli eşinin ailesi ile onları kırmadan konuşması olur anca öyle düzelebilir bu durum ama o zaman da alınganlık edp gelmeme durumları olablir. aranız acılablir.
bence siz bu konuyu unutun en isi en güzeli. inşallah birdaha böyle birşey olmaz bir daha böyle bir tavır sergilerlerse o zaman konuşsun eşiniz.

soyle bir gerçek var ki genelde erkegin ailesi çiftlerin ozeline yeterince saygi gostermiyor ! kiz ailesi hep rahatsiz etmekten korkarken erkek ailesi neredeyse kari kocanin arasinda yatacak ! boyle olunca bu kadar rahat davrandiklarinda empati kuramiyorsan iste benim babam olsaydi annem olsaydi diyemiyorsun.. ve tatli dil diyorsun ya boyle olunca tatli dil guler yuz de olunca iyice abartirlar ! bu durumlarda soguk ve mesafeli olmak en iyisi ki sahsen birini sevmiyorsam asla yuzune de gulemiyorum tatli dille de konusamiyorum..

Ya yorumları okudum da sanırım ben çok üzülürdüm evladımın evinde kilitli oda olsa. Yatak odası için demiyorum ama konu sahibi o bölge civarına tamamen girilmesine karşı. Ee ne yapacak tüm kapıları mı kilitleyecek. Bence uygun bir dille ya eşe ya da kvde söylenmeli. Kapı kilitlemek bana kırıcı geldi nebiliyim bence son çare o olmalı

Evet odanın boş olması bir anlam ifade etmez ama,
yeni evli çift (hoş yeni olmasa da degişen bir şey olmaz)
yatak odasında münasebetsiz bir durumla karşılaşmamak için bile düşünmek gerek...
Gelinin çamaşırları olur ne bileyim işte aklımıza gelebilecek her türlü şey...
Babalar ergenlik çagındaki veya yetişkin kızlarının odasına girerken bile kapı çalıp giriyor.
Ben hiç bir şekilde bu durumu mazur görmüyorum.

Aslında zaten önemli olan bizim düşüncemiz degil, konu sahibinin düşüncesi.
Rahatsız oluyor, düşüncesine saygı duyulmasını istiyor, bundan dogal ne olabilir ki?

Bir insanın özgürlüğünün başladıgı yerde, diğerininki biter...

benim torunum bu şekilde davransa çok üzülürdüm herhalde, ayıp olmamış mı sanki adamcağıza?

Kindarcıgım kayınpederim öyle bir insan ki yaşına bakmaksızın herkesin düşüncesine saygı duyar.
Evlatlarını bile böyle yetiştirmişler.

Oglumun öyle söylemesi zoruna gitmemiştir, çünkü bize kendisi de kayınvalidem de gülerek anlattılar bu olayı.
Eger ki 5,5 yaşındaki oglumu çocuktur diyip takmayacak olsa, o yataktan kalkmazdı.
Bizde oldukları sürece de yatmaya devam ederdi...

Aksine oglumun kendinden büyük laflar etmesi çok hoşuna gitmişti :)

Kimse Kusuruma bakmasın ama ohaaa çüşşşşşşşşşş devenin nalııııı

MAHREM MAHREM YATAK ODASI MAHREMMMMMM..!!!!!!! anan bacın da olsa mahrem ya

Ben anlamıyorum ya bu kayınvalidelerin kayınpederlerin yatak odası takıntısını ya..!!!

Benim kayınpeder de abimi aramıştı yeni evli iken ben oğlumun yatak odasına nasıl giremem diye..Abim de attı benim şartel..Nasıl müslümansınız diye vermiş veriştirmiş..Kayınvalidem sürekli senin yatak odasının kapısı sürekli kapalı bizde ayıptır bu , bende benim dinimde mahrem ben böyle gördüm dedim..Uyuzlar ya sinir oldum var yaaa

valla yorumunu okuyunca ben mi yazdım dedim
tamamen katılıyorum eşimin ailesi her gün ararlar pazar dahil hiç düşünce yok istiyorlar ki hep görüşelim
görüşünce de pişman ediyorlar insanı
sürekli laf sokmaya calışıyorlar devamlı çekememezlik bıktırıyorlar
ılımlı olayım diyorum suyunu cıkartıyolar işin
bende yapım gereği ısınamadığım birine asla güleryüz gösteremiyorum
mesafeli davranıyorum az görüşücem bundan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…