- Konu Sahibi minnosumbenim
-
vallahi olaya nereden bakılırsa bakılsın görgüsüzlük orası oğlunun evi olabilir ama birde gelin var orda , gelin yönlendirmedi diye zart diye istediği yerde istediğini yapamaz herkesin evi kendi özel yaşam alanıdır... ve bende bu alanıma bu tarz saygısızlıklar yapıldığında çıldırıyorum , benim kv herhangi bir dolabımı açsa bile ki içinde özel birşeyim yoksa da anne birşey mi lazım oldu söyle ben vereyim istersen diyorum mesajı alıyo , bu yaşa gelmiş bilmiyorlarsa elin kızı gelir öğretir
vallahi olaya nereden bakılırsa bakılsın görgüsüzlük orası oğlunun evi olabilir ama birde gelin var orda , gelin yönlendirmedi diye zart diye istediği yerde istediğini yapamaz herkesin evi kendi özel yaşam alanıdır... ve bende bu alanıma bu tarz saygısızlıklar yapıldığında çıldırıyorum , benim kv herhangi bir dolabımı açsa bile ki içinde özel birşeyim yoksa da anne birşey mi lazım oldu söyle ben vereyim istersen diyorum mesajı alıyo , bu yaşa gelmiş bilmiyorlarsa elin kızı gelir öğretir
herkesin görgüsü bir değil,bana ayıp gelen sana gelmez,sana ayıp gelen bana gelmez.bu nedenle işte konu sahibi yönlendirmeliydi
konu sahibi düşünmemiş,kaynana da düşünmemiş sonuç bu,bundan sonra daha temkinli olsun konu sahibi
çok yeni evlisin tatlım o kadar abartma bence.bak adın üstünnnde daha elin kızısınnnnn onların kızı olamamışsınnn.bu kadar hoşgörüsüz olman normal.çünkü el kızısınnn
yeni evlilikle bir alakası olduğunu düşünmüyorum biraz önce yanımda 10 yıllık evli teyzem vardı o bile yok artık dedi, ne diyim herkesin düşüncesi farklı , ayrıca el kızı olayını bu kadar vurgulanmandaki amacını anlamadım , bu kadar rahatsız olucağını bilseydim yazmazdım tatlım
tabiki herkesin görgüsü bir değil ama yatak odası mahremdir bana göre , girilmez diye bir kural yok elbet fakat en azından sorabilirdi , bilmiyorum ben böyle gördüm baba evimde o yüzden de bu tepkim, bana yapılsa bende bozulurdum, dediğiniz gibi kv konu sahibinin yüzünün düştüğünü farketmiş hem o belki daha dikkati olur hemde konu sahibi daha temkinli olur...
Ayrica bir kac sayfa once de
dedim, kucucuk cocuklara bile ailede veya okullarda anne babanin odasina girilirken kapi calinir diye ogretiyoruz , demek ki ozel ki boyle ogretiyoruz
Iyi de konu sahibinin kprin uzanmaya gittiginden haberi yok ki
Kvye soruyor babam nereye gitti diye,
kv uzanmaya gitti demek yerine hava almaya gitti diyerek yalan soyluyor !
bu durumda nasil bir yonlendirme yapilacak pardon?
Kendi babamiz olayina gelince 9 yillik evliyim ne babam ne de annem asla
girmez
kaldi ki kv kp de girmez yatak odamiza ,
kizima bakiyorlar gunduz bizdeler, atiyorum bir sey lazim oldu yatak odasindan evdeysem isim varsa derim ki anne gardropun aynali bolumunde ordan al, yok kizim ben girmeyim sen aliver der
Dedim ya gunduz bizdeler diye, bir gun kpderim 7 yasindaki ( o zaman 5,5 yasindaydi) oglumun odasindaki yatagina uzanmis dedecigim yatamazsin yatagimdan kalkar misin , orasi bana ozel, benden baskasi yatamaz demis
kp de kalkmis, aksam olunca da dedesi kendi anlatti bize boyle boyle oldu diye :)
O gun bugundur dedesi gidip yatmaz yatagina :)
Ayrica bir kac sayfa once de
dedim
kucucuk cocuklara bile ailede veya okullarda anne babanin odasina girilirken kapi calinir diye ogretiyoruz ,
demek ki ozel ki boyle ogretiyoruz
hadi kp dusunemedi kv ne gune duruyor
kalksin kocasina yer gostersin
Aslinda bence kvnin niyeti o gece kalmakti ama amacina ulasamamis sanirim:)
Benim de babam yapmaz. İhtimal dışı. İmkansız hatta..
Size şu kadarını söyleyim, ben lisedeyken okula kapımı kilitler giderdim. Odama girilmesi düşüncesinden bile nefret ederim. 6 yıllık eğitim hayatım boyunca ve sonrasında 2 yıl yalnız yaşadığım günler boyunca hep ev arkadaşım oldu ve evden kapımı kilitleyip çıktım. Yatağımda kimseyi yatırmam, odama girilmesinden hoşlanmam.
Hiçbir insan da odama giremez, sokmam..
Ama bunu bu şekilde ifade etmiyorum kimseye. Gerek ailem, gerekse arkadaşlarım için de hep aynı şekilde davrandım. Eşimin ailesi neden farklı olsun ki? Tüm bunlara rağmen yine de olasılıkların daima olabileceğini ve bu konuda böyle sert çıkışlar yapmanın ilişkileri zedeleyeceğini düşünüyorum.
Benim başıma gelse tartışma çıkaracak hiçbir şey demem. En başta yönlendirilmesi gerektiğini hala savunuyorum.
Unutmayalım ki tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.
Cudana'cığım senden alıntı yapıyorum ama düşüncelerim, senin yazdığım şey üzerine tam oturdu.
Diğer yazdıklarına katılıyorum ama bu cümlene kendimce bir parantez açacağım.
Çocuklara kapı çalması öğretmek odanın özel olmasından ziyade içeride anne ve baba varken uygunsuz bir durumla karşılaşmasınlar diye. Yoksa çocuklarımıza biz evde yokken odamıza girmeyin yada boş odamızı tıklayın demiyoruz. Odalar içerisi doluyken anlamlıdır.
Eşler yada arkadaşlar bir aradayken mutfak bile özel olur, ki en rahat girilip çıkılan yerlerdir öyle değil mi ? Adamıma sarkarken çok kere mutfakta basılmışlığımız vardır
Bence boş odanın hiçbir anlamı yoktur.
benim torunum bu şekilde davransa çok üzülürdüm herhalde, ayıp olmamış mı sanki adamcağıza?
mrb arkadaslar ;
dün annemler ve kv kp bize davet ettim geldiler hoşbeş geçti vakit. kalkmalarına yakın benim kp kv ye hadi kalkalım dedi evlerine eşim götürcek hem kendi ailesini hem benim ailemi . kv hiç oralı olmuyo saatte geç oldu annemlerde kalkacak onları bekliyo. sonra kv ben oturuyorum git yat sen içeri dedi. millet bekliyo o da hiç ikiletmedi yatak odalarının olduğu hole doğru gitti bende çaktırmadan eşime ayıp oluyo babama dedim yalnız kaldı adam dedim sinirlendim .
sonra acaba kp nereye gitti aklıma takıldı nereye gitti babam dedim kv hava alacak dedi içimden nerde hava alıyosa balkon yok bişey yok o tarafta die gecirdim mutfakta mı acaba di mutfaga kalktım su içmeye yok sonra içeri geçtim suratım düstü kv anladı rahatsız olduğumu gitti kocasını kaldırmaya iştee o an çıldırdım kp boş odamız var orda sadece bi yatak var üzerinde çamasırlar vardı orada yatıyo sanıyorummm gecmiş benim yatak odama yatagıma uzanmış çıldırdım sinirden resmen yaaa eşime söylendim ayıp deilmi bu ne rahatlık dedim onlar gittikten sonra o boş oda da yatıyo sanıyodu galiba ne var nolcak dedi ya bnm yatak odamda yatagımda nasıl yatar salonda yatsaydı dedim bağırıyodu bana yatak odamız diyince durdu bi düsündü sus tek kelime etme aileminde sülaleminde dedi sakın konuşma dırdırını dinleyemem dedi hiç konuşmadım bende sonra yanına gittim onun suçu yoktu sonuçtaa ama bana tavır yaptı hala da öyle napcamm ben eşimin ailesiyle çok rahat insanlarrr bi geldiklerinde de oda çamasır dolu iç camasırlarım filn var kış olduğu için orda kurutuyorum müsait deil çamasır var salonda kılın dedikçe kapıyı açıp inadına orda namaz kılmaya girdilerr eşim söylemez ailesine artık ben patlıycam napmalıyım ben ???
soyle bir gerçek var ki genelde erkegin ailesi çiftlerin ozeline yeterince saygi gostermiyor ! kiz ailesi hep rahatsiz etmekten korkarken erkek ailesi neredeyse kari kocanin arasinda yatacak ! boyle olunca bu kadar rahat davrandiklarinda empati kuramiyorsan iste benim babam olsaydi annem olsaydi diyemiyorsun.. ve tatli dil diyorsun ya boyle olunca tatli dil guler yuz de olunca iyice abartirlar ! bu durumlarda soguk ve mesafeli olmak en iyisi ki sahsen birini sevmiyorsam asla yuzune de gulemiyorum tatli dille de konusamiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?