NE YAPMAK LAZIM

Merhaba BDV sakinleri,

İşin içinden çıkamadığımız bir durum ile karşılaştık. durum şu. bizim iş yerindeki sekreterin kuzeniyle ilgili. Kuzenin adı Ayşe olsun.
Ayşe 6 çocuklu bir ailenin çocuğu. Annesi bunu orta okulda okuldan alıp tekstile vermiş. Kız dışlardan okuyarak lise üçe kadar gelmiş. Şu anda 24 yaşında ve hastanede çalışıyor. Çalıştığı parayı eve veriyor vermediği zaman kavga kıyamet oluyor evde.

Neyse bu kızın bir görüştüğü var ve istemeye geliyorlar. Kızın ailesi veriyor ama başlık parası istiyor erkek taraftan bir bilezik. Ona da tamam diyorlar. Düğün nişan Eğlenceli olsun diyor kızın annesi ama çocuğun annesi vefat edeli iki ay olmuş ona da tamam diyor çocuk. İşte bu noktada kız parayı eve vermediği için kıyamet kopuyor

Son durum kız işe evden geç geliyor trafik yüzünden ve eve gelir gelmez kızı babası dövmeye başlıyor kız kendini odaya kitliyor ve polise haber veriyor. Odanın kapısını kırıyor babası ve kızı döverken polis geliyor karakola gidiyorlar. Şu an kız bizim iş yerinde bana durumu anlattı.
Sözlüsü " ben her şey iyilik ile osun diye sonuna kadar uğraşacağım, gidecek bir ailen olsun ama yine de olmazsa seni alır giderim" demiş
"abla yapacak bir şeyim yok yüzüğüm parmağımda. Neden istemiyorsunuz dediğimde bir sebep gösteremiyorlar. bugün sözlümden ayrılsam yarın yine evlenirken aynısını yapacaklar. bu akşam aile büyükleri bir araya gelecekler güzellikle olmazsa kaçmaktan başka çarem yok" diyor. Ben tıkandım kaldım. Kaçma desem ayrıl desem kız diyor sürekli dövecekler aynısını yaşayacağım. Aile büyüklerinden yardım iste diyorum. annesi yüzünden kimse kıza destek çıkmıyormuş.

Karışık yazmış olabilirim konu içerisinde ayrıntıları da yazarım
Yerinde olsam 1 dk dusunmem giderim oyle aile olmaz olsun

Ben nişanliya nekadar güven olur onu düşündüm
Böyle insanların yüzü aileden gülmeyince eştende genelde gülmüyor ne yazikki
Yani şimdi seviyor, herşey yaparım diyor
Ama ilerde sana ailen bile sahip çıkmadı seni ben kurtardım moduna geçermi
Nişanlının maddi durumu nasıl?
Anne ölmüş, baba napiyor
Başka kardeş varmı?
Yani bu kız için evlenmek çözümmü bilemedim
Evde kalması çözüm değil o kesin
Evlenmek yerine kendi başını çaresine bakmak için evden ayrılsa dahamı hayırlı olur bilemedim
Şu ekonomik durumda bile biz zor geçinirken nasıl çıksın ki? Hani evden kurtulmak için evleniyor desem değil zaten görüştüğü biriydi nişanlısı. Ayrılmak çözüm de değil diyor kız çünkü kimi getirsem karşılarına yine aynı şeyi yaşayacağım diyor

calci kıza buranın linkini atmak lazım okusun belki gözü açılır mantıklı düşünür
şimdi o tarz kızlar sindirildiği için bebek gibi olurlar 24 yaşında ama 14 yaşında gibi aileye muhtaç sanıyor kendisini güçsüz sanıyor

arkadaşlar kız ailesiyle görüşmek zorunda mı ? ailesi kızımın aklını çeldin dese ne demese ne allah aşkına bu insanlara zaten masefa koymalı bu gençler...
onların canı iyi geçinmek istemiyor iyilik güzellik istemiyor evlenmek üzere yetişkin kızı dövme sebeplerine bakın, isteklerine bakın makul insanlar mı

dayak yiyip yiyip türlü şeylere maruz kalıp hala aman gönülleri olsun diyen gençlerin psikolojisi sıkıntılı görülüyor aslında. sindirilmişler iyice farkında değiller. çok net ve keskin tavırla çizgi çizip kurtulmazlarsa ömür boyu o değişik insanların çıkaracağı sorunla mücadele edip sonunda yorulacaklardır hatta belki evlilikleri bile bitebilir mantıklı düşünmek lazım .

Kız başkasıyla da evlense aynısını yapacak annesi. Çözümü kiminle evlenirse evlensin annesiyle ilişkisini minimuma indirmek. Annesi zaten adama neler neler demiş bunu dese çok olmaz yani

2 seçenek var
ya kız hiçbir zaman evlenmeyi düşünmeyip ömür boyu ailesine bakacak ailesi yanında olsun istiyorsa dayak yemek istemiyorsa dediklerini yapacak

ya da evlenmeye layık gördüğü adamla ailesine resti çekerek evlenip gidecek

dediğim gibi aile şuan işi yokuşa sürmek ister ,sorunsuz hızlıca evlenip kız gitsin istemez çünkü kaynak kesilecek, şuan koparabildiğimiz kar diye düşünüyor aile ve kızını maşa olarak da kullanıyor... hem kızını kullanıyor, hem kızının nişanlısını tabiri caizse sömürüyorlar. iyilik güzellik için iki tarafında bunu istemesi lazım kızın ailesinin iyi geçinmeye yapıcı davranmaya gönlü yok yaşanılanlar ortada...

Evlenmemesi de çözüm değil ki. diyor ki maaşımdan sadece 200tl alıyorum. Geçen ayakkabı alacağım diye biraz para ayırdım. annem bana sürekli marketten şunu al bunu al diyerek o parayı da harcattı. Kız çocuğunun sığınağıdır annesi. Kızı nasıl teselli edeceğimi şaşırdım. teyzene git diyorum. küçüğü annemi tutuyor büyüğü annemden nefret ediyor. İkisinin de yardımı dokunmaz bana

Kız başkasıyla da evlense aynısını yapacak annesi. Çözümü kiminle evlenirse evlensin annesiyle ilişkisini minimuma indirmek. Annesi zaten adama neler neler demiş bunu dese çok olmaz yani
belli zaten ailenin potansiyeli belli
adam çok zengin olup aileye para yağdırsa sürekli ondan ve kızından iyisi olmaz aslında kendine bağlasa... paranın kölesi olur böyle insanlar

Kız ailesiyle bağını koparmak istiyorsa kopartır ama aile Calcifer‘e musallat olur, kocasını dahi çocuklarına dövdüren kadından her şey beklenir, bazen bazı olaylara da fazla karışılmamalı, kızın can güvenliği tehlikedeyse yol gösterilir, karakola savcılığa gitmesi söylenir ama ailesi yüzünden kaçmayı düşünen bir kıza anlık düşünüp destek vermek hatalı olabilir, bugün kötüler yarın iyi olurlar, kız bile bana doğru tavsiyeler verseydiniz ailemden ayrı nikah kıymazdım der, insanoğlu ne zaman ne söyler ne yapar belli olmaz, ki kızın amcası vb dahi olaydan uzak dururken Calcifer’in başı yansın istemeyiz.
Aynen abla o yüzden dinledim kızı hatta şey dedim sana kaç diyemem kal da diyemem çünkü senini ailen nasıl biri olduklarını en iyi sen bilirsin ama bu bu seçeneklerin var dedim. Bunun haricinde başka çözüm sunabilir miyim diye de sizlere sormak istedim.

calciyle ne alakası var yahu ... iş arkadaşı dertleşmiş calcide ne bilim ben olsam böyle yapardım demiş olsun,arkadaşı da kuzene benim iş arkadaşım calci böyle yapmanı istiyor mu diyecek...
kızda gidip aynısını yapıp sonra da kuzenimin iş yerindeki calci böyle yap dediği için yaptım deyip alesini mi gönderecek :)

keşke insanlar burada yazdıklarımızı birebir yapsalar da yapmayacaklarını biliyoruz ,kendi aramızda fikirlerimizi vererek dertleşiyoruz diye sorumlusu değiliz kimse de vay efendim sen böyle demişsin diye de toplanıp gelmez...

kızın zaten kaçıcam demesi de değişik ,24 yaşında olduğunun farkında değil sanırım ,kaçmasına gerek yok ki önce mesafe koyar sonra da gider ... belli ki kız zaten sağlıklı düşünemiyor yaşadığı durumdan dolayı ... nişanlısı benim durumum sadece bu şekilde evlenmeye müsait diyerek net tavır koysa kız polisi çağırmış zaten birde uzaklaştırma alsa hayatları daha kolay olurdu yani ortalara saçılmışlar,yüz göz olmuşlar karakolluk olunmuş zaten ... madem baba evinde dayak yemeye devam edecek o zaman polisi hiç çağırmasın madem çağırdı o zaman uzaklaştırma da alsın karakolluk olup baba evine dövenlerin yanına gitmek daha kötü gece uykusunda boğabilir uyku uyunmaz o evde...

bende bunu dedim diye kapıma gelmez kimse yani o yüzden calcilik bi durum yok calci evini açıp gel bana evime kaç demiyor kızı evinde tutmuyor sonuçta.
Kız benim yanımda yeni gitti amcasına. Hani aile değişik ya kim sana akıl veriyor derken o sinirle adımı anabilir bana da musallat olup iş yerini basabilirler. düşündükçe olabilir diyorum ben de

Evlenmemesi de çözüm değil ki. diyor ki maaşımdan sadece 200tl alıyorum. Geçen ayakkabı alacağım diye biraz para ayırdım. annem bana sürekli marketten şunu al bunu al diyerek o parayı da harcattı. Kız çocuğunun sığınağıdır annesi. Kızı nasıl teselli edeceğimi şaşırdım. teyzene git diyorum. küçüğü annemi tutuyor büyüğü annemden nefret ediyor. İkisinin de yardımı dokunmaz bana
hiçbir akraba karışmak istemez tabii... yarın öbürgün kız anlaşamayıp ayrılsa aile hem onu bahane eder hemde kızımızı verin diye kavga eder

aslında dediğim gibi erkek taraf işi hızlandırıp hemen nikah tarihi alıp gün şu gün diyerek emrivaki yapacak
kızın ailesi nikaha ister gelsin ister gelmesin başlık parasıymış düğün zımpırtısıymış ne isterlerse erkek yok diyecek... ya çekip cıkıp gidecek kız evlenip ya da adam elinde ne varsa hepsini evlenene kadar yağdıracak yedirecek istedikleri ne varsa yapacak köpriyü geçene kadar sonra da görüşmeyi kesecekler üstünde düşünmeye bile gerek yok başka yolu yok

Kız anlattıkça içim parçalandı. Herkes anne olmasın ya. 6 tane çocuk doğurmuş ve hiç birine annelik yapmamış. Erkek çocukları tetikçi gibi büyütmüş kızları işe vermiş çalıştırıyor. böyle şeyleri görüp müdahale edememek, sadece izlemek o kadar acı ki :(

Kız benim yanımda yeni gitti amcasına. Hani aile değişik ya kim sana akıl veriyor derken o sinirle adımı anabilir bana da musallat olup iş yerini basabilirler. düşündükçe olabilir diyorum ben de
iyide sen evden kaç demiyorsun ki :D kendi evini de açmıyorsun kız zaten kendisi kendisine göre ne istiyorsa onu yapacak senlik durum yok... sana gelene kadar.... yönlendirmeyerek iyi yapmışsın tabi ben olsam bende derdini dinler en fazla 2 seçenek var derdim o kadar ... zaten yapılabilecek başka birşey yok kızın kendi kararını vermesi lazım .

Kız anlattıkça içim parçalandı. Herkes anne olmasın ya. 6 tane çocuk doğurmuş ve hiç birine annelik yapmamış. Erkek çocukları tetikçi gibi büyütmüş kızları işe vermiş çalıştırıyor. böyle şeyleri görüp müdahale edememek, sadece izlemek o kadar acı ki :KK43:
maalesef böyle çok fazla aile var türlü türlü çeşitli şekillerde aramızda yaşıyorlar ,yapabileceğimiz hiçbirşey yok bunu yaşayanın kendisi kendini ortamdan kurtarmalı ...

iyide sen evden kaç demiyorsun ki :KK70: kendi evini de açmıyorsun kız zaten kendisi kendisine göre ne istiyorsa onu yapacak senlik durum yok... sana gelene kadar.... yönlendirmeyerek iyi yapmışsın tabi ben olsam bende derdini dinler en fazla 2 seçenek var derdim o kadar ... zaten yapılabilecek başka birşey yok kızın kendi kararını vermesi lazım .
Ay manyak kadın ya cidden manyak. Bu kadın hakkında mantıklı olan her çözümü unut.

calciyle ne alakası var yahu ... iş arkadaşı dertleşmiş calcide ne bilim ben olsam böyle yapardım demiş olsun,arkadaşı da kuzene benim iş arkadaşım calci böyle yapmanı istiyor mu diyecek...
kızda gidip aynısını yapıp sonra da kuzenimin iş yerindeki calci böyle yap dediği için yaptım deyip alesini mi gönderecek :)
Siz yanlış okumuş olabilir misiniz? Kız direkt Calciferle konuşmuş.
"abla yapacak bir şeyim yok yüzüğüm parmağımda. Neden istemiyorsunuz dediğimde bir sebep gösteremiyorlar. bugün sözlümden ayrılsam yarın yine evlenirken aynısını yapacaklar. bu akşam aile büyükleri bir araya gelecekler güzellikle olmazsa kaçmaktan başka çarem yok" diyor. Ben tıkandım kaldım. Kaçma desem ayrıl desem kız diyor sürekli dövecekler aynısını yaşayacağım. Aile büyüklerinden yardım iste diyorum. annesi yüzünden kimse kıza destek çıkmıyormuş.

Valla katip sabahtan beri başım ağrıdı kız anlattıkça. Dedim nasıl bir anne bu. Babanla nasıl arası dedim. Hiç iyi değilmiş. Madem iyi değil 6 çocuk neden. en küçüğü 5 yaşındaymış sırf kocası ilgilensin diye yapmış 🤦‍♀️
Kimse kötüyle karşılaşmasın ama bazı aileler kız kaçtığında çevresindeki herkesten hesap soruyor. Calcifer de şu an olayın tam içinde, İstanbul’da yan baktından bile kavga çıkıp adam öldürülen Teksas’a dönmüş bir ilçede yaşıyor üstelik, ailede normal aile değil cahil ve kız evladın para kapısı görüldüğü bir ailenin elinden her ay gelen düzenli maaşı çalmış gibi gördükleri kim varsa düşman olurlar.

Kimse kötüyle karşılaşmasın ama bazı aileler kız kaçtığında çevresindeki herkesten hesap soruyor. Calcifer de şu an olayın tam içinde, İstanbul’da yan baktından bile kavga çıkıp adam öldürülen Teksas’a dönmüş bir ilçede yaşıyor üstelik, ailede normal aile değil cahil ve kız evladın para kapısı görüldüğü bir ailenin elinden her ay gelen düzenli maaşı çalmış gibi gördükleri kim varsa düşman olurlar.
Zaten bu ayki maaşını vermediği için çıkmış olay. banyoya kitlemiş kendini, abi ve baba kapıyı kırmış kızı dövmeye devam etmiş. Polis gelmese öldürebilirlerdi bile. nasıl bir anne evladının canının yanmasına sessiz kalabilir aklım almıyor.

kızlarının gelip calciyle konuşması bile calciye musallat olmalarına neden olur o zaman ... öyle düşünecek olursak calci kızı hiç dinlememeli bile ,kız bugün ailesine diklense sen kimden öğrendin bu tavırları kimle görüştün bugün deseler yine calciye mi çıkar kapı... ailenin tek derdi kızlarını sömürmek...

nasıl aileler var cok yazık..
adam iyi bence.
aileyi silip vınnnn :KK55:

evlenir evlenmezz kendi bilir. bence hemen o evden ayrılısn. şikayet uzaklaştıma cıkarsın
kendi hayatını kursun
24 yasında birini getirdikleri hale bakın yazıklar olsun ya

Back
X