NE YAPMAK LAZIM

24 yaşında yetişkin ayakları yere basan bir kızın kendisine böyle davranmalarına izin verdiği için kızdım
sorun kızın nişanlısında değil zaten ailede kimle olsa sorun çıkaracaklar bellki ki
böyle bir aile olsa ne olmasa ne pardon da... bir süre evlenene kadar ablasının yanında akrabasının yanında neyse kalsın
hemen nikah için gün alsınlar artık eşyalı ev mi tutarlar ne yaparlar evlensin gitsin
evlendikten sonra ailesiyle görüşmesin uzak dursun ve para biriktirsin sonra istediği evi tutar istediği eşyayı alır

aldığı parayı zaten ailesine veriyormuş ailesi kıza zaten eşya meşya almaz ki elindekini alan aile daha birde masraf mı yapacak zaten ailesi birşey yapmayacaktı başlık parası istemişler şaka gibi m.ö de yaşıyorlar sanki... herşeyi zaten oğlana aldıracaklardı böylesi iyi bile olmuş kız bu sayede o değişik ailesinden de kurtulur her şerde bir hayır vardır üzülmesin

dediğim gibi ben olsam ablam kuzenim arkadaşım kim varsa valizimi hazırlar ,en yakın tarihten nikah günü alır bir süre yakınımda kalır evlenir eşyalı ev tutar yaşar giderdim

Kızma canım ben 32 yaşımdaydım dayak harici tüm manipülasyon ve psikolojik şiddeti yaşatıyordu ailem. Ailemdir, tatsızlık olmasın diyorsun ama bazı aileler böyle.

Abla olmuyor işte kaç kere gitmişler aile gelince annesi ben sizi seviyorum tamam diyormuş sorun yok diyormuş onlar gider gitmez kocasını doldurup kızı dövdürmüş babasına.
ben de dedim lafı sözü dinlenir aile büyüklerini de al konuşun. Abla düğün olana kadar öldürür bunlar beni diyor. 10 gün içinde bu kızı üçüncü dövmeleriymiş.
Tamam işte bu akşam nikah günü alıyoruz diyecekler, aileye şifahen de olsa nikah olacağını söylesinler veya aile büyükleri olarak kimler gidecekse onlar söylesin, yıldırım nikahı yapsınlar.

Bunu kız için yapmaları lazım Calcifer, gideceği ailede bugün iyi olur yarın nasıl davranacakları bilinmez, sen istedin sen kaçtın derler kızın ağırına gider.

Tamam ailesinin nasıl karakterde olduğunu gördüler, kötü bir aileyse ailesinden yana da ezerler ama en azından kız usülünce nikah kıydık, ailem yanımda olmadıysa olmadı der geçer.

Valla katip sabahtan beri başım ağrıdı kız anlattıkça. Dedim nasıl bir anne bu. Babanla nasıl arası dedim. Hiç iyi değilmiş. Madem iyi değil 6 çocuk neden. en küçüğü 5 yaşındaymış sırf kocası ilgilensin diye yapmış 🤦‍♀️
Bunlar çocuk mu yetiştiriyor sanki. Dogur doğur at büyüğünün başına, ver kuru ekmeği gevişlesin. Iki ayağının üstüne basınca çalıştir sömür. İnsanlıktan boşuna sogumadım ben.

Tamam işte bu akşam nikah günü alıyoruz diyecekler, aileye şifahen de olsa nikah olacağını söylesinler veya aile büyükleri olarak kimler gidecekse onlar söylesin, yıldırım nikahı yapsınlar.

Bunu kız için yapmaları lazım Calcifer, gideceği ailede bugün iyi olur yarın nasıl davranacakları bilinmez, sen istedin sen kaçtın derler kızın ağırına gider.

Tamam ailesinin nasıl karakterde olduğunu gördüler, kötü bir aileyse ailesinden yana da ezerler ama en azından kız usülünce nikah kıydık, ailem yanımda olmadıysa olmadı der geçer.
Ben de aynısını dedim bugün iyisin ama yarın bunları önüne getirebilirler. Bunu söyleyeyim ona abla ama bunu açık alanda ortak bir noktada sadece anne ve baba varken söylemesi daha doğru olacaktır. Kızın evinde söylerlerse kızla çocuğa kötü bir şey yapabilirler

Bunlar çocuk mu yetiştiriyor sanki. Dogur doğur at büyüğünün başına, ver kuru ekmeği gevişlesin. İnsanlıktan boşuna sogumadım ben.
kız diyor ki annem her babamla kavgasında bizi bırakıp gitti şehir şehir dolaştı :(

E o bir akşam nişanlı ve ailesi evlerine dağılınca ne olacak
Hiç sesi çıkmayan parasının tamamını aileye yedirip üstüne dayak yiyen biri
Babasının ruh hali ne olur bilinmez
Kız ailesinin ses tonundan bile anlar sonrasında ne olacağını, baktı ki insanlar gidince ailesi üstüne saldıracak o zaman çocuğun ailesiyle çıkar gider ama ben önce aileye bir söylenmesinden yanayım.

Hiç kimse kızı kabul etmiyor annesi yüzünden. annesinden bütün akrabalar illah etmiş.
dediğin gibi demiş sana hiç bir şey vermeyeceğim git nişanlın alsın demiş. Bu kuzeni de diyor bizim yanımızda kalırsa halam bir şey derse babam olay çıkarır diyor.
ben hiç böyle bir aile tanımadım ya
hemen bugün nikah başvurusu yapsınlar hangi şehirde antepdeyse ben eşya falan veririm elimden geldiği kadar ne olursa
acilen eşyalı ev tutup evlenip geçsinler tesettürlü değilse bedeni ne ? beyaz elbise nikahda giysin diye ben göndereyim
adı kaçtı olmasın nikahlansın eşyalı ev tutsun çıksın 2 gün içinde

24 yasinda kizin kacmasina gerek yok ki, kararlarini kendisi verebilir evden işe çıkıyor gibi çıkıp ( dayak yememek icin) evi arayip nikahım var ister gelin ister gelmeyin diyecek.
böyle kapiya guzelliklede olsa döndürmezler zaten o kızı.
olmasa daha iyi dedigimiz cinsten bir aile var ortada belkide onlar olmasa tek basinada olsa, evlide olsa daha huzurlu olacak hayati.
yerinizde olsam bur tavsiye daha verir evleneceksende sakın hemen çocuk yapma yaşın genç 1 2 sene bekle sonra eminsen yap çocuk derim.
çünkü olurda anlaşamaz boşanirsa çocugunu birakip calisabilecegi kimse olmayacak buyuk ihtimalle ardinda.

Kız ailesinin ses tonundan bile anlar sonrasında ne olacağını, baktı ki insanlar gidince ailesi üstüne saldıracak o zaman çocuğun ailesiyle çıkar gider ama ben önce aileye bir söylenmesinden yanayım.
Abilerde var ama nişanlının kapı önünde beklemesi lazım
Kesinlikle gitmemeli
Hatta arkadaşlarınıda toplayabilir

hemen bugün nikah başvurusu yapsınlar hangi şehirde antepdeyse ben eşya falan veririm elimden geldiği kadar ne olursa
acilen eşyalı ev tutup evlenip geçsinler tesettürlü değilse bedeni ne ? beyaz elbise nikahda giysin diye ben göndereyim
adı kaçtı olmasın nikahlansın eşyalı ev tutsun çıksın 2 gün içinde
Çocuğun durumu iyiymiş. nikahı yaparım her şeyi ayarlarım sıkıntı yok ama ilk önce güzellikle olsun istiyorum demiş.

Ben de aynısını dedim bugün iyisin ama yarın bunları önüne getirebilirler. Bunu söyleyeyim ona abla ama bunu açık alanda ortak bir noktada sadece anne ve baba varken söylemesi daha doğru olacaktır. Kızın evinde söylerlerse kızla çocuğa kötü bir şey yapabilirler
Ablacım o zaman kızın evinde görüşme yapılmasın, dışarıda bir yerde aile büyüklerinin de olduğu bir görüşme ayarlansın, nikah yapılacağı da belirtilsin, kız zaten belli ki baba ocağından gelin çıkamayacak ama en azından onlarla veya onlarsız nikah yapılacağını haber versinler, hem kızın iyiliği için hem de yarın öbür gün acaba söyleseydim ailem yanımda olsaydı diye kendi kendine vicdan yapmamak için, zira aile ne kadar kötü de olsa çocuklar böyle konularda vicdan yapıyor.

Çocuğun durumu iyiymiş. nikahı yaparım her şeyi ayarlarım sıkıntı yok ama ilk önce güzellikle olsun istiyorum demiş.
güzellikle olmayacağına daha nasıl ikna olmaları lazım :) ailesi daha ne yapsın illa o raddeye getirmesinler dayak yiyen kıza yazık artık hem fiziksel hem psikolojik şiddet + daha acayip istekler başlık parası falan
yok oğluma şunu al bana bunu al şuradan şunu al diye diye uzatırlarda evliliği, evlenip giderse kız ailenin işine gelmez kaynak da kesilecek

Aile büyükleri yardım etsin nikah konusunda söyleyip evlensin yine olay çıkarsa da yapacak bir şey yok ömür boyu onlarla yaşanmaz. Nişanlısına güveni varsa gitsin evlensin. O kardeşleri de hepsi yerini bulur bu arkadaş kalır sonra. Ben ailesinin güzellikle kabul edeceğini sanmıyorum.
Ayrıca başına kakan olursa da zorla kaçmadım ya der. 😒

Sakın kaçmasın calci
BÖyle ailelerde cinayete kadar yolu var aman diyeyim

Çocuk makul, mantıklı biriymiş, inşaallah çok mutlu olurlar, dilerim nikah haberi ailenin ağzını dilini bağlar da kıza zarar veremezler, elleri kolları tutulsun, kızını dövdüren annenin bir yudum su vereni olmaz bu zalimliğiyle.

Ben olsam kaçardım, kocaya değilse de gidebildiğim yere giderim, her yer o evden iyidir.
Yahu benimde aklıma hep şey gelir..
Böyle zalim,kavgacı,karısını,kızını döven adamları bir tur dovseler,ağzını yüzünü patlatsalar acaba iflah olur mu ?
Kendi ilacindan tatmalı bence herkes.
Biri de çıkıp babayı dovse,babanın da gücü yetmese,dayağı yese : O çaresizliği,o ezilmisligi,o yikimi hissedebilir mi acaba?

Güzelliği bi unutacak o arkadaş. Üstüne para da isterler ki istemişler. Daha maaşa bağlanmak da isteyecekler. Sonu gelmeyecek.

Back
X