NE YAPMAK LAZIM

Merhaba BDV sakinleri,

İşin içinden çıkamadığımız bir durum ile karşılaştık. durum şu. bizim iş yerindeki sekreterin kuzeniyle ilgili. Kuzenin adı Ayşe olsun.
Ayşe 6 çocuklu bir ailenin çocuğu. Annesi bunu orta okulda okuldan alıp tekstile vermiş. Kız dışlardan okuyarak lise üçe kadar gelmiş. Şu anda 24 yaşında ve hastanede çalışıyor. Çalıştığı parayı eve veriyor vermediği zaman kavga kıyamet oluyor evde.

Neyse bu kızın bir görüştüğü var ve istemeye geliyorlar. Kızın ailesi veriyor ama başlık parası istiyor erkek taraftan bir bilezik. Ona da tamam diyorlar. Düğün nişan Eğlenceli olsun diyor kızın annesi ama çocuğun annesi vefat edeli iki ay olmuş ona da tamam diyor çocuk. İşte bu noktada kız parayı eve vermediği için kıyamet kopuyor

Son durum kız işe evden geç geliyor trafik yüzünden ve eve gelir gelmez kızı babası dövmeye başlıyor kız kendini odaya kitliyor ve polise haber veriyor. Odanın kapısını kırıyor babası ve kızı döverken polis geliyor karakola gidiyorlar. Şu an kız bizim iş yerinde bana durumu anlattı.
Sözlüsü " ben her şey iyilik ile osun diye sonuna kadar uğraşacağım, gidecek bir ailen olsun ama yine de olmazsa seni alır giderim" demiş
"abla yapacak bir şeyim yok yüzüğüm parmağımda. Neden istemiyorsunuz dediğimde bir sebep gösteremiyorlar. bugün sözlümden ayrılsam yarın yine evlenirken aynısını yapacaklar. bu akşam aile büyükleri bir araya gelecekler güzellikle olmazsa kaçmaktan başka çarem yok" diyor. Ben tıkandım kaldım. Kaçma desem ayrıl desem kız diyor sürekli dövecekler aynısını yaşayacağım. Aile büyüklerinden yardım iste diyorum. annesi yüzünden kimse kıza destek çıkmıyormuş.

Karışık yazmış olabilirim konu içerisinde ayrıntıları da yazarım
Ne anneler varmış ya bu dünyadan iyi kalpli insanlar erken ayrılıyor böyle evladını kemirenler uzun süre yaşıyor. Diyecek bir şey yok Allah kıza sabır versin seviyorsa yuvasını kursun oğlan da anlayışlı sanırım daha ne olsun şimdi yapmasa daha çok kemirirler

Ben asla muhattap olunmasıni doğru bulmadim belli ki leş bir aile kizı oldürmeyeceklerini ne biliyoruz asla gitmem giderim nisanlimla günümu alirim evlenirim pat diye kan bağı bazen hiç birseydir :KK66:
Kan bağı var diye kızı köle gibi kullanmışlar bibi. Anne belalı olduğu için bütün akrabalar bağını koparmış

Kan bağı var diye kızı köle gibi kullanmışlar bibi. Anne belalı olduğu için bütün akrabalar bağını koparmış
İşte ondan diyorum ki yok aile büyüğü yok ailelerle görüşülsün falan önemsiz acil bu ortamdan kurtulmalı bu kız sürekli beni doven birilerinden evleniyorum diye izin aliyorum kendi çalısan yetişkin biriyken

Tamam işte bu akşam nikah günü alıyoruz diyecekler, aileye şifahen de olsa nikah olacağını söylesinler veya aile büyükleri olarak kimler gidecekse onlar söylesin, yıldırım nikahı yapsınlar.

Bunu kız için yapmaları lazım Calcifer, gideceği ailede bugün iyi olur yarın nasıl davranacakları bilinmez, sen istedin sen kaçtın derler kızın ağırına gider.

Tamam ailesinin nasıl karakterde olduğunu gördüler, kötü bir aileyse ailesinden yana da ezerler ama en azından kız usülünce nikah kıydık, ailem yanımda olmadıysa olmadı der geçer.
Bunu deseler onlem olarak kizi eve dahi kapatirlar abla
Kiz kendi guveniyorsa nisanlisina en temizi birakip gitmesi

Kendi ana babasinin iyi davranmadigi birine aile buyukleri napsin
En temizi kizin kendini kurtarmasi

İşte ondan diyorum ki yok aile büyüğü yok ailelerle görüşülsün falan önemsiz acil bu ortamdan kurtulmalı bu kız sürekli beni doven birilerinden evleniyorum diye izin aliyorum kendi çalısan yetişkin biriyken
aile yaşantıları bizim düşündüğümüz gibi değil sanırım. ben bu durumda farklı davranırdım ama olması gereken bu sanırım. son bir kere daha denemek. sonrası herkes yoluna bakar

Bence kaçmak yerine o evden uzaklaşmanın başka bir yolunu bulsa daha iyi olmaz mı? Mesela başka yerde iş bulsun; orada yaşasın. Ya da ne bileyim; üniversiteye girsin iki yıllıkta olsa aynı şehirde olsa bile başka bir yerde kalsın. Ben kaçma işine şöyle karşıyım; maalesef erkek aileleri sahipsiz ve güvencesiz kadınları köle olarak görüyor. Eş ne kadar iyi olsa da eş ailesi ile ilgili durumlar ortada. Bence o topa girmesin.

çok üzüldüm. adı kaçmak ya da yuva kurmak olsun fark etmez. sanırım kızın nişanlısı efendi biri. evlensin en iyisi evden ayrıl tek yaşa gibi çözümler bu aileye pek olacak bişey değil çünkü yine rahat vermezler. umarım evlenince huzur bulur

Adama gerçekten güveniyorsa gitsin evlensinler. Ailesi aile değil çünkü. Doğurup sadece parasını elinden almakla aile olunmaz.

Evlenmelerini kabul ederlerse muhtemelen şart koşacaklar. Bir süre para versin diye. Konudan anladığım kadarıyla asıl mesele kızın maaşını vermemesi. Kızın eve geç gelmesine bu kadar öfkelenmelerinin sebebi olur da nişanlısıyla bir şeyler yaşarsa değeri düşer istekler yapılmaz. Erkek ailesine istediklerini yaptıramazlar daha fazla. Hem ataerkil hem paracı ailenin kafası böyle çalışır. Ataerkilliğin iki yüzlü hali yani. Kız çocuğu nefes almasın ama çalışsın. Gitsin işe hemen eve gelsin. Evlenirken başlık alınsın. Tabi 'başlık değil kıza masraf ediyoruz'. derler.

Evlenmelerini kabul ederlerse muhtemelen şart koşacaklar. Bir süre para versin diye. Konudan anladığım kadarıyla asıl mesele kızın maaşını vermemesi. Kızın eve geç gelmesine bu kadar öfkelenmelerinin sebebi olur da nişanlısıyla bir şeyler yaşarsa değeri düşer istekler yapılmaz. Erkek ailesine istediklerini yaptıramazlar daha fazla. Hem ataerkil hem paracı ailenin kafası böyle çalışır. Ataerkilliğin iki yüzlü hali yani. Kız çocuğu nefes almasın ama çalışsın. Gitsin işe hemen eve gelsin. Evlenirken başlık alınsın. Tabi 'başlık değil kıza masraf ediyoruz'. derler.
Demişler ki kızın çeyizine destek için mi bu başlık parası, kadın yoo oğullarım için demiş. Benim daha bekarım var onları düşünmem lazım demiş🤦
Kız iki gündür amcasında. Annesi aramış eve gel baban pişman demiş ama gitmemiş eve. Aileler konuşacak ondan sonra bir karara varacaklarmış

Demişler ki kızın çeyizine destek için mi bu başlık parası, kadın yoo oğullarım için demiş. Benim daha bekarım var onları düşünmem lazım demiş🤦
Kız iki gündür amcasında. Annesi aramış eve gel baban pişman demiş ama gitmemiş eve. Aileler konuşacak ondan sonra bir karara varacaklarmış
Kız güzel, akıllı, eli ekmek tutan biri belli ki. Bakmış oğlan da seviyor açık açık başlık amacını söylemiş. Zaten amaç paşalarına yedirmek.
Babası vefat etmiş bir kız var tanıdığımız. Evlenirken annesi devletin verdiği çeyiz parasını alıp oğullarına vermişti. Kızın eşi varlıklı. Sürekli para veriyor ailesine. Yoksa biliyor para yoksa aile de yok.
Bu kızcağız da öyle olacak. Para isteyecekler. Verse bir türlü vermese bir türlü olacak. 🙁

Bir de kızın kaçması işlerine gelmez. Amcada olması iyi en azından daha fazla üstüne gitmezler dönerse. Keşke amca arayı bulsa.

Valla nişanlısıyla kaçmasa bile o evden kaçsın bence. Gitsin tek yaşasın daha iyi. Ayrıca bu aile hiç bir konuda arkasında duemaz.

Aile büyükleri bu meseleyi çözmeye muktedir olamaz veya olmazlarsa, madem şiddete maruz kaldıysa, polisede intikal olduysa bu olay, kız şikayetçi olacak, can güvenliğim yok deyip, devletten korunma talep edecek. Bu aileyle iletişimi kesip, bir süre kadın sığınmada kalıp, sonrasında nişanlısıyla evlenip hayatını kuracak. Benim aklıma en yatan çözüm bu. Akrabalarda, nişanlıda olayın merkezinde olmazlar. İşin içine devlet korumasıda girince, kızın peşine düşemezler.
Alo 183 arayıp, durumunu anlatsın. Aile içi şiddet vakası olduğu için ilgilenip, yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

Yeni maaşını almış kız. Kendine nişan için bir şeyler alacakmış. O parayı eve vermemiş sanırım ondan yaptılar abla diyor
Aldigi maaşı ailesne söylemesin bence ne kadar aldıgı da ve şöle desin işyeri bana maaş vermedi desin ne diyecekler acaba🤔

Merhaba BDV sakinleri,

İşin içinden çıkamadığımız bir durum ile karşılaştık. durum şu. bizim iş yerindeki sekreterin kuzeniyle ilgili. Kuzenin adı Ayşe olsun.
Ayşe 6 çocuklu bir ailenin çocuğu. Annesi bunu orta okulda okuldan alıp tekstile vermiş. Kız dışlardan okuyarak lise üçe kadar gelmiş. Şu anda 24 yaşında ve hastanede çalışıyor. Çalıştığı parayı eve veriyor vermediği zaman kavga kıyamet oluyor evde.

Neyse bu kızın bir görüştüğü var ve istemeye geliyorlar. Kızın ailesi veriyor ama başlık parası istiyor erkek taraftan bir bilezik. Ona da tamam diyorlar. Düğün nişan Eğlenceli olsun diyor kızın annesi ama çocuğun annesi vefat edeli iki ay olmuş ona da tamam diyor çocuk. İşte bu noktada kız parayı eve vermediği için kıyamet kopuyor

Son durum kız işe evden geç geliyor trafik yüzünden ve eve gelir gelmez kızı babası dövmeye başlıyor kız kendini odaya kitliyor ve polise haber veriyor. Odanın kapısını kırıyor babası ve kızı döverken polis geliyor karakola gidiyorlar. Şu an kız bizim iş yerinde bana durumu anlattı.
Sözlüsü " ben her şey iyilik ile osun diye sonuna kadar uğraşacağım, gidecek bir ailen olsun ama yine de olmazsa seni alır giderim" demiş
"abla yapacak bir şeyim yok yüzüğüm parmağımda. Neden istemiyorsunuz dediğimde bir sebep gösteremiyorlar. bugün sözlümden ayrılsam yarın yine evlenirken aynısını yapacaklar. bu akşam aile büyükleri bir araya gelecekler güzellikle olmazsa kaçmaktan başka çarem yok" diyor. Ben tıkandım kaldım. Kaçma desem ayrıl desem kız diyor sürekli dövecekler aynısını yaşayacağım. Aile büyüklerinden yardım iste diyorum. annesi yüzünden kimse kıza destek çıkmıyormuş.

Karışık yazmış olabilirim konu içerisinde ayrıntıları da yazarım
Bu kaçmaya girmez bence. Ortada ağır sacmalayan bir aile var.
Gitsin evlensin mesafe koysun ailesi ile de

Back
X