Ne yapmalı bu anne?

Babanın öfke kontrolü yok onu biliyorum
Çocuk sağlıklı büyümüyor maalesef

Şimdi netleşti.
Kadın eşine bunun onun marifeti olduğunu söylesin bir zahmet..
Çocuklar bizim aynamız diye boşuna demiyoruz..
 
Kızlar ben kahve yaparken arkadaş yazılanları okuyunca hüngür hüngür ağlayarak çıktı evden keşke açmasaydım konuyu
Mune Mune konuyu kapatabilirmisin
 
Çocuk bunu bilinçli yapmıyor ki. Babanın çocukla iletişimini kesmesi yerine bıkmadan usanmadan, tatlılıkla yaptığının doğru olmadığını ona anlatmak daha doğru diye düşünüyorum. Aslında artık ailelere kalite ödülü verilmeli çünkü bir yanlış davranış, on doğru davranışın önünü kesiyor. Çok yetersiziz çocuk yetiştirme konusunda. Aslında bu yaşta çocukları sosyal faaliyetlere özellikle spora yönlendirmek gerekiyormuş. Oğlumun psikiyatrisi bizi spora yönlendirmişti benim oğlumda da vardı buna benzer özellikler.
 
Baba çocuktan daha çocuk. Ne demek küçücük çocuğa küsmek. Anne çocuğu psikoloğa götürmeli. Öfkeli bi yapısı olabilir ya da hiperaktive olabilir . Ya da başka birşey
 
Evi guvenli hale getirmek ebeveynlerin gorevidir
Ne demek sehpanin cikan demir aparati
O babanin yatip kalkip sukretmesi lazim evladima bisey olmadi diye
Ben yaramaz cocuk kavramini hayatim boyunca anlamadim ve anlamayacagim o yuzden pek yorum yapamam ama adamin davranisi hatali bunu cok net soyleyebilirim


O kadar dogru bir yazi ki. Bebim oglum da yaklasik iki yasinda. Onlar daha ne yaptiklarinin tam farkinda bile degiller. O babanin yaptigi gayet yalnis. Alsin televizyon basina calsin. Cocugu öyle nasil kirdiginin farkinda bile degil. Nasil da üzülüyordur kuzu. Anne cocugumu nasil düzeltecegim (düzektecek birsey de yok. O yaslarda her cocuk birseyler firlatir) diye düsünmekten önce esine bir ceki düzen versin. Iste böyle "babalarin" eline cocuk kalmamali.
 
Arkaasiniz aglamis ancak aslinda size tesekkur etmeli.
Bir eve 5000tl lik tv alinabiliyorsa, o kirilinca da uzulmeyecek ana baba. Esya yani sonucta.
 
cocuklar büyürken bircok sey kirilip dökülür. Elimizden geldigince kaldirmaliyiz ortadan. Bizim cok degerli esyalarimiz kirildi. Profesyonel kameram, iki tablet, birkac akilli telefon. Bunlar teknolojik olanlar. Daha bircok sey de kirilmistir, bozulmustur.
Cocuk yanlislikla birsey yapinca kizmiyoruz. Bilincli bir sekilde kirarsa sorun var demektir. Bilncli yaptigi seylerde de bir tepki veriyordur, bir sorunu vardir. Bunun üzerine gidilmeli. Kizarak degil ama. Nedeni arastirilmali.
Yoksa yanlislikla kirilan esyalar icin cocugumuzun cani sagolsun, olur öyle seyler demekten baska care yok. Tv degil onun kalbi kirilmasin. Para varken bir daha alinir. Sagliktan önemli olan hicbir esya yok gözümde. Ama tabiki esyalara nasil kullanmasi gerektigini, deger vermesi, korumasi gerektigini de sürekli ögretmeye calisiyorum.
 
Kızlar ben kahve yaparken arkadaş yazılanları okuyunca hüngür hüngür ağlayarak çıktı evden keşke açmasaydım konuyu
Mune Mune konuyu kapatabilirmisin

Her şerde bir hayır var denir ya işte bu olay da bazı şeyleri telafi etmek için kullanılabilse keşke. Keşke algılar değişebilse.
Eminim o baba akşam eve gelip ayaklarını uzatıp saatlerce tv izliyordur. Evde ufak gelişim çağında bir çocuk varmış umurunda değildir.
Şimdi o paraya kıyıp değer verip aldıkları 5binlik tv artık yok.
Ama küçük bir çocuğun ruhunda açılan yaraların telafisi mümkün. Keşke baba baba olduğunu hatırlasa. Keşke..
 
Ben "cocuk bu" olayini anlamiyorum. Cocuk diye, her yeri yikabilir diye birşey yok.

Bir çocuk sinirlari, çizgileri ögrenmeli. Ancak bunu 1 hafta konuşmayarak ögretilmez. Bu çocuga bir travma olur.

Çocuk ile konuşulur. Niye yapti? O televizyon çok pahaliydi felan. Bir müddet televizyon alinmaz. Yada sevdiği bir oyuncagin bir iki gün elinden alinir. Yani bir ceza yaptirimi olmali. Çocuk, yaptiklarinin bir sonucu olduğunu ögrenmeli.

Babanin yaptiği çok yalniş tabi. O çocuğa "yaptiğin şey kotü" mesaji verilmiyor şimdi. "Sen kötü bir çocuksun" mesaji veriliyor şimdi. Ikisinin arasinda dağlar kadar fark var. Çocuk için çok üzüldüm.
 
Pedagoga goturmeyi deneseniz.Bir de el kadar bebe nasıl kırıyor tvyi.Duvara monte neden etmemişler
 
Back
X