Ne yapmalı sizce

Elanur__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
706
238
103
Merhaba ablalarım bana lütfen akıl verin. Ben 3 yıllık evliyim ve kv ile yaşıyorum. Ben ne iş yapsam ne etsem hiç yaranamıyorum bu insanlara. Eşim karım hizmetçiniz değil dedi diye bana kinlendiler. Ayrıntılı anlatmıyorum siz olsanız ne yaparsınız diye soruyorum. Normalde 12 de uyanan kv bugin uyanmış kayınbabam ile içeriyi süpürüyolar eşimin lafondan dolayı ne yapmalıyım sizce

Cevap veriyorum

Taşinmak.

Eğer o ailenin hizmetçisi değilsen, kendi evinde zaten yaşardin. Eş ailesile bir yaşamanin amaci o. Onlara hizmetçilik yapmak. Ha doğrumu? Kesinlikle değil.

Eşin laf atmanin yerine, kendi ailesini kursa, hareketleri ile gösterse, cok daha iyi olur.

Son düzenleme:
Ne yapmalı, bir an önce taşınmalı. Eşini ikna et ayrı eve çıkın. Bu arada bırak süpürsünler. Zaten sen yapınca yaranamıyormuşsun. O zaman kendi işlerini kendileri görsün, kafaya takmaya lüzum yok

yani eşin demese sen diyemiyecekmisin hizmetçiniz değilim
anladığım kadarı ile eşinin haksızlığa baş kaldırması ve onların tavır almaları ezik olan seni dahada ezmiş
ilk bir ben varım de sonrası gelir

Merhaba ablalarım bana lütfen akıl verin. Ben 3 yıllık evliyim ve kv ile yaşıyorum. Ben ne iş yapsam ne etsem hiç yaranamıyorum bu insanlara. Eşim karım hizmetçiniz değil dedi diye bana kinlendiler. Ayrıntılı anlatmıyorum siz olsanız ne yaparsınız diye soruyorum. Normalde 12 de uyanan kv bugin uyanmış kayınbabam ile içeriyi süpürüyolar eşimin lafondan dolayı ne yapmalıyım sizce
Neden beraber yaşıyorsunuz? Ev üstüne ev olmaz derler. Tez zamanda taşının.

Laf değil icraat önemli.
Eşin o evde hizmetçi olmadığını göstermek istiyorsa söylemek yerine ikinize ayrı bir ev kurmalı.
Ya da beraber kurmalısınız ne bileyim.
Çok mu zor orta halli bir ev açmak? Bunu da yapamayan neden evlenir sadece sevişmek için mi?

imkanınız varsa ayrı eve çıkmalısınız kesinlikle. Evin içindeki huzursuzluk belli bir süre sonra Allah korusun sizi de etkilemeye başlar. Eşinizin sizin arkanızda olması çok güzel fakat konuşarak çözemiyorsanız tek çözüm ayrı ev. Aranızda geçenleri bilemeyiz tabi ama konuşarak yola gelecek insanlar değiller mi ? Benim eşimin ailesi de azcık problemli ama eşim höyyt deyince geri vitese takıyolar hemen.

Anlaşılan eşiniz de bu durumdan rahatsız. Özelde onu ikna ederken ve hazırlıklarınızı yaparken kv ve kp e karşı tepkisiz olun. Diyaloğa girmeyin. Sizi rahatsız etmek için temizlik yapıyorlarsa yapsınlar. Kavga etmeden ayrılabilirseniz daha sonrasında yüz yüze bakarsınız eşinizin de o tarafa geçme ihtimali olmaz:super:

Ev ev üstüne olmuyor. Muhakkak tatsızlıklar çıkıyor.
sizde o evde yaşıyorsunuz iş yapmanız normal. Ama bizim sistemi de biz biliyoruz. Kadın olduğunuz için gelin olduğunuz için sizden bütün işleri bekliyorlar. Ortak yapılmalı aslında. Sizden bu kadar iş beklemeleri de doğru değil bence .
Evi ayıracak durumunuz varsa evi ayırın. Aynı ev gerçekten imkansız gibi bişey.

Sız olsanız ne yapardınız demıssınız ya, ben olsam kayınvalıde yanına evlenmezdım en basta.
Kocan agzıyla karım hizmetcınız degıl dıyıp ise gıtmıs, sız koca gun o ınsanlarla siniz. Bu sımdı sizin arkanızda durmak mı?
Alır sızı tek odalı dahi olsa ayrı evtutar, ozaman ispatlar hizmetcı olmadıgınızı

Son düzenleme:
Ohh mis supursunler sende al kahveni eline ac kitabini oku. Hayati akisina birak. Kusen kussun darilan darilsin, konusmak isteyen gelsin konussun, sen daha fazla adim atma.

Ne mi yapacaksın?

1. Ev ayırma imkanın yoksa, durumu kabulleneceksin,

2. Hiç bi hareketi üzerine alınmayacak ve umursamayacaksın. "Böyle davranırsan daha huzurlu hissedersin".

3. Kendi yatak odanı derler topla temizle

4. Kendi çamaşırlarını yıka

5. Kv kabul ederse beraber pişirin yiyin. Yok onu da istemiyorsa kendin pişir kendin ye.

Kv kp'de hangi taş büyükse gitsin kafalarını ona vursunlar. Böyle böyle yola gelirler.

Bi insanı kazanmak varken, kaybetme mücadelesi içine neden girer koca koca insanlar anlamıyorum. Bi süre onları görmezden gel ve umursama, umursanmadıklarını hissettikleri an pes edecekler.

He bi de her gün duş yap kudursunlar 😅

Bir fıkra var, kv, kp gelin aynı evde yaşıyorlar ama gelin bir tembel bir tembel, hiç evi de süpürmüyormuş. kv ve kp düşünmüşler bunu gücendirmemek için ne yapmak lazım da biraz iş yapsın. kp demiş ben elime süpürgeyi alayım sen de benim elimden al, sen "ben süpüreceğim", ben "ben süpüreceğim" diye aramızda yalandan kavga edelim gelin alır elimizden süpürür o zaman demişler. Neyse bunlar böyle yapmışlar gelin de "niye kavga ediyorsunuz, bir gün biriniz ertesi gün diğeriniz süpürür olur biter" demiş. Bu fıkrayı da bana kv anlattı gülerek, bir gün önce de biz evde yokken tüm evi temizlemişlerdi. Siz alınmayın; eminim ki siz zaten üzerinize düşeni layiki ile yerine getiriyorsunuzdur. Onların da elleri ayakları tutuyorsa biraz siz biraz da onlar yapacak. Saygılı olun yeter, yaranacağım diye kendinizi hırpalamayın. Biraz da vurdum duymaz olun. Görmeyin duymayın. Tabi ki ayrı eve çıkabiliyorsanız çıkın ama çıkamıyorsanız üzmeyin kendinizi.

Yapılacak şey belli, kesinlikle evi ayıracaksınız gerekirse başlangıçta 1+1, çok zor olmasa gerek, ha yok biz ayıramayız diyorsan susup oturacaksınız katlanacaksınız, birde kalpleri kırıldıysa gönüllerini al bence, bilemiyorum ben fazla vicdanlıda olabilirim

Tek göz gecekonduda otur, yine de kayınvalide ile oturma.

Back
X