Ne yapmalı?

durumsu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2012
523
322
Konuya nasıl başlayacağımı bilemedim. Biri 2 yaşında diğeri 8 aylık iki oğlum var. Haliyle yorucu.. Uykusuzluk dikkatsizlik had safhada. Geçen gün eşimle alışveriş merkezine gittik. Mecburen çocuklarla bana bişeyler almamız gerekti malum doğum sonrası kiloları, bir mağazada çantamı unutmuşum. Otoparkta farkettik. Eşim çocuklarla beklerken ben gidip kızlara söyledim. Kaldırdıkları yerden alıp verdiler. Hiç aklıma gelmedi açıp bakmak kayınvalidede misafirler bizi bekliyordu. Çocuklarda durmaz diye acele ile indim aşağı... Eve gelince paramın olmadığını fark ettim. Az bişi ama bu çok canımı sıktı. Mağaza müdürü ile görüştüm. İkı haftadır hiç bişi yapmadı. Gerisini siz sorun ben cevaplayayım çok uzun oldu. Siz olsaydınız ne yapardınız?
Not: meblağ hiç önemli değil parada değilim olan şey canımı sıktı

Mağazanın kameraları vardır utlaka.polise gitmediniz mi? Görüntülerebakılırdı. Çok zaman geçirmişsiniz.

Evt var. Merkeze bildirmiş miş ama onlar Cvp vermemişmiş. Birkere gittim iki defa aradım. Cvp bu.

Meblağ büyük değil diye polisi karıştırmak istemedim. Tabi mağazanın bu konuyu çözeceğini düşünmüştüm.

İşin içine polis girince öyle bir gösteriyorlar"

@konusahibi
Bizim arabamıza çarptılar görüntüleri bulduk polise teslim ettik. Yapan kişinin adresini dahi bulduk bildirdik polise. Eşim tam iki ay uğraştı. Polis de pek ilgilenmedi ama eşim peşini bırakmadı. Sonuç olarak arabamızı yapan kişiye yaptırdık. Malesef zor bu işler.
Siz en iyisi mağaza müdürünü rahat bırakmayın. Parayı geri alır mısınız bilmiyorum ama huzuru kaçsın.

O merkez neresiyse bir de oraya siz kendiniz ulaşmayı deneseniz. Şayet görüntüleri göstermemek hususunda mırın kırın ederlerse de sosyal medyada bu durumu , mağaza adını yerini vs ifşa ederim tarzı bir gözdağı vermek nasıl olur acaba?

Bir de bildiğim kadarıyla görüntülerin hafızada tutulmaları 10 gün falan gibi belli bir süre oluyor genelde. Belki de o süre dolana kadar oyalamışlardır sizi ve polise gitseniz de kayıtların silinmesini gerekçe göstereceklerdir.

Kadının tavrıda iyice sinirimi bozdu. O verecekmiş. Sanki ben onun üç kuruşuna Tamah edeceğim. Çok şükür ihtiyacım yok ama bu terbiyesizlik her geçen gün artıyor.

Konuya nasıl başlayacağımı bilemedim. Biri 2 yaşında diğeri 8 aylık iki oğlum var. Haliyle yorucu.. Uykusuzluk dikkatsizlik had safhada. Geçen gün eşimle alışveriş merkezine gittik. Mecburen çocuklarla bana bişeyler almamız gerekti malum doğum sonrası kiloları, bir mağazada çantamı unutmuşum. Otoparkta farkettik. Eşim çocuklarla beklerken ben gidip kızlara söyledim. Kaldırdıkları yerden alıp verdiler. Hiç aklıma gelmedi açıp bakmak kayınvalidede misafirler bizi bekliyordu. Çocuklarda durmaz diye acele ile indim aşağı... Eve gelince paramın olmadığını fark ettim. Az bişi ama bu çok canımı sıktı. Mağaza müdürü ile görüştüm. İkı haftadır hiç bişi yapmadı. Gerisini siz sorun ben cevaplayayım çok uzun oldu. Siz olsaydınız ne yapardınız?
Not: meblağ hiç önemli değil parada değilim olan şey canımı sıktı
tam olarak ne kadar?

Şirketlerde muhasebe evrakları 5 yıl saklanıyor yani kurumsal firmalarda da bu tür kayıtların saklanma zorunluluğu vardır.

Zincir bir mağazaysa direkt genel müdürlüğe şikayet edin.
Tarafınıza dönmedikleri takdirde emniyete başvuracağınızı da söyleyin. Kurumsal firmalar bu konularda risk almazlar, zan altında kalmamak için şubeye dönerler.

X