• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalı?

cydates

Yetişin komşulaaaarrr!!!
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2014
1.972
1.310
158
Sorun; kayınvalidem ve akrabaları... Bir buçuk aylık bir kızım var. Kayinvalidemin yakınları durmadan bebeğimi öpüyor uyandırıyor. Zaten zor uyuyan bir bebek. Nerede olursa olsun kızımı durmadan öpüyorlar. 10 yaşındaki çocukların kucağına veriyorlar. Öfkeden delirmek üzereyim artık. Bir aydan uzun bir zamandır bu durumdayım maalesef. Bebek uyurken gelip şap şup öpüp uyandırıyorlar. 11 Yaşında bir görümcem var. O da durmadan kucağına alıyor kızımı. Alma diyemiyorum çünkü normal şeye bile ağlayıp zırlıyor, kapıyı çarpıp çıkıyor. En son bugün kayınvalidem annesine gitmişti. Bizi de oraya çağırdı. Eşim de ceydaya sorayım demiş. Aman gelin çocuğu getirmiyor demesinler diye çıktım gittim. Eşimin anneannesinden nefret etmeme rağmen. Orada çocuklar durmadan kızımı öpüp uyandırdılar. Ben uyutuyorum onlar uyandırıyor. Artık sabrım taştı. Benim kızı emzirirken eşimin kuzeninin kızı öptü kayinvalidemin yeğeni. ..... Kızı öpüp durma uyanacak dedim. Kayınvalidem nerden duyduysa içeri girdi. Annem çocuk uyanacak diye rahatsız oluyorsan kalabalık yere gelmeyeceksin. Çocuk sevmek için, öpmek için...Uyansın uyutursun dedi. Lafı soktu çıktı. Onun her zamanki huyu bu. Lafı sokup çıkıyor. Ben de arkasından söylesem de kaale almıyor güya. Ben de o çıkarken millet uyandırsın diye mi uyutuyorum ben çocuğu dedim. Esim de yanımdaydı. Hiç sesi çıkmıyor. Eve geldik kaynanamla hiç konuşmadım. Çok öfkeliyim. Ben şimdi ne yapmalıyım? Kadından nefret etmeye başladım. Bu tek sebep değil tabii. Öncesi de var. Ama ben tadımız kaçmasın yüz yüze bakacağız diye dişimi sıkmaktan bıktım artık. Eşime gelince, o da ayrı bir geri zekalı. Gelmiş bana sen haklısın diyo. Eşimin anneannesinden, kız kardeşinden, annesinden nefret ediyorum. Bir gün bu sebepten ötürü boşanacağımızı düşünmeye başladım artık. Tek sorunumuz bu çünkü... Benim bu sabah ki hareket planım ne olmalı? Anneme gidip çocuğu onlara göstermemeyi planlıyorum. Bunun dışında ne yapabilirim? Tavrım ne olmalı?

Son düzenleme:
Bence dediğini yapın ve bir daha gitmeyin. Ne kadar ayıp ya, çocuk uyutmak çok kolay ve çocuğun uykusunun bölünmesi uyuyamaması da çok normal sanki.
Bence çocuğu getirip götürmüyorlar falan diye düşünmeyin, bundan sonra hiç gitmeyin. Eğer sorarlarsa da, zamanında böyle ortamlara girmeyeceksin lafını hatırlatın.
Ki sormazlar bence, ne cins insanmış sinir oldum ben bile burda.

Bence dediğini yapın ve bir daha gitmeyin. Ne kadar ayıp ya, çocuk uyutmak çok kolay ve çocuğun uykusunun bölünmesi uyuyamaması da çok normal sanki.
Bence çocuğu getirip götürmüyorlar falan diye düşünmeyin, bundan sonra hiç gitmeyin. Eğer sorarlarsa da, zamanında böyle ortamlara girmeyeceksin lafını hatırlatın.
Ki sormazlar bence, ne cins insanmış sinir oldum ben bile burda.
Sormaz olur mu, kayınvalidemin her şeye bir yorumu, lafı vardır. Zaten eşime söyledim. Bir daha anneannenlere gitmeyeceğim dedim. Memlekette bir 12 günümüz kaldı zaten. Evimize döneceğiz artık. Ben ne bahane bulsam ne yapsam da kaynanama gitmesem onun derdindeyim. Bir de ben iki gun anneme gitsem üçüncü gün sizi özledik diye çıkıp anneme geliyorlar.

esin seni suclamamis sukur, buna sevindim.. bence direkt restli bi tavra girme ama cizgilerin de belli olsun.. o bebegin annesi sensin, kafalarina gore davranamayacaklarini bilmeliler ama bu kisilikle ilgili iste; kimi saygili olur kimi piskin.. zehretme guzel gunlerini.. Allah bebegine hayirli mutlu omur versin..

Burada koptum :KK70:

Bence eşiniz de tavır almalı ve sizi yalnız bırakmamalı bu anlamda. Bir süre bence bahaneler uydurup gitmeyin, bebeğin de düzeni bozulmaz böylece :KK66:
Eşim çok zeki ve politik. Hiç bişey olmamış gibi konuştu benimle. Ben de sinirimi ondan çıkaramadım. Küsemedim yani. Küssem tavır almasını isterdim ama konuşmuş bulundum artık. Ayrıca kaynanama söylediğim şeyi eşim de duydu. Sen de ona cevabını verdin bitti dedi. İkiniz de birbirinize iyi söylediniz dedi...

Sonuna kadar haklısın.O yaşta bebeği şap şup öpmek nedir yahu? Onun canı ne daha bir damlacık,mikrop kaptıracaklar çocuğa Allah korusun.Çocuğum olmadığı halde bana bile sinir geldi okurken,seni düşünemiyorum bile.Yerinde olsam asla aynı ortama girmem bir daha ve sert bir dille uyarırım.Oyuncak bebek değil o sürekli öpülsün,uyandırılsın sonra bir daha uyusun.Bir daha kalabalık ortamlara girme,görmek isterlerse senin evine gelsinler ama kesinlikle çok fazla öpme,uyurken uyandırma ve sürekli kucaklamalara izin verme.Küsen küssün,bozulan bozulsun tavrını net bir şekilde koy.

Teknoloji bu kadar ilerledi ama hala gelinler için kaynanalarınlaf sokmalarına karşı birşeyler yok gerçekten kendinize göre davranın bak bebeği saklıyor demesinler diye gitmişsiniz bu sefer başka bişi demiş oyuzden öylede diyorlar böylede diyorlar kendi rahatınıza göre davranın kayınvalideler sevgi vermeden aşırı saygı bekliyorlar

Eşim çok zeki ve politik. Hiç bişey olmamış gibi konuştu benimle. Ben de sinirimi ondan çıkaramadım. Küsemedim yani. Küssem tavır almasını isterdim ama konuşmuş bulundum artık. Ayrıca kaynanama söylediğim şeyi eşim de duydu. Sen de ona cevabını verdin bitti dedi. İkiniz de birbirinize iyi söylediniz dedi...
Böyle politik davranması sinir bozucu. Aman kimseyle kötü olmayayım tavrı... ama tavrını net bir şekilde ortaya koymadığı için de annesi tepenize çıkıyor :(

esin seni suclamamis sukur, buna sevindim.. bence direkt restli bi tavra girme ama cizgilerin de belli olsun.. o bebegin annesi sensin, kafalarina gore davranamayacaklarini bilmeliler ama bu kisilikle ilgili iste; kimi saygili olur kimi piskin.. zehretme guzel gunlerini.. Allah bebegine hayirli mutlu omur versin..
Allahtan gözüyle gördü. Zaten suçlayamaz, bir kere görmediği bir olay için beni suçladı. Mevzu yine annesiydi. Ben de boşanma dilekçesiyle protokolünü imzala diye eline verince. Süt dökmüş kediye döndü. Sizin söylediğiniz de çok mantıklı ama bende öfke kontrolü sıfır. Soğuk davranmak yeterli olur mu dersiniz?

Bu durum çocuğun sağlığını direkt olarak bozuyor bence. Onlar el kadar çocuğu sevmeye kalkışırken küçük yavrucağın uyku düzeni bozuluyor ve insanlardan bulaşacak bir hastalığa karşı açık hale geliyor. Bence açık açık konuşmakta fayda var belki anlayış göstermeyebilirler ama haklı olduğunu da bileceklerdir. Doğru seçilmiş sözcüklerle yumuşak bir üslupla ifade edersen eminim anlayacaklardır. Sonuçta onlar da çocuğun sağlığının bozulmasını istemezler

Sonuna kadar haklısın.O yaşta bebeği şap şup öpmek nedir yahu? Onun canı ne daha bir damlacık,mikrop kaptıracaklar çocuğa Allah korusun.Çocuğum olmadığı halde bana bile sinir geldi okurken,seni düşünemiyorum bile.Yerinde olsam asla aynı ortama girmem bir daha ve sert bir dille uyarırım.Oyuncak bebek değil o sürekli öpülsün,uyandırılsın sonra bir daha uyusun.Bir daha kalabalık ortamlara girme,görmek isterlerse senin evine gelsinler ama kesinlikle çok fazla öpme,uyurken uyandırma ve sürekli kucaklamalara izin verme.Küsen küssün,bozulan bozulsun tavrını net bir şekilde koy.
Ben Hakkaride yaşıyorum normalde canım. Zaten böyle yaptıkları için bir sene gelmeyeceğim memlekete. Ben yapısal olarak aksi ve herkese pata küte konuşan bir tip olduğum için kayinvalideme aşırı davranmaktan korkuyorum açıkçası. Halen sakinlesmiş, hırsımı alabilmiş değilim. Küsen küssün demekle olmuyor işte. Biz bu insanlarla yüz yüze bakmak zorundayız. Benim laflarım küslük değil ayrılık getiriyor her ortamda. Öfkelenince çok ağır konuşuyorum. Kontrol edemiyorum kendimi...

Teknoloji bu kadar ilerledi ama hala gelinler için kaynanalarınlaf sokmalarına karşı birşeyler yok gerçekten kendinize göre davranın bak bebeği saklıyor demesinler diye gitmişsiniz bu sefer başka bişi demiş oyuzden öylede diyorlar böylede diyorlar kendi rahatınıza göre davranın kayınvalideler sevgi vermeden aşırı saygı bekliyorlar
Sevgi veriyor gibi görünüyor ama oğluna... Yani eşimin yanında düşünceli anne rolünde. Normalde soğuk nevalenin teki. Eşim de sen iyilikten anlamıyorsun havasında. Delirmek üzereyim...

Bu durum çocuğun sağlığını direkt olarak bozuyor bence. Onlar el kadar çocuğu sevmeye kalkışırken küçük yavrucağın uyku düzeni bozuluyor ve insanlardan bulaşacak bir hastalığa karşı açık hale geliyor. Bence açık açık konuşmakta fayda var belki anlayış göstermeyebilirler ama haklı olduğunu da bileceklerdir. Doğru seçilmiş sözcüklerle yumuşak bir üslupla ifade edersen eminim anlayacaklardır. Sonuçta onlar da çocuğun sağlığının bozulmasını istemezler
En iyisi bir hafta uzak kalıp sonra sakin sakin konuşmak sanırım. Anlamazsa da kendi bilir. Torununu rüyasında görür artık.

Ben Hakkaride yaşıyorum normalde canım. Zaten böyle yaptıkları için bir sene gelmeyeceğim memlekete. Ben yapısal olarak aksi ve herkese pata küte konuşan bir tip olduğum için kayinvalideme aşırı davranmaktan korkuyorum açıkçası. Halen sakinlesmiş, hırsımı alabilmiş değilim. Küsen küssün demekle olmuyor işte. Biz bu insanlarla yüz yüze bakmak zorundayız. Benim laflarım küslük değil ayrılık getiriyor her ortamda. Öfkelenince çok ağır konuşuyorum. Kontrol edemiyorum kendimi...
Zaten böyle bir olayda da fazla sakin kalmamalısın.Senin çocuğun söz konusu çünkü.Sözlerine dikkat ederek,hakaret boyutuna varmadan bir şekilde uyarmalısın.Sevsinler sevmesinler diyen yok ama uykudan uyandırmak ne demek yani? Bunu söylediğin için seninle konuşmayacaklarsa konuşmasınlar zaten.Eşinde sana hak vermiş o yüzden sorun yok.Sen uyarını yap,dikkat etsinler bundan sonra.Kayınvalidene ayrı bir sinir oldum.Kalabalığa gelmeyeceksiniz o zaman ne demek ya? Yine iyi sakin kalmışsın,ben olsam sizin yüzünüzden geldim,bir daha da gelmiyorum der,çeker giderdim.Hem saçma sapan hareketler yapan onlar,bir de üstüne laf sokuyor utanmadan.

Ha bi de görmemişler gibi lafı da vardı. Onu unuttum. Bana görmemişler gibi niye millete laf söylüyorsun dedi.

Sevgi veriyor gibi görünüyor ama oğluna... Yani eşimin yanında düşünceli anne rolünde. Normalde soğuk nevalenin teki. Eşim de sen iyilikten anlamıyorsun havasında. Delirmek üzereyim...
Ben bu kayınvalideleri gerçekten anlamıyorum insan neden yarı yaşında bir kadını rakip görürki neden yarışır neden hep moralini bozmak ister sanırım bu soruların cevabı yok

Zaten böyle bir olayda da fazla sakin kalmamalısın.Senin çocuğun söz konusu çünkü.Sözlerine dikkat ederek,hakaret boyutuna varmadan bir şekilde uyarmalısın.Sevsinler sevmesinler diyen yok ama uykudan uyandırmak ne demek yani? Bunu söylediğin için seninle konuşmayacaklarsa konuşmasınlar zaten.Eşinde sana hak vermiş o yüzden sorun yok.Sen uyarını yap,dikkat etsinler bundan sonra.Kayınvalidene ayrı bir sinir oldum.Kalabalığa gelmeyeceksiniz o zaman ne demek ya? Yine iyi sakin kalmışsın,ben olsam sizin yüzünüzden geldim,bir daha da gelmiyorum der,çeker giderdim.Hem saçma sapan hareketler yapan onlar,bir de üstüne laf sokuyor utanmadan.
Şimdi hatırladım. Bi de görmemişler gibi dedi bana. Kendimi mi assam naapsam bilemedim. Dengesiz kadın ya. Bu lafı hatırladığım iyi oldu. Yarın eşimin de onun da burnundan getiririm...

Ben bu kayınvalideleri gerçekten anlamıyorum insan neden yarı yaşında bir kadını rakip görürki neden yarışır neden hep moralini bozmak ister sanırım bu soruların cevabı yok
Ona kalsa çok iyi kaynana kendisi. Hatta kaynana değil annem o benim. Ben onun kızıymışım, gelini değil... Iki yüzlü cadı. Yarın gösterecem ama ona ben...

Back
X