ne yapmalıyım hiç bilmiyorum ailem mi yoksa nişanlım mı..

marimar91

Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2013
39
2
6
İzmir
nişanlımla birbirimize çok büyük bi aşkla bağlıydık başta ailem hiç vermek istemedi beni ama benim üzülmeme dayanamayarak nişanladılar.Başlarda herşey çok güzeldi ama zamanla nişanlım değişmeye başladı.Çünkü kaynanam ne dese onun için o doğruydu.Kaynanam aslında çok iyi görünen melek gibi bir insandı.Zamanla nişanlımı sürekli doldurmaya başladı oğlum altınlarını al oğlum çocuk olunca ben bakıyım en büyük sorunumuzda altlı üstlü oturmak zorunda olmamızdı her ne kadar nişanlıma oturmak istemediğimi söylesemde dinletemedim.1 eylülde düğünümüz vardı.babam beyin kanaması geçirdi ve sol tarafı felçli kaldı.bu durumda düğünü ertelememiz gerekti ama kaynanam bunu kabul etmedi.nişanlım başta kabul etsede sonradan beni sevsen bu düğün olur dedi ve en kötüsü arkadaşlarıma babası parasını yemek için düğün yaptırmıyor demiş.bu sorunlardan sonra çok şiddetli bi kavgayla ayrıldık gittim çeyizlerimi aldım kaynanam kızım düzelir bile demedi.içimden ancak ailesine rest çeker ve başka evde oturmayı kabul ederse ona dönerim demiştim ve 1 gün geçmeden nişanlım ailesine rest çekti annemin karşısına geçti ve anne nolur bizi ayırma ben başka evdede otururum dedi ama bu zor günümüzde bize bunlar yapıldığı için kesinlikle ailem onunla evlenmeme karşı evet nişanlımı herşeyden çok seviyorum ve bu olanlardan ders çıkardığına eminim ama annem onun şu an sadece beni alana kadar böyle davrandığını düşünüyo işin açıkçası ailem ve nişanlım arasında kalmış durumdayım ne olur fikirlerinize çok ihtiyacım var çok çaresizim içim kan ağlıyor ama ne ailemden nede nişanlımdan vazgeçemiyorum bu işin orta yolu nasıl bulunur bilmiyorummmm

canım her olayda genelleme yapmak doğru değildir ama ben henüz ailesi karşı çıkıpta mutlu olanı görmedim.anladığım kadarıyla ailen çokta baskıcı insanlar değiller ki nişanlanmışsın.bence yol yakınken ayrıl.

hislerinde önemli tabiki ama mantığını kullan canım..nasıl bir evlilik istiyorsun iyice düşün derim..sonra dönüş daha zor olabilir..

ben bunu bir hocadan duydum canim.bir annenin 6 hafta onceden icine dogarmis ve ilk basta karsi cikiyosa anne o isten bi hayir beklemeyin demisti.ailen karsi cikiyosa vardir bi bildikleri.ayrica dugun arefesinde senin deilde onun babasinin basina gelmis olsaydi bu uzucu olay kabul edermiydi dugun yapmayi.tamam ilk basta bisey dememis ama annesinin yuzunden boyle olmus.demekki cok etki altinda kalan bi insan.iyi dusun derim.allah yardimcin olsun...

Rabbim hayırlı insanlara eş etsin. Arkadaşım ne kadar acı verici bir durm var ki baban ciddi bir rahatsızlık geçiriyor eşin ve ailesi bunu önemsemiyor düğün yapalım diyor ., işte önce sana ve ailene verilen değer... Yazık ne yaparsan sen kendine yaparsın mevla herşeyi başta gösteriyor ama biz kullar anlamıyoruz iki gün sonra evlenip herşey tepe taklak olunca nerde hata yaptık diyoruz??

Kimse için değmez, Allah'tan hayırlısını iste bu işten dön derim...

öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim ama kafama takılan bi konu daha var ya gerçekten değiştiyse ya ona haksızlık ediyosam yada ayrıldım tamamen bitirdim ilerde karşıma çıkıcak insanla mutlu olamazsam kalbimde o var belkide şu an için öyle düşünüyorum ama bilmiyorum yaşanmışlıklar alışkanlık bağlılık duygusu bunları nasıl atlatıcam

elbette asla aileme sırt dönemem beni bu yaşıma getiren üstümde emeği sonsuz olan kişiler onlar orta yolu bulup kırmadan halletmeye çalıştıkça işler içinden dahada çıkılmaz bi hal alıyo orasıda ayrı konu tabiki

tabi ki ailen....ben olsam o nişanlıyı şu lafından bile terkederim -ailesi parasını yemek için erteliyor-
bu adamdan cacık olmaz.ya değiştiyse diyorsun ya insanlar köprüyü geçene kadar değişir ancak.ondan 1 sene sonra yapalım düğünü desen emin ol beklemez seni.denemesi bedava

biliyomusun bu teklifi kendisi yaptı 1 sene bekleyelim hem ortalık durulsun hemde baban iyice iyileşsin dedi ama dediğinde doğru ne kadar bekler bilinmez

En iyisi istihare namazi kilman bu evlilik hayirlimi degilmi ancak oyle anlarsin....eger hayirli olani gorursen aileni ona gore kirmadan ikna edersin yok hayirsizsa daha fazla uzamadan bitirirsiniz......

İstihareye ne kadar gerek var bilmiyorum tabi ki de Allah'a sormak lazım en iyisini o bilir ama bakalım o rüyaları görüp mesaj alıp doğru yorumlayacak bir insan var mı?

Babası parasını yemek için nikahı erteliyor demesi her şeye yeter de artar bile.

Yeni mi aklı başına gelmiş ? babanız kötü olayı yaşarken nerdeydi o düşünceli insan.. Ailenizin istemediği bir işe girişmek ne kadar doğru olur bilmiyorum.. Ve evlilik bu bir ömür için atılan adım iyi düşünün diyorum

En iyisi istihare namazi kilman bu evlilik hayirlimi degilmi ancak oyle anlarsin....eger hayirli olani gorursen aileni ona gore kirmadan ikna edersin yok hayirsizsa daha fazla uzamadan bitirirsiniz......

evet bunu arkadaşlarımda söyledi ama sadece cuma günleri yapılıyomuş doğrumu

bu arada burada bir kaç okuduğum konuda çoğu kişi nişanlısının ilgisizliğinden soğukluğundan bahsetmiş.bizde tam tersi normalin üstünde bi ilgisi vardı her ne kadar annesi aramızı bozsada son söz yine benim dediğim olurdu kaybetmekten korkardı hiç bir isteğimi asla ikiletmezdi özel günlere benden fazla önem verirdi birşeyi beğendiğimi duysun elinde imkanı yoksa bile yaratır yapardı geçen gün eltimle telefon konuşması yaptığımızda eltim dediki geçte olsa annesi yüzünden bu halde olduğunuzu geçte olsa anladı başlarda abiside öyleydi ama zamanla kendisi gördü annesinin gerçek yüzünü emin ol o daha nişanlıyken anladı dedi bide bu konuda yorum yapabilirmisiniz arkadaşlar lütfeeen istiyorumki tamamen bitirdiğimde içimde en ufak bir vicdan azabı kalmasın acaba haksızlık mı yaptım ona demiyeyim yada ilerde pişmanlık duymayayım gerçekten yorumlarınıza çok ihtiyacım var:44:

senin adına üzüldüm canım umarım bie tercih yapmadan sorunu çözmeye çalılırsın ama eger öyle bir durumda kalırsan ailenden vazgeçme birebir olmasada bizde yaşadık böyle bir sorun ailemin karşı çıkmasına ragmen kız kardeşim evlendi şimdi çpk pişman ama nafile hiçbir aile evladının mutsuzlugunu istemez eger ailen bişeyleri istemiyorsa vardır bir nedeni ailene sarıl herkes bırakır gider seni ama ailen bırakmaz

arkadaşlar gerçekten çok haklıymışsınız bugün onunla çözüm yolu aramak için son kez konuşmaya gittim yakın arkadaşlarımızda yemekteydik konu bize geldi konuşmaya başladık yalan yanlış konuşmaya başladı annesine toz kondurmadı suçun annesinde olduğunu bile bile sinirlendim tam kalkıcaktımki elindeki çakmağı ayağıma fırlattı çakmak ayağımda parçalandı ve canım çok yandı gerçekten sevseydi bana bunu yapmazdı artık eminim en doğrusu bitmesiymiş ayağım davul gibi şişti ama en azından vicdan azabım kalktı

hayırlısı olsun daha nısanlıyken ayagına cakmak fırlatan evlenınce sıddette uygulayabılırdı.insallah bundan sonrası için çok iyi biriyle evlenirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…