- 16 Eylül 2025
- 18
- -7
- 1
- 24
- Konu Sahibi VisneliKola
-
Yani yok gibi ya uzun zamandır öyle olgunluğa sahip ve kafama uygun bir erkek göremedim başka benöf hayat böyle şeyleri dert edinemeyecek kadar kısa. sanki dümnyada başka erkek yokmuş gibi günlerinizi buna dertlenerek geçirmeyin.
Yani yok gibi ya uzun zamandır öyle olgunluğa sahip ve kafama uygun bir erkek göremedim başka ben
Bak mesele gittikçe netleşiyor şimdi engelleseniz de bir şekilde ulaşıyor çünkü yüz verdiniz hiç olmazsa evin önüne geliyor çünkü evinizi biliyor bu öylesine konuştuğunuz biri değil basbayağı flört etmeye çalıştığınız biri ya sizi eve bıraktı hoşlanmadığınız biri olsa eve bırakmaz izin vermezsiniz ya sizi takip etti hoşlanmadığınız insan olsa çok rahatsızsan şikayetçi olurdun siz biraz kendi hislerinizi de mi inkar ediyorsunuz ya da bu çocukla tam adı konmadı fiziksel bir şey olmadı diye kendinizi sevgili saymıyorsunuz ama biri benim evimin önüne gelecek cesareti bulduysa adı önemli değil biz bir şey olmuşuzdur ikinci çocuk haksız mı şimdi ? Bu hikayeyi bir kız arkadaşınızdan dinleseniz bu çocukla devam eder miydiniz ?Onu ben engellesem de bir şekilde ulaşıyordu çünkü evimin önüne kadar geliyordu.
Evet değilim bayadır ilişkim falan yok zaten yalnız olmayı tercih ediyordum daha fazla üzülmek istemediğim için. Zaten böyle sürekli birileriyle konuşan birisi olmadığım için bu kadar kafaya taktımhenüz 24 yaşındasın. ciddi bir ilişki içinde olmak zorunda değilsin. hatta bir ilişki içinde dahi olmak zorunda değilsin.
Evet değilim bayadır ilişkim falan yok zaten yalnız olmayı tercih ediyordum daha fazla üzülmek istemediğim için. Zaten böyle sürekli birileriyle konuşan birisi olmadığım için bu kadar kafaya taktım
Evimi 8 yıl önce ilk tanıştığımız zamanlarda eve bıraktığı için biliyordu evet çünkü en başında zaten flörtleşme amacıyla konuşuluyordu sonra yalanlar anlaşmazlıklar olunca oldu diğer olaylar. Sevgili olmadık. Konuşmak istemiyorum da dedim bin kere ısrarla yazıp evin önüne gelmeye devam etti gitmedim görüşmelere. Cevap vermedim engelledim anneme bile yazıp beni soruyordu ısrarla. Ben onu silmiştim artık. 4 yılın sonunda hayatıma başkasını aldım 1 yıl başkasıyla sevgiliydim onunla da ayrıldık bu kişi hala bana beni sevdiğini söylüyordu benimle olmak istiyordu ama bir yandan da yalancıydı ve baskalarıyla da flörtleştiğini ben fark ediyordum gayet. Yani ben bunu sevgi olarak görmüyorum bence bu bir takıntı. Ama hiçbir zaman gidip şikayet edeyim diye düşünmedim çünkü üzülüyordum da ben ona. Yani düşün 8 yıllık saçma sapan durumlar var ortada ama asla sevgililik aşk falan yok.Bak mesele gittikçe netleşiyor şimdi engelleseniz de bir şekilde ulaşıyor çünkü yüz verdiniz hiç olmazsa evin önüne geliyor çünkü evinizi biliyor bu öylesine konuştuğunuz biri değil basbayağı flört etmeye çalıştığınız biri ya sizi eve bıraktı hoşlanmadığınız biri olsa eve bırakmaz izin vermezsiniz ya sizi takip etti hoşlanmadığınız insan olsa çok rahatsızsan şikayetçi olurdun siz biraz kendi hislerinizi de mi inkar ediyorsunuz ya da bu çocukla tam adı konmadı fiziksel bir şey olmadı diye kendinizi sevgili saymıyorsunuz ama biri benim evimin önüne gelecek cesareti bulduysa adı önemli değil biz bir şey olmuşuzdur ikinci çocuk haksız mı şimdi ? Bu hikayeyi bir kız arkadaşınızdan dinleseniz bu çocukla devam eder miydiniz ?
Anneye bile yazıldıysa arkadaşının hiçbir şey olmadığına inanma şansı yok siz belki de doğruyu söylüyorsunuz ama uzaktan anlaşılan birbirinden yıllarca öyle ya da böyle kopmamış iki insan aksi düşüncede de düşman iki insan iki türlü de bu yeni çocukla olma ihtimali sıfır olsa bile sorun bitmezEvimi 8 yıl önce ilk tanıştığımız zamanlarda eve bıraktığı için biliyordu evet çünkü en başında zaten flörtleşme amacıyla konuşuluyordu sonra yalanlar anlaşmazlıklar olunca oldu diğer olaylar. Sevgili olmadık. Konuşmak istemiyorum da dedim bin kere ısrarla yazıp evin önüne gelmeye devam etti gitmedim görüşmelere. Cevap vermedim engelledim anneme bile yazıp beni soruyordu ısrarla. Ben onu silmiştim artık. 4 yılın sonunda hayatıma başkasını aldım 1 yıl başkasıyla sevgiliydim onunla da ayrıldık bu kişi hala bana beni sevdiğini söylüyordu benimle olmak istiyordu ama bir yandan da yalancıydı ve baskalarıyla da flörtleştiğini ben fark ediyordum gayet. Yani ben bunu sevgi olarak görmüyorum bence bu bir takıntı. Ama hiçbir zaman gidip şikayet edeyim diye düşünmedim çünkü üzülüyordum da ben ona. Yani düşün 8 yıllık saçma sapan durumlar var ortada ama asla sevgililik aşk falan yok.
Annemle tanışmıyorlar bile gidip sosyal medyadan bulup yazıyordu. Israrcı bir davranış sadece. Bunların hepsini de gidip arkadaşına anlattığını sanmıyorum. Bir de bu olaylar da eskide kalmıştı zaten artık bana bayadır ulaşmıyordu birbirimizin hayatından tamamen çıkmıştık yani numaramı bile silmiş. Buna rağmen ne diye kuduruyor anlamıyorum tercih edilen kendisi değil ya ondan herhaldeAnneye bile yazıldıysa arkadaşının hiçbir şey olmadığına inanma şansı yok siz belki de doğruyu söylüyorsunuz ama uzaktan anlaşılan birbirinden yıllarca öyle ya da böyle kopmamış iki insan aksi düşüncede de düşman iki insan iki türlü de bu yeni çocukla olma ihtimali sıfır olsa bile sorun bitmez
Bunun kudurmakla alakası yok herkes arkadaşını uyarır asıl sen onun arkadaşı olduğunu duyunca kendini geri çekmen lazım yaşın küçük diye mi bu tarz hesapları yapamıyorsun yoksa duygusalsın şu an ondan mı bilmiyorum amaAnnemle tanışmıyorlar bile gidip sosyal medyadan bulup yazıyordu. Israrcı bir davranış sadece. Bunların hepsini de gidip arkadaşına anlattığını sanmıyorum. Bir de bu olaylar da eskide kalmıştı zaten artık bana bayadır ulaşmıyordu birbirimizin hayatından tamamen çıkmıştık yani numaramı bile silmiş. Buna rağmen ne diye kuduruyor anlamıyorum tercih edilen kendisi değil ya ondan herhalde
Bir şey olmayınca duygu yükselmesi de oluyor tabi de ben zaten çokça hoşlanmıştım ve sevgili olmak istiyordum yaSamimi yazayimmi birşey olmayınca romantik duygu yükselmesi ile kafayı takmış siniz Dandik insanın arkadaşı da dandiktir çocuğa dandik demedim.. Öyleymiş böyleymiş belkide size oyun yapıyor bu ikisi .Bence cidden beklemeyin ikisinede yallah gereken Çok da dert. Lütfen ne uzulun ne düşünün belki de berbat biri iki konuşma ile prens olsaydı basta hep mükemmel uyumlu hayatımızın en güzeli gibi gelirler .Ben zerre üstüne düşmeyin diyorum 1 ay sonra bu prensipli arkadaş merhaba yazarsa konu açın iki çift lafım olur daimaİlişki olmamiski zaten benim yakın çevremden uzak dur nedir ya senin yakın cevren uzak dursun asıl benden Baya kabul edememiş reddedilme sorunu büyük bu arkadaşın.Fakat alışır hayat böyle.Normalinde sevgilisin en yakın kız arkadaşına göz diken erkek milleti iki kankanin arasını açan erkek milleti bazıları diyelim işte böyle yapıyor bize örnek olmalı aslında bunlar bir nevi neyse bir ay sonra birşey yazarsa yazın lütfen tek nokta atmayın o ara
Aslında uzak durmak en mantıklısı fakat bir insanın prensipli olup olmadığı iki beylik laf ile belli olmaz Yazmazsa öyledir tamam Birde ikisi anlaşıp oyun yapmasın size bu ihtimal var artık biliyorsunuz.Reddedilen kişi kafaya takar küçük hesabını arkadaşı üzerinden kapatmaya da çalışabilir.Siz hicbirsey yazmayın beraber okur birde gülerler yapmayın tavsiyem bu .Birde insan yapmadıkları dan degil yaptiklarindanda beter pişman olabilir.Ûstelik bazı şeyler sadece uzakta güzel Biraz bosvermeyi denesinizeBir şey olmayınca duygu yükselmesi de oluyor tabi de ben zaten çokça hoşlanmıştım ve sevgili olmak istiyordum yabu çocuk hiç dandik durmuyordu çok olgun aklı başında düzgün biriydi... Zamanla berbat biri çıkacak olsaydı bile bunu yaşayıp öğrenmek isterdim böyle çok içimde kaldı valla. Yazarsa konu açarım da hiç yazacak gibi durmuyorr
Şu an 25 yaşım. Ve taciz edilmedim bana zarar verecek bir davranışta bulunmadı. Öteki olayda ise öğrenir öğrenmez benim bırakma gibi bir lüksüm olamadı çünkü ilk öğrenen oydu ve o bıraktıBunun kudurmakla alakası yok herkes arkadaşını uyarır asıl sen onun arkadaşı olduğunu duyunca kendini geri çekmen lazım yaşın küçük diye mi bu tarz hesapları yapamıyorsun yoksa duygusalsın şu an ondan mı bilmiyorum ama
Biri benim arkadaşımla flörtsel manada konuşmuşsa bile elenir midem bulanır bana bakarken onu mu hayal eder dokunurken o olmadı bana kaldı diye mi düşünürüm bilemem
Biri benim arkadaşımın düşmanıysa yine elenir arkadaşımı düşmanlık raddesine getirdiyse yıllardır böyle yılan hikayesi gibi işler olduysa yine midem almaz aynı şekilde bana 8 yıl takıntılı kalan insanla arkadaş olduğunu öğrendiğim an yine biter çünkü itin arkadaşı ittir yani değişmez her şeyi geçtim belki beni kullanıp dalga geçicekler her ihtimal var iki olayda da hatalı olan sizsiniz 1. Olayda şikayetçi olmamış 8 yıl tacize uğramışsınız ki yaşınız 23 se reşit bile değilmişsiniz çok güzel ceza alırmış
3. Olayda da öğrenir öğrenmez benim seninle işim olmaz diye bu çocuğu bırakmalıydınız ki duruşunuz olsun adam o zaman size köpek olur o sizi ben düzgün biriyim diye ikna etmeye çalışırdı eninde sonunda bu işin oluru yok sadece bu işten ders çıkarın yapabileceğiniz tek şey bu
Oyun yapma ihtimalini bilemiyorum pek o karakter de insanlar değiller ortada düşmanca bir durumda olmadı ikisiyle de düzgün bir şekilde kestim iletişimi. Zaten bence aralarında daha benim konum bile açılmaz çünkü eski kişi beni birisiyle paylaşabilecek biri değilAslında uzak durmak en mantıklısı fakat bir insanın prensipli olup olmadığı iki beylik laf ile belli olmaz Yazmazsa öyledir tamam Birde ikisi anlaşıp oyun yapmasın size bu ihtimal var artık biliyorsunuz.Reddedilen kişi kafaya takar küçük hesabını arkadaşı üzerinden kapatmaya da çalışabilir.Siz hicbirsey yazmayın beraber okur birde gülerler yapmayın tavsiyem bu .Birde insan yapmadıkları dan degil yaptiklarindanda beter pişman olabilir.Ûstelik bazı şeyler sadece uzakta güzel Biraz bosvermeyi denesinize
Kadınlık gururunuza yedirememişsiniz olay bu.hem bu ne laçka ilişkiler? O adam nereden bulmuş seni?Sen de hemen o dediği kişiyle iletişime geçiyorsun falan.garip geldi bana.Birisiyle tanıştım ve ondan gerçekten hoşlanmıştım. Bu benim için önemli bir şey çünkü kolay kolay hoşlanabilen birisi değilim. İçimde sanki benim için doğru kişiymiş gibi bir his oluşmuştu. Daha önce hayatıma giren kimseye karşı böyle bir his olmamıştı. Daha yeni yeni tanışıyorduk güzeldi sohbetimiz. Sonra mesajlaşırken bana birden en yakın arkadaşından bahsetti. Onu tanıdığımı, eski kız arkadaşı olduğumu, bu durumda daha fazla konuşamayacağımızı söyledi. Benim cevap vermemi bile beklemeden direkt engelledi.
Şok oldum açıkçası çünkü onunla arkadaş olduğunu bilmiyordum. Ama asıl sinir olduğum, o arkadaşım dediği kişiyle biz hiçbir zaman sevgili olmadık. Sadece yıllarca beni sevdiğini söylemişti. Ama başında güvenimi kırmıştı. O yüzden kendisiyle hiçbir şey olmamayı tercih etmiştim. Üstelik beni sevdiğini söylerken, sırf güvenimi kırdığı için ben güvenmeyip onunla olamıyorum diye güvenimi kazanmaya çalışmak yerine başkalarıyla da flörtleşebilen bir insandı. Ve yalan söyleyip duruyordu her yalanını öğrenebiliyor olmama rağmen. Sonra yine gelip bana sevdiğini söyleyebiliyordu her seferinde. Yıllarca öyle sürdü bu durum ve hiçbir zaman sevgili olmadık. İletişim de hep kesilip durdu araya hep aylar giriyordu. Düzenli bir sohbetimiz yoktu. Tartışıyorduk çünkü. Kendisine aşık da olmadım zaten. Hiçbir şey olmadık yani sonra da tamamen çıkardım hayatımdan. Zaten gerçek sevgi öyle bir şey değildi onun beni sevdiğini falan düşünmüyordum. Kendince bir takıntı yapmıştı belki de.
Sevgili olmamış olmamıza rağmen şimdi onun yüzünden hayatıma giren yeni insanla aram bozuldu. Yeni tanıştığım tam benlik olan insan engelleyince diğer yalancı şahısa tekrar ulaşmak durumunda kaldım. Söylendim biraz "biz ne olduk da senin yüzünden ben engelleniyorum" falan diye. Gelmiş bana yakın çevremden uzak dur diyor. Sanıyor ki ben özellikle arkadaşıyla tanışmışım ne amaçla yapacaksam bunu artık. Arkadaşı da öyle zannetmiş doğal olarak. Benim o kız olduğumu anlayınca buna sormuş napıyım diye bu da konuşma engelle demiş.Sonra yalancıya "arkadaşın olduğunu bilmiyordum özellikle tanışmadım" dedim. 'Öyleyse bile konuşmanıza razı değilim' dedi sanki izin isteyen var sabır. Neyse onun da beni öyle bilmesini istemediğimi söyledim(engelleyen kişinin). En azından düzgünce bitsin iletişim dedim. Sonra o onunla konuşup engelimi kaldırttı.
O kişi bana tekrar yazdı "hiç konuşmadan engelleme sebebim en yakın arkadaşımlarımdan birinin eski kız arkadaşı olman, ortada bir yaşanmışlık olması arkadaşımın eski sevgilisiyle flört olamam ilkelerimi çiğneyemem" falan filan. Ben de onunla sevgili falan olmadığımızı bir yaşanmışlık olmadığını söyledim ayrıca kendisinden hoşlandığımı da söyledim. O da benden hoşlanmış, ortak zevklerimiz varmış görünüş olarak da beğenmiş vs ama yine de arkadaşının geçmişinde olmam benimle konuşmasına engelmiş. Öyle diyince ben de uzatmadım "sırf o bir zamanlar seviyorum diye bahsetti diye bir yaşanmışlık olmuyor fikrin değişecek olursa buradayım" falan dedim.
Yani bir açık kapı bıraktım çünkü gerçekten onunla olmak istiyordum. Konuşma öylece bitti. Engellediği zaman numaramı da silmişti herhalde çünkü engeli kaldırınca wp fotoğrafı geri gelmemişti. Neyse tekrar bir engelleme durumu olmadı ama fotoğrafını ve hakkımda kısmını göremiyordum. İki gün sonra birden tekrar wp bilgilerini ve fotoğrafını görmeye başladım. Acaba numaramı geri mi ekledi diye düşündüm. Ya ekledi ya da bilgilerini herkese açık yaptı bilmiyorum o da saçma geliyor da. Eklediyse bile yazmıyor zaten. 7 gün daha geçti. Hala bir umut bekliyorum. Hiç aklına geliyor muyumdur acaba.
İçimden hala ona yazmak geliyor kendime engel oluyorum. Sonuçta bir açık kapı bıraktım istese yazardı diye düşünüyorum. Ama ortada çok yakın bir arkadaşlık da var. Arkadaşıma yanlış yapamam kafasında belli ki. Yani arkadaşıyla zamanında sevgili olmuş olsak hak verebilirdim de bu durumda çok hak veremiyorum. Bir de o gün benim cevabımı bile beklemeden onun lafıyla engellemiş olması da düşününce sinir bozucu oluyor. Hem onun lafıyla yapıyor hem de kendi ilkelerimi çiğneyemem diyor? Tabi bence iki durumda etkiliyor benimle konuşmayı kesmesini.
Ama bir türlü aklımdan çıkmıyor. Onunla olmak istiyorum o kadar bana uygun biriymiş gibi hissediyorum ki. Acaba ulaşır mı bana tekrar bir ihtimal? Veya ben ulaşmalı mıyım. Reddedilip moralimin daha çok bozulma ihtimali de hoşuma gitmiyor. Ne yapayım bilmiyorum ama hep onu düşünüyorum.
Değilse paylaşacak biri nedir yani eşi değil çocuklarının annesi değilsiniz demi sizin arkadaşından hoşlandığınızida anladı öyle bir kin tutarki şaşar kalırsınız .Bir şekilde duygularınızın önüne aklınızı koyup vazgeçin.İstiyorum istiyorum ile olmuyor herşey .Siz yazarsaniz hakediyor kafasına gelebilirler insan muammadır .Kendi bile bilmez bazen içinde nasıl biri yaşıyor neler yapar o yüzden karakterleri öyle değil kısmı bilinmez .İkinci kişiyi de çok tanıyor falan değilsiniz .Ne kadar üzerine düşerseniz o kadar değer yiririrsiniz.Kimseden hoslanmayip bu kişiyi idealize etmeniz tamamen sizinle ilgili .Başka tavsiyem yok sonucta tabiki siz nasıl isterseniz onu uygulayin.Oyun yapma ihtimalini bilemiyorum pek o karakter de insanlar değiller ortada düşmanca bir durumda olmadı ikisiyle de düzgün bir şekilde kestim iletişimi. Zaten bence aralarında daha benim konum bile açılmaz çünkü eski kişi beni birisiyle paylaşabilecek biri değil
Taciz edilmişsiniz engellediğiniz halde aile bireylerinize yazması tacizdir engelledikçe farklı numaralardan yazması tacizdir evin önüne gelmesi tacizdir sonuçta çocuğun yaptığı doğru sizden olmazdı siz olayların ciddiyetini algılayamıyorsunuz bence ondan bu haldesiniz ya ben kankamın 8 yıl takıntı yaptığı insanla nasıl sevgili olabilirim nasıl aynı ortama sokabilirim nasıl bir fotosunu bile paylaşabilirim bunu kimse yapmaz kimse üç günlük kız için kankasını atmazŞu an 25 yaşım. Ve taciz edilmedim bana zarar verecek bir davranışta bulunmadı. Öteki olayda ise öğrenir öğrenmez benim bırakma gibi bir lüksüm olamadı çünkü ilk öğrenen oydu ve o bıraktı
Yani kusura bakmayın da zamanında o kişi beni takıntı yaptığı sürede bana yalanlar söylüyor ve başkalarıyla da flörtleşebiliyorduysa onun sevgisinin de takıntısının da hiçbir önemi yoktur. Gidip arkadaşına beni sevdiğinden bahsederken bu detayları da söyleseymiş ya çok karakterliyse. Bu fedakarlığı hak etmiyor yani ben bu yüzden daha çok sinirleniyorum zaten. Emin olun arkadaşının yerinde o olsaydı bir kız için arkadaşını siler atardı. Zaten geçmişte yaptığı bu tarz bir durum da var biliyorum yani bunu yapabilecek birisi olduğunu.Taciz edilmişsiniz engellediğiniz halde aile bireylerinize yazması tacizdir engelledikçe farklı numaralardan yazması tacizdir evin önüne gelmesi tacizdir sonuçta çocuğun yaptığı doğru sizden olmazdı siz olayların ciddiyetini algılayamıyorsunuz bence ondan bu haldesiniz ya ben kankamın 8 yıl takıntı yaptığı insanla nasıl sevgili olabilirim nasıl aynı ortama sokabilirim nasıl bir fotosunu bile paylaşabilirim bunu kimse yapmaz kimse üç günlük kız için kankasını atmaz
Tamam da sizin için hiçbir önemi yok da onun çevreye ne anlattığını bilemezsiniz ki ben zaten gidip arkadaşına size olan büyük aşkından bahsettiğin falan hiç sanmıyorum yani ilk mesajımda da dedim erkekler kendi arasında böyle kibar kibar güzel güzel konuşmazlar kim bilir ne tarz bir iğrenç sohbet döndü orada ki siz diyorsunuz ki arkadaşı onun gibi değil ama biz de size diyoruz ki kişi neyse arkadaşı mutlaka odur çok düzgün bir insan böyle bir adamla zaten işi olmazYani kusura bakmayın da zamanında o kişi beni takıntı yaptığı sürede bana yalanlar söylüyor ve başkalarıyla da flörtleşebiliyorduysa onun sevgisinin de takıntısının da hiçbir önemi yoktur. Gidip arkadaşına beni sevdiğinden bahsederken bu detayları da söyleseymiş ya çok karakterliyse. Bu fedakarlığı hak etmiyor yani ben bu yüzden daha çok sinirleniyorum zaten. Emin olun arkadaşının yerinde o olsaydı bir kız için arkadaşını siler atardı. Zaten geçmişte yaptığı bu tarz bir durum da var biliyorum yani bunu yapabilecek birisi olduğunu.
ya konuya bir bakayım dedim yorumları okurken bu cevabınıza denk geldim ve dayanamadım yazıyorum. söyleyeceğim şu ki gayet normal ve özverili bir şekilde herkes sizin iyiliğiniz için empati yaparak ve kendi hayat tecrübelerinde faydalanarak sizi önemsemiş ve çok da anlaşılır, saygılı bir şekilde yorum yapmışlar. bu tepkiniz bile sizin aslında konu ile ilgili ne istediğiniz konusunda emin olduğunuz sadece buradan sizin bu gizli kararınız için içten içe destek yorumları beklediğiniz fikrine kapıldım ki buda bir seçenek ama burada bir çok geçmiş konu ve yorumlarını okudum inanın o açıkça yazamayıp içten içe bu konududaki beklentinizi desteklemek için yazmaz kimse. Doğru olan neyse onu yazarlar. Cidden bu tavrınızı anlamaya çalıştım size hak vermek için ama bulamadım :{Siz böyle bir şey yaşar mıydınız diye sormadım zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?