Tv izlemeyi bırak. Eşim gelene kadar tv açılmaz bizim evde.
Ben çalışmıyorum şu an. Eğer o gün evdeysem eşim gelmeden duşumu alırım, düzgün bişeyler giyerim üstüme. Bu illa şık bişey değil. Çoğu zaman eşofman ya da tayt üstü tişört olur. Makyaj çok yapmam. Ev hali bildiğin ama derli toplu. Kapıda karşılarım. O duşa girene kadar sohbet ederiz. Duştayken sofrayı hazırlarım. Yemekte sohbet ederiz, eğer o akşam sofrada alkol yoksa ben sofrayı toplarken eşim kahve yapar. Biraz da onun eşliğinde sohbet ederiz. Sonra o bi koltuğa ben bir koltuğa, internette takılırız ya da işlerimizi yaparız. Saat 9 gibi bi dizi ya da film açar izleriz. Sonra uyku.
Eşim her akşam bana "bugün ne yaptın" diye sorar. Ben ona yemek ütü bulaşık dersem hoşuna gitmez bilirim. O yüzden her gün onu yaptım, şuraya gittim falan diye anlatacak bişeylerim olması lazım. Hiç bişey yapmadıysam "bugün dinlendim biraz, kitap okudum" falan derim. Ne okuduğumu muhakkak sorar. Aktif olduğum bir iki dernek var. Onların toplantılarına katılırım, ordan bişeyler anlatırım. Gündemi takip ederim, bugün şu oldu bu oldu diye konuşuruz. Kısacası okurum, çok okurum.. Bulduğum her şeyi gerekli gereksiz okurum. Okumak senin için büyük bir adım olacaktır.
Hem senin okulun da var, hiç ders çalışmıyor musun? Bütün gün tv izliyorsun.