Ne yapmalıyım? Son durumlar

tamam atma geri adım canı çeksin koy ortaya yesesin izin alıp yada sende istersen alabilirsin biraz de geri adım atma baştakiki gigibi özürler vssvsvsvs gerek yok sen evinin düzenini oluştuır birde misafir için hzırlan o tabaktan onada vereceksin bakalmı yiyecekmi misafir çağır
Yemez ki.
Yok artık özür diliycek bi durumum yok ki.
O biraz da anlasın hatasını istiyorum bir yandan.
Bir yandan o gelse düzeltmek istediğini söylese ben ne derim nasıl davranmaliyim diye düşünüyorum.
Çünkü bu kadar zaman boşuna mı çektim bu sancıları? Diye düşünürüm. Oyuncak miyim diye. Git dedi gideyim gel dedi geleyim.
Bunu da yediremiycem sanırım.
Çok zor bi durumdayım.

Boşan kurtul. Peşinden kosmani gerektirecek bir durum yok ortada, seni istemeyen, gururunu kıran, dalga geçer gibi geri ceviren, ayrılmak isteyen kendisi. Uğraşma değmez böyle bir insan için. İnceldigi yerden kopsun, bir omur onunla ugrasilmaz.

Önceki konunuzu biliyorum az çok
O sebeple yukarıdaki arkadaşın dediği gibi yapmayın sakın, inadını iyice kuvvetlendirmekten başka bir işe yaramaz...
Keşke işe yarasa yapıcı bir öneri ama anlattığınız insan tipine yaramaz bence
Siz adım atarsanız ne olursa olsun sizin dayanamadığınızın ispatı olacak kocanıza
Zor ama sabredin bence onun inadı kırılsın, çünkü anladığım kadarıyla onun için bir ilk olacak
Ha kırılmadı inadı... bi inat için yaz tatilinde boşanmak isterse boşayın gitsin, hiç kimse sizden kıymetli değil

Bence rol yapma canım bak o yapıyormu?soranlara yazın ayrılıcaz de bakalım laflarıni yütüyor mu?
İnsanlar bişey sormuyor ki. Çok yakın bi arkadaşımla biraz paylaşmıştim.
Bir kaç sürekli birlikte gidip geldiklerimiz soğukluk olduğunun farkında.
Ben de mutlu rolü yapmıyorum kimseye.
Sessiz onun hakkında onun adına konuşmuyorum.
Dile düşmeye gerek yok ayrilicaksam da sessizce ayrılmak istiyorum. Sonra duysunlar. Sorsunlar sorun değil. Şimdi kimseye bişey anlatmak açıklamak istemiyorum.

Önceki konunuzu biliyorum az çok
O sebeple yukarıdaki arkadaşın dediği gibi yapmayın sakın, inadını iyice kuvvetlendirmekten başka bir işe yaramaz...
Keşke işe yarasa yapıcı bir öneri ama anlattığınız insan tipine yaramaz bence
Siz adım atarsanız ne olursa olsun sizin dayanamadığınızın ispatı olacak kocanıza
Zor ama sabredin bence onun inadı kırılsın, çünkü anladığım kadarıyla onun için bir ilk olacak
Ha kırılmadı inadı... bi inat için yaz tatilinde boşanmak isterse boşayın gitsin, hiç kimse sizden kıymetli değil
Ben de öyle düşünüyorum.
Zaten bişey yapmak niyetinde değilim.
Ben ilk etapta uğraşırim düzeltmek için. Beni iterse kendinden, gururumu kiracagini anlarsam bir daha yanaşmam.
Asla adım atmam bir daha.
Göze aldım. Konumda zaten ayrılığı düşündüğüm belli. Detaylarıyla.
Soruyorum beni nasıl zorluklar bekliyor?

Hatta dönerse bile içime sindirebilir miyim bu yaptıklarını inanın bilmiyorum.
Bu kadar kendimi soğuttuktan sonra tekrar başa dönmek bi daha bunları yasayaçağını bilmek...
Zor bir karar.

Ekleme yapıyorum. Aslında ilk değil ilk yilimizda daha çok geri adım atıyordu. Onu zamanla ben bu hale getirdim sanırım.
Bir de demiştim ya somestr tatilinde yine boşanma kararı almıştık ben tinlamadim ne olçaksa olsun dedim. Tatil dönüşü kuzu gibi gelmişti. Düzeltmek istediğini, yuvasını yikmak istemediğini filan söyledi. Ben bir süre istemediğimi, ona inanmadığımi kendimi hazirlamisken bitirmek istediğimi söyledim.
Bana bırak ben her şeyi düzelticem dedi. Bu sefer boşanmak istediğini söylediğinde nak yapma somestr de de böyle gitmiştin düzeltmek istiyorum diye döndün. Bu sefer büyük cozemiycegimiz bişey bile yok dedim.
O da keşke o zaman hatta daha önce bitirseydik dedi.
Bilmiyorum tarih tekerrür eder mi.
Ama benim için onun olmaması daha hayırlı bunu da biliyorum içten içe.

Son düzenleme:
Ne kadar akılsız bir adam:( göz göre göre daha da batırıyor herşeyi. Kendimi bildim bileli şunu bilir söylerim. Ne kadar eğitim alıp geliştirirsek geliştirelim kendimizi evlilikte anne babamız nasılsa biz de o yuz:( kocan da babasını canlandırıyor işte. Ama bu kadarı da çok asalakça (kusura bakma lütfen) seni düşürdüğü hale bak:sinirli:

Ne kadar akılsız bir adam:KK43: göz göre göre daha da batırıyor herşeyi. Kendimi bildim bileli şunu bilir söylerim. Ne kadar eğitim alıp geliştirirsek geliştirelim kendimizi evlilikte anne babamız nasılsa biz de o yuz:KK43: kocan da babasını canlandırıyor işte. Ama bu kadarı da çok asalakça (kusura bakma lütfen) seni düşürdüğü hale bak:sinirli:
Bir de evlenmeden önce benim Ailem huzursuzdu babam böyleydi şöyleydi.
Ben sadece huzur istiyorum derdi.
Ben de inanmistim ona.
Kandirilmis hissediyorum.
Evliliğin gerçekten büyük aldatmaca olduğunu düşünmeye başladım.

Ben de inanmistim ona.
Hep öyle olur zaten:(

Birileriyle gezmesen bile tek başına gez, onsuz planların olsun hep.
Sen yanlış bir şey yapmıyorsun boşanma fikri ondan çıktı.
Sen de onsuz hayatın provasını yapıyorsun bu kadar basit.

Bence yakındır kuyruğunu alıp gelecek..
O tepkiler rahatsızlığın belirtisi ama gururundan barışalım diyemiyor.

Ben de inanmistim ona.

Kocan hatasını fark etse dışarıdan nasıl göründüğünü bilse başını taşlara vurur ama korkarım seni fazlaca kırıp dökmeden anlayamayacak

Başkasının Hatasından ders alan insanlar da var ama kocan onlardan degil galiba

Benim babam da kocam da kendi babalarının hatalarından yola çıkarak doğruyu bulmaya çalışıyorlar, insallah senin esin de çok gec olmadan uyanır

Haftasonuna ne yapacağımı bilmiyorum diyorsun ya hiçbir sey yapamıyorsan yürüyüşe cik acik havada spor yap en azından seni iyi hissettirecek hormonlar salgılarsın hem de depresyonda olmadığını görür

Birileriyle gezmesen bile tek başına gez, onsuz planların olsun hep.
Sen yanlış bir şey yapmıyorsun boşanma fikri ondan çıktı.
Sen de onsuz hayatın provasını yapıyorsun bu kadar basit.

Bence yakındır kuyruğunu alıp gelecek..
O tepkiler rahatsızlığın belirtisi ama gururundan barışalım diyemiyor.
Öyle mi dersin ...
Bana da biraz öyle geliyor.
Konuşurken filan gülerek konuşuyor . Belli baya yumuşamis ama benden yüz bulamadığı için bu kıvama geldi.
Oturmamış bi karakterle evliyim ne yazık ki.
Konuşarak anlasmaktan uzak.
Açık olmaktan.
Bunlar ona gelmiyor.
O bu dilden anlıyor ne yazık ki.
Yazdıklarını iyi geliyor.

Allah aşkına bu evlilik mi sizce? Baya ergen ilişkisi.. Boşanın demeden evvel hiç evlenmemeliydiniz dicem..

Haftasonuna ne yapacağımı bilmiyorum diyorsun ya hiçbir sey yapamıyorsan yürüyüşe cik acik havada spor yap en azından seni iyi hissettirecek hormonlar salgılarsın hem de depresyonda olmadığını görür
Bişeyler yapmak istiyorum ama diyorum ya çok küçük bi yerde yaşıyoruz. İllaki birileriyle karşılaşıyorum. Haftasonu kim estra bi durum yokken eşiyle geçirmiyor ki?
İnsanlar soracak ne diycem diye düşünüyorum kendi kendime kısıtlamalar koyuyorum.
Arkadaşlarımla plan yapamıyorum .
İçime kapandım gibi.
Sanki bu yaşadıklarım ayıpmis da biri sorar diye köşe bucak kaçıyorum. Toplum baskısı dedikleri bu galiba.

Hani tamamen her şey bitse herkes bilse ancak yeniden başlayabilirim özgür olabilirim gibi geliyor.
Bir çeşit bunalimdayim sanırım her gün ağlamak gerekmiyorsa.

Allah aşkına bu evlilik mi sizce? Baya ergen ilişkisi.. Boşanın demeden evvel hiç evlenmemeliydiniz dicem..
Neyi yargiliyosunuz allah aşkına?
Ben istemiyorum böyle yaşamayı böyle bi evliliği.
İnsan bilse azıcık kestirse böyle şeyler yaşayacağını evlenir mi sizce?
Lütfen kinamayin.

Bişey söyleyeyim mi bu adam seni seviyor ve ayrılmak istemiyor.
Geçen ki konunda da aynı yorumu yapmıştım. Orda da durup dururken yanına yatmıştı. Sende alaycı bir şekilde konuşmuştun o da rahat diye yattım demişti sanırım. Şimdi de tv de maç izlemek için senden izin istemiş. Sen yine terslemişsin. Bazı şeyler ayrıntılarda gizli ama sen göremiyorsun. Bu adam seni üzdüğünün farkına varıyor, saçma sapan sebeplerle konuşmaya çalışıyor yada sana yaklaşıyor ve sen hep geri tepiyorsun. O da erkek sonuçta gururuna dokunuyor, ezilmemek için sana aksi davranmaya çalışıyor.
Ve eşinin adım atması için içindeki bütün cesareti kırmışsın, sana karşı güzel şeyler bekleme ondan.
Çünkü sana iyi şeyler de söylese , kötü şeylerde söylese hep bir cevap vermişsin yapma bunu.
Biraz alttan almayı dene, sana ne derse desin he hu deyip geçmeyi dene. O sana bişey diyor sen iki şey söylüyorsun orta yolu bulamıyorsunuz.
İkiniz de ergenler gibi tartıştığınız sürece bu iş yürümez. Sana çok konuşuyorsun diye bir ara sitem etmişti. Çok dinle ama az konuşmayı dene.
Evet bilgisayar olayı kötü olmuş. Arkadaşınla ne olursa olsun eşin hakkında konuşup bunu eşinin duyması hiç iyi olmamış. Ben eşinin yerinde olsam ışık hızında soğurdum.

Neyi yargiliyosunuz allah aşkına?
Ben istemiyorum böyle yaşamayı böyle bi evliliği.
İnsan bilse azıcık kestirse böyle şeyler yaşayacağını evlenir mi sizce?
Lütfen kinamayin.

Asla kınamıyorum insanız hata yaparız.Sadece böyle evlilik olmaz demeye çalıştım ,yani hayata birkere geliyorsunuz yaxık değil mi güzel vaktinize? Ruh sağlığınıza? Belki sonrasında muhteşem bir adamla muhteşem bir evlilik yapacaksınız ve şuan o kişiyi kaçırıyor ya da geciktiriyorsunuz?

Kocan hatasını fark etse dışarıdan nasıl göründüğünü bilse başını taşlara vurur ama korkarım seni fazlaca kırıp dökmeden anlayamayacak

Başkasının Hatasından ders alan insanlar da var ama kocan onlardan degil galiba

Benim babam da kocam da kendi babalarının hatalarından yola çıkarak doğruyu bulmaya çalışıyorlar, insallah senin esin de çok gec olmadan uyanır
Ben de evlilik öncesi öyle sandım.
Ders çıkarmış o öyle bi koca olmıycak.
Tam tersi yönde kimlik geliştirmiş sanıyordum.
Davranışları farklıydı.
Şefkatli, kin tutmaz, alttan alır, nazik...
Tek istediği huzur olan üstüne bide aşık olduğunuz biriyle evlenmek istemez miydiniz?

Bişey söyleyeyim mi bu adam seni seviyor ve ayrılmak istemiyor.
Geçen ki konunda da aynı yorumu yapmıştım. Orda da durup dururken yanına yatmıştı. Sende alaycı bir şekilde konuşmuştun o da rahat diye yattım demişti sanırım. Şimdi de tv de maç izlemek için senden izin istemiş. Sen yine terslemişsin. Bu adam seni üzdüğünün farkına varıyor, saçma sapan sebeplerle konuşmaya çalışıyor yada sana yaklaşıyor ve sen hep geri tepiyorsun. O da erkek sonuçta gururuna dokunuyor, ezilmemek için sana aksi davranmaya çalışıyor.
Ve eşinin adım atması için içindeki bütün cesareti kırmışsın, sana karşı güzel şeyler bekleme ondan.
Çünkü sana iyi şeyler de söylese , kötü şeylerde söylese hep bir cevap vermişsin yapma bunu.
Biraz alttan almayı dene, sana ne derse desin he hu deyip geçmeyi dene. O sana bişey diyor sen iki şey söylüyorsun orta yolu bulamıyorsunuz.
İkiniz de ergenler gibi tartıştığınız sürece bu iş yürümez. Sana çok konuşuyorsun diye bir ara sitem etmişti. Çok dinle ama az konuşmayı dene.
Evet bilgisayar olayı kötü olmuş. Arkadaşınla ne olursa olsun eşin hakkında konuşup bunu eşinin duyması hiç iyi olmamış. Ben eşinin yerinde olsam ışık hızında soğurdum.
Onun mu bişeyler yapmak için cesareti kırılmış?
Yapmayın o ne yaptı ki benim yaptıklarımın yaninda?
Benimki kırıldı ki ben şimdi boyleyim.
Hiç adım atmayan, 2 aydır değer vermeyen, psikolojimle oynayan bi adam hakkında fazla iyimsersiniz.

Sevgiye gelince evet belki seviyor ama benim sevgi anlayışımla onunki çok farklı.
Ben sevdiğim insana bu kadar gaddarlasamam.

Bu arada bilgisayar olayını anlatmıştım. Ben anlatmadim arkadaşıma o da biliyor. Ortak arkadaşlarımızla eşimin arkadaşlarıyla yani konuşarak öğrenmişti eski kötü olduğumuz dönemler.
Ve ben hiç o konuda konusmadigim halde kendisi açtı konuyu benim tek yaptığım konuyu kapatmaya çalışmak oldu. Hayırlısı olsun tarzında şeylerdi. Tatil hakkında konuştum . Soğuyacak bişey yok yani ki çoktan soğuduk.

Back
X